• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba kullanmak bu kadar mı zordur?

dün iş çıkışı ikinci dersimi aldım bu defa hiç piste gitmedik sürekli trafikte çalıştık 1 derse daha alıp artık yavaş yavaş yalnız çıkmak istiyorum trafiğin az olduğu yerlerde.

1000 km üstü yol yaptım
her arabaya binişte bizimki "aaaa sürmeyi unutmamışsın" diyo
bir gün onun olduğu taraftan bi unutucam kendisi görecek gününü:47:
haliyle hala park sorunu yaşıyorum yada bizikimkisini mutlu etmek zor
başkaları kullanmamı beğeniyor ama bi bizimkine beğendiremedik gitti:51:
bazen diyor "ver ben kullanayım daha çabuk gideriz" yada "burası çok sıkışık sen geçemezsin" falan
vermiyorum deliriyo:60:

1000 km üstü yol yaptım
bazen diyor "ver ben kullanayım daha çabuk gideriz" yada "burası çok sıkışık sen geçemezsin" falan

:60: bizi görür gibi oldum valla, o unutma numarası yapacağın zaman ben olsam tam böyle akıcı trafikte giderken, aa freni nerdeydi bunun cnm derdim sanırım, hoş sonra acile çekmem gerekirdi arabayı ama :60: sanki kendileri ana karnına alıştı, her durumda onlar geçince biz nasıl usta olacağız acep :47:

en iyisi ders almak KOCADAN HOCA OLMAZ :63:

benimki sağ olsun kendi teşvik etti zaten ders almam için, şevkimi kırmasa da hoca gibi öğretemezdi kesinlikle :34:

1000 km üstü yol yaptım

hahaa :)) vallahi bu acemilik sifati bizden uzun süre kalkmaz :)) o da hata yapiyor sürerken ama ben yapinca hemen elestiriliyorum..
bende artik sen karismasana, direksiyon bende, sen kitap falan oku , diyorum :))
bir de park ediyorum,bazen aralara girerken ya da evin otoparkina girerken disariya cik bir bak diyorum esimin yegeniyle esim hic olmamiss aa falan diyorlar :))
cikiyorum sifir yanasmisim :)) artik espiri haline geldi , benim egitimim ...gicik oluyorumm...
bir de bana soför diyorlar,kapilari acmadi bize olmadi falan :))
onlarla cikarken daha cok kasiliyorum valla...
hata yapicam bunlara malzeme olacam diye... :))

onlardan sonra ögrendik ya kurtulamayiz biz acemi sifatindan.. bileydim evlenmeden önce ögrenirdim... o zaman böyle dillere düsmezdim :))
her rezil halimi biliyor... :))

Bende araba kullanmaK istiyorum hatta mecburum çocuğu kreşe götürmem gerekiyor.Ama çok korkuyorum.Eskiden sakin yerlerde kısa mesafelerde kullanıyordum ama eşim bütün güvenimi bitirdi sağolsun.Birde geçmişte bir yakınımı trafik kazasında kaybettim onun büyük etkisi var ve çok korkuyorum.Eşimle bu iş olmayacak biraz önce karar verdim özel ders almaya indirim sitelerindeki fırsat kuponlarından aldım.4 saat özel ders alacağım.Ama çok heyecanlıyım umarım başarabilirim benim için çok önemli işim arabayla 10 dak. mesafede kreşde öyle ama ben gidemediğim için çocuk 40 dak servisde geziyor malasef.Dersi satın almak için 5 saat cesaretimi toplayamadım şimdi randevu alacağım bakalım ne olacak.:44:

bencede o acami şoför alnımıza yapıştı çıkmayacak ama sadece onların kafasında
emin ol evlenmeden öncede kullanıyor olsaydın muhakkak bir kulp bulurlardı:27:
bir kere şoför eğitimcisi olan kuzenimle gittim "çok güzel kullanıyorsun" dedi tüm yol boyunca bir kere karışmadı. park konusunda pratik yap dedi o kadar
e bunu söyleyince "öğreten hoca en iyisi!!! ondandır" diyo:22:
bizde yetenek yok yani:51:

