Araba kullanmak

Yok cnm öyle bişey mümkün mu bilemem de genelde 2. Vitesle gidiyorum demek istedim okul yakınlarında çok öğrenci çıkıyor yola okula giden yol boyunda

Okula varmadan en hizli halim 80 -85 dedim

Öncesinde eşime diyordum biz sınavda 3. Viteste kadar çalıştık yapamam edemem diyordum 4. Vites için :KK48:
Daha sonra bende fark ettim o ayrıntıyı :KK39:
Bende ASLA 3 vites'den yukarıya çıkamam demiştim.Dediğin gibi şimdi çocuk oyuncagı geliyor.
Bizimde hız sınırı 70

80 le gittiğim halde arkadan selloktor çakıp yol isteyen kornayi sonuna kadar kokleyen çok oldu :duduk::rapci:
Sizin Trafik polisleri uyuyor sanırım.:uykucu::KK57::KK70:
Bizim burada hele gelde sen, 70 yukarıya çık.Hemen yersin cezayı:cool:
Ben 112 ile ceza yedim. 110 olsa ceza yemeyecekmişim ama o 2 fark bana 200 tl patladı:KK23:
bende takipte kalayım
1 sene oldu ehliyeti alalı fakat hala korkularım var
trafiği de çıktım eşimle
ama olmuyor bacaklarım titriyor hala
rahat olabileyim diye arabayı bile otomatik aldık ama yok
sanırım daha çok çalışmam gerek..
Bu işler çalışmakla değil, bol bol trafiğe çıkmakla olur.:KK39:
İlk önce mahalle arasında daha sonra da, çarşı pazara giderek bol bol pratik yapın derim.

Birde ben ehliyetimi aldığımda park etmeyi bile bilmiyordum. Öğretmiyorlardı ki. Şimdi kızımın okul güzergahında yapılıyor eğitim,geçerken görüyorum iki duba arasına park ettiriyorlar eğitimde. Ben paralel park etmeyi bilmiyordum düşünün durumun vehametini. Bize verilen eğitimde ve sınavda bin arabaya aynaları kontrol et,tak vitesi çalıştır,zamanı gelince ikinci vitese al,kavşaktan dön,birde bir yerde sinyal verip sağa çekip geri gidiyorduk. Sınavda eğitimde bu kadardı.Şimdi öğretiliyor daha detayli ki. Bence bu bile yetersiz. Öğretsene yokuşta manuel arabayla geri kaymadan kaldırmayı. Öğretsene paralel parkı. Ama yok aynaydı,emniyet kemeriydi bunlarla uğraşıyorlar ki bunları yapabilmek icin ekstra egitime gerek yok zaten 5 yaşındaki kızım bile takabiliyor kemerini. Tamam bunlarda önemli ama yokuşta kalkmak ,park etmekte aşırı önemli.
Ehliyetimi aldım 1 ay zaman geçti dik yokuşu olan bir avmye gittim. Giderken sorun yoktu yokuş aşağı ama cıkarken dik yokuşta kaldım. Trafik durdu,bende durdum arabayi kaldıramadım. Ha bire stop ediyor. Arkada upuzun bir kuyruk,tek şerit yol. Kaldırıma çıktım arabayla o panikle,indim yardım istedim. Genç bir çocuk indi arabasından benim arabayi kaldırımdan indirdi de çıkabildim. Sonra dedim benim buna çalısmam lazım zira arabam manueldi. Bir daha bu duruma düşme kızım dedim. Aldım arabayı 3 gün kendi kendime yokuşta dur kalk yaptım. Pratik yapınca alıştım. Sizde eksikleriniz varsa onlara yoğunlaşın. Üzerine gidin. Trafikte değil ama müsait zamanlarda yapın bunu. Calışın bol bol. Alışırsınız. Ama trafikte bu hatalar arkadan çalan kornalar eşliğinde kendinizi kötü hissettirir,özgüveninizi kaybettirir. İyice soğursunuz inanın. Yapamıyorum noktasına gelirsiniz. Herkesin acelesi var artık,kimsenin kimseye tahammülü kalmadı.
Bilmemek kötü. Bilmediklerinize yoğunlaşın.
Şimdi o yokuş olayını ve park işini ögretiyorlar.
Bende, maalesef el freniyle kalmayı ögretmedikleri için, yapamıyorum:KK22:
Debriyaj ile kalkabiliyorum tek.
Benim kabusum da, yokuş da kalmak:ıslık:
1 vukuatım dışın da, bugüne kadar hiç yokuşta kalmadım ama yinede beni çok korkutuyor o yokuşlar. Eşimin iş arkadaşı ile yolculuk yapıyorduk ve O bile ''Ağbi yenge o yokuştan el freni olmadan nasıl kalktı ya?'' dedi.Çok şaşırdı.Düşün millet benim kullanmamı çok beğeniyor.AMA ben bir türlü O, Ya Yokuşta arabayı kaydırırsam korkumu yenemiyorum.:KK23: 2,5 yıldır aktif kullanıcıyım.Bizim buralarda düz yol yok.Yollar hep yokuş birde üstelik

