Arkadaşım aracımla kaza yaptı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eger arkadasimin degeri dustu 20-30 bin diye aglamicaksan arkadasini bana salsana
Tanimak istiyorum o yigidi ajdjd

Arkadaslar gerekeni soylemisler, para istemiyorum bak, arkadasini sal, hasretiz boyle insanlara

Arabayı alalı 1 ay olmamıştı sıfır cillop gibi gıcır gıcır araca otoparkta park halindeyken muhteşem sürücü teyzenin biri ortadan daldı. İki kapı pert, değişti mecburen. Hiç aklımıza gelmedi kadına ödetmek 😂
Bizim de daha 1 senelik arabaya otoparkta dururken üst yoldan araba uçtu. Önce bizim arabaya düşmüş sonra yere. Araba perte çıktı tabii. Gitti güzelim araba.
Biz de ödetmedik valla.
3 gençti kazayı yapan aileleri geldi iyi ki bu araba burdaymış diye konuşup aglastilar. Kimse iyi ki burdaymış ödeyelim de demedi:)

Bizim de daha 1 senelik arabaya otoparkta dururken üst yoldan araba uçtu. Önce bizim arabaya düşmüş sonra yere. Araba perte çıktı tabii. Gitti güzelim araba.
Biz de ödetmedik valla.
3 gençti kazayı yapan aileleri geldi iyi ki bu araba burdaymış diye konuşup aglastilar. Kimse iyi ki burdaymış ödeyelim de demedi:)
Ahahah oha bu daha fenaymış 😱😱 Allah korusun ya içinde olsaydınız.

Ahahah oha bu daha fenaymış 😱😱 Allah korusun ya içinde olsaydınız.
Ola da bilirdik. Yemek yiyorduk Akşam saatiydi. Sonra da dışarı çıkacaktık. Yarım saatte kurtarmisiz. Cana geleceğine mala gelsin. Belki gerçekten araba olmasa takla atacaktı o gençler ya da çok daha sert düşecekti.

pandemi öncesi yokuştan parktan çıkarken kaydırdım kurtarayım derken bir öğretmenin suv aracına çarptım.benim araçta hasar çoktu ama onda da vardı.kadın çıktı geldi ne polis çağırdık ne bir şey.tutanağı imzaladım canın sağolsun olur böyle dedi kadın.ertesi gün sabahtan da yaptırdım kadının arabasını.sonra da bir iki kez çay içtik arkadaşlık yaptık.konu sahibinin arabasına çarpaydım ovvvv vay başıma gelenlerrrr.arabamın değerini düşürdün diye beni giyotinle infaz ederdi :KK45: :işsiz:
Ajahah
Konuya daha önce de yazdım park halindeki arabama çarpan kadını paralamamı :KK70:
Ama o senin gibi değildi. Genişti. Umursamazdı. Beni çıldırtan oydu. Herkes sen mi?

Ola da bilirdik. Yemek yiyorduk Akşam saatiydi. Sonra da dışarı çıkacaktık. Yarım saatte kurtarmisiz. Cana geleceğine mala gelsin. Belki gerçekten araba olmasa takla atacaktı o gençler ya da çok daha sert düşecekti.
Ay valla sizi de onları da allah korumuş, verilmiş sadakanız varmış.

Biz de ödetmedik valla.
Peki ne yaptınız? Sigorta mı karşıladı?
Bu konudaki arkadaşa ödetmezdim ama sizin durumunuzda tüm hakkımı almak için avukatla görüşürdüm sanırım.

