- 21 Mart 2019
- 656
- 377
- 103
- Konu Sahibi Balliciklokma1234
Kasko harici elden odeyerek yetkili serviste yaptirmayi bilmiyordum. Oyle de oluyor mu? Yarin yetkili servise gidip tekrar sorayim o haldeParça değişikliği olmadığı sürece garantiniz devam eder. Sadece ileride boya ile ilgili bir sıkıntı olursa boya ile ilgili bölümü garanti kapsamında yaptıramazsınız. Mesela arabanın herhangi bir bölümünde kaza harici boya kabarıklığı vs oldugunda onu servise götürdüğünüzde onu garanti kapsamına dahil etmez ki bu da çok rastlanabilecek bir durumdur.
Ben acıkçası arada dediğiniz 1500 tl farkı gözardı ederek doğuşta ya da yetkili serviste kasko harici yaptırırdım. Tramer kaydında görünmese dahi hasar zaten doğuşta görünüyor olacak. Su an zaten ekspertiz kontrolü yaptırmadan araç satışı neredeyse yok gibi. Ancak ufak bir hasardan dolayı kazalı araç statüsüne düşmesi beni huzursuz eder.
Birde en önemlisi yakın bir zamanda satmak yerine uzun süreli kullanacağınız bir araç ise kaskoya işletmemenizi tavsiye ederim. Çünkü %100 kusurlu kabul edileceğiniz bir olayda önümüzdeki sene çıkan rakamda çok ciddi prim farkı yasatabilirsiniz. Şu an söylenen rakam cüzi görünsede kasko bedelleri döviz bazında hesaplanıyor. Ve eger uzun vadeli kullanacaksanız her sene kaskoyukatlanarak ödüyor olacaksınız.