Trafikte erkek egemenliğinden nefret ediyorum. Bütün kadınların cesaretini toplayıp trafiğe çıkmasını istiyorum En Büyük KK.
O Trafik canavarı erkekler'den bende nefret ediyorum!..:kızgın:
Trafikte, kadın şöför oldugunu anladıkları anda, hemen sıkıştırıyorlar.Şimdi alıştım artık ve pes etmiyorum.Eşim ''Bırak geçsin''Diyor. Ben'de inatla yol vermiyorum. Herkes HADDİNİ BİLECEK!..
Beyzadem hem kurallara uymayacak,hemde benden yol mu isteyecek:bicak:Paşa Paşa arkamdan gelecek:lülülü:

O Trafik canavarı erkekler'den bende nefret ediyorum!..:kızgın:
Trafikte, kadın şöför oldugunu anladıkları anda, hemen sıkıştırıyorlar.Şimdi alıştım artık ve pes etmiyorum.Eşim ''Bırak geçsin''Diyor. Ben'de inatla yol vermiyorum. Herkes HADDİNİ BİLECEK!..
Beyzadem hem kurallara uymayacak,hemde benden yol mu isteyecek:bicak:Paşa Paşa arkamdan gelecek:lülülü:

Aman diyeyim yapma. Erkek arkadaşım hep der ki kimse artık bileğine güvenmiyor herkes silahlı bıçaklı. Bırak yol ver geçsin bu ülkede her türlü psikopat var. Geçenlerde bir video izledim adam arabadan inip beton mikserinin şoförüne arabada hamile eşim var biraz yavaş gidin diyor ve o koca mikserin şoförü arabada hamile kadın olduğunu bile bile durup durup arabaya vuruyor. Ceza aldı mı belli bile değil. Uğraşılmaz bu psikopat sürüsüyle.

Arkadaşlar 31 yılımı trafik fobisiyle geçirmiş biriyim. 5 ay önce ciddi bi trafik kazası geçirdik. Arabamiz pert oldu ama çok şükür sadece ufak sıyrıklarla kurtulduk.

Birden kendime güvenim geldi ve ben araba sürebilirim dedim ehliyet kursuna yazıldım. Derslere katıldım , sınavlardan geçtim ve ehliyetimi aldim. Alalı 2 ay oldu. 2 aydır eşimle birlikte her gün 15 20 dk trafiğe çıkıyoruz. Sürekli bağırıyor bana çok geriliyorum. Panik atak olmaya başladım. Arabadan inince midem bulanıyor başım dönüyor kusuyorum falan.

Artik eşimle trafiğe çıkmak istemiyorum. Bi insan 2 ayda bu işi çözemez mi anlamıyorum ? Tek çıksam trafiğe bi bmw ye çarpsam falan nolur ?

