• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba kullanmak bu kadar mı zordur?

kızlarrrrrrrrrrrrrrrr:43::43:
çok kötüyüm...dün akşam babamla çıktık bana araba öğreticek sözüm ona..
adam sinir küpü oldu bi anda..ayy şevkimde kırıldı..halbuki kullanabiliyodum ben..3 senede unutmuşum resmen yaa..sen özel ders al kızım dedi..zaten en doğrusu özel ders almam..babamla hayatta öğrenemem..kızlar istanbulda özel ders alan arkadaşlar,saati kaça bu derslerin,ne olur biri yardım etsin.bide istanbulun neresindesiniz...h.sonuna ders almam gerek..offfff hevesim kırıldı yaa..
:43::43:

canım ben istanbul anadolu yakasındayım ümraniye tarafında. Ben şu sıralar araştırıyorum sürekli saati 40 tl ye verende var 120 tl ye vere nde var. benim en çok aklıma yatan hoca saatini 60tl ye veriyor yukarda yanlış yazmışım 30 değil 60 tl. Bayan hoca uzman tv de falan da direksiyon eğitimi ile ilgili videoları var..
ama işte genelde ortalama fiyatlar saati 50 nin üzerinde 50 tl altında olanlar sürücü kursu mantığında çalışıyorlar..pek faydalı olacağını sanmıyorum ben o şekilde.

ya benim şevkimi kırmadan öğret ya da ders alıcam deyin...eşimde başlarda öyle diyordu sonra baktı ki öğretemiyor öğrenemiyorum git kursa dedi..
bugüm ilk dersimi yaptım..araba farklıydı bizim araba daha seriyken bunda bas bas gitmiyor gibi bir durum..kaç kere stop ettirdim..güvenim gitti iyi ce acemileştim...ama sonradan açıldım...stop ettirmedim.ama dönğüşlerde direksiyonum felaket hoca hep müdahale etti...ama hoca güven veriyor aslansın hocam bitanesin koskoca fizikçisin deyip durdu:) bir ironi sezdim ama:)
en iyisi hocadan öğrenmek...ama arabalar değişince bende değiştin o kısım kötü..

Canım benimkini öğreteceği falan yok ben tanıyorum onu..
mesela dün akşam alışverişe gittik giderken yolda trafikteki kötü şöğförleri göstererek bana gizli imada bulunuyor bak işte ben çok dikkatli olmama rağmen kaza riski var sen hiç yapamazsın demek istiyor gizli gizli.Kaç günüdür benim bu başlıkta yazılanlara baktığımı netten özel ders veren hoca araştırdığımı gördü hemen başladı psikolojik baskı yapmaya..
Benim durmumum umutsuz öyle görünüyor..

canım ben istanbul anadolu yakasındayım ümraniye tarafında. Ben şu sıralar araştırıyorum sürekli saati 40 tl ye verende var 120 tl ye vere nde var. benim en çok aklıma yatan hoca saatini 60tl ye veriyor yukarda yanlış yazmışım 30 değil 60 tl. Bayan hoca uzman tv de falan da direksiyon eğitimi ile ilgili videoları var..
ama işte genelde ortalama fiyatlar saati 50 nin üzerinde 50 tl altında olanlar sürücü kursu mantığında çalışıyorlar..pek faydalı olacağını sanmıyorum ben o şekilde.

teşekkür ederim cnm mesajın için..
bende anadolu yakasındayım..ama 60 tl çok fazla..zaten elimde avucumda olanı arabaya verdim..
30 tl ye veren var diyolardı,bulsam bu tutarda ders vereni hemen eğitim alcam.5 saat alsam en azından özgüvenim yerine gelirdi..ama 60 tl benim için çok fazla:85:

Bende manuelde ısrar edenlerdenim ama korkarım hiç kullanamıcam :(
Eşimde ümidini kesti, otomatik araba alcam sana diyor.
Adi kayyınbiraderim arabımızı aldığımız 2. ay çarpınca arabaya el sürmedim !
Zaten arabada her zaman benim kapımda değil, eşimde götürüyor.
Bilmiyorum nasıl olacak. :(
Ama bende özel ders almaya niyetleniyorum artık.
Haftasonu bi kadın gördüm kimse kusura bakmasın, adam yerine koymaZsın ama
kadın arabaya bindi attı kadınları arkaya, bastı gitti.
Dedim ki utan candaş şu bişeye benzemeyen adamlar bile basıyo gaza gidiyo , ya sen !!

