- 6 Mayıs 2017
- 6.441
- 7.737
- 198
- Konu Sahibi Benbirdost
-
Yaa ciddi misin? Ya bende biri sürerken özellikle virajlarda aşırı bacaklarım falan kasılıyor.Ben ön koltukta bile oturamiyordum. Arabayı kim kullanırsa kullansın aşırı panik olup korkuyordum. Ben kullanmadığım halde asla yüksek ses müzik açtırmıyordum arabada, dikkatim dağılıyor diyordum
Ne zaman bir yerlere gitsek eşimle kavga ediyorduk. Çünkü ben aşırı korktuğum için her şeye karışıyordum, tabi eşim de sinir oluyordu.
Geçtiğimiz Haziran'da ehliyet aldım. Derslerde kesin zangır zangır titrerim diyordum ama hiç öyle olmadı. Dersler de sınav da aşırı sakin gecti ve ilk seferde aldım ehliyetimi.
Çocuklardan sonra gerçekten ihtiyaç oluyor. Her şeye eşim izin alıp geliyordu zor oluyordu.
Şimdi kızımı okula götürüp geliyorum.parka arkadaşlara kız kıza pikniğe vs gidiyoruz.
Arabada asla yüksek ses müzik actirmayan ben, ehliyeti aldıktan sonra sıkıldıkça yüksek ses müzikle kafa dagitmaya çıkıyorum.
Ehliyet aldığımı ve aktif araba kullandığımı duyan herkes -eski hallerimi bilenler- çok şaşırıyorlar.
Ya birde motor da babam hadi sana motoru öğreteyim dedi tamam dedim aldım gittim ilk aldığımda çok güzel kullandım eve dönerken babam hadi al yine sen kullan dedi. Aldım bu seferde virajı çok geniş aldım ve aynı anda hem frene hemde gaza bastım aslında gaza basmıyorum sanıyordum sadece frene basıyorum sanıyordum ama ikisini birden yüklenmişim duramadım da. Oyüzden hep aklıma ya gazla freni karıştırırsam korkusu var.Valla panpa motor farklı, araba farklı. Motorda kaza yapmak daha kolay sankim, hem hızlı gidiyorsun, hem kapalı alan yok
Bence durma başla ehliyet kursuna korkun da geçer gider.
Kaza için çok geçmiş olsun. İşte o kazalar mahvediyor zaten psikolojimizi. Çok sevindim senin adına o korkuyu yenmene. Benimde yenmem lazım inşallah başarıcam. Ama şuan 6 aylık, 20 aylık ve 5 yaşında çocuklarım var.28 haftalık gebeyken trafik kazası geçirdik eşim kullanıyordu hatalı sollama yapan bir gerizekalı yüzünden. Şükür birşey olmadı ama psikolojim nanaydı tabi. Psikolojik destek aldım çünkü panik atak öyle kendiliğinden geçmiyor. Üstünden yıllar geçti şimdi en çok sevdiğim şeylerden biri araba kullanmak :) bende inanmazdım o zamanlar kendime. Bence heveslendiysen sende bir çaresine bak çünkü gerçekten çok zevkli araba kullanmak. Ben daha yeni otomatik araçla değiştirdim malum istanbul trafiği. Yokuşta kalma sorunu falanda olmaz ve kullanışıda manuele göre daha konforlu. Kendine güven ve vazgeçme başaracaksın
Aynı korkular bende de vardı. Eşim tırları geçerken ben bagirmamak için kapıyı koltuğu sımsıkı tutup kendimi yay gibi geriyordum.Yaa ciddi misin? Ya bende biri sürerken özellikle virajlarda aşırı bacaklarım falan kasılıyor.
Hatta eşimle böyle arada giderken dümdüz yolda 60 la gidiyor diye kavga çıkarıyorum of bi yavaş ol be diyorum. Eşim korkumu bildiği sorun yapmıyor ama uzun yolculuklarda önümüzdeki tır'ı falan sollasa Allah'ım aklım çıkacak gibi oluyor. Ben olsam asla o tır'ı geçemem adam bana yol temiz geç sinyali verse bile geçemem heyecandan elim ayağıma dolaşır kafayı yer yoldan çıkarım diyorum. Eşimde alışırsın diyor.
Ama bakın şimdi sizin yorumunuzu okudum korkunuzu yenmeniz beni çok mutlu etti bir an kendimi bende yenmiş olarak hayal ettim. Hatta siz benden daha ilerideymişsiniz korku konusunda bende arkaya oturma veya müzik açtırmama gibi bir durum yok. Şu tır olayını gözümde canlandırdım ya yine gitti tüm LCW28 hevesim
Ay bu benHayırlı ramazanlar kızlar.
Ben yıllar önce virajı çok geniş aldığım için motor kazası yapmıştım. İlk kullanmam da kaza yapmıştım sonrasında çok korktum. Motorda veya bende hiç bir şey olmadı çok şükür ama o kaza beni çok korkuttu. Ehliyetim yok araba ehliyeti almak istiyorum. Eşim ehliyet al da sana istediğin arabayı alayım dedi. Ama bende okadar çok fazla korku var ki
Eşim araba modelleri gösteriyor şu nasıl bu nasıl falan diye çok mutlu oluyorum ama kendimi o arabayı kullanırken hayal edemiyorum. Hep virajlarda kaza yapacakmışım hissi oluşuyor
Eşim önce bir sürücü kursuna git orada zaten eğitim verecekler ehliyetini al birlikte de çalışırız diyor ama korkuyorum. Ya başkasına çarparsam ya kaza yaparsam kaza yapmasam bile arabayı park edemezsem yada çok yokuş bir yolu çıkamaz geri geri gidersem offff bin tane felaket sıralarım bu şekilde.
