Araba ile ilgili yardım

aracın ılerkı zamanda daha yuksekden hasar bedelı olsun dıye sıgorta sırketı usulsuzluk yapıyor usulsuz sekılde deger kaybı ısletıyor odeme yapmadan yapmıs gıbı gosterıyor
arac sahıbı usulsuzlugu sorguluyor cunku aracı usulsuz sekılde deger kaybedıyor zararı bu :)

yanı sızın aracınız var sıgortanız karsılamıyor, karsı tarafında sıgortası karsılamıyor cunku karsı taraf alkollu ama bır bakıyorsunuz haksız hasar bedelı... kafadan yanı hasar bedelı gırılmıs, hemde odemeyen sıgorta sırketı tarafından .sorgularsınız degılmı sen odeme yapmadın kı odemıs gıbı neyın bedelını gırıyorsun hasar gosterıyorsun kafana gore odeme yapan bellı sen ne ıssın hayırdır dersınız degıl mı

sıgorta sırketı bedelsız kayıt yapmalıydı, ekspertızde zaten hersey cıkıyor saklanması mumkun degıl .sıgorta sırketı kendı ıcındekı havuzdan faydalanmak ıstemıs

Son düzenleme:
Hanımefendi ilk yorumunuzda kendiniz yazmışsınız eksper raporunda en ufak ayrıntıya kadar çıkıyor diye ve bunun bilincindeyseniz...nasıl beni insanları kandırmakla itham ediyorsunuz.. Ve nasıl ilan verdiğimi gördünüz mü.. Olayı tamamen pürüzsüz anlattım, alan kişi de zaten eksper raporu ister dimi.

Atladığınız nokta şu, alkollü olduğu üye tarafından biliniyor.
Kendi aralarında anlaştıkları için, bir kayıt ya da zabıt yok ki ortada?
Kendi sigortasından faydalanmadığı kesin bilgi değil ki?
Yani ben öyle anladım en azından, kendin aranda anlaştığında (yaşamadım bilemiyorum benim kazalarıma polis gelir:)) o forma öyle bir şey yazılıyor mu, alkol vs madde etkisi altında diye?

Verdiğiniz bilgi bende şunu da uyandırdı, olmadığı kadar bir hasar kaydı da girilmiş olabilir mi?
Böyle bir şey mümkün mü?

Ilk yazdiginizdan cikan anlam neyse, o sekilde yorum yaptim. Aradaki msjlarinizi okumadim bile. Bu da benim fikrim. Saygi duyun lutfen. Iyi geceler..

Ben bir yorumunuzdaki alkollü adam çarptı aracım neden değer kaybediyor diye isyanınıza yazdım.
Bu her türlü olacak zaten, kayıtlı ya da değil.
Yani burada neyi sorguladığınızı hala ben anlamadım.
Sigorta şirketi meselesini şuan bir üye açıklıyor ama siz aracı satmak üzeresiniz ve bu değer kaybı oluşturmaz.
Ha öyle ha böyle, o zaten değişmeyecek diyorum.

Hanım efendi polis geldi tutanak tutuldu, bilir kişi gönderildi sigorta şirketi tarafından o da bu adam alkollü çarpmış ben karışmam siz aranızda halledin isterseniz birbirinizi mahkemeye verin banane benim sorunum değil dedi. Çarpan kişi de bize mahkemelerde sürünmeyelim ben yapacağım aracınızı dedi ve sanayiye götürüp yaptı.. Bu süreçte sigorta şirketi işin içinde değil... Ama sanki şirket aracı yapmış gibi göstermiş, anlamamakta diretiyorsunyz.. Hiç mi sorgulamayalım bu durumu.

Ilk yazdiginizdan cikan anlam neyse, o sekilde yorum yaptim. Aradaki msjlarinizi okumadim bile. Bu da benim fikrim. Saygi duyun lutfen. Iyi geceler..
Fikrinizi sunun ama vebal almayın, insanları kandırmakla itham etmeyin yalan yanlış... Mağdur durumdayız bi de siz üstüme geliyorsunuz bilip bilmeden... Hak hukuk savaşçısısınız ya...

