Araba kullanmak bu kadar mı zordur?

kızlar konu tam benım bugunume gore acılmıs sankı:)ben 2008 de ehlıyet aldm ama hıc kullanmak nasıp olmamıstı kapımızda araba olmasına ragmen,bıde oglumun ufak olmasından dolayı,kı ben asırı ısteklı ve cesurdurum araba konusunda no panık:)sımdı bı araba alyrm allah ızın verırse,ve esımın arabasıyla pratıge basladım 3 senedır dıreksıyon basına gecmedım:)bugun benı aldı esım 2 saat durmadan araba surdurdu bana,ama ıkı saat yedı basımın etını:))normalde yemın etmıstım onla surus yapmıcama ama,dayanamadım hadı deyınce:)valla o soylendı ben yoluma baktım aman napım kafama takıpta napcam bılıyorum huyunu:))bunların hepsı bole demekkı,hemen hazırda usta olmamızı beklıyolar:)ısın en guzel yanı otomatık suruyorum valla oh ne rahat,debrıyaj yok,vıtes yok,rampa derdın yok:)hep derdım otomatık araba neye yarar akulu araba gıbı ne zevkı var dıye fakat buyuk konusmusum ne rahatlıkki:)yarın aksam özel derse baslyrm esımın aracıyla.cok uzun oldu farkındayım ama son kez sunu soyleyeyım,panık olmayın bırazda kendınıze guvenın yeter,kazasız belasız gunler arkadaslar...

Yavaş yavaş zaten, birden kendine yüklenme olumsuz birşey yaşarsan hevesin kırılır. Trafiğin az olduğu yerlerden başlayarak arttır. Kademe kademe git. Baktın omuyo özel ders al.

Ben ilk kullandığımda karşı şeritten kamyon yanımda geçmişti de ben de sağa doğru eğilip kafamı gömmüştüm :D:D:D::D Ayağım aylarca debriyajdan çekemedim. Zamanla bütün reflekslerin oturacak zaten. Beyin komutları kendiliğinden yapıcak zaten..

güldürdün beni:) evet debriyaja sürekli takılıyım bende..ay inşallah yapayım siz gibi..

Şöförlüğün 3 aşaması var denir.

1. aşama: şöför arabadan korkar. Bu ilk acemililk dönemi, Şöför çekingendir, arabanın tepkilerinden çekinir. Küçük hasarlı kazalar bu dönemde olur.

2. aşama: araba şöförden korkar. Bu en tehlikeli dönemdir. Şöför usta olduğunu düşünür ve yanlışlıklar yapar. Ölümcül hatalar daha çok bu dönemde yapılır.

3. aşama: araba ve şöför birbirlerine alışmışlardır. Mutlu mesut yaşarlar...

Ben galiba 2. aşamadayım :)

Şöförlüğün 3 aşaması var denir.

1. aşama: şöför arabadan korkar. Bu ilk acemililk dönemi, Şöför çekingendir, arabanın tepkilerinden çekinir. Küçük hasarlı kazalar bu dönemde olur.

2. aşama: araba şöförden korkar. Bu en tehlikeli dönemdir. Şöför usta olduğunu düşünür ve yanlışlıklar yapar. Ölümcül hatalar daha çok bu dönemde yapılır.

3. aşama: araba ve şöför birbirlerine alışmışlardır. Mutlu mesut yaşarlar...

Ben galiba 2. aşamadayım :)

ben daha 1 deyim o zaman desenize çok dahaa işim.

kızlar bu konuda çok konu açıldı bunu bilerek kusura bakmazsanız dertleşmek istiyorum:(
5 yıl önce ehliyetimi aldım..ama hiç kullanma hevesinde olmadım mecbur bir işmiş gibi aldım o zamanlar..
bu sıralarda içimde çok heves var illa öğrenmek istiyorum işime arabayla gidebilmek istiyorum..adana da oturuyorum ve buranın trafiği çok fena..öncelikle çok korkuyorum..
eşim iki haftadır akşamları sakin sokaklarda çalıştırıyor beni..ama halen hatalarım var hızımı kontrol edemiyorum seri değilim vs:14::14:
sürücü kurslarından 10 saatlik ders alıyım diyorum sen bu halde sürücü kursuna başlarsan ondan da fayda alamazsın diyor..durumumu çok vahim görüyor..,
ne yapmalıyım nasıl öğrendiniz siz bayanlar ne yaptınız?:kkk::kkk:

canım eş öğretince daha geç öğreiniyorsun. ben az babamla kullanmıştım ilk ama çok az 2 yada 3 defa yarım saat.. sonra işte eşimle çalştım oda 1 hafta.. sınav için. sınavdan geçtim..
şimdide arasıra kullanıyorum.. ama ilk zamanlarda eşim çok bağırıyordu.. çılgına çeviriyordu beni. o beni panik ettriyordu hatta. ben ona göre daha soğuk kanlıydım..haftada 1 2 defadan fazla çık düzenli hemenöğrenirsin.. bu arada bazı şeyleri sölemeden yap yada ona deki sen söleme . gerçi benmkide hala hızlan vites değiştir diyor ben 2 ye kadar alıyorum onuda isteksiz isteksiz çünkü dönüşlerde 1 de olman gerekir deyince ben e öle kalsın diyorum.. bugün hiç bişe sölemeden ben kullandm. kavşak olduğu bölgede ve yoğun olduğu halde ben çok soğuk kanlı kocişim korkuyordu. orayı geçtim 2.aşamaya geçmişim yani..:64::64::64:

ama hala 3e almakta korkuyorum. tam beceremiyorum. araba tekliyor .:D

olur zamanla ki heveslisin.
bende çok hevesli olduğum için öğrendim az bucukta olsa..

bence kocan dışında birileri olması lazım kaynın kayıbederin baban falan birileri yada özel ders. kocayla olmaz.:)ben çok çektim. :1::1::1:

6 gün sonra bir sene olacak ehliyetimi alalı. Direksiyona ilk geçişim babamın yanında oldu kalbim yerinden çıktı sandım :1: daha sonra mahalleden sevdiğim bir arkadaşımla birlikte kapalı bir alanda deneme sürüşleri yaptık ve daha rahat kullandım, becerdikçe de hoşuma gitti. O arkadaşım sayesinde daha güzel kullandım çünkü hiçbir şekilde baskı ya da ters bir kelime etmedi aksine çok sakinleştirdi beni sağolsun. Ama son kez babamla denedik ve gayet ani hareketler yapmamı istedi yapabildim de (kapalı alanda yine). Direksiyon sınavımda arkada oturan "bilir kişiler" :52: "özel ders mi aldın?" dediler.

İşin özü sizi sakinleştirebilecek güven verebilecek biriyle deneme yapmanız. Bu da malesef aileden biri olmuyor çünkü; Onlar direkt bir baskı oluşturuyorlar üzerinizde birşey demeseler bile tavırları gerilmenize; doğal olarak hata yapmanıza neden oluyor.

ben nişanlıyken eşimin arabasını kullanıyordum hani çatalan köprüsüne giden yol var ya ama carrefourun ordan direk giden yolda son köprüye kadar ben kullanırdım. ben orda öğrendim. çok fazladakullanmadım aslında. daha sonra bir gün çatalandan çetinkayanın oraya kadar geldim. süper bi duyguydu. korkma derim ben sana. birde çatalanın o yolunu biliyosan ben en kötü yerlerde öğrenmeye çalıştım. sürekli yol dönüyo kavşak falan. oralarda sürmeyi dene canım sonra trafik sana öok kolay gelecektir.

2003 sonunda aldım ehliyetimi. Ve o zamanlar sınav için aldığım direksiyon dersinden başka bu zamana dek hiç araba kullanmadım. Olmuş 7,5 yıl... Bu hafta arabamızı aldık ve ben bugün ilk denememi yaptım. Bu arada araba otomatik vites. Manuelde kesinlikle kullanamam. İlk olarak boş bir sokakta çalıştık, düz, geri gitme, park etme, u dönüşü vs. hepsini yaptım. Yarım saat geçmeden trafiğe çıktım. Şimdi 'otomatik viteste ne var herkes kullanır' diyen çıkacaktır. Araba kullanmayı biliyorsanız size kolay gelebilir ama hayatında 7-8 sene önce sadece 1-2 saat ders almış (o da sınav için) biri için bu çok büyük bir şey. Otomatik vites büyük rahatlık. Manuel kullanabilen arkadaşları tebrik ediyorum. Ben sürekli yok debriyaja basmalıyım yok vites değiştirmeliyim diye düşünüp kendimi germek istemiyorum. Araba kullanmaktan korkan arkadaşlara da otomatik vitesi şiddetle öneriyorum.

