• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adalet sistemine çok sinirliyim a dostlar

Ben birine çarptım geçen sene. Adamı da bulamadım. Camına numaramı yazdım ayrıldım ordan. Ailemden kimin basına böyle bi şey gelse hep hakkıyla halledildi. Ben kızın böyle yapacağına ihtimal dahi vermedim.
Herkesi kendiniz gibi görmeyin
Hiçmi haber izlemiyorsunuz, etrafdan duymuyorsunuz
Insanlar kötü, çıkarcı

jhgjh güldüm.
Ben başıma geleni anlatayım.
1 yıl önce tek şeritli yolda giderken arkadan biri bana hızla çarptı. Ben o etkiyle savruldum ve araba çarpraz şekilde yolu kapattı. Bu şerefsiz kaçmak için bana yandan bir daha çarptı, arabamı iyice kenara savurdu ve kaçtı gitti. Arabam X marka, olay da tesadüfen X markanın bayisinin önünde oldu. Neyse şikayetçi olduk.

Trafik gelsin denmiş ama yaralı yoksa gelmiyorlar artık. Maddi hasarlı kazalarda sen tutanak tutuyorsun.
Gidip şikayetçi olduk. Adam bulundu. (aynı şerefsiz ileride başka kadına da çarpmış, onun arabasını perte çıkarmış)
Savcılıktan karar geldi. Adamın ifadesi alınmıştır vs vs diyor.
Sonuç kovuşturmaya yer yok.
Pardon?
Arabamın arkası yanı önü her tarafının içine etti, öylece gitti.
O gün dedim ki bir arabaya çarparsam asla durmam
Ne uğraşacağım tutanaktı şuydu buydu
Nasılsa bir şey olduğu yok karşı taraf kabul etse bile

Skandal bitti mi, bitmedi.
Bir avukatla görüştük, değer kaybı için dava açalım dedik. Ama adamın ifadesi de gerekli.
Adliyeye gittim, bizim dosyadan ifadeyi istedim.
Dosyada ifade yok sljsdl
E yazı geldi diyorum ifadesi alınmış dosyada var vs.
Şu anda yok ama dediler. İsterseniz savcıyla görüşün dediler.

Lanet olsun dedim.

Ha savcılıkta ilk şikayetçi olduğumda da arabamın bayisinin önünde kaza gerçekleştiği için benden şüphelendiler.
Bu bir tesadüf mü diye..
Evet ben manyağım parayla adam tuttum gel bana sağdan soldan çarp diye
tek şeritli yolda adam size yandan çarpıp yanınızdan nasıl sığarak geçti ve kaçtı diye sordular
İnanır mısınız yarım saat katibe bunun nasıl olabilecğeini anlattım
tek şeritli yolun sadece araba genişliği kadar olmadığını, adliyede camdan baksa görebileceğini vs
deli oldum resmen

jhgjh güldüm.
1 yıl önce tek şeritli yolda giderken arkadan biri bana hızla çarptı. Ben o etkiyle savruldum ve araba çarpraz şekilde yolu kapattı. Bu şerefsiz kaçmak için bana yandan bir daha çarptı, arabamı iyice kenara savurdu ve kaçtı gitti. Arabam X marka, olay da tesadüfen X markanın bayisinin önünde oldu. Neyse şikayetçi olduk.

Trafik gelsin denmiş ama yaralı yoksa gelmiyorlar artık. Maddi hasarlı kazalarda sen tutanak tutuyorsun.
Gidip şikayetçi olduk. Adam bulundu. (aynı şerefsiz ileride başka kadına da çarpmış, onun arabasını perte çıkarmış)
Pardon?

Bir avukatla görüştük, değer kaybı için dava açalım dedik. Ama adamın ifadesi de gerekli.
Dosyada ifade yok sljsdl

Lanet olsun dedim.