Canım benimkini öğreteceği falan yok ben tanıyorum onu..
mesela dün akşam alışverişe gittik giderken yolda trafikteki kötü şöğförleri göstererek bana gizli imada bulunuyor bak işte ben çok dikkatli olmama rağmen kaza riski var sen hiç yapamazsın demek istiyor gizli gizli.Kaç günüdür benim bu başlıkta yazılanlara baktığımı netten özel ders veren hoca araştırdığımı gördü hemen başladı psikolojik baskı yapmaya..
Benim durmumum umutsuz öyle görünüyor..

bana da eşim en başlarda bunu yapıyordu...ama o yapabiliyorsa sen neden yapamayasın..bu bir üstün özellikli bir durum değil..artık sağlam olan eh biraz da normal akıllı olan herkes yapabiliyor...sakın pes etme madem o sana baskı yapıyor sende ona yap...ciddi pes etme...

kızlarrrrrrrrrrrrrrrr:43::43:
çok kötüyüm...dün akşam babamla çıktık bana araba öğreticek sözüm ona..
adam sinir küpü oldu bi anda..ayy şevkimde kırıldı..halbuki kullanabiliyodum ben..3 senede unutmuşum resmen yaa..sen özel ders al kızım dedi..zaten en doğrusu özel ders almam..babamla hayatta öğrenemem..kızlar istanbulda özel ders alan arkadaşlar,saati kaça bu derslerin,ne olur biri yardım etsin.bide istanbulun neresindesiniz...h.sonuna ders almam gerek..offfff hevesim kırıldı yaa..
:43::43:

kesinlikle babandna öğrenme kesinlikle...al bir kurs..

Arkadaşım arabanız kaç beygir bilmem ama ,

O beygirlerden biride eşiniz !

Ne sanıyor bunlar kendilerini ,:51:

:)

Dedim ki utan candaş şu bişeye benzemeyen adamlar bile basıyo gaza gidiyo , ya sen !!

evet kendimizi gerekirse böyle motive edelim...motive edlimde bu yolda herşey mubah:) hadi kızlar destek destek:)

Bende buna çok takılıyorum..
ne arabalarda ne kadınlar görüyorum diyorumki aynı beynin fazlası bende var neden o kullanıyorda ben kullnamıyuorum diyorum..
ama tabi bende olan eş onlarda yok beklki ondandır..
Yan ben eskidenkadıköyden arabaya biner avcılara kadar giderdim. kadıköyde moda gibi ara sokaklarda taksimde kullandığımı hatırlıyorum arabayı..
Şimdi noldu bana da böyle tırsak oldum bilmiyorum..
Eşimi bir ikna edebilsem özel ders olayına eminim bende yapıcam ama çok zor gibi görünüyor..

ben adanalıyım fakat adanada oturmyorum sakin bir şehirde oturuyorum eşimde askerde olduğu için tabi arabayı ben kullanıyorum.gecen hafta 9 gün boyunca danada kullandım huzur evleri kenan evren çarsı her tarafta ilk başta zor geldi nasıl bir trafik dedim ama 2 günde alıştım.kendine güven yeterli araba kullanmak zor degil

ben adanalıyım fakat adanada oturmyorum sakin bir şehirde oturuyorum eşimde askerde olduğu için tabi arabayı ben kullanıyorum.gecen hafta 9 gün boyunca danada kullandım huzur evleri kenan evren çarsı her tarafta ilk başta zor geldi nasıl bir trafik dedim ama 2 günde alıştım.kendine güven yeterli araba kullanmak zor degil

umarım canım çarşı trafiği beni korkutuyor otobüsler özellikle..turgut özal da çalışıyoruz direksiyonda..

ben anlamıyorum kapasite işi araba kullanmak lafını..
isteyen herkes kullanabilir araba.. atla deve değil yani..
bol pratik yapmakla alakalı,hepsi bu..
yani ayrıca öyle acaip muhteşem bir kapasite ne sebeple gerekiyomuş ki?
bilim adamı mı olmak lazım arabayı sürebilmek için :27: araba yapmıyoruz ki,kullanıyoruz sadece :63:
:60::60::60::60::60::60:
kimler kimler ve kimler kullanıyo araba etrafınıza bir bakın bakalım..:82:

kendinize güvenin ve herr fırsatta trafiğin yoğun olmayan alanlarında kullanın arkadaşlar :7:

Son düzenleme:
meg neredesin sen bacım:) gel bir yakınıma:) böyle yazıyorsun ya cidden ne var ki bunda hakikaten kolay olmalı diye bir duygu uyandırıyorsun ya bana süpersin:):71::71:

meg neredesin sen bacım:) gel bir yakınıma:) böyle yazıyorsun ya cidden ne var ki bunda hakikaten kolay olmalı diye bir duygu uyandırıyorsun ya bana süpersin:):71::71:

sende süpersin canımm,bu azimle başaramıyacağın bişey olduğunu sanmıyorum ben,afferim sana :70:
aynen böyle devamm :71::92::92::92:

arkadaşlar çok rahat başladım araba kullanmaya eşim sayesinde korkarak devam ettim, manuel araba kullanıyorum ikamet çevremde kullanıyorum ama dışına sadece 2 defa cıkıtım bir defa bir evin duvarına vurdum:59::59::59: allahtan çok sert bir kaza degildi çamurluk ve tamponla yırttım, şimdi çok da iyi ögrendim vites ,iki araç arasına geri geri park , geri geri yan yoldan dönüş ama yokuş yukarı çıkarken önüme biri çıkarsa ve durmak zorunda kalırsam öyle bir kalkış yapıyorumki cayır cayır ses geliyor lastiklerden resmen aglıyo araba yokuşta dur kalk çalışmam şart ama yapacagım onuda becerirsem dahada kimse indiremez beni arabamdan :64::64::64::66::66:ögrenmeyi çok isteyenler sadece bol bol sürüş yapın evde oturmakla istemekle ögrenilmiyor malesef...