evet boyle bırsey mumkun konu sahıbı oyuzden sorguluyor zaten :)

konu sahıbının beyanına gore konusuyoruz sahıs alkolluydu dıyor kazada trafıge her turlu zaten dosya acılıyor bu eklenmıstır , oyleyse zaten hıc bır sıgorta sırketı karsılamaz sıgorta sırketı yanlıs beyanda bulunuyorsunuz demıs karsılamamıs ama yenı ogrenmısler kı sıgorta sırketı karsılamıs gıbı gostermıs yuksek hasar bedelı yazarak oda buyuzden soruyor o kısma takılıyor yoksa sıgorta karsıladıysa zaten sorun yok bedel orda sıgorta sırketı bellı :) mevzu cebınden karsılayan bırı olmasına ragmen sıgorta sırketının sırtlan gıbı davranması :)

Fikrinizi sunun ama vebal almayın, insanları kandırmakla itham etmeyin yalan yanlış... Mağdur durumdayız bi de siz üstüme geliyorsunuz bilip bilmeden... Hak hukuk savaşçısısınız ya...
Hanimefendi size daha fazla yazmak istemiyorum. Ben sizin konudaki ilk yazdiginiza ithafen soyledim. Dedigim gibi aralari okumadim. Ne yazdiginizi okuyun sonra bana patlayin.
Siz derdinizi tam anlatamiyorsaniz suc benim mi ? Saka gibisiniz gece gece.

Canim babam eksper trafik eksperi ayni zamandada bilirkisi bende bizim sirketimizde calisiyorum trafik kaydinin tramerde cikmasi icin 1.cisi anlasmali tutanagi tutmus olmaniz lazim eger tutulmus bir tutanak yoksa bu sigorta sahtekarligina girer hapis cezasina kadar giden ciddi bir suc eger tutanak tuttuysaniz ama cebinizden yaptirdiysaniz bundan eminseniz karsi taraf sizin trafik policenizden yararlanmis sizin sigortanizdan aracini yaptirmistir o tutanak ve olay yeri resimleri sisteme yuklenmistir ve kayit silinme gibi bi durumu yoktur.herhangi bir sorun varsa yazdiklarimin haricinde cevaplayabilirim.bu arada bir arkadas deger kaybi talebinde bulundunuz mu demis degerkaybi icinde belli kosullar gerekiyor saglanmasi gereken 1.si arac 10 yasini doldurmamis olucak 2.si arac kusursuz olucak %0,%50,%75 ve %25 gibi ve arac 165.000 km sinirini asmamis olucak ve bir diger kural aracin daha once ayni yerinden kazasi olmayacak

İyi de güzel arkadaşım sen kendi aramızda anlaştık deyince bu anlam çıkmıyor ki?
Benim bildiğim, deneyimlemediğim için bilemeyeceğim bazıları o formu bile doldurmuyor, cep numara alıp gidiyorlar.
Ben böyle anladım en azından:)

Polisin geldiği kazalarda her şey zabta alınır.
Bu ayrıca kendi aranızda anlaşma da değil, karşı taraf kusurlu olduğu için aracınızın hasarını karşılamış.
Yani olması gereken bu zaten, kanunen yapmak zorunda.
Ben yanlış biliyor olabilirim, bilen varsa varsa düzeltsin.
Zaten zabıt tutulup da kaza kaydı alındığında, o aracın plakasına kaza girişi yapılıyor ve hasar kaydı olmasa da kazaya karıştığını öğreniliyorsunuz.
Dolayısıyla, sigorta şirketi belki tanıdığıdır vs dir onlar da kendi aralarında bir anlaşma içerisine girmiş olabilirler, duydum böyle mevzular.
Ama burada önemli olan, aracınıza gösterilen hasar kaydı kadar işlem yapılıp yapılmadığı.
Bu nasıl anlaşılır, tabi ki yine bir bilirkişi ile.

Mevzuyu anlamak için bayağı derinlemesine sordum yani:)
Kusura bakmayın da konunuzdan hiç bu anlam çıkmıyor, sordukça durumu açıkladığınız için herkes ben gibi düşünmüştür.
Siz aslında sigorta dolandırıcığı konusunda kazazede olup olmadığınızı sorguluyorsunuz, baştan söylesenize şunu yahu:)

Çok sağolun yardımcı oldunuz... Peki sigorta şirketine dava açarsak, dava süresince aracı satabilir miyiz..