hahaa :)) vallahi bu acemilik sifati bizden uzun süre kalkmaz :)) o da hata yapiyor sürerken ama ben yapinca hemen elestiriliyorum..
bende artik sen karismasana, direksiyon bende, sen kitap falan oku , diyorum :))
bir de park ediyorum,bazen aralara girerken ya da evin otoparkina girerken disariya cik bir bak diyorum esimin yegeniyle esim hic olmamiss aa falan diyorlar :))
cikiyorum sifir yanasmisim :)) artik espiri haline geldi , benim egitimim ...gicik oluyorumm...
bir de bana soför diyorlar,kapilari acmadi bize olmadi falan :))
onlarla cikarken daha cok kasiliyorum valla...
hata yapicam bunlara malzeme olacam diye... :))

onlardan sonra ögrendik ya kurtulamayiz biz acemi sifatindan.. bileydim evlenmeden önce ögrenirdim... o zaman böyle dillere düsmezdim :))
her rezil halimi biliyor... :))

yok yok, ben evlenmeden ettim de ne oldu adam biliyo sonuçta senelerdir ettiklerimi:))))))))))))))) he hiç tanışmadan halletseymişim belki iyi olurdu ama bana cesaret veren de kendisi olduğundan sonuç kaçınılmazmış sanırım.:1:
Bende araba kullanmaK istiyorum hatta mecburum çocuğu kreşe götürmem gerekiyor.Ama çok korkuyorum.Eskiden sakin yerlerde kısa mesafelerde kullanıyordum ama eşim bütün güvenimi bitirdi sağolsun.Birde geçmişte bir yakınımı trafik kazasında kaybettim onun büyük etkisi var ve çok korkuyorum.Eşimle bu iş olmayacak biraz önce karar verdim özel ders almaya indirim sitelerindeki fırsat kuponlarından aldım.4 saat özel ders alacağım.Ama çok heyecanlıyım umarım başarabilirim benim için çok önemli işim arabayla 10 dak. mesafede kreşde öyle ama ben gidemediğim için çocuk 40 dak servisde geziyor malasef.Dersi satın almak için 5 saat cesaretimi toplayamadım şimdi randevu alacağım bakalım ne olacak.:44:

ah birkaç ay önceki beni gördüm. umarım hocan iyi çıkar, iyi çıkarsa yapacağın şeyi yazıyorum:

koştura koştura buraya gelecek veeee... kızlar hiç korktuğum gibi olmadı, kendme güvenim geldi, oleeyyy diye yazacaksın buraya:64:

bencede o acami şoför alnımıza yapıştı çıkmayacak ama sadece onların kafasında
emin ol evlenmeden öncede kullanıyor olsaydın muhakkak bir kulp bulurlardı:27:
bir kere şoför eğitimcisi olan kuzenimle gittim "çok güzel kullanıyorsun" dedi tüm yol boyunca bir kere karışmadı. park konusunda pratik yap dedi o kadar
e bunu söyleyince "öğreten hoca en iyisi!!! ondandır" diyo:22:
bizde yetenek yok yani:51:

ah ah valla hepsi mi aynı bunların, aferinler, çok güzel oldu, hah bu da tamam dese bile, hocan çok iyiymiş canım'ı sıkıştırmadan olmuyor.:19::63:

yagmurlar basladi :(( trafikte baslar :(

esim moral verdi senin yagmurla falan isin kalmadi dedi :))

amaaaa simdi yeni bir problem cikti,esim önceden arabayi vermek icin beni zorlardi simdi teklif bile etmiyor bende cekiniyorum..