pazartesi ehliyetimi aldım ve dün akşam ısrarla eşime bana kullandır biraz dedim, bizim burası belediyelik bir yer sokak araları çok sakin nerdeyse hiç araba geçmiyor daha öncede buralarda öğrenmiştim, önce aynı yerlerde kullan bakalım dedi eşim unuttunmu bakalım dedi, ve sonuç harika unutmamışım ve eşim beğendi kavislerdeki kalkışlarımı dönüşlerimi beğendi ve beni E-5 e çıkardı hadi bakalım dedi 10-15 dk mesafede annemler var hadi oraya dedi ilk defa karayoluna çıktım ışıklarda durdum falan eşim habire hadi hızlan dedi durdu 4.vitese kadar çıkardı korktum ama çok şükür kazasız belasız kullandım dönüştede yine ben kullandım eşim beğendi daha da alışırsın dedi,
yalnız araba konusunda ben kullanırken eşimle çok kavga ederdik yanlış kullanıyorsun yok devirden düşürüyorsun yok sağına soluna bakmadın diye ama akşam bana destek oldu bende şaştım doğrusu, korkmayın derim elinizden geldiğince çıkın kullanın bu iş ancak pratikle olur bakmakla öğrenilmiyor :64:

pazartesi ehliyetimi aldım ve dün akşam ısrarla eşime bana kullandır biraz dedim, bizim burası belediyelik bir yer sokak araları çok sakin nerdeyse hiç araba geçmiyor daha öncede buralarda öğrenmiştim, önce aynı yerlerde kullan bakalım dedi eşim unuttunmu bakalım dedi, ve sonuç harika unutmamışım ve eşim beğendi kavislerdeki kalkışlarımı dönüşlerimi beğendi ve beni E-5 e çıkardı hadi bakalım dedi 10-15 dk mesafede annemler var hadi oraya dedi ilk defa karayoluna çıktım ışıklarda durdum falan eşim habire hadi hızlan dedi durdu 4.vitese kadar çıkardı korktum ama çok şükür kazasız belasız kullandım dönüştede yine ben kullandım eşim beğendi daha da alışırsın dedi,
yalnız araba konusunda ben kullanırken eşimle çok kavga ederdik yanlış kullanıyorsun yok devirden düşürüyorsun yok sağına soluna bakmadın diye ama akşam bana destek oldu bende şaştım doğrusu, korkmayın derim elinizden geldiğince çıkın kullanın bu iş ancak pratikle olur bakmakla öğrenilmiyor :64:

bende bu akşam tekrar çıkıcam.
babam dün çıkarmadı azcık dinlen dedi,sanki çok yorulmuşum gibi :))
h.sonda özel derse başlıycam..babamla olmuyor çünkü..öğretemiyor yaw:1:

cnm valla ben 2 nisandan beri kullanıyorum cok şükür bi aksilik yaşamadım hemde istanbulda oturuyorum ve hergün işe gidip geliyorum en önemlisi cesaret ardındanda dikkat...ama sen dikkat etsende bazen karşındakiler dikkatli olmuo cok gözün açık olmalı her yeri gözlemlemelisin.lütfen direksiyona yapışan kadın şöförlerden olmayalımmmmm

cnm valla ben 2 nisandan beri kullanıyorum cok şükür bi aksilik yaşamadım hemde istanbulda oturuyorum ve hergün işe gidip geliyorum en önemlisi cesaret ardındanda dikkat...ama sen dikkat etsende bazen karşındakiler dikkatli olmuo cok gözün açık olmalı her yeri gözlemlemelisin.lütfen direksiyona yapışan kadın şöförlerden olmayalımmmmm

şuan bu dediğin tanım bana çok uyuyor.
resmen direksiyona yapışıp kalıyorum..babamda dalga geçiyo,kaçırmazlar korkma diye..
ama püf noktalarını öğrenmeye ihtiyacım var,
mesela ben hep aracın ön tarafına bakıyorum,babamda 1-2 metre uzak mesafaye bak diyor.
aracın hemen önüne baktığın için olmuor yani..
aslında bilen arkadaşlar işin inceliklerinide yazsa,biz acemilere çok yardımcı olmuş olcaklar:71:

kızlar direksiyon sınavını 98 puanla geçtim.pazartesi -salı ehliyet elimde olucak ama bende acayip korku başladı tarfiğe nasıl çıkıcam falan filan bilirsiniz işte..napıcam bilmiyorum eşim arabamı kapıdan alıp çıkıp gezmemi istiyo ayy afakanlar basıyo beni cesaretim sıfır olduya ..yoksa benimd eehliyetim cüzdanımdamı kalıcak :14:oysaki ehliyeti alıp hemen trafiğe atıcam kendimi diyordum sanki ehliyet elime gelince yanındada araba kullanma gücü verilecek..:37:

Son düzenleme:
Back
X