Aslında 30 km den fazla hız yapmıyorum esimleyken bile. Güzel araba kullananlar fikir versin ben bu sureci nasıl aşabilirim ? Çok korkuyorum araba kullanmaktan. Ne zaman normale dönerim ? Siz ehliyet alır almaz hemen trafiğe akabildiniz mi ? Kendimi kendime ispat etmek istiyorum.
Eş sabırlı bile olsa eşle trafiğe çıkmak hiç doğru değil. Sürücü kursunda çalışan adamlar bile kendi eşlerine öğretmediklerinden bahsederler :)) bi hoca tutun, önce onun aracıyla çıkarsınız, sonra sizin araçla. Hem araçta acemi yazısı olunca size güvende hissettirir, yanda bi pedal olması da iyi hissettirir. Bi kaç ders sonra kendi aracınızla (yanda hoca) çıkarsınız. Ondan sonra ben bundan mı korkmuşum diyip basar gidersiniz

Daha sonra bende fark ettim o ayrıntıyı :KK39:
Bende ASLA 3 vites'den yukarıya çıkamam demiştim.Dediğin gibi şimdi çocuk oyuncagı geliyor.

Sizin Trafik polisleri uyuyor sanırım.:uykucu::KK57::KK70:
Bizim burada hele gelde sen, 70 yukarıya çık.Hemen yersin cezayı:cool:
Ben 112 ile ceza yedim. 110 olsa ceza yemeyecekmişim ama o 2 fark bana 200 tl patladı:KK23:

Bu işler çalışmakla değil, bol bol trafiğe çıkmakla olur.:KK39:
İlk önce mahalle arasında daha sonra da, çarşı pazara giderek bol bol pratik yapın derim.

Şimdi o yokuş olayını ve park işini ögretiyorlar.
Bende, maalesef el freniyle kalmayı ögretmedikleri için, yapamıyorum:KK22:
Debriyaj ile kalkabiliyorum tek.
Benim kabusum da, yokuş da kalmak:ıslık:
1 vukuatım dışın da, bugüne kadar hiç yokuşta kalmadım ama yinede beni çok korkutuyor o yokuşlar. Eşimin iş arkadaşı ile yolculuk yapıyorduk ve O bile ''Ağbi yenge o yokuştan el freni olmadan nasıl kalktı ya?'' dedi.Çok şaşırdı.Düşün millet benim kullanmamı çok beğeniyor.AMA ben bir türlü O, Ya Yokuşta arabayı kaydırırsam korkumu yenemiyorum.:KK23: 2,5 yıldır aktif kullanıcıyım.Bizim buralarda düz yol yok.Yollar hep yokuş birde üstelik
Bizede kavrama noktasını anlatmıştı hoca. O kalmışti aklımda debriyajdan ayağımı hafifçe çekerken araba titremeye başlayınca gaza basıyordum ama panikleyince arkadan daaat daat sesler gelince insan kavrama noktası falan kestiremiyor. Birde manuel araba hızlı kalkıyor,gaza fazla abanırsan araba adeta zıplayarak uçuyor. O dengeyi kurmak zor tabi.
Kursta öğretilmeyen ne varsa kendim tecrübe edip öğrendim deneye yanıla,ustalaştımda manuelde ama istanbul trafiğinde dur kalk dur kalk amelelik dedim,uzun yolda keyifli manuel ama trafikte cidden yorucu. 4 senedir otomatik kullanıyorum,dünya varmış dedim. Valla manuelde araba mı beni kullanıyordu ben mi onu anlamadım.

Arkadaşlar 31 yılımı trafik fobisiyle geçirmiş biriyim. 5 ay önce ciddi bi trafik kazası geçirdik. Arabamiz pert oldu ama çok şükür sadece ufak sıyrıklarla kurtulduk.

Birden kendime güvenim geldi ve ben araba sürebilirim dedim ehliyet kursuna yazıldım. Derslere katıldım , sınavlardan geçtim ve ehliyetimi aldim. Alalı 2 ay oldu. 2 aydır eşimle birlikte her gün 15 20 dk trafiğe çıkıyoruz. Sürekli bağırıyor bana çok geriliyorum. Panik atak olmaya başladım. Arabadan inince midem bulanıyor başım dönüyor kusuyorum falan.

Artik eşimle trafiğe çıkmak istemiyorum. Bi insan 2 ayda bu işi çözemez mi anlamıyorum ? Tek çıksam trafiğe bi bmw ye çarpsam falan nolur ?