yarin saglik ocagina gidicem diye alicam ama söylemeye cekiniyorum..aslinda bugün alacaktim cekindim ama asi vaktim geldi heralde yarin öyle böyle isterim :((

esimde pek öcü degildir ama ben cekingenim galiba,bir de alistim hep onun teklif etmesine.. ben saglik ocagina gitcem diyorum adam kacta diyor :)) araba sende kalsin demiyor :))

dün aksam gerci citlattim bana araba alalim diye..su micralardan miniciklerden :)) o da lastigi bilmem nesi durdugu yerde sorun dedi.. ben motor alirim ise giderken motorla giderim dedi... amaaa motorla gidemez soguklarda donar o :))

araba istiyorum ben yaa :(( almakta sorun yok ama dedigi gibi bakimi falan hep para :((

ama istemekte zorrr...hic sevmem bir sey istemeyiii bir de bir kere isterim bir kere ters cevap gelirse ömrüm billah istemem :)) ters yanit verir de benim inadim tutarsa diye korkuyorumm :)) yine döktüm icimi belki daha rahat isterimm :))

Önümüzdeki hafta ben de kursa başlayacağım. Aranızda kursa gidipte trafiğe çıkamamak gibi durumla karşılaşan var mı?

Ehliyetiniz var ve bizler gibi özel direksiyon dersi almak için gidiyorsanız, çook büyük ihtimalle sorunsuzca çıkarsınız trafiğe.

Ancak bahsettiğiniz ehliyet almak için olan kurs ise, ben ve birçok arkadaş kimlik niyetine kullandı ehliyetleri yıllarca, sonunda esas görevine kavuştu ehliyetler özel direksiyon dersleriyle, yanarım yanarım yıllarıma yanarım:5:

hocadan koca olmaz bende diğer arkadaşlara katılıyorum, özel bi hocadan ders aldım.. eşim benden de hevesliydi, ama kendisi baştan dedi zaten benden öğrenme olmaz diye, ben inatla yok senden öğrenirim desemde haklıydı...:52: hocadan sonra beraber de çıktık trafiğe.. ve sonuç artık tek başıma trafikteyim... emininm kullana kullana daha da iyi olacağım... :21: hepimizden süper şöför olur kızlar, azimmmm :3:

Sevgili ve kardeş sinirli, sabırsız baba ise çok şevkatli oluyor yani kullanmayı, püf noktalarını doğru düzgün öğrenemiyorsunuz,geliştiremiyorsunuz :) En güzeli direksiyon dersleri. Çok araba kullanasım var, kadın şöforleri görünce iyice içim gidiyo ve araba, işi sebebiyle hep babamda oluyor. Paraya kıyıp sürücü kursundan ya araba kiralayacağım yada direksiyon derslerine başlayacağım.

Araba kullanmak zor değil aksine çok zevkli. Sizin dediğinizin dışına çıkmaz siz ne derseniz onu yapıyor bu güzellikler :D

hocadan koca olmaz bende diğer arkadaşlara katılıyorum, özel bi hocadan ders aldım.. eşim benden de hevesliydi, ama kendisi baştan dedi zaten benden öğrenme olmaz diye, ben inatla yok senden öğrenirim desemde haklıydı...:52: hocadan sonra beraber de çıktık trafiğe.. ve sonuç artık tek başıma trafikteyim... emininm kullana kullana daha da iyi olacağım... :21: hepimizden süper şöför olur kızlar, azimmmm :3:

aynen! benimki de baştan dedi ders al diye, kendi öğretemeyeceğini biliyordu:) ve her özel dersten sonra çok doğru karar verdiğimizi anladık. şu anki halime gelmek bile hayaldi benim için. tabii ki dediğin gibi kullandıkçta daha pratikleşeceğiz.:52:

Sevgili ve kardeş sinirli, sabırsız baba ise çok şevkatli oluyor yani kullanmayı, püf noktalarını doğru düzgün öğrenemiyorsunuz,geliştiremiyorsunuz :) En güzeli direksiyon dersleri. Çok araba kullanasım var, kadın şöforleri görünce iyice içim gidiyo ve araba, işi sebebiyle hep babamda oluyor. Paraya kıyıp sürücü kursundan ya araba kiralayacağım yada direksiyon derslerine başlayacağım.