Bakin eger ortada bir alkol durumu varsa ve polis cagirilmissa zabit tutmustur polis sizin aracinizi yaptirdiginiz yere evraklar verilmis ise sigorta sirketi sunu der ben kusursuz tarafin hasarini oderim alkollu tarafada bunu rucu ederim yani ondan alirim bu yuzden zaten hasar kaydi cikar sigorta sirketi biz aradan cekildik diye bunun icin soylemistir ayrica bilirkisiyi sigorta sirketi keyfi gondermez dosya acilmadan onlara bildirim gelmeden eksper dahi atamaz siz eger o raporu goruyosaniz hasar kaydi islenmisse o adam dosya actirmis evraklarla yani kendi aracinin ehliyet ruhsati sizin aracin ehliyet ruhsati ve polis zabiti ve polis zabitina itiraz sadece mahkeme yoluyla oldugu icin kusurun degisme gibi bi durumu yok yasal bi evrak bu yuzden bilirkisi atama ihtimali yok yargiya tasindiktan sonra mahkeme atama yapar yada kisi gelir bilirkisi raporu yazdiricam der bilirkisi ucretini oder bilirkiside rapor hazirlar

Arac kaza tarihinde sizin ustunuze oldugu icin satis pek onemli degil kazayla ilgili bir dava ve su durumda bence sigorta sirketi yerine karsi tarafa dava acin hic bir sigorta sirketi kendi kendine dosya acmaz siz araci tamirciye goturursunuz o sizin police bilgilerinizi tutanak veya zabittan girer eksper atamasi ister yani siz vermediyseniz karsi taraf verdi o evraklari ancak alkollu oldugu icin sigorta sirketi hasar miktarini aracin yapildigi yere odedi ve carpan kisiye alkollusun ben bunu odedim sende bana odiceksin dedi

bilirkişi başta gelip olayı anlamaya çalışmış daha sonra karşı tarafın yanlış beyanlarından ötürü raporu yırtıp biz bu masrafı üstlenmiyoruz siz aranızda halledin demiş.. Şimdi eşim yarın sigorta şirketine soracak bizde anlamadık neyin ne olduğunu şok olduk bugün öğrenince..

Sigorta şirketi ödemesi kişinin cebinden çıktı o süreçte eşim sürekli takipteydi, sürekli karşı taraf ile görüşüldü hani hiç sigorta şirketiyle muhattap olunmadı...sigorta şirketi karşılamayı reddetti zaten..

Bunu size kim anlatti bilmem ama cok buyuk bi yalan var 1.si gelen bilirkisi devletin hazinesine baglidir ve polisin tuttugu tutanagi yirtmaz 2.si karsi taraf istedigini soylesin olay yerinde polis alkolmetre ufletir ufletmezde bunu tutanaga isler ve o kisiye ceza yazar 3.su sigorta sirketi polis zabitinda kusursuz olan tarafin yani bizim dilimizde magdur olan tarafin hasarini karsilar karsi tarafin beyani ancak kendi arabasini kasko policesinden yaptirmak istediginde sigorta sirketini ilgilendirir

Kisi her sekilde zaten kendi cebinden odemek zorunda alkolluyse dosya actirmis bu adam actirmadan sigorta sirketinin bu durumdan haberi olmasi imkansiz bakin ben soyle anlatayim size bir kaza olur x sirketinden policesi vardir karsi tarafin sizin y sirketinden siz servise goturursunuz kaza yaptik aracimin yapilmasini istiyorum dersiniz servisteki kisiler trafik policesinden yararlanmak icin x sirketine ait sisteme police bilgilerini girer yani karsi tarafin police bilgilerini x sirketide eksper atamasi yapar eksper servise gider evraklari alir aracin fotografini ceker ve bunlari sisteme girer parca tedarigi saglar eger evrak verilmezse zaten dosya girisi yapilamaz hasar kaydi ve eksper raporu olusturulamaz

İşte bu sigorta şirketi karşı taraf alkollü olduğu için bizim masrafımızı üstlenmeyi kabul etmedi... Ortada bi şeyler dönmüş de bilmiyorum ben pek anlamıyorum bu işlerden zaten. :)

Karsi tarafin alkolu karsi tarafi baglar sizi degil hic bir sigorta sirketi karsi tarafin alkolunu size yikmaz bunda baska bisey var diyorum ya odeme yapar sizin hasar miktarinizi ama size carpan kisiden alir size yanlis anlatilan seyler var sigorta sirketini mutlaka yarin arayin ve buraya yazin ben size yardimci olucam ama konuyu ogrenin tam anlamiyla lutfen karsi tarafin dedikleriyse bu hic guven teskil etmiyor 10 senedir bu isin icinde olan biri olarak soyluyorum size ki daha once babam bolge muduruydu bir sirketin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…