Araba kullanmak

Araç sizin mi ortak mı?Bence ilk iş kendi aracınızı edinin o zaman çarpar mıyım aman eşim ne der korkusu olmuyor hatta sürdükçe vay bee süper sürüyormuşum bile diyorsunuz kendinize,arabaya binmeden önce kafanızda kurmayın adım adım,erkeklerin o kadar rahat araç kullanmasının sebebi bence arabayla bütünleşiyorlar biz varacağımız yere varalım diye odaklanıyoruz sorun orada,aracı ilk aldığımda geceleri saat 12 den sonra çıkardım araçla sokaklar bomboş olurdu ama ben ışıklarda falan gündüz vaktiymiş gibi dikkat ederdim ,pratik yapardım,dur kalk yapardım;geri gitmeyi çalışıyordum onun da faydasını gördüm,ayrıca otoparkınız varsa(ya da başka apartmanların açık otoparklarında) genelde boş olduğu vakitlerde park çalışın ;özellikle geri gitmeyi çalışın çok sıkıntı olabiliyor bazen;ayrıca şehir içi trafikte trafiğin akışına uygun davranmanız iyi olur yani soldan yavaş yavaş kimseye dokunmadan giderim demek yerine siz de trafiğin hızın içine karışın;ayrıca müzik açın kendinizi simülasyonda gibi rahat hissederek sürersiniz.

Eşim ders verirken inanılmaz panik oluyordum...
Çok yaklaşma,hız yapma bir ton bıdı bıdı...
Baktım olacak gibi degil gizlice anahtarı aldım birgün..
Atladim arabaya açtım müzigi önce tedirgin oldum tabi...
Ara sokaklarda dolastim ilk olarak..Sonra sehir ici..Sonra sehirler arasi... ooohhh gel keyfim gel...
O gün bugündür aktif kullanıyorum...
Iyi ki onunla calışmamışım...

Demem o ki yaptigimi yapmayın ama esinizle de calismayin... :)

kocamdan uzak durmam lazim bence de. Kendi kendime yeterim ben, hallederim inşallah.
Kocan olmadan bol bol pratik yapman iyisi.Ben ehliyeti kazandığım gün trafiğe çıktım.ehliyeti aldıgım ikinci gün, akşamüstü şehirler arası yola çıktım. gece gece tırların arasında gittim ve dehşet korkmuştum.
Benim eşim, acemi şöför ve arabayı bir tek ben kullandığım için, bizde sıkıntı çıkmıyor Elhamdülillah. İlk zamanlar, ''Hızlı git,tırlar bile bizi solluyor''Diyen adam, ''Aman yavaş sür'' Demeye başladı:KK70:
Ustalaşmak istiyorsan şayet, korkularının üzerine git ve 3 maymunu oyna! Görme,Duyma,Relaxs Ol!..İlk defa trafiğe çıktığım da,En işlek cadde'de Yokuş çıkarken arabayı stop ettirdim.Arabanın içindekiler bir panik gör.Ben o kadar serin ve vurdum duymazım ki, Milleti teselli ediyorum:KK70::KK70:Şimdi düşünüyorum da, ne kadar serinkanlıymışım:-) İlk günün verdiği heyecandan olsa gerek, şimdi olsa belki paniklerim:KK48:
Çok güzel kullandığım söylenemez ama okul döneminden beri hergun kullanıyorum en fazla 80-85 yapıyorum genelde 2 vitesle gidiyorum öğrencinin bol olduğu sokakta
Yanlış mı anladım?
80,85 hızla giderken 2 vitese mi atıyorsunuz?:KK57:

Araban otomatik mis eee daha kolay stop etmezsin hem ben gibi sonra 60 az gelir gözünde

Bende 3. Viteste yukarı cikmiyoridum 2 hafta sonra 80 le gitmeye başladım yol uzun olsa atacam 5 e ama 4. Viteste atıp 500 metre falan gidince okula gelmiş oluyorum olmuyor
Ben,maalesef 70 yukarı çıkamıyorum.Bizim burada hız sınırı 70:sinirli::mad:
Uzun yolda rahatım.Allahtan orada hız sınırı düşük değil:rapci:

Hala 30 km den fazla hız yaoamıyorsan araba kullanıyor sayılmazsın
Sakin yerlerde kullan önce yanında eşin olmadan

Sana bagıracak biri değil destek olacak biri ile çalıs

Ya şu Türkiye'de önce ehliyet alıp sonra araba kullanmayı öğrenme kafasını anlamıyorum. Yollar gerçekten de ehliyetim var diye geçinip araba kullanamayan insanlarla dolu. Felaket gerçekten.

Konu sahibi, sormuşsunuz ehliyet alıp trafiğe akabilen var mı diye de, zaten onun normali odur. Ehliyet almanın anlamı araba kullanmayı bilip trafiğe çıkmaya hazır olmak demektir. İnşallah Türkiye'de ehliyet verme işine ciddi kriterler getirir, araba sürmeyi bilmeyip her isteyene ehliyet vermezler, ne diyeyim.