Son düzenleme:
adana da her yer birbirinden uzak oldugu için çok fazla otobüs var.
o otobüslerden yolda otomobillere yer kalmıyor ki:27:
hepsi trafik canavarı gibi.
şehir içi kursları varmış. çok da güzel eğitim veriyorlarmış diye duydum bir çok arkadasımdan.
o tür bir yere basvurabilirsiniz.

Asla tanıdık biriyle çalışılmaz.Hele en yakınınızsa bu insanlar asla bile denebilir kesin bir dille.
Ben kursa gitmeden önce zor kaldırırdım arabayı falan..Kursa gittiğim ilk gün ve sonrası o kadar sorunsuzdu ki.Çünkü adamların işi bu.Yapamadığın zaman azarlama lüksü yok,bilmişlik taslama lüksü yok,motive edip ayrıntıları anlatmak durumunda.Ve işinin ehli olan birinin yanında insan kendisini kasmıyor.Yapamazsam laf edilir mi,rezil olur muyum diye soru işareti olmuyor.Oh mis. =) Kesinlikle işe yarayacaktır.Olmazsa da en azından denedim dersiniz acaba olur mu diye düşüneceğinize.​

Canım annem kocadan hoca olmaz der hep . Kendi de babamdan öğrenmeye çalışmış yıllar önce yok stop ettirdin yok vites atamadın yok yanaşırken bakmadın diye kıza kıza köreltmiş ...

Bende ablam da sürücü kursundan ders aldık sonrasında babamı yanımıza oturtarak pratik yaptık . Sende bilen bir arkadaşın varsa onu yanında oturtarak pratik yaparsan alışırsın . Sakin yolda herkes sürer trafiğe çık yavaştan bence:) Ve kendine güven biz kadınlar çok çok zekiyiz her şeyi yapabiliriz:)

kızlar bu konuda çok konu açıldı bunu bilerek kusura bakmazsanız dertleşmek istiyorum:(
5 yıl önce ehliyetimi aldım..ama hiç kullanma hevesinde olmadım mecbur bir işmiş gibi aldım o zamanlar..
bu sıralarda içimde çok heves var illa öğrenmek istiyorum işime arabayla gidebilmek istiyorum..adana da oturuyorum ve buranın trafiği çok fena..öncelikle çok korkuyorum..
eşim iki haftadır akşamları sakin sokaklarda çalıştırıyor beni..ama halen hatalarım var hızımı kontrol edemiyorum seri değilim vs:14::14:
sürücü kurslarından 10 saatlik ders alıyım diyorum sen bu halde sürücü kursuna başlarsan ondan da fayda alamazsın diyor..durumumu çok vahim görüyor..,
ne yapmalıyım nasıl öğrendiniz siz bayanlar ne yaptınız?:kkk::kkk:

kendimi hemen trafiğe attığımı biliyorum..:27:
fazla cesaretliyimdir.. fazla ama :86::82:
arabanın kapılarını sürte,yamulta kullandım valla..
zaman içinde dikkat,refleks ve diğerleri otomatiğe bağlanıyo..
önemli olan pratik yapmak..:92:

ben nişanlıyken eşimin arabasını kullanıyordum hani çatalan köprüsüne giden yol var ya ama carrefourun ordan direk giden yolda son köprüye kadar ben kullanırdım. ben orda öğrendim. çok fazladakullanmadım aslında. daha sonra bir gün çatalandan çetinkayanın oraya kadar geldim. süper bi duyguydu. korkma derim ben sana. birde çatalanın o yolunu biliyosan ben en kötü yerlerde öğrenmeye çalıştım. sürekli yol dönüyo kavşak falan. oralarda sürmeyi dene canım sonra trafik sana öok kolay gelecektir.

