kızlar ben aktif olarak araba kullanıyorum. ve nacizane tavsiyelerimi şöyle sıralayabilirim;
1- kesinlikle, baba, abi, erkek kardeş ya da eşinizle araba kullanmayı öğrenmeye çalışmayın. erkekler bu konuda doğal bir kabiliyete sahip olduğundan size çok karışık gelen vites, debriyaj, ayna kontrolü gibi konular onlar için çok basittir ve bu yüzden beklemediğiniz tepkiler vererek hevesinizi kırabilirler.
2- mutlaka kendinize güvenin. hiç kimse anasının karnından araba kullanmayı bilerek çıkmıyor. sizin çektiğiniz sıkıntıları çeken ve çekecek olan binlerce kişi var.
3- eğer kendi arabanız varsa, özel ders alacaksanız mutlaka ama mutlaka kendi arabanızda ders alın. genelde kurslar sizi önce kendi araçlarıyla ders almaya yönlendirirler ki bu bence para tuzağından başka birşey değildir. çünkü normalde 10 derste alışacağınız sürüş için önce 5 ders kendi arabalarında sonra 10 ders sizin arabanızda ders vererek 15 derse çıkartırlar ve para kazanırlar. çünkü bir arabayı kullanınca hepsini kullanabileceksiniz diye birşey söz konusu değil.
4- trafiğe çıkınca mümkün olduğunca sakin olun. stop edince telaş yapmak yerine sakin sakin gülümseyin etrafınıza. inanın herkesin yüzü biranda gülümser ve sakinleşirler. ben acemilik zamanlarımda bana çok kızanlara kafamı camdan çıkarıp "hem bayan şoförüm hem de acemiyim, ne yapayım" diyip gülümsüyordum, kimsede asık surat kalmıyordu

5- kimsenin lafına bakmayın. yapamazsın, edemezsin diyenlere kulak asmayın. eğer eşinizle ya da babanızla aynı aracı kullanacaksanız özellikle, arabalarını paylaşma fikrinden hoşnut olmayacakları için bu tarz şeyler söyleyebilirler. siz onlara bakmayın. onların bu cümleleri kamçılasın sizi.
umarım ufacık da olsa bir faydam olur sizlere. biz bayanlar istersek dağları dize getiririz, araba kullanmak da neymiş:13::13::13: