Araba kullanmak bu kadar mı zordur?

yaa reyhan canım sana zahmet yarın bi sorsana lise diploması olmayanlara haziran ayından sonra ehliyet weremiyolarmış yeni yasa çıkmış.bu söylentimi yokssa gerçekmi çok merak eddiyorum.cwp bekliyorummmmmmmmmmmm:18::18::6:

ben cevap verim canım hazirandan sonra ilkokul mezunları ehliyet alamıcakmış.ben bi arkadaş için hocama sormuştum bu sene kesin dedi ..eğer ehliyet almak istiyorsan bu dönemde kaydını yaptır ..

cumartesi benimde sınavım var .ilk direksiyon derslerimi ford fıesta ile almıştım süper bir arabaydı
sonra sınav güzergahları belli olunca 2 ders daha almamız gerekiyordu vee hocam değişmiş kurada bana başka hoca ve hyundai getz araba çıktı acayip moralim bozuldu hoca neysede araba çok kötü geldi bana alışamadım ama sınava o araçla girmeye mecburum bunun kavrama noktasını anlayamadım daha okadr zamanda olmadı zahti..art arda 2 ışıkta durmam lazım oda rampa işte kabusum o nokta..:18:

ayy ne güzel getz sürmek kolayki. fiesta da tabi kolay. (sınavda hiç görmediğimi biri oturdu yanıma hocaymış. ve brodway kullanmaya çalıştım. kullanamadım bile. hep fiesta kullanmıştım. canım arabam diyeyim. çok rahat :))
rampa da ayağın frene basılı iken. diğer ayağını yavaş yavaş debriyajdan çekeceksin. araba hafif sarsılmaya başlayınca frenden çekeceksin ayağını(erken çekersen geriye gider :) ) gaza yükleaneceksin.

Cumartesi gün ki sınavımı da çok şükür verdim ve geçtim :)Dün gece de yolların boşluğundan yararlanıp nişanlımla yer değiştirdik arada ışığa yakalanıp trafiğe de girmiş bulundum kazasız belasız çıktım sadece 2 şeritli yolda sağa çok yaklaşık ilerlediğim için duran arabaya aynamı değdirdim :D Bu da bana ders oldu birdahaki çıktığımda sağımı da kontrol ediceğim :1: Nişanlımın ödü koptu ama ben onu yatıştırdım :64: Araba sürmek çok zevkli birşey bayanlar korkmayın biraz cesaret edip yola çıkın sonra kendi kendinize "ben bunu sürerken mi zorlandım" diye soruyorsunuz.. Daha öğrendim sayılamam ama iyi gidiyorum :51:

bu konuyu bulduğuma çok sevindim..
Bende aynı dertten muzdaribim kızlar..
ehliyeti 2003 te aldım ilk ehliyet aldığım yıl araba yoktu ama ben her fırsatta kullanıyordum trafiğede çıkıyordum.Sonra araya zaman girdi evlendim,eşimle çok sayıda deneme yaptık güya bana araba öğretecek yaptığı tekşey hevesimi kırıp özgüvenimi yok etmek oldu..Hamile kalınca vazgeçtim bir dönem. Eşim sürekli bana bu dünyada asla araba kullanamayacak birkaç insan var onlardan biri sensin diyor.
Şimdi bir oğlum var 1,5 yaşında sürekli onunla dışarı çıkmamız gerekiyor kimi zaman mecburiyetten kimi zaman keyfi..
Çocuk ile dolmuş taksi çok zor oluyor ve açıkcası cebimde ehliyet kapımda araba dururken ben kucağımda çocuk otobüse binip insanlar bana yer versin diye gözlerinin içine bakmaya sinir oluyorum..
Eşim lafa gelince kullanmanı çok isterim, benimde işime gelir ama sende o kapasite yok vs. diyor. Çok üstelersem bir ara yeniden çalışırız diyor 3 haftadır hafta sonları beni çalıştıracak sözde..Ama hep lafta kalıyor..
Bir kaç ay önce özel bir hoca buldum 10 ders 600 tl. ders alan herkes çok memnun ondan ders alacağımı söyledim kudurdu..O kadar para verilirmi ben öğretirim sana diye..
Uzun lafın kısası benim için çok önemli bir ihtiyaç ve biliyorum ki eşimle bu iş olmayacak sadace sözde kalacak. Ben bu hocadan ders almayı kafama koydum ama eşimi nasıl ikna edeceğim bilmiyorum.. Kendisi öğretmekten çok güvenimi öldürüyor zaten öğretmeye zamanıda yok sadece pazardan pazara 1-2 saat çalışmakla olacak iş değil sonuçta..
Sizce nasıl ikna edebilirim eşimi özel ders olayına..