çatalan çok aşağıda kalıyor bize canım ya:) ben mahfesığmaz sokaklarında dolanıp duruyorum dönüşlü yokuşlu bir yer var daha çok..ama artık trafik istiyorum eşim olmaaazz diyor:(
adana da her yer birbirinden uzak oldugu için çok fazla otobüs var.
o otobüslerden yolda otomobillere yer kalmıyor ki:27:
hepsi trafik canavarı gibi.
şehir içi kursları varmış. çok da güzel eğitim veriyorlarmış diye duydum bir çok arkadasımdan.
o tür bir yere basvurabilirsiniz.

adana yı ne güzel anlatmışsınız...aynen o koca koca otobüslerden ürküyorum resmen:(

Asla tanıdık biriyle çalışılmaz.Hele en yakınınızsa bu insanlar asla bile denebilir kesin bir dille.
Ben kursa gitmeden önce zor kaldırırdım arabayı falan..Kursa gittiğim ilk gün ve sonrası o kadar sorunsuzdu ki.Çünkü adamların işi bu.Yapamadığın zaman azarlama lüksü yok,bilmişlik taslama lüksü yok,motive edip ayrıntıları anlatmak durumunda.Ve işinin ehli olan birinin yanında insan kendisini kasmıyor.Yapamazsam laf edilir mi,rezil olur muyum diye soru işareti olmuyor.Oh mis. =) Kesinlikle işe yarayacaktır.Olmazsa da en azından denedim dersiniz acaba olur mu diye düşüneceğinize.​

evet sanırım en iyi yol bu başlayacağım bir kursa..

kendimi hemen trafiğe attığımı biliyorum..:27:
fazla cesaretliyimdir.. fazla ama :86::82:
arabanın kapılarını sürte,yamulta kullandım valla..
zaman içinde dikkat,refleks ve diğerleri otomatiğe bağlanıyo..
önemli olan pratik yapmak..:92:

dün işte gelmişti bana o deli misali cesaret eşim sağolsun yıktı bütün ümitlerimi:( ya bir gaz ver bana belki yapıcam değil mi:) çok güldüm ama size de:) cesaret alıyorum bu yorumlardan valla.

canım araba konusunda kesınlıkle yalnız degılsın 18 olsamda hemen ılk ısım ehlıyet olacak dedım yas oldu 24 ancak yazılabıldım.

arabayla tek ısım oturup gezmektı hıcte ıcımde heves yok suruyum bende dıye.bana bır gaz geldı ehlıyet alıcam sonrada araba alıcam dıye yazıldım kursa.

aksamları babam gosterıyor bagıra bagıra ama duymuyorum.dun aksam cevre yolunda duz yolda surdum ama gel nasıl surdum bana sor.nasıl stres yaptıysam dun gece sabaha kadar ruyamda araba surdum ruyada olsa cok zevklıydı tek basına kullanmak.:37:

sevgılım alamazsın dıyor suremezsın dıyor ama kulaklarımı tıkadım yolların ustasıyım yakısıklıların hastasıyım dıye dolasıcam bende acayıp inat ettim.:37: :37:

kurs al bence benim eşim çok sabırlı ona ragmen cıldırttı benı.zaten zamanla kazanılıyo davranışlar.ben bu sene başında öğrenmeye başladım şimdi işe falan gidip geliyorum.yakın mesafelerde tek başına kullan cesaretin artar.serilikte zaten zamanla kazanılacak bişiy.

ben de çekinmiştim ilk ehliyet aldıktan sonra
ilk başlarda trafiğin olmadıgı saatlerde yakın mesafelere gittim geldim
sonra kadın bir öğretmen buldum sadece 2 kere çıktık- ilk seferinde anadolu yakasında gezdirdi
ikinci seferde ise avrupa yakasına geçirdi baya taksim trafiğine filan soktu ama acayip kendime güvenimi getirdi.
ilk zamanlarımı hatırlıyorum da e-5 te filan giderken şerit bile değiştiremiyordum , yavaş yavaş azalıyor korkuların , hala çok gözü kara kullanan bir insan değilim , yavaş ve temkinli kullanırım çoğu zaman.
9 10 saat ders alırsan hayli hayli kullanmaya başlarsın
kimse anasının karnından şöför olarak doğmuyor
çok sallamıcaksın diğer şöförleri
biraz yavas gittin mi son sürat arkandan gelerek selektör yaparak seni sıkıştırmaya calısanlar , önünde lap diye duracaklar , sinyal filan bilmez bizim insanımız.
bir de frene basıp yavaslayayım demezler, onun yerine kornaya basarak ya da selektör yaparak insanı cıldırtılar, sakin durmayı basarmaya calıs , emin ol gayet güzel kullanırsın.