Aslında 30 km den fazla hız yapmıyorum esimleyken bile. Güzel araba kullananlar fikir versin ben bu sureci nasıl aşabilirim ? Çok korkuyorum araba kullanmaktan. Ne zaman normale dönerim ? Siz ehliyet alır almaz hemen trafiğe akabildiniz mi ? Kendimi kendime ispat etmek istiyorum.
1- Her kocadan hoca olmaz!
2- ben 2008 de aldım ehliyetimi (küçükken geçirdiğim bir kaza sonucu fobilerim oluştu ve artık son zamanda ön koltuğa bile oturamaz hale gelmiştim.Bu yüzden korkumun üzerine gidip ehliyet almaya karar verdim.) 2013 te eşim araba kullanmayı sevmediğinden senin bu işi öğrenmen şart diyerek öğretmeye çalıştı. O yaz küçük, trafiği çok olmayan bir ilçede kendi kendime kullandım. Şimdi şehirler arası, şehir içi her türlü kullanıyorum. Ve şunu farkettim araç kullanmak kendine güvenle alakalı.
3- Eşim hoca olmayacak tarzda biri olsaydı ne yapardım? Özel şehiriçi ders alırdım. Hangi ildesiniz?

Size kendi araba kullanma anımı anlatayım. 23 yaşımda ehliyet aldım o zaman aramız vardı eşim kullanıyordu hep ondaydı araba ehliyet alınca bir kaç kere kullanmaya çalıştım bir sinir her şeye kızıyor. Sonra zaten bıraktım yıllar sürdü bu başka bir eve taşınınca ulaşım sıkıntısı vardı her gün eşime bana ya araba alacaksın ya alacaksın diyordum:63: Kızım bile anne senin araban olsa keşke diyodu. Sonra ikici bebeğimi dünyaya getirdim taburcu olup eve gelince kapıda araba sürprizi yaptı eşim çok mutlu oldum bir yandan da ah ben bunu nasıl kullanırım dedim. Doğum yapalı bir hafta oldu oğlumu kontrole götürünce dönüşte eşim al kullan dedi ben yine bana kızar diye tedirgin aldım arabayı otomatik vites bir de düz viteste öğrendim. Yokuşu çıktık tam evin dış kapıya geldik o açılırken küt çarptım araba durmuyor frene bass diye eşim bağırdı zar zor durdum sol ayna sol ön taraf yamuldu. Araba sıfır bu arada ilk gün haşat ettim. O an çok kötü oldum sitedeki herkese rezil oldum :olamaz: Eşim bir şey yok senden kıymetli değil sana bir şey olmasın diyince başladım ağlamaya yeni doğum yapmış taze lohusayım. Eşim kimseye demeyelim bilmesin gerek yok dedi. Neyse araba yapıldı eşim özel ders al diyor sürekli daha bir aylık bebeğim özel ders almaya başladım hoca öyle iyiydi ki üç gün aldım üçüncü gün tamam dedi sen yaparsın çok iyi biliyorsun öz güvenin var dedi. Tek kullan her gün çık trafiğe dedi öyle yaptım aldım çocukları her gün çıktım kullandıkça güvenim geldi 3 yıldır aktif trafikteyim park etme her şeyi yapıyorum şehirler arası da çok gidiyorum. Araba özgürlük her kadın kullanmalı eşim diyor keşke daha önce alsaymışım sana diyor. Size de tavsiyem eşiniz olmadan kullanın her gün çıkın trafiğe.Gerekirse özel ders alın

2 ayda sular seller gibi çözersiniz ama eşle öğrenmeye çalışmak büyük hata çünkü çok çabuk sinirleniyorlar.En iyisi bayan bir direksiyon hocasından ders almak.Çok rahatlarsınız emin olun.