Ha savcılıkta ilk şikayetçi olduğumda da arabamın bayisinin önünde kaza gerçekleştiği için benden şüphelendiler.
Bu bir tesadüf mü diye..
tek şeritli yolda adam size yandan çarpıp yanınızdan nasıl sığarak geçti ve kaçtı diye sordular
tek şeritli yolun sadece araba genişliği kadar olmadığını, adliyede camdan baksa görebileceğini vs
deli oldum resmen
Demek ki bu çarpan kişiler bu konularda daha tecrübeli. Çarpsa da bisey olmayacağını bilip kaçıyorlar. Aynı şekilde bana çarpanın arabası da oraya buraya vurmaktan hurdaya dönmüştü. Merak edip kendi arabasına bile bakmadı

Benzer bir şey eşimin başına geldi geçenlerde. Adam tutanak tutmayalım ben parasını vereyim kasko bozulmasın demiş. Eşim de servisi arayıp fiyat almış 1000 lira demişler. Adam yok ben o kadar veremem param yok, o kadar tutmaz bilmem ne deyince ha öyle mi tutanak tutuyorum o zaman, yetkili servise gitsin de masraf ne çıkarsa kaskondan ödenir artık demiş. Öyle de oldu. İyi niyet her zaman suistimale açık. En güzeli evraklı nizami iş yapmak. Geçmiş olsun.

jhgjh güldüm.

Pardon?

Dosyada ifade yok sljsdl

Lanet olsun dedim.

Bu bir tesadüf mü diye..
deli oldum resmen
Ay bu çok kötüymüş 🙁 her sokağa kamera koysunlar o zaman, oh ne güzel memleket vur kaç sonra delil yok diye işlem yapmasınlar. Ya da her arabaya kamera takılsın zorunlu olarak. 🤷🏻‍♀️ Zaten araban gitmiş bir de ispatla uğraşıyorsun. 😒

Deliriyorum buyurun birlikte delirelim.

Ekim ayında park halindeki aracıma bi kız çarptı. Neyse ağladı zırladı tutanak tutmayalım ben hallederim ailem söyle sıkıntılı vs dedi aramızda uzlaşalım dedi. Ben salak da kabul ettim. Ertesi gün oldu araba sanayiye girdi. Kız yan çizdi. Ben sadece dokundurdum. Ne bileyim senin başka masrafı bana yıkmaya calısmadığını emniyet müdürü tanıdık 5 kuruş verme seni dolandırır dedi gibi saçmaladı. Abisi olduğunu söyleyen biri aradı bi araba laf da o saydı bana. Arabam son model olsa tamammıs ama modelsiz bi arabanın 1000 TL hasarı olamazmış. 50 TL anca tutarmış gibi cümleler kurdu. Ben arabayı yaptırdım gittim karakolda şikayetçi oldum. Kızın mesajları arama kayıtları aracın çarpmadan kaynaklı hasar aldığına dair belgelerle faturları teslim ettim. Hem kızdan hem abisinden şikayetçi oldum. Mala zarar verme başlığı altında şikayet kaydı oluşturuldu. Araca çarptığı kafenin kameraları o alanı görmüyormuş. Polisler gidip kafeyle de görüşmüş soruşturma tamamlanmış. Aralık sonundayız.
Bugün eve cumhuriyet Başsavcılığından kağıt geldi. Suça mahal verecek bir durum olmadığından, soyut ifadelerim dışında bir şey olmadığından, kasten zarar verilmediğinden kovuşturmaya yer olmadığına karar vermiş savcı bey.

Şimdi soruyorum ey kadınlar kulübü
Ben sokağa çıksam. Birinizin park halindeki aracına çarpsam. Masrafınızı karşılamasam. Üstüne size saysam sövsem. Bi de adalet karsısında suçsuz çıksam. Ne düşünürsünüz ?

Ben nasıl sakinleşeyim ?
Öncelikle çok geçmiş olsun, maalesef somut delil olmadan birsey yapamazlar, bu tarz durumlarda mutlaka tutanak tutmak lazım .

Ben Allaha havale ettim.
İlk trafiğe çıktığım gün kırmızı ışıkta beklerken adam arkadan geldi vurdu.
Hatalı olmadığımı biliyorum ama o an bilemedim adamın numarasını aldık vs... Tutanak tutmadık.
Aracın bagaj kapısı kilitli kaldı, boya attı, arka cam ısıtmanın yarısı çalışmamaya başladı.
Adam üzerine yıkmaya çalıştığımızı zannetti.
Eşim de senle uğraşamam dedi adama.
Yaptığın haksızlıkla kal dedi. Sırf kilidi açmak 150 lira, boyayla ısıtmayı hala yaptırmadı bile.