ayy ne güzel getz sürmek kolayki. fiesta da tabi kolay. (sınavda hiç görmediğimi biri oturdu yanıma hocaymış. ve brodway kullanmaya çalıştım. kullanamadım bile. hep fiesta kullanmıştım. canım arabam diyeyim. çok rahat :))
rampa da ayağın frene basılı iken. diğer ayağını yavaş yavaş debriyajdan çekeceksin. araba hafif sarsılmaya başlayınca frenden çekeceksin ayağını(erken çekersen geriye gider :) ) gaza yükleaneceksin.

canım fiestadan sonra acayip gelmişti bana getz benim kullandığımda biraz eski gibiydi ondan moralim bozuldu..ama çok güzel kullandım müfettişler çok profosyenelce kalkış ve viteş değiştirdiğimi söğledir

hiç hata yapmadım,rampaya gelince kırmızı ışıkta duracakken hoca yanındaki arabının arkasına girebilirmisin dedi çünkü orası tam rampa evet dedim girdim arabayı hiç kaydırmadım,kamyon,otobüslerle döndüm kavşağı hiç hata yapmadan bugün öğleden sonra sonuçlar açıklacak ben 100 aşşa beklemiyorum ...
şimdi artık eşimle bol bol trafikte pratik yapmaya kaldı iş yavaş yavaş zamanla aşıcam inşallah bu işide..ama hala korkum var o ayrı..

ehliyeti 2003 te aldım ilk ehliyet aldığım yıl araba yoktu ama ben her fırsatta kullanıyordum trafiğede çıkıyordum.Sonra araya zaman girdi evlendim,eşimle çok sayıda deneme yaptık güya bana araba öğretecek yaptığı tekşey hevesimi kırıp özgüvenimi yok etmek oldu..Hamile kalınca vazgeçtim bir dönem. Eşim sürekli bana bu dünyada asla araba kullanamayacak birkaç insan var onlardan biri sensin diyor.
Şimdi bir oğlum var 1,5 yaşında sürekli onunla dışarı çıkmamız gerekiyor kimi zaman mecburiyetten kimi zaman keyfi..
Çocuk ile dolmuş taksi çok zor oluyor ve açıkcası cebimde ehliyet kapımda araba dururken ben kucağımda çocuk otobüse binip insanlar bana yer versin diye gözlerinin içine bakmaya sinir oluyorum..
Eşim lafa gelince kullanmanı çok isterim, benimde işime gelir ama sende o kapasite yok vs. diyor. Çok üstelersem bir ara yeniden çalışırız diyor 3 haftadır hafta sonları beni çalıştıracak sözde..Ama hep lafta kalıyor..
Bir kaç ay önce özel bir hoca buldum 10 ders 600 tl. ders alan herkes çok memnun ondan ders alacağımı söyledim kudurdu..O kadar para verilirmi ben öğretirim sana diye..
Uzun lafın kısası benim için çok önemli bir ihtiyaç ve biliyorum ki eşimle bu iş olmayacak sadace sözde kalacak. Ben bu hocadan ders almayı kafama koydum ama eşimi nasıl ikna edeceğim bilmiyorum.. Kendisi öğretmekten çok güvenimi öldürüyor zaten öğretmeye zamanıda yok sadece pazardan pazara 1-2 saat çalışmakla olacak iş değil sonuçta..

eşine trafikte çocuğunla araba kullanacağını ve bu kapatiseyi sana kazandıracak kadar kendine güveniyorsa tamam gitmim de..ama en ufak hatam senin sormluluğunda de..:28:

eşine trafikte çocuğunla araba kullanacağını ve bu kapatiseyi sana kazandıracak kadar kendine güveniyorsa tamam gitmim de..ama en ufak hatam senin sormluluğunda de..:28:

Zaten benim kullanmamı içten içe istemiyor farkındayım. Böyle birşey söylersem yine başlıyacak o zaman kullanma şart mı senin araba kullanman bin taksiye otobüse git istediğin yere diye...
İşine gelir bu şekilde söylemem biliyorum ki arabasına bişe olcak diye istemiyor ama kendine sorsanız hiç alakası yok..
Araba kullanmak yetenek meselesi ve bende o yetenek yok öyle düşünüyor..

tamam canım seni alıyım yanıma hemen:):10:

Yok katiyen olmaz.

durun bir anımı anlatayım.

Bizim orda bır pazar yerı var büyükce bır alan baktım bayan şöför adayına yanında

öğretmenıyle çalışıyor bende onun hemen yanındakı ana yolda gidiyorum.