Araba kullanmak zor değil aksine çok zevkli. Sizin dediğinizin dışına çıkmaz siz ne derseniz onu yapıyor bu güzellikler :D

araba kiralamak yerine, özel direksiyon dersi öneririm. ama hocayı iyi araştır. zaten iyi hoca püf noktalarını beynine öyle işliyor ki, ve de kullanmaya alıştıkça kontrolü sana bırakıyor güvenin geliyor kendine. bir de kısa zamanda çok yol katediyor insan:34:

üffff bende 5 yıl önce aldım ehliyetimi ve o zamandan beri hiç araba kullanmadım..araba aldık şimdi çok kullanmayı istiyorum ama hiç pratiğim yok babam bana öğretmeye çalışıyo ama sadece 2 defa trafiğe çıkabildim ondada genelde panik oldum çünkü babam sinirlendikçe ben daha çok karıştırdım :( genelde herkes aileden briyle öğrenemezsin diyo bende babamlayken hiç rahat davranamıyorum yaa özel dersmi alsam diye çok düşündüm ama onada kararsız kaldım :( babam sana ehliyeti nasıl vermişler diye iyice moralimi bozdu artık kullanma hevesimde kalmadı yaa üstelik en büyük hayalimdi arabamın olması şimdiyse arabam var ama hevesim kalmadı napıcam bilmiyorum :( :53::18:

arkadaşlar sürücü kursunda çalışıyorum;

Kursta verilen eğitimler trafikte mükemmel olmaya yetmiyor;

sonrasında çalışma ve pratik şart....

özellikle biz bayanlarda panik çok oluyor buda hataya yol açıyor;

araba kullanmayı gözümüzde çok büyütmemeliyiz;

müthiş özgüven verici bir duygu aslında,:49:

üffff bende 5 yıl önce aldım ehliyetimi ve o zamandan beri hiç araba kullanmadım..araba aldık şimdi çok kullanmayı istiyorum ama hiç pratiğim yok babam bana öğretmeye çalışıyo ama sadece 2 defa trafiğe çıkabildim ondada genelde panik oldum çünkü babam sinirlendikçe ben daha çok karıştırdım :( genelde herkes aileden briyle öğrenemezsin diyo bende babamlayken hiç rahat davranamıyorum yaa özel dersmi alsam diye çok düşündüm ama onada kararsız kaldım :( babam sana ehliyeti nasıl vermişler diye iyice moralimi bozdu artık kullanma hevesimde kalmadı yaa üstelik en büyük hayalimdi arabamın olması şimdiyse arabam var ama hevesim kalmadı napıcam bilmiyorum :( :53::18:

ailede sabır taşı bir gönüllü eğitmen varsa, öğrenirsin. ama sanırım birçok ailede bu mevcut olmadığından en iyisi özel ders almak. ayrıca benim erkek arkadaşım çok sabırlı olmasına rağmen bu konularda, öğretmeyi bilmediğini kabul edip can güvenliğiyle ilgili bir konu olduğundan beni özel derse teşvik etmişti sağ olsun.

kesinlikle özel ders alın, birçok kursun 10 derslik programları var, baştan sonra yoğun şekilde kursta öğrenmediğiniz birçok şeyi öğreniyorsunuz ve güven geliyor. her insan farklı hızda öğrenir bir de, kimisi 5 kimisi 15 derste de öğrenebilir aynı şeyleri, bunu da kabullenmek lazım.

ama hocayı araştırın, mümkünse ders alıp memnun kalmış tanıdıklarınıza sorun, forumlarda size yakın semtlerden hoca sorun, inanın çok işe yarıyor. sonra da babanıza :63: :63: yapın :34:

arkadaşlar sürücü kursunda çalışıyorum;

Kursta verilen eğitimler trafikte mükemmel olmaya yetmiyor;

sonrasında çalışma ve pratik şart....

özellikle biz bayanlarda panik çok oluyor buda hataya yol açıyor;

araba kullanmayı gözümüzde çok büyütmemeliyiz;

müthiş özgüven verici bir duygu aslında,:49:

kesinlikle katılıyorum, insan kendini çok iyi hissediyormuş! ayrıca bu bir makine, biz onu nasıl kullanmak istersek o yönde hareket edecektir. bunu unutmamak lazım, altımızda vahşi bir at değil bir makine var sonuçta:)

Back
X