Bizede kavrama noktasını anlatmıştı hoca. O kalmışti aklımda debriyajdan ayağımı hafifçe çekerken araba titremeye başlayınca gaza basıyordum ama panikleyince arkadan daaat daat sesler gelince insan kavrama noktası falan kestiremiyor. Birde manuel araba hızlı kalkıyor,gaza fazla abanırsan araba adeta zıplayarak uçuyor. O dengeyi kurmak zor tabi.
Kursta öğretilmeyen ne varsa kendim tecrübe edip öğrendim deneye yanıla,ustalaştımda manuelde ama istanbul trafiğinde dur kalk dur kalk amelelik dedim,uzun yolda keyifli manuel ama trafikte cidden yorucu. 4 senedir otomatik kullanıyorum,dünya varmış dedim. Valla manuelde araba mı beni kullanıyordu ben mi onu anlamadım.
Ben o titreme ve kavrama noktasını es geçiyorum. Ben direk ayagımı yavaşca debriyajdan çekerken aynı orantıda da, gaza yükleniyorum.:KK39: Aslında Yokuşta kalkışım da sıkıntı yok. Nedense ben kendi kendime sıkıntı yapıyorum.Bu korkumu nasıl yenerim bilmiyorum:KK17:
Benim arabada manuel.Ben de, sanki otomatik kullanamazmışım gibi geliyor:ıslık:
Bizim buradaki trafiğin de, İstanbul trafiğinden farkı yok canım ya:işsiz:
Bence İstanbul'da araba kullanmak daha kolay. Oradaki şöförler, daha dikkatli ve kurralları uyuyor.Bizim burada maganda ve trafik canavarı çok.
Geçen hafta, orta şeritten gidiyorum.Yeşil yanıp sönmeye başladı ve bende kırmızıya yakalanmayayım diye gaza bastım.Benim solumdan bir araba, o kadar hızlı bir şekilde gelip benim önüme kırdı ve sağa döndü ki, ben frene öyle bir sert bastım ki, arkadaşla neredeyse ön cama yapışacaktık.Buna ragmen kıl payıyla kurtuldum.Adam! hiç istifini dahi bozmadı,aynı hızla döndü gitti. Düşün ki, en sol şeritten en sağ taraftaki yola döndü gitti.:kusmuk::sinirli:

Selam Lorentz, bugun ise gideceğim demistin dun yanlış hatırlamıyorsam, ne yaptın, cikabildin mi?

evet çıktım. Okulum 5-6 km kadar. İlk baslarda 30la gittim. Sonra yol boş olunca gaza bastım. 60 i bile gördüm. Kavşaklarda sıkışık trafikte korktuğum anlarda falan da dörtlüleri yaktım. Zaten herkes anladı benden uzak durdular. Kırmızı ışıkta falan kimse yaklaşmadı yanıma . Çok rahat gittim geldim. Eşime çok sinirlendim beni çok üzmüş. Aslında ben sürebiliyormusum. Mesela yanlışlıkla uzun farlar açık gitmişim hic farketmemiştim. Bazen sinyali açık unuttum falan. Silecekleri kapatamadım . Sonra arabayı kilitlemeyi de sonradan yaptım. Hatalarım oldu ama öğrendim hepsini. Eşimle 20 kere çıktım ama en çok yalniz çıkınca öğrendim

1- Her kocadan hoca olmaz!
2- ben 2008 de aldım ehliyetimi (küçükken geçirdiğim bir kaza sonucu fobilerim oluştu ve artık son zamanda ön koltuğa bile oturamaz hale gelmiştim.Bu yüzden korkumun üzerine gidip ehliyet almaya karar verdim.) 2013 te eşim araba kullanmayı sevmediğinden senin bu işi öğrenmen şart diyerek öğretmeye çalıştı. O yaz küçük, trafiği çok olmayan bir ilçede kendi kendime kullandım. Şimdi şehirler arası, şehir içi her türlü kullanıyorum. Ve şunu farkettim araç kullanmak kendine güvenle alakalı.
3- Eşim hoca olmayacak tarzda biri olsaydı ne yapardım? Özel şehiriçi ders alırdım. Hangi ildesiniz?

konyadayım ben. Özel ders almama gerek kalmadı çünkü bugün sabah erkenden tek çıktım ve galiba hallettim büyük oranda bu isi

evet çıktım. Okulum 5-6 km kadar. İlk baslarda 30la gittim. Sonra yol boş olunca gaza bastım. 60 i bile gördüm. Kavşaklarda sıkışık trafikte korktuğum anlarda falan da dörtlüleri yaktım. Zaten herkes anladı benden uzak durdular. Kırmızı ışıkta falan kimse yaklaşmadı yanıma . Çok rahat gittim geldim. Eşime çok sinirlendim beni çok üzmüş. Aslında ben sürebiliyormusum. Mesela yanlışlıkla uzun farlar açık gitmişim hic farketmemiştim. Bazen sinyali açık unuttum falan. Silecekleri kapatamadım . Sonra arabayı kilitlemeyi de sonradan yaptım. Hatalarım oldu ama öğrendim hepsini. Eşimle 20 kere çıktım ama en çok yalniz çıkınca öğrendim