Canım annem kocadan hoca olmaz der hep . Kendi de babamdan öğrenmeye çalışmış yıllar önce yok stop ettirdin yok vites atamadın yok yanaşırken bakmadın diye kıza kıza köreltmiş ...

Bende ablam da sürücü kursundan ders aldık sonrasında babamı yanımıza oturtarak pratik yaptık . Sende bilen bir arkadaşın varsa onu yanında oturtarak pratik yaparsan alışırsın . Sakin yolda herkes sürer trafiğe çık yavaştan bence:) Ve kendine güven biz kadınlar çok çok zekiyiz her şeyi yapabiliriz:)

valla benim kocam süper bi öğretmen oldu bana, çok sakindir sadece egeçenlerde park ediyorum arabayı frene basacağıma gaza basmışım el frenini kaldırdı hemen napıyosun yaa diye bi sesini yükseltti sonra kendine geldi tamam canımolur böyle şeyler dikkatli ol falan yaptı. onun dışında ne hata yaptıysam hep öğreneceksin dedi geçti. gayet güzel öğretti valla. yalnız bile çıkabilirim trafiğe. kursada gitmedim hiç. ve hatta ehliyetim yok daha almadım. ha ehliyetsiz trafiğeçıkmıyorum tabiki o bi iki kez eşim yanımdayken oldu.

ben de çekinmiştim ilk ehliyet aldıktan sonra
ilk başlarda trafiğin olmadıgı saatlerde yakın mesafelere gittim geldim
sonra kadın bir öğretmen buldum sadece 2 kere çıktık- ilk seferinde anadolu yakasında gezdirdi
ikinci seferde ise avrupa yakasına geçirdi baya taksim trafiğine filan soktu ama acayip kendime güvenimi getirdi.
ilk zamanlarımı hatırlıyorum da e-5 te filan giderken şerit bile değiştiremiyordum , yavaş yavaş azalıyor korkuların , hala çok gözü kara kullanan bir insan değilim , yavaş ve temkinli kullanırım çoğu zaman.
9 10 saat ders alırsan hayli hayli kullanmaya başlarsın
kimse anasının karnından şöför olarak doğmuyor
çok sallamıcaksın diğer şöförleri
biraz yavas gittin mi son sürat arkandan gelerek selektör yaparak seni sıkıştırmaya calısanlar , önünde lap diye duracaklar , sinyal filan bilmez bizim insanımız.
bir de frene basıp yavaslayayım demezler, onun yerine kornaya basarak ya da selektör yaparak insanı cıldırtılar, sakin durmayı basarmaya calıs , emin ol gayet güzel kullanırsın.

evet doğru diyorsun..eşim çok usta kullanmakta onun manevralarını gördükçe birde dediğin misal insanlarımızı gördükçe yok benlik değil bu iş diyorum her seferinde.
ama yapmam lazım herkes yapıyor..10 saat alıcam paketler varmış 10 saatlik daha olmazsa bir 10 saati bile gözden çıkardım artık napayım.

valla benim kocam süper bi öğretmen oldu bana, çok sakindir sadece egeçenlerde park ediyorum arabayı frene basacağıma gaza basmışım el frenini kaldırdı hemen napıyosun yaa diye bi sesini yükseltti sonra kendine geldi tamam canımolur böyle şeyler dikkatli ol falan yaptı. onun dışında ne hata yaptıysam hep öğreneceksin dedi geçti. gayet güzel öğretti valla. yalnız bile çıkabilirim trafiğe. kursada gitmedim hiç. ve hatta ehliyetim yok daha almadım. ha ehliyetsiz trafiğeçıkmıyorum tabiki o bi iki kez eşim yanımdayken oldu.

eşinin kıymetini bil canım:) benim eşimdenormalde çook sakin bir insandır..ha bağırmıyor bana allah var amaa yapamazsın demesi yetiyor bana işte:) desene yapacak olacak iyi gidiyorsun bilmem ne değil mi diline mi yapışır:37:

Back
X