C5DF86DA-7FA7-499D-88B3-ECB64C3C23AC.jpeg

Ben de aracı satarken kazadan elbette bahsedeceğim fotoğraflar ını çektim göstereceğim.
Aynen , eminim yaparsınız :işsiz:

Bu konudaki arkadaşa ödetmezdim ama sizin durumunuzda tüm hakkımı almak için avukatla görüşürdüm sanırım.
Bizim ondan önceki araba da perte çıkmıştı. O daha 1 senelik değildi. Onun için kasko arabanın aynısından verdi sıfır. Ama bu 1 seneyi biraz geçtiği için parasını verdiler. Tabii değerinde vermiyorlar ne yazık ki. Verdikleri parayla 3bin kmde 2. El bir dusuk modelini alabildik üstüne katmadan. Araba i30du. Bize 27bin500den teklif verdiler kabul etmedik. Sonra 30bin 31bin derken 32.500 de anlaştık. Yıl 2013du galiba ya da 14.
Yazıyorum ki araba fiyatlarının geldiği yeri görelim:)

Ben de öyle düşündüm ama eşim bosver dedi. Değer düşürme davası acmaliydik bence. Gencler d.gununden dönüyormuş tekinin. Bence içkili bile olabilirlerdi

Arkadaşım artık ekspertiz denen bişi var hiç duymadınız mı. Arabayı ekspere götürüyolar isterse bin tl hasar kaydı olsun o arabada değişen klima tuşunu bile tespit edebiliyolar. Ayrıca arkadaşınıza rica edip arabayı götürtüp sonra böyle yapmanız çok çirkin ben olsam sizle bidaha görüşmezdim.

Sigorta şirketleri artık hasar değer kaybını karşılıyor. Hiç öyle alengirli yollara girmeyin. Sigortadan kaskodan yaptırın.
Biz zamanında domuza çarpmıştık, arabanin tampon olduğu gibi indi. Polis falan geldi, tutanak tutuldu, hatta polis cebinizden yaptırın kaskoyu deldirmeyin dedi. Biz de niye yaptırıyoruz o zaman kaskoyu dedik? 3500 lira falan tutmuştu 5 6 sene evvel. Hiç de sorun olmadı satarken. Zaten dediğim gibi yeni yasada aradaki değer kaybi karşılanıyor.

Arkadaşınızın yerinde olsam sizin gibi birini saniyesinde hayatımdan çıkarırdım. Çok enteresan birisiniz doğrusu.

İkincisi bu insanları anlamıyorum, kaskoyu hobi olarak mı yaptırıyorsunuz? Bu aptal olay sadece bizim ülkemizde var insanların içinde çamur var resmen. Sigorta kavramının temel amacı nedir biliyor musunuz? Aynı riziko doğrultusunda bir araya gelen insanların riziko gerçekleştiğinde kendilerinden büyük meblağlar çıkmasın diye bir fon oluşturmaları ve hasar giderlerinin o fondan karşılanması. Yani siz o paraları kaza olursa cebimden büyük para çıkmasın temiz temiz halledilsin diye veriyorsunuz ama kaza olunca başka yollar arıyorsunuz. Aracınızı hasarsız gibi gösterip sonra alacak insanları kandırmak vicdanınıza sığıyor mu diyeceğim de kendi işi için giden kişiye parayı ödetecek insana boş bir laf olacak.

Arabanın değeri her türlü düştü, onu söyleyeyim.
Ha cebinizden ha kaskodan farketmez.
Arkadaşınızın ödemesi kadar saçma bir şey duymadım.
Araç işlem gördü hem de önden kazaya karıştı.
Bu detay önemli, yan ya da arka önemli değildir lakin bir araçta önden kaza varsa değer kaybeder.
Ufacık dediğiniz rötuştur, boyadır tampon düzeltme ya da plastik aksam çamurluk vb değişimidir.
Şu günden söz ediyorum 7 bin hasar kaydı yüksektir, değişeni boyası vs olacak, piyasasına göre 20 30 bin daha azı makuldür.

Arkadaş hem işini halletsin hemde 7 bini ödesin.sen aracı hasarsız göstereceksin diye.ama 7bin için o araçtan hayır gorneyebilirsin artık,çünkü saçma bı fesatlık yüzünden arkadaşının kalbini kırdın ve ahı çıkacaktır

Öncelikle o parayı arkadaşıma ödetmezdim. Özel işi için almamış arabayı. Sizin işinizi halletmek için almış. İkinci olarak yaptığınız her türlü doğru değil. Hasar kaydı görünmesin, değer düşmesin. Her türlü siz kazanın karşı tarafa da ne olursa olsun. Ayıp.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X