Araba süren kızlar yardım..

kızlar akşam arkadaslara giderken ben süreyim dedim eşime aldım arabayı gittik az öncede geldik stop ettirmedim hiç sadece bi yerde yokuşta tabiki geri kaçırdım:) ama okadar zorlanmadım hatta ilk güne ve trafige göre mükemmeldi hiç telaş olabileceğim bi durum olmadı motor sesine otomatikte olsa kendi arabamdan alıştığım için heralde vites konusundada zorlanmadım gerçi 3. vitese attım en fazla ayrıca gittiğim yerde 1 km uzaklıktaydı bunuda söylemeden edemeyeceğim:))
sanırım yinede iyi bi baslangıçtı moralleriniz gerçekten cesaret verdi eşimde bu kararlılığıma şaşşırdı:) tekrar teşekkürlerrr

benim gibi trafik korkusu olan biri bile kullanıyorsa herkes kullanır valla ehliyet almak zaten hiç zor değil isteyenler umarım alırlar ehliyetlerini....

bugune kadar bende hep otomatik araba aldim ama esiminki manuel arada kullaniyorum ama baslarda zor oluyor birde Turkiyede zaten ehliyet alirken manuel diye aliniyor kullanmasini biliyorsundur ama azicik cesaret senin direksiyon hakimiyetin var trafik bilgin var esininde biraz yardimiyla kesinlikle ustesinden gelirsin korkma bol bol alistirma yap

Manuel kullanıyorum eşimde manuel kullanamıyor sizin olayın tam tersi bir süre sonra alışıyorsun zaten vites atarken vites ataım diye düşünmüyorsunki elinde ayağında otomatik hala geliyor kullanırsın tabiki niye kullanamayasın kullananların senden fazlası yokki zamanla alışırsın hergün benzine gelen zamı düşünürsen daha kolay alışırsın.

manuel alıştım kullanmaya çok kolay ama alıştırma yapmadan çıkma derim vitesleri nasıl geçireceğini pratik yaparak öğren
ama korkma inan çok kolay ve düz vitesli arabaya daha çok hakim olabiliyosun

Otomatiğe alışmış birisi için manuel çok zor canım....bende zorlanıyorum vites olayında...inş. otomatik vites bi arabam olcek..zemuszemus

bende triptonik vites kullanıyorum... manuel de öğrendim ama tüm dikkatimi yola verdiğim için düz vites zorladı beni... otomotik vites büyük rahatlık...
elbette istedikten sonra manuel kullanabilirsin... ama daha rahatı varken onu kullanmak en iyisi...
artı külfetti o idi bu idi diye arabanı satma.. bizde de iki araba var... benim için araba özgürlük... çok büyük hem de... başka şeylerden ödün veririm ama o arabayı kullanırım herşeye rağmen...

bence otomatik rahatlık manuel trafik olan bi memlekette dur kalk zor yani
ben olsam iki arabayıda satıp otomatik dizell bi arabaa alırdım..

bizim arabamizda dizel ve kullanmasi kaldirmasi cok kolay hic zorluk cekmiyorum bence sende bi kac kez esinle sür arabayi hemen alisirsin

canim trafige cikmadan sakin yerlerde sur cunku manuele birden gectinmi tabikde zorlanicaksin bende kulandim otomotik ama zaten uzun suredir manuel kulaniyorum ama otomotik arabayi kulanmayi hic sevmem

2 senedir zaten araba kullanıyormuşsun. Araba kullanırken en zor olanı trafiğe alışmak bence ki sen o konuda rahatsın. Manueli kullanırken vites büyütmek-küçültmek çok kolay gelecek çünkü araç hareket halinde olunca kolay oluyor debriyaj gaz olayı. Sadece kalkışlar için pratik yap mesela sürekli dur kalk dur kalk yaparsan en fazla 3 günde o araba sana otomatik gibi gelir.

Canim buket84 tarifigealismak diyosunda arabayi kontorol edebilsinki tirafige ciksin otomotikte tek bacakken manuelde cift olcak ve ustelik vites degistiriyo bence kendini alistirsin ondan sonra ben cok azbir zaman otomotik kulandim manuele gecince bu tuaf oldum mesala

kıs ben de otomatik vites kullanıyorum başlığı görünce atmadım ama.
kullanırsın ne öküzler var trafikte kullanan sen onlardan daha mı aptalsın.
sana iyi şeyler söylemeye çalıştım üslubumu bağışla. anladın ama dimi ne demek istediğimi.
özel ders al güvenemiyosan kendine bi kaç saat. bitti gitti. hadi bakalım hayırlı oslun yeni araban

kıs ben de otomatik vites kullanıyorum başlığı görünce atmadım ama.
kullanırsın ne öküzler var trafikte kullanan sen onlardan daha mı aptalsın.
sana iyi şeyler söylemeye çalıştım üslubumu bağışla. anladın ama dimi ne demek istediğimi.
özel ders al güvenemiyosan kendine bi kaç saat. bitti gitti. hadi bakalım hayırlı oslun yeni araban
canım çok şekersin aynı eşim gibi konuştun:))) yadırgamadım uslıbunu :) :teselli:

kızlar 3 gündür sürüyorum eşiminkini yaaaa sanırım evet dediğiniz gibi başarıcam herlade dur kalkta problem yaşamıyorum şuan vitestede 3 ten yukarı atmadım henüz debraj var debraj var die içimden tekrarlıyorum sürekli heralde kendi arabam gibi küçük bi araba olsaydı kullanıodum şimdi ye ama büyük olması daha çok problem oldu sanırım .... köseleri dönerken falan geniş almam gerekiyo heralde ama o kadar alışamadım geçen bi parkettim arabayı iki çizginin arasına diye çizgi hak getire..dün bi alışveriş merkezine gittik alt katında arabayı park etmek için girdik dar ve virajlı bi yol eşim sağ sol demese sürterdim heralde...vitesten daha çok problem oldu yani....

evet canım park yerlerinde zor oluyor gerçi ben hiç otomatik araba kullanmadım ama manuel kullanıyorum yeni sürücü sayılırım arabayı normalde iyi kullanıyorum ama parkta ben de zorlanıyorum onu da alışıcaz artık

benim ehliyetimde yeni sayılır ve henüz kendi arabam yok. babamın arabası da manuel gayet de iyi kullanıyorum önemli olan cesaret. babam otomatik vites bi araba almak istiyor bana ama ben manuel seviyorum, manuelde araba kullanmanın keyfi bi başka sende zamanla daha çok seveceksin.

araba kullanmanın keyfi manueldir.
Otomatik araba zaten bisiklet gibi birşey
benimde arabam şuan otomatik
sırf herkes otomatik al diye almıştım
bazen nişanlımın arabasını kullanıyorum
manuel o zaman işte araba kullanıyor gibi hissediyorum
bir kaç gün üst üste denemler yap alısırsın

Asla otomatik kullanmam , araba bana değil ben arabaya hükmetmeliyim.

Araba kullanan biri olarak hiç sıkıntı çekmezsin, biraz pratik yapman yeterli.

Hiç korkma

sadece ilk birkac suruste hala otomatık surdugunuzu dusunup vıtes olayını unutabılırsınız ama zaten arabayı cok ıyı kullanıorsanız cok rahat alısırsınız,vites atmanın,araba kullanmanın zevkıne varırsınız..

X