Burdaki yorumlardan sonra tek başına korkmadan trafiğe çıkma ve 6km uzaktaki okuluma gitmeye karar verdim. İnşallah güzel geçer. Allah kaza bela vermesin kimseye. 2 aydır pratik yapıyorum artik ogrenmisimdir. Kendime güvenmem lazim. Yoksa bu işi korka korka başaramam.

Bütün gece rüyamda araba sürdüğümü gördüm, gece bile panikle uyandım ama ben bu işi başarabilirim

Arkadaşlar 31 yılımı trafik fobisiyle geçirmiş biriyim. 5 ay önce ciddi bi trafik kazası geçirdik. Arabamiz pert oldu ama çok şükür sadece ufak sıyrıklarla kurtulduk.

Birden kendime güvenim geldi ve ben araba sürebilirim dedim ehliyet kursuna yazıldım. Derslere katıldım , sınavlardan geçtim ve ehliyetimi aldim. Alalı 2 ay oldu. 2 aydır eşimle birlikte her gün 15 20 dk trafiğe çıkıyoruz. Sürekli bağırıyor bana çok geriliyorum. Panik atak olmaya başladım. Arabadan inince midem bulanıyor başım dönüyor kusuyorum falan.

Artik eşimle trafiğe çıkmak istemiyorum. Bi insan 2 ayda bu işi çözemez mi anlamıyorum ? Tek çıksam trafiğe bi bmw ye çarpsam falan nolur ?

Aslında 30 km den fazla hız yapmıyorum esimleyken bile. Güzel araba kullananlar fikir versin ben bu sureci nasıl aşabilirim ? Çok korkuyorum araba kullanmaktan. Ne zaman normale dönerim ? Siz ehliyet alır almaz hemen trafiğe akabildiniz mi ? Kendimi kendime ispat etmek istiyorum.
Yapmanız gereken ilk şey arabada sizi özgür bırakmayan kocadan kurtulmak. Düşünün 1 kere. O size bagirirken mi rahat olursunuz.. bağirmazken mi. O yokken daha rahat edeceginize her iddiasına girerim. Onsuz 1 kere çıkmaya cesaret edin. Sonrası tamam zaten. Cikar cikmaz birine vurmazsınız korkmayın. Siz acemi olabilirsiniz. Ama bütün Şoförler acemi değil. Sizin yanlisiniz kolay bertaraf edilir hız olmadığı sürece. Dörtlüleri yakın ve çıkın. Hem diğer Şoförler sizi dikkat eder hem de siz kocanızın stresinden kurtulursunuz. Merak etmeyin biz sizin trafikte oldugunuzun farkındayız ve size dikkatli yaklaşıyoruz. Çıkın ve herkesin yapabildigi seyi siz de yapın. Ayrica bmv si olanın kasko ve sigortası vardır. En ufacık bi şupheniz olmasın.

Ehliyet aldıktan sonra bi 10 saat daha direksiyon dersi aldım. Eşimle çalışırken kullandığı sözler aynen şöyleydi; hadii, cabuuuk, yavaaaaş... Sonra onla çalışırken kulağımi kapatıp kendimi yola vermeye çalıştım, duymadım bir süre ama çok sinir bozucuydu..
10 saat dersten sonra hiç eşimden destek bile almadan mahalleye çıkıp tur atmaya başladım. Durmayı kalkmayı biliyorum, e kurallara da uyarım, daha ne ki dedim?
Bi kaç gün tek başıma mahalle turu ve kendi kendime park çalışması yaptım sakin bir kafa ile. Ondan sonra kendime güvenim geldi ve uzun yola gittim oto yola çıktım tek başıma :)
İnsan kendisine değer verip yapabilirim dedi mi yapar.. Başarılar dilerim siz de başarısınız neyiniz eksik ki. Güvenin kendinize..

Bir tanıdığım araba kullanma konusunda şunu demişti:
"Bir pazar günü aldım arabayı sabahın 6'sında, heryer tenha nasılsa çıktım trafiğe. Yollar boş, ama ara sokağa girince bir tane kamyon denk geldi, dar sokak ve geri geri çıkmam gerek, yiğitliğe de konduramıyorum, "bak kadına nasıl da acemi" dedirtmekte istemiyorum... ufak ufak dikkat ede ede kazasız belasız çıktım o sokaktan geri geri, kamyon şöförü acemi olduğumu anlayıp yardım teklif etti ancak ben kabul etmedim, sonuç olarak bugün gayet iyi araba kullanıyorum çünkü özgüvenimi kazandım o gün..."

Belki de bunu yapmalısınız.
Bir sabah erkenden herkes uyurken çıkın, tüm cesaretinizle, dolaşın araba ile trafiksiz bir ortamda, kendinizi tartın. En kötü ihtimal arkadaşımın başına geldiği gibi bir kamyona, bir çöp arabasına denk gelirsiniz...

