Araba süren kızlar yardım..

kusura bakma canım ama ehliyetim olmadan otomatik vitesi bende gayet iyi kullanıyorum..
manuelde de ilk kaldırmada sorun yaşıyorum..
araba biraz hareket etti mi sorun kalmıyor benim için..
aracımız benzinli olduğu için debriyaj gaz ayarını ayarlamayınca stop ediyor..
dizel arabalarda stop etme durumu pek yok..
ayarlayamasan da araba kalkıyor..
otomatik araçla manuelin arasında epey bir fark var bana göre..
otomatik bas gaza gitsin bas frene dursun..
neyse çok uzattım ben manuelde zorlanıyorum..

Ehliyetsiz araba kullanma bence.

Ben de düz vites arabalardan çekiniyordum çünkü ailemin arabası otomatik idi onun rahatlığına alışmıştım. Ama şimdi düz vites arabayı çok rahat sürüyorum zaten yeni düz vitesler öyle eskiler gibi sorunlu değil fazla istop etme veya yokuşta geri kayma olayları olmuyor rahat kullanıyorum çok rahat alışılıyor. Hem düz vitesler otomatikerden daha az benzin yakıyor. Gözünde büyütme.

canım benim ilk arabamda triptonikti bayırlarda kaıyordu el freniyle kalkıyordum :)
sonra onu satıp bu arabamı aldım manuel ve dizel ve ben daha önce hiç manuel kullanmadım kurs hariç tabi yapamam edemem diye çok ağladım ilk sün sürekli istop ettirdim sat vazgeçtim istemiyorum dedim:) şimdi gayet güzel kullanıyorum 2 ay oldu zaten önemli olan direksiyon onu zaten öğrenmiş olduk ilk arabada şimdi diyorumki eşime ben hiç araba kullanmamışımki manuelden daha çok zevk almaya başladım bence kendine güven ki ben kendime güvenmiyordum eşim bana daha çok güveniyordu :) ve bu arabamın yokuş kalkış desteği var 5 saniye kaymıyor geriye el freniyle kalkmıyorum bile düşün daha rahat

Son düzenleme:
9 yıllık usta şoförümkaydirigubbakcemile3. hep manuel kullandım otomatık araba bana oyuncak gıbı gelıyo... Kullanırsın korkma alışırsın

manuel de kullanabilirsiniz ama malumunuz türkiye de bayanları sıkıştırma, yeşil ışık daha yanmadan sarı da iken kornalara basma, yayalar, köpekler, yolların darlığı,bozuk asfalt...mevcut olduğu için ben her zaman otomatik vitesten yanayım..

neden teknolojyi kullanmayalım? telefonda son moda son teknoloji ararken arabada manuel olsun diye neden ısrar edelim?

bence her açıdan otomatik vites daha güvenli..

mecbur kalınmadıkça manuel kullanmam ben..

dikkatini vites değiştirmektenn ziyade trafiğe daha çok verebiliyorsun..

veee satma arabanı..tek araba daha zor oluyor.. eşinde arabaya alıştıysa ona çok zor gelecektir yürümek. başlarda anlamaz ama zamanla sıkılmaya başlar emin ol..bende arabamı sattırdım eşime.. ne gerek bir eve iki araba diye.. şimdi bir yere gideceğim zaman eşim götürüyor.. ilk başlarda o da bana bırakırdı arabayı ama zamanla geri aldı:) kar kış falan filan arabaya mecburen ihtiyacı oldu..

düşünsene pazar günü eşin dışarda arabayı aldı.. işi var.. seninde canın sıkıldı bir alışveriş merkezine gideyim falan dedin.. kalırsın valla minibüs otobüse..yada tabanvaya..

manuel arabada gerı kacırma aramayı stop ettırme gıbı bı suru problem var bıraz egıtım ve sabırla ustesınden gellınebılır.ıkı yıldır manuel benzınlı kullanıyorum.otomotık vıtesten daha zor ama zevklı...

Bence dediğin gibi bir eve iki araba çok masraf. Durduğunuz kabahat:))) Yazık günah yani. Bence de eşinin ki daha iyiyse bir de dizelse daha iyi olur sizin için. Eğer yeni araba kullanmayı öğrenecek olsaydın daha kolay olurdu manuel. Ama otomatiğe alışıp da manuel e geçke zor senin için. Heleki İstanbul trafiğinde. Bence arabayı satılığa çıkar. Bu sırada kendi arabanı kullan gidip gelirken. Bu arada da özel ders al. Kurs arabasıyla olursa saati 30 tl filan. Araba kullanmasını zaten biliyorsun. 4-5 derste öğrenirsin.

