Araba kullanmak bu kadar mı zordur?

araba sürme eşle babayla falan öğrenilmez ben bunu öğrendim babamla çıktım güya çalışacağız bütün hevesimi kırdı ben de vitese bakıyomuşum falan sanki sanırsın analarının karnında öğrenmişler bu işi:19: daha da cesaretim yok valla sen en iyisi özel ders al bidaha da eşinle çıkma

ben ehliyeti aldığım gibi trafiğe çıktım valla ama bende korku yoktu çok hevesliydim Allaha şükür 6 yıldır araç kullanıyorum tek kazam bile yok.bence eşten dosttan araba kullanmayı öğrenmeyin çünkü çabuk sinirleniyolar ve insanın hevesini kırıyolar kendine olan güvenini sarsıyolar. özel ders alın derim.
bide ara sokaklarda araç kullanmak otobanda kullanmaktan daha zordur.

arkadaşlar benim yarın direksiyon sınavım var ve paniğim. aslında kötü kullanmıyorum ama arabayı ilk kaldırırken heyecanlanıyorm ve şimdi her şeyi birbirine karıştırdım.aranızda bilenler bana yardımcı olabilir mi acaba? şimdi ilk önce:
1- koltuk ayarlanır
2- aynalar ayaralanır
3- kemer takılır
4- vites boşta mı diye bakılır.
5- sınavda vites boşta ve el freni çekik bırakılıyormuş.ama yine de vites boşta mı diye kontrol edilecek.değilse debriyaja basılıp boşa alınacak.
6- marşa basıp araba çalıştırılacak.
7-burayı karıştırıyorum. ayak debriyaj ve frende el freni indirilecek. daha sonra mı vites 1 e alınacak yoksa araba çalışır çalışmaz mı??*
8- sonra debriyaj-fren, yavaş yavaş kavramamya al, frenden çek gaza bas,sonra yavaşça debriyajdan çek.

arkadaşlar benim yarın direksiyon sınavım var ve paniğim. aslında kötü kullanmıyorum ama arabayı ilk kaldırırken heyecanlanıyorm ve şimdi her şeyi birbirine karıştırdım.aranızda bilenler bana yardımcı olabilir mi acaba? şimdi ilk önce:
1- koltuk ayarlanır
2- aynalar ayaralanır
3- kemer takılır
5- sınavda vites boşta ve el freni çekik bırakılıyormuş.ama yine de vites boşta mı diye kontrol edilecek.değilse debriyaja basılıp boşa alınacak.
7-burayı karıştırıyorum. ayak debriyaj ve frende el freni indirilecek. daha sonra mı vites 1 e alınacak yoksa araba çalışır çalışmaz mı??*
8- sonra debriyaj-fren, yavaş yavaş kavramamya al, frenden çek gaza bas,sonra yavaşça debriyajdan çek.

ayy ne kadar karışık iş ya kolay gibi görünsede birçok işi bir arada yapıyosun zor olmalı ben hiç bilmiorum araba kullanmayı :53:

Kizlar sizlerin hic bir sucu yok bu konuda, tamamen ehliyet kursu ve sizi egiten ile ilgili bir durum.

Gecen yil esimin israri ile kursa gittim ama en buyuk hatayi ilk dersi esimden almakla yaptim!!! trafige kapali bir alana gittik burda oyle ara sokaklarda market otoparklarinda ders verim filan olmaz cezayi yersiniz (bu arada almanyada yasiyorum) trafikteki kurallar gecerli orda da tabelalar filan var... 1saat icin 15euro verdik ama inanin esimin ilk 15dk anlatimlari bitmedi soyle olucak boyle olucak ben hareket etmek giderken ogrenmek istiyordum cunki bir yandan kursta teori derslerine gidiyordum ve egitmenin soyledigine gore cok hizli ogreniyor ve hafizamda iyi tutuyordum tek istedigim pratige cevirmekti yanii... Benim cinler tepeme cikmaya baslamisti yavas yavas baktim 20dk olmus calistirdim arabayi yavasca gazdan cektim ayagimi :D esim biraz bozuldu ama teori dersimi zaten ogretmenden alirken esimden de almak fenalik getirdi ayrica bir erkegin dogrusunu ogrenmektense yasalar ne gerektiriyorsa onu ogrenmek isterim her erkek baska bir seyler ogretmeye calisiyor ama her araba ayni sekilde calisiyor!!!