Bu aralar çok taktım bu araba mevzusuna çünkü 3 tane çocuğum var. Arkadaşlarımdan birinin arabası var diğer arkadaşlarımla falan sığamıyoruz onların birer tane çocuğu var benim 3 tane utanıyorum çoğu zaman gitmiyorum onlarla bir yere onlar zorla ısrarla götürüyor her yere sığarız korkma diyorlar. Ama ben artık bende kendi arabamla istediğim her yere rahatça 3 çocukla gitmek istiyorum.
Benim kadar korkunç derece de araba fobisi olup yenen birileri var mı lütfen yazın da kendimi bende gaza getireyim artık
Yukarıda yazmışsın ya tır olayını bende öyleydim şehirlerarası yola otobana çıkıp o tırların yanından geçmeyi birde bana sor. Kalbim çıkacak gibi olurdu. Ama doğru olanı onların yanından hızlı giderek geçmek en tehlikeli olanı onlara yakın veya arkalarından gitmek çünkü. Ciddi söylüyorum çok zevkli biran önce başla ama tavsiyem muhakkak kursla başla kursta öğren sonra eşinle sür kocadan hoca olmuyo çünküKaza için çok geçmiş olsun. İşte o kazalar mahvediyor zaten psikolojimizi. Çok sevindim senin adına o korkuyu yenmene. Benimde yenmem lazım inşallah başarıcam. Ama şuan 6 aylık, 20 aylık ve 5 yaşında çocuklarım var.
Annem ben bebeklere babanla birlikte bakarım diyor. Büyük kızımda kreşe gidiyor. Ramazandan sonrası için gideyim ozaman ayy düşününce de panik oluyorum ama söz başaricam
O korkular koltuğa oturmadan maalesef gitmiyor istediği kadar destek alsın panik ataklı biri olarak her direksiyona geçişimde kalbim küt küt olur terapi almış biri olarak söylüyorum bunu o koltuğa oturmadan yenilmiyorÖnce psikolojik destek alıp korkularinizi ortadan kaldirsaniz. Akan trafikte, stres anında yine tetiklenebilirsiniz. Sonra gerçekten istedikten sonra eminim üstesinden gelirsiniz . Henüz zamana ihtiyacınız var gibi duruyor.
Motor ve araba çok farklı şeyler. Motorun hakimiyeti çok daha zor . Araba öyle değil ki hiç korkma. Ayrıca direksiyon başında oturduğunda tüm kontrol sende oluyor takip mesafesini istediğin kadar bırakabilirsin,hızını istediğim şekilde ayarlayabilirsin.Hayırlı ramazanlar kızlar.
Ben yıllar önce virajı çok geniş aldığım için motor kazası yapmıştım. İlk kullanmam da kaza yapmıştım sonrasında çok korktum. Motorda veya bende hiç bir şey olmadı çok şükür ama o kaza beni çok korkuttu. Ehliyetim yok araba ehliyeti almak istiyorum. Eşim ehliyet al da sana istediğin arabayı alayım dedi. Ama bende okadar çok fazla korku var ki
Eşim araba modelleri gösteriyor şu nasıl bu nasıl falan diye çok mutlu oluyorum ama kendimi o arabayı kullanırken hayal edemiyorum. Hep virajlarda kaza yapacakmışım hissi oluşuyor
Eşim önce bir sürücü kursuna git orada zaten eğitim verecekler ehliyetini al birlikte de çalışırız diyor ama korkuyorum. Ya başkasına çarparsam ya kaza yaparsam kaza yapmasam bile arabayı park edemezsem yada çok yokuş bir yolu çıkamaz geri geri gidersem offff bin tane felaket sıralarım bu şekilde.
Bu aralar çok taktım bu araba mevzusuna çünkü 3 tane çocuğum var. Arkadaşlarımdan birinin arabası var diğer arkadaşlarımla falan sığamıyoruz onların birer tane çocuğu var benim 3 tane utanıyorum çoğu zaman gitmiyorum onlarla bir yere onlar zorla ısrarla götürüyor her yere sığarız korkma diyorlar. Ama ben artık bende kendi arabamla istediğim her yere rahatça 3 çocukla gitmek istiyorum.
Benim kadar korkunç derece de araba fobisi olup yenen birileri var mı lütfen yazın da kendimi bende gaza getireyim artık
10 yıldır arabamız vardı. Korkuyordum hiç ozEnmiyordum. Derken burda bir konu okumuştum araba kullanmakla ilgili.birden bana birşey oldu durduk yere yazıldım kursa özel derste aldım.bir yilldir kullanıyorum iyiki de almışım inanın hiç titremedim. Öyle olcagini sanmıştım hep. Sizde kırın duvarlarinizi. Yapabilirsiniz. Hele bir arkadaşım vardı panik atak o derce o bile kullandiysa si de yaparsini. Ama tavsiyem şu bol özel ders. Sürücü kursları çok yetersiz. Kocadan da hoca olmaz aman sakin haHayırlı ramazanlar kızlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?