Bravo! Arkasını bırakma sakin. Sana tavsiyem arabanın sileceklerini, farlarını, kısa sinyali, sinyali nasıl iptal edeceğini vs vs arabayı calistir ama araba durur haldeyken iyice bir ogren, çünkü insan trafikteyken bunlarla ugrasacagim diye panik olabiliyor. Burada (Ingiltere) sinavini yeni gecen sürücüler arabalarına miknatisli P işareti takiyor kendilerine iyice güvenene kadar, dolayisiyla diger sürücüler bu surucunun trafikte yeni oldugunu biliyor- yani senin 4'luleri yakman gibi.

Keske orda da olsa, herkesin kafasi rahat ederdi, bak boyle ayni.

p-plate-provisional-driver-600x349.jpg

Son düzenleme:
'bu arabanin kontrolu bende' olayini gercekten benimsemek lazim, o sekilde alistim sahsen. fren, gaz, hersey size bagli. dikkatli oldugunuz surece korkmaniza gerek hic yok.
usta sofor muyum bilemem, her gun en az 80 km yol yapan biri olarak korkuyla araba kullacaksaniz hic kullanmayin derim ben. ilk baslarda trafigin yogun olmadigi bolgelere gidin, tek basiniza oralarda araba kullanin. o sekilde kendinize guveniniz toparlanir, alisir gidersiniz bence.
bide soyle bir gercek var, diyelimki (Allah korusun tabi) bir kaza yaptiniz. en kotu ihtimal ne olabilir ki, eger emniyet kemeriniz bagliysa, arabanizdaki herkesinkide bagliysa, siz otobanda asiri hiz yapmayacaginiza gore, siyrik bile olusmaz sizde. yani rahat olmaya calisin, besmeleyle gozunuzu karartin atlayin arabaya bi tur atin donun:))

kazasiz belasiz surmeler dilerim.

Yakınlardan araba kullanmayı öğrenmek çok zordur.İnsan sinir oluyor haklısınız.Korkmaya gelince de ne denir bilemedim.Sakin saatlerde çıkın , sonra biraz daha kalabalıklara karışın yavaş yavaş eşik yöntemiyle olur bence.Ben öyle yapmıştım.Benim de sorunum parktı , arabayı kullanırdım park etsin diye babamı çağırırdım eve yaklaşınca ya da uzak ve boş yerlere park ederdim arabaya kadar 10 dk yürürdüm nerdeyse.Şimdi çok komik ve saçma geliyor bunları hatırlayınca.Siz de böyle olursunuz yavaş yavaş ve kademeli olarak kullanın arabayı.Bi' de eşinizden değil direksiyon hocasından ders alın.Bol şans.

Kullanamasam ben kullanamazdım , ilk kez tek başıma trafiğe çıktığımda stresten ellerim öyle bi' terlemiş ki direksiyon ıslanmıştı.Ertesi gün bir yere arabayla gideceksem önceki gece uyuyamazdım ki gidiceğim yer de şehir içi bir yer olurdu.Yani ben bu halden şoför nebahate bağladım 1 2 yıl içinde. Panik olmayın ve bol bol pratik yapın.

Ohooo ben ne hatalar yapmadım ki, gece otobana çıktım.Şehirler arası yolculuk yaptım. Yolda gözlerim yanıyor ve sanki önüm karanlık gibi geliyordu bana.Arabam Siyah renk.Yolda giderken yanımda giden tır birden önüme kırdı ve ben az daha altında kalıyordum.Frene öyle bir bastım ki, zor durdum.Arkamdan gelen tır,sellektör yapıyor ve kornaya acı acı bir basıyor ki ben, Bana sinirlendi sandım ve sol şerite kaçıp 150 basıp kaçtım. En sonunda Gaziantep'e geldim. Takiii bizim sokağa bir döndüm ki, yollar kapkaranlık ve ben o an anladım ki, otobanda farlar kapalı gelmişim:KK57::olamaz::skandal:
Yani öyle hata yapmadan usta şoför olan yok:halay::KK70:

X