Teoriyi ve pratigi ilk sinavda verdim (burda malesef teori sinavindan %50 ilk sinavdan gecemiyorlar) ve ehliyetimi alir almaz esim arabanin anahtarini verdi yani daha kursun kapisindan cikar cikmaz :S daha yeniyim dedim, burda araba kullanmayi bilmeyene ehliyet vermezler dedi :D 1yildir %90 araba bende ve ablamin soyledigi cok dogruymus araba acayip bir ozgurluk! mutluyken mutsuzken alisverise giderken hatta bazen sirf onunla muzigin sesini acip bagira bagira sarki soyleyerek gitmek bile ayri bir keyif :)

Ablam ehliyetini 2 kez arac kullanarak aldi ve uzun sure araba kullanamadi ilk trafige cikisinda kaza yapti dusunun nasil egitim veriliyor 2kere araba kullanmakla ogrenilir mi! abim 20kusur yildir araba kullaniyor gecen yil ingiltereye yerlesti ama orda 2 kez sinavda kalmis ehliyetini yenileyemiyor ve hem kizgin hem saskin :D istanbulun hizli soforlerindendi :)))

Sizlerin hic bir hatasi yok, yok kadinlar iyi kullanamiyor yok park edemiyor... Turkiye de daha trafige cikacak durumda degilken veriyorlar ehliyeti suclu kurslar ve egitmenler asla siz degilsiniz!

Sakin korkmayin ve mutlaka ehliyet alin bu gun degilse bile bir gun isinize mutlaka yarayacaktir.

peki ücreti nekadar canım .. aslında bende istiyorum özel hoca ama çoğu kişi burda iyi hoca bulamassın ehliyet kursundaki gibi tur attırır getirirler diyor yani boşa verirsin paranı ama bilmiyorum kafam karıştı..:37:

canım ben ehliyet kursuyla anlaştım.hafta içi ve hafta sonu programları ayrıymışönümüzdeki hafta 19 mayıs tatil olduğundan sadece önümüzdeki hatfa programı hafta içi 4 gün yani 8 saat...bende düşündüm bana az geldi.hafta sonu içinde ayrı programları avrmış birde haftasonu için anlaştım iki gün toplamda 4 saat olmuş oldu yani 12 saat..saat dememe de bakmayın bir ders saatinin anlamı 45 dakika demek:) bütün bunların hepsi indirmde yaptılar 300 olmuş oldu..
açıkçası daha da öğrenemediğimi hissedersem gene bir hafata sonu ile daha anlaşacağım...başka çarem yok öğrenene kadar..

Koca' dan Hoca olmaz. En güzeli sürücü kursunda eğitim alın daha sonra yavaş yavaş trafiğe çıkın :97:

kızlar merhaba,hani demiştimya p.tesi özel derse başlıyorum diye,salı sabahı yataktan öyle bir uyandımki boğazlarım ağrıyor,hiçbiryerim tutmuyor,o gun bugun iğnelerle ayaktayım:59:
pazartesi yeniden başlıyorum inşallah,ilk akşam çok güzel geçti,otobana çıktım,ara sokaklardan geçtim,hatta annemi evimizden alıp kendi evine bıraktım ta sitenin içine kadar:74:sonrada evimin önüne arabamı parkettim ve hocayla ayrıldık.esımde evde oglumu bakıyodu benı onlar karsıladı evde,hersey cok guzeldı fakat sabahı kotu oldu ıste:26:ha bide sabah akşam iğnelerım vardı hastahane evımızın yakınında oraya bıaksam kendım gıttım esımde yanımdaydı,iğnemı vurundum geldım,görüyosunuz dımı ıcımdekı araba askını hasta hasta dıreksıyon basındaydım...:27:

1- koltuk ayarlanır
2- aynalar ayaralanır
3- kemer takılır
7-burayı karıştırıyorum. ayak debriyaj ve frende el freni indirilecek. daha sonra mı vites 1 e alınacak yoksa araba çalışır çalışmaz mı??*8- sonra debriyaj-fren, yavaş yavaş kavramamya al, frenden çek gaza bas,sonra yavaşça debriyajdan çek.
çok da önemli değil o ister önce el frenini indir,sonra vitesi 1e al ister el frenini en son indir.herkesin tarzı farklı oluyo araba kullanırken.bana ehliyet alcağım zaman hoca en son el frenini indiriyosun demişti,daha garanti olsun diye galiba ama annem de önce el frenini indirir sonra vitesi 1e alır mesela.ben en son el frenini indiriyorum öle alıştım:97:

kızlar merhaba,hani demiştimya p.tesi özel derse başlıyorum diye,salı sabahı yataktan öyle bir uyandımki boğazlarım ağrıyor,hiçbiryerim tutmuyor,o gun bugun iğnelerle ayaktayım:59:
pazartesi yeniden başlıyorum inşallah,ilk akşam çok güzel geçti,otobana çıktım,ara sokaklardan geçtim,hatta annemi evimizden alıp kendi evine bıraktım ta sitenin içine kadar:74:sonrada evimin önüne arabamı parkettim ve hocayla ayrıldık.esımde evde oglumu bakıyodu benı onlar karsıladı evde,hersey cok guzeldı fakat sabahı kotu oldu ıste:26:ha bide sabah akşam iğnelerım vardı hastahane evımızın yakınında oraya bıaksam kendım gıttım esımde yanımdaydı,iğnemı vurundum geldım,görüyosunuz dımı ıcımdekı araba askını hasta hasta dıreksıyon basındaydım...:27:

geçmiş olsun allah acilen şifa versin.
engeller hep olacak ama yılmak yok:)
dün bende adana yı bilenler bilir menderes taraflarında kullandım şehir trafiğine gelene kadar eşimle:) direksiyonu bana verdi yokuş aşağı inerken bizimki bir panikle frene bas dedi.bende sen dedim hiç ağzını açma ne yaparsam yapayım lüften ağzını açma dedim:) nasıl olduysa tuttu kendini.ama onun konuşmaması bile bana moral oldu çok rahat kullandım..tabi o civarda dur kalk bir trafik yoktu..yani ben şu dur kalklı trafiğe girmek istiyorum bakalım..benimde yarın başlıyor kursum..
dileğim 12 saat kursun ardından okuluma gidip gelebilecek duruma gelmiş olmak..okula artık arabayla gidiyim geleyim istiyorum çok hemde çok.

canım ,
benim eşim de tam tersi kafana vura vura öğretecem diyor ama bende tık yok :27: ve çalıştırırken de oldukça sakin ve sabırlı :))
kardeşim özel direksiyon dersi almıştı baya baya kullanmaya başlamıştı sonra yengemin vefatı kardeşimin orada kalması sebebiyle pratiği zayıflamıştı ama bu yaz yine geçti direksiyonun başına :) açık konuşmak gerekirse ilk bindiğimde çaktırmadım ama epey tedirgin olmuştum hele bir de sağdan soldan gelen arabaları gördükçe içim bir hoş oluyordu ama zamanla kardeşimin kullanmasına da alıştım :)) ama arabada babam varsa kardeşim de ben de geriliyorduk .
birinci kural en azından ustalaşana kadar yanına pıt pıtlanacak birini alma kendine güvenen seni tedirgin etmeyen biriyle çalış
ikinci kural araba kullanma işi kesinlikle bol pratiğe dayanıyor sakın pes etme
üçüncü kural eğer yine sıkıntı yaşıyorsan özel hoca tut
dördüncü kural bir gün bir yerde buluşursak beni de gezdir :)))

canım ,
benim eşim de tam tersi kafana vura vura öğretecem diyor ama bende tık yok :27: ve çalıştırırken de oldukça sakin ve sabırlı :))
kardeşim özel direksiyon dersi almıştı baya baya kullanmaya başlamıştı sonra yengemin vefatı kardeşimin orada kalması sebebiyle pratiği zayıflamıştı ama bu yaz yine geçti direksiyonun başına :) açık konuşmak gerekirse ilk bindiğimde çaktırmadım ama epey tedirgin olmuştum hele bir de sağdan soldan gelen arabaları gördükçe içim bir hoş oluyordu ama zamanla kardeşimin kullanmasına da alıştım :)) ama arabada babam varsa kardeşim de ben de geriliyorduk .
birinci kural en azından ustalaşana kadar yanına pıt pıtlanacak birini alma kendine güvenen seni tedirgin etmeyen biriyle çalış
ikinci kural araba kullanma işi kesinlikle bol pratiğe dayanıyor sakın pes etme
üçüncü kural eğer yine sıkıntı yaşıyorsan özel hoca tut
dördüncü kural bir gün bir yerde buluşursak beni de gezdir :)))

canıım:)
bende zaten baktım bu eş tayfasıyla olmuyormuş bu iş kadınlar kulübündeki tüm kadınlar diyorsa bildikleri vardır elbet dedim:):52::52:
gittim kursa yazıldım..pazartesi başlıyorum hafta içi 4 birde hafta sonu 2 gün toplamda 6 gün 12 saat:)
sonrasında da bırakmayacağım trafiği altüst etsemde:) çekecekler artık beni:)
inşallah bir gün bir yerde olur canım dünya küçük derler;) ya da tesadüfe bırakmayıp plan yapıveririz ne olacak:):64:

Bnm kocamda araba almadn once tabi senee surersin diodu.arabayi aldik kiymetlisi oldu.vermioo versede burnumdan gtrio soyle yap bole yap surekli direksiyonda elii.herseferinde bu mevzuuu acilinca direk degisen ers bi adam oluo.bnde ugrasmmaak icin susuorumm.b ogrenince arabayi elinden alcm die korkuo swnrimm.ne aptal bi dsunce bencilcr:93:

Bnm kocamda araba almadn once tabi senee surersin diodu.arabayi aldik kiymetlisi oldu.vermioo versede burnumdan gtrio soyle yap bole yap surekli direksiyonda elii.herseferinde bu mevzuuu acilinca direk degisen ers bi adam oluo.bnde ugrasmmaak icin susuorumm.b ogrenince arabayi elinden alcm die korkuo swnrimm.ne aptal bi dsunce bencilcr:93:

aynı durum bizde de mevcut :) diyor ki bana öğren araba al senin olsun..ama içinden öyle düşünmediğine eminiim.bugün yine çalıştık kabasakal taraflarından mavi bulvara kadar getirdim arabayı..trafiğe bile karıştım..ama heyecan yaptım eşimde sağolsun iyice körükledi..müdahale etmeye kalkıştı direksiyona felan çıldırttı beni..sonra baktık göstergelerde değişik ışıklar yanıyor..anlamına baktık motor ve egzoz arıza yapmış anlamı bu..nasıl canı sıkıldı..yani senin durum..hem bana diyor öğren sen al daha şimdiden bu tip bir duruma da gelemiyor...
bende söylendim artık bana araba alalım madem böyle olacak diye..bişey demiyor...neyse bir başlıyayım yarın kursa bunaldım eşimle çalışmaktan..:91:

Evet araba kullanmak çok zor ...

Çünkü trafikte tek başına değilsiniz ,bilen bilmeyen, magandasından ,trafıkte kadın görmek istemeyen yobazından

baba arabasıyla hava atan züppesine kadar hepsiyle mücadele içinde bulabılıyorsunuz kendinizi

sadece arabaya deh diyip gitmekle bitmiyor bu iş ,aynı anda size yolda önünüze birden direksiyon

kırabilecek ve zevk için sol şeritte sıkıştırmak isteyecek erkekleride hesaba katın.

şevkinizi kırmak istemem ama eşlerinize sorun yalansa ,yalan desinler

unutmadan yolda karsıdan karsıya gecen erkek yayalar bile

kadın olduğunuzu görünce resmen yoldan sek sek yaparak gecebılıyor

yolun kenarında yürüyen üç beş tanesi iyice yola yayılıyor

Tabi ben hepsini hoplatıyorum yoldan ama insan sinir oluyor

inadına silme gecerim hızla popolarının yanından

kazara vursan zaten sakat olan beyınlerıne birde kalça çıkıklığı eşlik edecek :1:

kizlar benimde sorunuma bir care lutfen yaa

simdi ben 2002 yilinda Turkiyede aldim ehliyetimi cok guzel araba kullaniyordum arkadasimin arabasi vardi bol bol pratik yaparak elimi alirtirmistim 1 sene kadar sonra evlendim yurtdisina geldim ehliyet degistirme falandi filandi derken yollarida bilmiyordum tabi aradan yillar gecti kullanmadim sonra esimle kullandim birkac kere ee tabi arada gecen zamanda baya gerilemisim normal kullaniyorum ama bazi hatalarim var ve yavas gidiyorum diye esim senin tekrardan ders alman lazim dedi...bende surucu kursundan 3 saat ders aldim 2009 da yani 7 sene sonra ama o arada hamileydim 4 aylik tansiyonum falan dusuyordu vazgectim....ama ilk dersten sonrasinda iyi kullandigimi soylemisti egitmen...simdi yeniden kullanmak istiyorum sizce kac saat ders almam uygundur????:44::44:

Back
X