İşletme sahipleri de gördüğüne dair ifade vermiş. Şimdi ben şunu anlamıyorum tamam ben polis çağırmadım. Çok büyük ihmal bu. Fakat durumun gerçekleştiğine dair mesaj ve şahitler varken nasıl kusurlu olmaz?
Çok geçmiş olsun, maalesef elinizde tutanak yoksa bir şey yapamazsınız.
Geçen sene kardeşimin park halindeki arabasına çarptılar, kardeşim araçta değilmiş haliyle çarpan kimdir görmemiş ama arabası oturduğu sitede park edilmişti yani çarpan sitedekilerden biri ama kim meçhuldü, kimsede ben çarptım diye ses çıkarmayınca kardeşim dedektif gibi araştırmaya başladı, sitenin güvenlik kameraları vs derken çarpanın aynı blokta oturan komşusu olduğunu tespit edip kapısına dayandı, tutanak tutup imzalatmadan da yakasını bırakmadı.

Bu size kötü bir ders olmuş ama siz siz olun kaza durumunda tutanak tutun.

Mala zarar verme taksirle işlenebilen bir suç değil. Cezai bir yaptırımı yok. Hukuki sorumluluk için ise kusur tespiti yapılmasını sağlayacak belgeler lazım, o da sizde mevcut değil maalesef

Ekim ayında park halindeki aracıma bi kız çarptı. Neyse ağladı zırladı tutanak tutmayalım ben hallederim ailem söyle sıkıntılı vs dedi aramızda uzlaşalım dedi. Ben salak da kabul ettim. Ertesi gün oldu araba sanayiye girdi. Kız yan çizdi. Ben sadece dokundurdum. Ne bileyim senin başka masrafı bana yıkmaya calısmadığını emniyet müdürü tanıdık 5 kuruş verme seni dolandırır dedi gibi saçmaladı. Abisi olduğunu söyleyen biri aradı bi araba laf da o saydı bana. Arabam son model olsa tamammıs ama modelsiz bi arabanın 1000 TL hasarı olamazmış. 50 TL anca tutarmış gibi cümleler kurdu. Ben arabayı yaptırdım gittim karakolda şikayetçi oldum. Kızın mesajları arama kayıtları aracın çarpmadan kaynaklı hasar aldığına dair belgelerle faturları teslim ettim. Hem kızdan hem abisinden şikayetçi oldum. Mala zarar verme başlığı altında şikayet kaydı oluşturuldu. Araca çarptığı kafenin kameraları o alanı görmüyormuş. Polisler gidip kafeyle de görüşmüş soruşturma tamamlanmış. Aralık sonundayız.
Bugün eve cumhuriyet Başsavcılığından kağıt geldi. Suça mahal verecek bir durum olmadığından, soyut ifadelerim dışında bir şey olmadığından, kasten zarar verilmediğinden kovuşturmaya yer olmadığına karar vermiş savcı bey.

Ben sokağa çıksam. Birinizin park halindeki aracına çarpsam. Masrafınızı karşılamasam. Üstüne size saysam sövsem. Bi de adalet karsısında suçsuz çıksam. Ne düşünürsünüz ?

Ben nasıl sakinleşeyim ?
En başında tutanak olayını kendiniz halledemediyseniz trafik polisi çagırmalıydınız.

Hatayı siz yapmışsınız başta...Nasıl tutanak tutup polis çağırmadınız..Yazın trafikte arkadan çarptılar, amca önüne bile bakmıyormuş frene bile dokunmadan çarptı bize.. Başladı arabamın muayenesi yok ben tüm masrafı karşılarım,tutanak tutarsak ekstra ceza yerim..Eşime konuşuyo da konuşuyor..Onlar konuşurken ben polisi arayıp trafik polisi çağırdım bile, amca bana gıcık oldu ama napim..Söz uçar yazı kalır demişler..