Düz vites kullanan otomatiği çok rahat kullanır ama otomatikle başlayanın düze geçmesi biraz sorunlu olabilir..

Çünkü kolayla başlanmıştır araba kullanılmaya..Bas_dur..:)

Düz vitese geçiş aşamasında eşinizle pratik yaparsınız, eşiniz duruma göre hazır olup olmadığınızı söyler zaten size...Çok fazla da sorun etmeyin ama belki azıcık da zorlanırsınız en baştan..

Bu arada 7 senedir düz kullanıyorum, otomatik hiç kullanmadım ama bilenlerin yorumları genelde bu şekilde.

manuel de kullanabilirsiniz ama malumunuz türkiye de bayanları sıkıştırma, yeşil ışık daha yanmadan sarı da iken kornalara basma, yayalar, köpekler, yolların darlığı,bozuk asfalt...mevcut olduğu için ben her zaman otomatik vitesten yanayım..

neden teknolojyi kullanmayalım? telefonda son moda son teknoloji ararken arabada manuel olsun diye neden ısrar edelim?

bence her açıdan otomatik vites daha güvenli..

mecbur kalınmadıkça manuel kullanmam ben..

dikkatini vites değiştirmektenn ziyade trafiğe daha çok verebiliyorsun..

veee satma arabanı..tek araba daha zor oluyor.. eşinde arabaya alıştıysa ona çok zor gelecektir yürümek. başlarda anlamaz ama zamanla sıkılmaya başlar emin ol..bende arabamı sattırdım eşime.. ne gerek bir eve iki araba diye.. şimdi bir yere gideceğim zaman eşim götürüyor.. ilk başlarda o da bana bırakırdı arabayı ama zamanla geri aldı:) kar kış falan filan arabaya mecburen ihtiyacı oldu..

düşünsene pazar günü eşin dışarda arabayı aldı.. işi var.. seninde canın sıkıldı bir alışveriş merkezine gideyim falan dedin.. kalırsın valla minibüs otobüse..yada tabanvaya..

Pardon ne alaka bunlar.? Gerçekten anlamadığım için soruyorum..:uhm:

Düz vites kullanıyorum fakat bu sorunlarım (yani sizce sorun ben anlamadım) hiç
olmadı..:uhm:

hıc bı otomatı duze degıstırmem...
araba kullanmanın zevkı sadece duz vıtelılerde cıkar..
otomatıkler bısıklet surer gıbı..
trafıge cıkan ve ıyı bırısıysenız yanlıs hatırmalıyosam ıstanbuldasınız
ve sısılının trafıgıne cıkın duz vıtelı bı aracla orda dur kalk olayları malumuzunu cok oluyo..
orda karar verırsınız:)..emınım yaparsınızda kendınıze guvenmenız yeterlıdır bol şanlsar dılerım..

Canım yaşım küçük olmasına rağmen uzun zamandır arabayla haşır neşirim ve 4 yıldır da ıstanbul trafiğinin en acımasız yerlerinde düz vites arabayla tecrübe etmekteyim.

Ablam ise yakın zaman önce otomatik araba aldı, onu da denedim uzun yolda ve şehir içinde kullandım.

Size söyleyebileceğim şu ki, Düz Vites her zaman daha doğru bir tercihtir.

Yalnız çok yoğun trafikte, sol bacağınızın kasılıp kalma riski var debriyajdan, o kadar da olur, alışırsınız, arabanız yeniyse, pedallar yumuşaksa, hiç sorun değil yani.

Otomatik araba süren hemcinslerime biraz fazla kolaycılar gözüyle bakıyorum, ablam dahil, düz vitesin hiçbir zorluğu yoktur, aksine uzun yolda çok daha güvenlidir fren mesafesi ve devir bakımından.

Neyse uzun oldu biraz, kolay gelsinn...

bende düz vitese hiç bişeyi değişmem.. en rahatı o bence. ama otomatikten sonra zorlanırmısın bilemem. bence alışırsın.

