- 27 Ekim 2013
- 850
- 1.058
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kocan olmadan bol bol pratik yapman iyisi.Ben ehliyeti kazandığım gün trafiğe çıktım.ehliyeti aldıgım ikinci gün, akşamüstü şehirler arası yola çıktım. gece gece tırların arasında gittim ve dehşet korkmuştum.kocamdan uzak durmam lazim bence de. Kendi kendime yeterim ben, hallederim inşallah.
Yanlış mı anladım?Çok güzel kullandığım söylenemez ama okul döneminden beri hergun kullanıyorum en fazla 80-85 yapıyorum genelde 2 vitesle gidiyorum öğrencinin bol olduğu sokakta
Ben,maalesef 70 yukarı çıkamıyorum.Bizim burada hız sınırı 70Araban otomatik mis eee daha kolay stop etmezsin hem ben gibi sonra 60 az gelir gözünde
Bende 3. Viteste yukarı cikmiyoridum 2 hafta sonra 80 le gitmeye başladım yol uzun olsa atacam 5 e ama 4. Viteste atıp 500 metre falan gidince okula gelmiş oluyorum olmuyor
Yapmanız gereken ilk şey arabada sizi özgür bırakmayan kocadan kurtulmak. Düşünün 1 kere. O size bagirirken mi rahat olursunuz.. bağirmazken mi. O yokken daha rahat edeceginize her iddiasına girerim. Onsuz 1 kere çıkmaya cesaret edin. Sonrası tamam zaten. Cikar cikmaz birine vurmazsınız korkmayın. Siz acemi olabilirsiniz. Ama bütün Şoförler acemi değil. Sizin yanlisiniz kolay bertaraf edilir hız olmadığı sürece. Dörtlüleri yakın ve çıkın. Hem diğer Şoförler sizi dikkat eder hem de siz kocanızın stresinden kurtulursunuz. Merak etmeyin biz sizin trafikte oldugunuzun farkındayız ve size dikkatli yaklaşıyoruz. Çıkın ve herkesin yapabildigi seyi siz de yapın. Ayrica bmv si olanın kasko ve sigortası vardır. En ufacık bi şupheniz olmasın.Arkadaşlar 31 yılımı trafik fobisiyle geçirmiş biriyim. 5 ay önce ciddi bi trafik kazası geçirdik. Arabamiz pert oldu ama çok şükür sadece ufak sıyrıklarla kurtulduk.
Birden kendime güvenim geldi ve ben araba sürebilirim dedim ehliyet kursuna yazıldım. Derslere katıldım , sınavlardan geçtim ve ehliyetimi aldim. Alalı 2 ay oldu. 2 aydır eşimle birlikte her gün 15 20 dk trafiğe çıkıyoruz. Sürekli bağırıyor bana çok geriliyorum. Panik atak olmaya başladım. Arabadan inince midem bulanıyor başım dönüyor kusuyorum falan.
Artik eşimle trafiğe çıkmak istemiyorum. Bi insan 2 ayda bu işi çözemez mi anlamıyorum ? Tek çıksam trafiğe bi bmw ye çarpsam falan nolur ?
Aslında 30 km den fazla hız yapmıyorum esimleyken bile. Güzel araba kullananlar fikir versin ben bu sureci nasıl aşabilirim ? Çok korkuyorum araba kullanmaktan. Ne zaman normale dönerim ? Siz ehliyet alır almaz hemen trafiğe akabildiniz mi ? Kendimi kendime ispat etmek istiyorum.
Yok cnm öyle bişey mümkün mu bilemem de genelde 2. Vitesle gidiyorum demek istedim okul yakınlarında çok öğrenci çıkıyor yola okula giden yol boyundaKocan olmadan bol bol pratik yapman iyisi.Ben ehliyeti kazandığım gün trafiğe çıktım.ehliyeti aldıgım ikinci gün, akşamüstü şehirler arası yola çıktım. gece gece tırların arasında gittim ve dehşet korkmuştum.
Benim eşim, acemi şöför ve arabayı bir tek ben kullandığım için, bizde sıkıntı çıkmıyor Elhamdülillah. İlk zamanlar, ''Hızlı git,tırlar bile bizi solluyor''Diyen adam, ''Aman yavaş sür'' Demeye başladı
Ustalaşmak istiyorsan şayet, korkularının üzerine git ve 3 maymunu oyna! Görme,Duyma,Relaxs Ol!..İlk defa trafiğe çıktığım da,En işlek cadde'de Yokuş çıkarken arabayı stop ettirdim.Arabanın içindekiler bir panik gör.Ben o kadar serin ve vurdum duymazım ki, Milleti teselli ediyorumŞimdi düşünüyorum da, ne kadar serinkanlıymışım İlk günün verdiği heyecandan olsa gerek, şimdi olsa belki paniklerim
Yanlış mı anladım?
80,85 hızla giderken 2 vitese mi atıyorsunuz?
Bizimde hız sınırı 70Ben,maalesef 70 yukarı çıkamıyorum.Bizim burada hız sınırı 70
Uzun yolda rahatım.Allahtan orada hız sınırı düşük değil
Uzun yolda araba kullanmak çok daha kolay hele ki otobanda ehliyeti boşuna vermediler değil mi sonuçta yapabiliyorsun canımay 1 ayda uzun yola mi çıktınız ? Maşallah size darısı başıma
Birde ben ehliyetimi aldığımda park etmeyi bile bilmiyordum. Öğretmiyorlardı ki. Şimdi kızımın okul güzergahında yapılıyor eğitim,geçerken görüyorum iki duba arasına park ettiriyorlar eğitimde. Ben paralel park etmeyi bilmiyordum düşünün durumun vehametini. Bize verilen eğitimde ve sınavda bin arabaya aynaları kontrol et,tak vitesi çalıştır,zamanı gelince ikinci vitese al,kavşaktan dön,birde bir yerde sinyal verip sağa çekip geri gidiyorduk. Sınavda eğitimde bu kadardı.Şimdi öğretiliyor daha detayli ki. Bence bu bile yetersiz. Öğretsene yokuşta manuel arabayla geri kaymadan kaldırmayı. Öğretsene paralel parkı. Ama yok aynaydı,emniyet kemeriydi bunlarla uğraşıyorlar ki bunları yapabilmek icin ekstra egitime gerek yok zaten 5 yaşındaki kızım bile takabiliyor kemerini. Tamam bunlarda önemli ama yokuşta kalkmak ,park etmekte aşırı önemli.ay Allah korusun. O kadın zır cahilmiş. Eğitim şart. Benim en iyi yaptığım şey frene basmak. O konuda maşallah çok başarılıyım :))