Yanında ki eşin baban abin kardeşin oldukça gerileceksin bu yüzden al anahtarı bir cesaret kendin çok maşallah 15 20 dk suruyorsun zaten yavaş yavaş öğreneceksin sende ins :)
Bak mesela ben kaç kilometre yolu elfreni indirmeden gittin ekrana bakiyorum kırmızı ışık yanıyor ya diyorum yagsina mı birşey oldu sonra caktim tabi :) mesela gittim bariyerlere çarptım nasıl yaptın diye sor 90 ile viraj dönebilir miyim diye düşünürken .d 3 yaşındaki çocuk önüme firladi ki Allah'tan yavaslamistim çocukları görünce karniyla tampon arasında mm reyle çocuğu ezmedim Allah'a şükür indim orda çardak da oturan annesiyle de bir güzel kavga ettim bayır aşağıya gelen arabanın olduğu yerde çocuğun ne işi var diye.....

Anlayacağın ablacim sorunlar bitmez trafikte ama bundan kacarsan da kullanamazsin malesef

Al anahtarı işlek olmayan bir yere git gel mesela

Kocan olmadan bol bol pratik yapman iyisi.Ben ehliyeti kazandığım gün trafiğe çıktım.ehliyeti aldıgım ikinci gün, akşamüstü şehirler arası yola çıktım. gece gece tırların arasında gittim ve dehşet korkmuştum.
Benim eşim, acemi şöför ve arabayı bir tek ben kullandığım için, bizde sıkıntı çıkmıyor Elhamdülillah. İlk zamanlar, ''Hızlı git,tırlar bile bizi solluyor''Diyen adam, ''Aman yavaş sür'' Demeye başladı:KK70:
Ustalaşmak istiyorsan şayet, korkularının üzerine git ve 3 maymunu oyna! Görme,Duyma,Relaxs Ol!..İlk defa trafiğe çıktığım da,En işlek cadde'de Yokuş çıkarken arabayı stop ettirdim.Arabanın içindekiler bir panik gör.Ben o kadar serin ve vurdum duymazım ki, Milleti teselli ediyorum:KK70::KK70:Şimdi düşünüyorum da, ne kadar serinkanlıymışım:-) İlk günün verdiği heyecandan olsa gerek, şimdi olsa belki paniklerim:KK48:

Yanlış mı anladım?
80,85 hızla giderken 2 vitese mi atıyorsunuz?:KK57:
Yok cnm öyle bişey mümkün mu bilemem de genelde 2. Vitesle gidiyorum demek istedim okul yakınlarında çok öğrenci çıkıyor yola okula giden yol boyunda

Okula varmadan en hizli halim 80 -85 dedim

Öncesinde eşime diyordum biz sınavda 3. Viteste kadar çalıştık yapamam edemem diyordum 4. Vites için :KK48:

ay Allah korusun. O kadın zır cahilmiş. Eğitim şart. Benim en iyi yaptığım şey frene basmak. O konuda maşallah çok başarılıyım :))
Birde ben ehliyetimi aldığımda park etmeyi bile bilmiyordum. Öğretmiyorlardı ki. Şimdi kızımın okul güzergahında yapılıyor eğitim,geçerken görüyorum iki duba arasına park ettiriyorlar eğitimde. Ben paralel park etmeyi bilmiyordum düşünün durumun vehametini. Bize verilen eğitimde ve sınavda bin arabaya aynaları kontrol et,tak vitesi çalıştır,zamanı gelince ikinci vitese al,kavşaktan dön,birde bir yerde sinyal verip sağa çekip geri gidiyorduk. Sınavda eğitimde bu kadardı.Şimdi öğretiliyor daha detayli ki. Bence bu bile yetersiz. Öğretsene yokuşta manuel arabayla geri kaymadan kaldırmayı. Öğretsene paralel parkı. Ama yok aynaydı,emniyet kemeriydi bunlarla uğraşıyorlar ki bunları yapabilmek icin ekstra egitime gerek yok zaten 5 yaşındaki kızım bile takabiliyor kemerini. Tamam bunlarda önemli ama yokuşta kalkmak ,park etmekte aşırı önemli.
Ehliyetimi aldım 1 ay zaman geçti dik yokuşu olan bir avmye gittim. Giderken sorun yoktu yokuş aşağı ama cıkarken dik yokuşta kaldım. Trafik durdu,bende durdum arabayi kaldıramadım. Ha bire stop ediyor. Arkada upuzun bir kuyruk,tek şerit yol. Kaldırıma çıktım arabayla o panikle,indim yardım istedim. Genç bir çocuk indi arabasından benim arabayi kaldırımdan indirdi de çıkabildim. Sonra dedim benim buna çalısmam lazım zira arabam manueldi. Bir daha bu duruma düşme kızım dedim. Aldım arabayı 3 gün kendi kendime yokuşta dur kalk yaptım. Pratik yapınca alıştım. Sizde eksikleriniz varsa onlara yoğunlaşın. Üzerine gidin. Trafikte değil ama müsait zamanlarda yapın bunu. Calışın bol bol. Alışırsınız. Ama trafikte bu hatalar arkadan çalan kornalar eşliğinde kendinizi kötü hissettirir,özgüveninizi kaybettirir. İyice soğursunuz inanın. Yapamıyorum noktasına gelirsiniz. Herkesin acelesi var artık,kimsenin kimseye tahammülü kalmadı.
Bilmemek kötü. Bilmediklerinize yoğunlaşın.

X