Ben bu minyon halimle işim icabı koskoca panelvan minibüsü kullanıyorsam sen niye yapamayasın.Çalıştığmız firmalardaki erkekler beni gördüğünde bunu sizmi kullanıyorsunuz diyorlar sanki arabayı sırtımda getiriyorum.Erkek milleti işte zannediyorlarki kadınlar beceremez...Biz kadınlar herşeyin üstesinden geliriz ... En fazla 2 gün zorluk çekersin...Direksiyon hakimiyetin var nasılsa sadece viteslere alışmak kalıyor geriye...Düz vitesde benzinliye oranla geriye kaçırma ve stop ettirme gibi durumlar olmuyor daha kolay. Biz bayanlar neyi beceremiyoruzki.. bi debriyaja basıp vitesmi atamayacaksın yaparsın canım korkma ..Hadi yolun açık olsun ..Allah kazadan beladan korusun..

kızlar evet kararla ve inançla oturmak taraftarıyım eşimin arabasına yani benimki küçük otomatik bi bayan arabası birden düz ve büyük bi arabaya geçmek insanı biraz sıkıyor....ama eşim dioki o vites atmalar faaln zaten artık istem dışı kendiğinden yapıveriyomuşsunuz belki sürekli dur kalk yapmalar yorar bide arabaya alışmaklada alakalı heralde arabama öyle alıştım ki kendimi ona çok haskim hissediyorum belki küçük olduğundandır eşiminkine binince arabanın başı nere burnu nerde ayarlayamam gibi geliyo ....bu hafta sonu alıcı gözüyle bi oturucam koltuğa böyle bi düşünceye hiç uğraşmamaıştım.
moralleriniz için teşekkürler...
haa bu arada evet otomatik araba rahatlıkı bencede yani kaza anındada refleksini tek bir şeye odaklayabilirsin fren bedalı okadar..dur kalk yokuş evet rahatlık ama bunlar da genelde istanbul gibi trafiklerde problem. ama şunuda istiyorum ki mesela tatile eşimin arabası büyük ve dizel olduğundan onunkiyle gidiyoruz ve tüm yol o sürmek zorunda kalıyo sözde bende soförüm hani nerde süremiyorum ki.... yada gidiyoruz annemlere ankaraya, izmire babam dio al arabayı gez faaln bana nası alıp geziyim manuel ....öyle oluncada sinir oluyorum kendi araban altında değilse soför diğilsin gibi oluyo.. öff böle işte:=)

Bence manueli de öğrenmelisiniz. Ne olur ne olmaz.
Benim de arabam otomatik ama manuel de kullanabiliyorum.
Bu yaz arkadaşlarla onların arabasında gittiğimiz bir yerde eşim ve arkadaşımın eşi alkolü kaçırdıkları zaman arabayı benim kullanmam gerekti mesela....

senelerce düz vites kullandım.. otomatiğe geçtikten sonra oh be dedim dünya varmış.. şimdi arada mecburen arkadaşlarımın düz arabalarını kullanmam gerekince ilk başta bir bocalıyorum ama yola çıkınca bütün bilgiler yine geliyo hafızama:)
Lakin hiçbir zaman otomatiği düze değişmem...

yıllardır düz vites kullanıyorum.hem de 94 model,mekanik direksiyonlu(yani hidrolik değil) tam bi erkek arabası.şimdi yeni araba alıyorum kısmetse.o triptonik.benim de korkum vardı acaba kullanamammiki otamatik diye ama 1 saatte alışılıyo.deneme sürüşü için bindim çok güzel.
yani demek istediğim direksiyon hakimiyetin varsa her türlü aracı kullanabilirsin

yaa güzelim ben ilk ehliyet aldıım da bizim marketin servis arabalrını kullandım...alışayım unutmayım diye(düşün koca koca arabalar:)...çok da güzel sürüyodumm...sonra otmatik vites gelince vızır vızr dolandım...sonra ara sıra manuele gecmem gerekti bi baktım kavramalar daha bi oturmuş...refleksler daha bi sağlam...güzelim imkan neyse ona alışıyosun zaten...bir kişinin yapabildiği şeyi herkes yapabilir...o kadar bayan valla paşa paşa sürüyo araçlrını bir iki deneme yaparssın çalışırsın kocişinle mis gbi gidip gelirsin işine gücüne hiç canını sıkma emi kuşluk vaktimzemuszemus....hadi bakalım...iyi sürüşler...kazasız belasızzz....bütün arkadaşlarıma da gitsin tabi bu iyi dileklerim...güven kendine..gerisi gelir...:enbuyukkk:

ben de manuel kullanıyorum ,otomotık vıtes oyuncak araba gıbı..

hem manuel daha zevklı :))

bu kadar bayan kullanıyor senın ne eksıgın var kı..hemen alısırsın bence..

X