adaletde sorun yok hukukumuzda kanunumuzda cok guzel
bazı hakimlerın kararı tartısılır o ayrı

bu konuda da suc sızde sız tutanak tutturmalıydınız kendı gorevınızı yapmadıgınız ıcın de bedelını boyle odedınız

gecmıs olsun bu sekılde yasaya yasaya ogrenıyoruz bazı seylerı

Bazı durumlarda tutanak tutmanın da dezavantajları var. 1000 TL tuttuğuna göre ufak bir hasar var. Bunun için tutanak tutulursa arabada hasar kaydı gözükecek küçük bir hasar yüzünden kazalı göründüğü için satarken zarar edecek. Ayrıca daha sonra kasko yaptırırken de daha fazla ödeyecek, daha fazla masrafı olacak. Bu durumlarda karşı tarafın masrafı karşılaması daha mantıklı. Ama hemen o an çözülmesi lazım. Yani ya trafiği arayacaktınız ya da hemen sanayi ya da servise gidilip yapılacak ve karşı taraf masrafı karşılayacak. Ödemem diye yan çizerse yapacak bisey yok. Çünkü elde kanıt olmuyor
1000 tl gıbı kucuk meblagları ,sıyrıkları 2. el aracları alacak kısıler dert etmez :) buyuk bır kaza olmamıssa hıc bır zaman sorun degıldır arac bu hasarsız sıyrıksız olur mu :)
sız aman hasar kaydı gorunmesın dıye saklamak ıstesenızde aracta yapılan tum ıslemler cıkarılıyor :KK66:

Adalet sistemine değil karşınızdaki insanın yozlaşmışlığına tepki göstermekle başlayabilirsiniz. Mala zarar verme kasten işlenebilen bir suçtur, kamera kayıtlarında kasten mi taksirle mi olduğu belli olmaz. Bu olay suç oluşturmaz, cezai anlamda elinize hiçbir şey geçmez bu bakımdan adalet düzgün işlemiş ama haklarınız bitmiş değil.

Tazminat isteyebilir hukuki anlamda haklarınızı arayabilirsiniz. Cezai anlamda elinize bir şey geçmezken hukuki anlamda geçecektir.

Bana da birisi vurup kaçtı, peşinden gidip zorla durdurdum. Kaza anı görüntüsü yok, kamera yok, şahit yok nasıl ispatlarim bilemedim. Başıma da ilk defa geldi. Karşı taraf önce ödemeyi kabul etmedi inkar etti, trafiği çağıralım deyince geri vites yaptı. Ben de çok hakim olmadığım için hem hasar kaydı olmasın diye hem de kasko yenilerken daha fazla ödememek için uğraşmak istemedim. Ama hemen o an servise gittik ve masrafı ödettim. Oraya tüyüp gitseydi hiçbir şey yapamazdım.
plakasını alıp sıkayet etseydınız ya
bu plakalı arac benım araca carpıp kactı dıye sıkayet edeceksınız onlar dılekce yazdıracak bekleyeceksınız. o plakaların bır sahıbı var adrese dayalı . sıstemlerınde plakayı gırınce tum bılgılerı cıkıyor ortaya. yerı yurdu bellı yanı bulunurdu

Ben nasıl sakinleşeyim ?
Akılsız başın cezasını ayaklar çeker der eskiler, acımayıp tutanak tutturacaktınız. Şu durumda ispatınız yok, mesajlaşma resimleri vs.. delil sayılmıyor üzerinde oynanabildiği için. Eğer bu şekilde şikayet yolu açık olsa dolandırıcılara gün doğar.

Bunun adalet sistemi ile alakası ne ? Bence gayet de düzgün çalışmış adalet sistemi, siz herhangi bir kanıt sunmamissiniz , tutanak tuttursaydiniz siz haklı olurdunuz ve hukuk da sizden yana olurdu , tutanak tutturmayarak hatalı olan sizsiniz

Mesajı yazdığımda sonundaki soru sakinleşmedin yolunu bulmak adınaydı. Geçmiş olsun dileğinde bulunan arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Suç ve hata farklı kavramlardır. Sen suçlusun diyen arkadaşlarım, ben kimsenin malına canına zarar vermedim. Suçlu değilim. Tutanak tutmamak tecrübesizlikle ve hatayla açıklanabilir. Bu kadar gelişigüzel suçlusun diyebilmek çok acımasız.

Benzer sorunlar yaşayıp paylaşan arkadaşları okuyunca daha iyi anladım ki evet bu durum adalet sistemiyle alakalı. Bakın, biri size vurup kaçsa da durup söz verse de kendi isteğiyle o belgeyi imzalamazsa eden ettiğiyle kalıyor buna da adaletsizlik deniyor.

Hukuki anlamda bilgilendiren arkadaşlara özellikle çok teşekkür ederim. Ceza ve hukuk ayrımında daha iyi kavradım kararın sebebini.

Back