Neyse ben tam pazar yerının ordan geçecekken ,baktım bunlarda pazar yerınden cıkıyor üst tarafından

biraz yokuş aşa ama cok az bir meğil var yolda ,

ne olsa beğenirsiniz kadın yokuş aşağıya inerken ,tam bende geçiyorum....

inanın kadının iki elinide direksiyondan çektiğini ve havaya kaldırıp

arabayı kaderine bıraktığını gördüm ,hemde zavallı hocayla :1::1:

Ben lan bu ne yapıyor demeye kalmadı araba kaldırıma cıktı.

Trafıkte bu kadını hayal ettim ,yanımda sağımda solumda upss!!

yooo yooo olamaz dedim kendimi çimdikledim hvbjedfwckjbewfc

çok da önemli değil o ister önce el frenini indir,sonra vitesi 1e al ister el frenini en son indir.herkesin tarzı farklı oluyo araba kullanırken.bana ehliyet alcağım zaman hoca en son el frenini indiriyosun demişti,daha garanti olsun diye galiba ama annem de önce el frenini indirir sonra vitesi 1e alır mesela.ben en son el frenini indiriyorum öle alıştım:97:

teşekkür ediyorum canım sorumu cevaplandırmışsın. ben de en son el frenini indirdim.
sınavdan geçtim. şimdi özel ders alacağım.arabayı otomatik vites alacağız. 1-2 hafta içinde alacağız kısmetse.2-3 ders kursun arabasıyla yeterli olur inşallah sonra kendi arabama geçmeyi düşünüyorum.inşallah hepimiz kazasız belasız günler geçiririz.

10 ders 600 tl çok değil mi? ders 1 saatten mi oluşuyor? istanbulda 1 ders ücreti ,ancak ders 45 dakika benim sorduğum yerlerde 30-35 tl arasında değişiyor.

10 ders 600 tl çok değil mi? ders 1 saatten mi oluşuyor? istanbulda 1 ders ücreti ,ancak ders 45 dakika benim sorduğum yerlerde 30-35 tl arasında değişiyor.

Yok canım 1 ders 120 dk.. bu durumda saati 30 tl ye geliyor. senin sorduğun yerlere göre ucuz bile kalıyor 45 dk 30-35 tl ise 60dk 30 tl iyi bir fiyat istanbul için..Ama işte toplam 600 tl ödemek zor geliyor..

1günde 2 saat toplam 5 gün çalışıyorsun..

Son düzenleme:
meraba kızlar;
bugün arabamı aldım şükür..
bundan 6 sene önce ehliyeti aldım ve babamla direksiyon derslerine başladık.
manuel araç kullanmak sahiden çok zor,bide babam pipirikliydi,derken hevesimde kırıldı,
ama direksiyon hakimiyetimi sağlayabiliyodum..
sonra okuldu işti derken araba kullanmayı bıraktım..
babamda yeni araç almıştı,hiçte gönlü yoktu bana vermeye..adam haklı
hızı hiç sevmeyen ben trafiğe çıktımmı hız yapıyodum..
baktım olcak gibi değil,kendi arabı aldım..hemde otomatik vites.
bakalım bu akşam başlıycaz kullanmaya,
babam saolsun baya gaz verdi..
burdaki yorumları okuyunca biraz cesaretim kırıldı..
ama şöyle teselli ediyorum kendimi,köylerde bile artık bayanlar araç kullanıyor hemde manuel..
biz kadınlar istediğimizde başaramıycağımız şey yok..bu kadınlarda onun kanıtı..
bizde başarırız korkmayın:1:

kızlar ben aktif olarak araba kullanıyorum. ve nacizane tavsiyelerimi şöyle sıralayabilirim;

1- kesinlikle, baba, abi, erkek kardeş ya da eşinizle araba kullanmayı öğrenmeye çalışmayın. erkekler bu konuda doğal bir kabiliyete sahip olduğundan size çok karışık gelen vites, debriyaj, ayna kontrolü gibi konular onlar için çok basittir ve bu yüzden beklemediğiniz tepkiler vererek hevesinizi kırabilirler.

2- mutlaka kendinize güvenin. hiç kimse anasının karnından araba kullanmayı bilerek çıkmıyor. sizin çektiğiniz sıkıntıları çeken ve çekecek olan binlerce kişi var.

3- eğer kendi arabanız varsa, özel ders alacaksanız mutlaka ama mutlaka kendi arabanızda ders alın. genelde kurslar sizi önce kendi araçlarıyla ders almaya yönlendirirler ki bu bence para tuzağından başka birşey değildir. çünkü normalde 10 derste alışacağınız sürüş için önce 5 ders kendi arabalarında sonra 10 ders sizin arabanızda ders vererek 15 derse çıkartırlar ve para kazanırlar. çünkü bir arabayı kullanınca hepsini kullanabileceksiniz diye birşey söz konusu değil.

4- trafiğe çıkınca mümkün olduğunca sakin olun. stop edince telaş yapmak yerine sakin sakin gülümseyin etrafınıza. inanın herkesin yüzü biranda gülümser ve sakinleşirler. ben acemilik zamanlarımda bana çok kızanlara kafamı camdan çıkarıp "hem bayan şoförüm hem de acemiyim, ne yapayım" diyip gülümsüyordum, kimsede asık surat kalmıyordu:60::60::60:

5- kimsenin lafına bakmayın. yapamazsın, edemezsin diyenlere kulak asmayın. eğer eşinizle ya da babanızla aynı aracı kullanacaksanız özellikle, arabalarını paylaşma fikrinden hoşnut olmayacakları için bu tarz şeyler söyleyebilirler. siz onlara bakmayın. onların bu cümleleri kamçılasın sizi.

umarım ufacık da olsa bir faydam olur sizlere. biz bayanlar istersek dağları dize getiririz, araba kullanmak da neymiş:13::13::13:

bende otomatiği kavradım amaaaaa gel gelelim vitesliye.yapamam, güvenmiyorum kendime.

benim bi dershane hocam vardı.
kocadan hoca olmaz derdi. çokta doğru sölüyomuş.
bnmkidde bana kızıyo,kavga ediyoruz bu yuzden

Son düzenleme:

ya benim şevkimi kırmadan öğret ya da ders alıcam deyin...eşimde başlarda öyle diyordu sonra baktı ki öğretemiyor öğrenemiyorum git kursa dedi..
bugüm ilk dersimi yaptım..araba farklıydı bizim araba daha seriyken bunda bas bas gitmiyor gibi bir durum..kaç kere stop ettirdim..güvenim gitti iyi ce acemileştim...ama sonradan açıldım...stop ettirmedim.ama dönğüşlerde direksiyonum felaket hoca hep müdahale etti...ama hoca güven veriyor aslansın hocam bitanesin koskoca fizikçisin deyip durdu:) bir ironi sezdim ama:)
en iyisi hocadan öğrenmek...ama arabalar değişince bende değiştin o kısım kötü..

evetttt bugun itibariyle arabamız servisten cıktı.1500 tl likbir masrafla eskı halıne dondu deeeeee
şimdi ben bıdaha dıreksıyona oturayımmı oturmayayımmı.Aranızda Erzıncanlı olan varsa bilir kelkit bir kac kilometre kala kaza yaptım.felaket sert virajlı , dar ve rampa bır yol . benım derdım sehır ıcı araba kullanmamak.Hele trabzon trafıgı felaket.offf offffffffffffffff 5. vitesten nefret ediyorummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

evetttt bugun itibariyle arabamız servisten cıktı.1500 tl likbir masrafla eskı halıne dondu deeeeee
şimdi ben bıdaha dıreksıyona oturayımmı oturmayayımmı.Aranızda Erzıncanlı olan varsa bilir kelkit bir kac kilometre kala kaza yaptım.felaket sert virajlı , dar ve rampa bır yol . benım derdım sehır ıcı araba kullanmamak.Hele trabzon trafıgı felaket.offf offffffffffffffff 5. vitesten nefret ediyorummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

tabii ki otur..oturmazsan bir daha oturman zorlaşır...şevkimizi kırmayalım kızlar birsürü bayan yapıyor bu işi..bizim neyimiz eksik ki...yapalım..

kızlarrrrrrrrrrrrrrrr:43::43:
çok kötüyüm...dün akşam babamla çıktık bana araba öğreticek sözüm ona..
adam sinir küpü oldu bi anda..ayy şevkimde kırıldı..halbuki kullanabiliyodum ben..3 senede unutmuşum resmen yaa..sen özel ders al kızım dedi..zaten en doğrusu özel ders almam..babamla hayatta öğrenemem..kızlar istanbulda özel ders alan arkadaşlar,saati kaça bu derslerin,ne olur biri yardım etsin.bide istanbulun neresindesiniz...h.sonuna ders almam gerek..offfff hevesim kırıldı yaa..
:43::43:

kızlarrrrrrrrrrrrrrrr:43::43:
çok kötüyüm...dün akşam babamla çıktık bana araba öğreticek sözüm ona..
adam sinir küpü oldu bi anda..ayy şevkimde kırıldı..halbuki kullanabiliyodum ben..3 senede unutmuşum resmen yaa..sen özel ders al kızım dedi..zaten en doğrusu özel ders almam..babamla hayatta öğrenemem..kızlar istanbulda özel ders alan arkadaşlar,saati kaça bu derslerin,ne olur biri yardım etsin.bide istanbulun neresindesiniz...h.sonuna ders almam gerek..offfff hevesim kırıldı yaa..
:43::43:

bu hayatta en güzel şey birinin size yapamazsın dediği şeyi yapmaktır.:1:

Back
X