Aynen cliosu olan beyaz yakalı. Mesela forumda şunları da okudum işte karşısındaki kişiye yetemeyen erkek dışarıdan onu pohphlayan bir kadın olunca ve durumu iyileşince ona kayıyor gibi. Bu beni korkutuyor uzun badede. Şimdi bunu karşımdaki kişiye sorsam saçmalama der tabi ki. Bunu öngörmem nasıl mümkün olabilir?
Onu ön görüp ön görememiniz size bağlı bir durum tamamen..
Sizin ailenizde aldatılma çok yaygın mı? Ya da sizin kendinize öz güveniniz az mı?
Bu sorulardan bunlar çıkıyor.. Travmalarınız var gibi...
Siz ailenizin desteğini almaya alıştığınız standartlarda yaşamaya devam edecek misiniz?
Siz gündelik hayatınızda gitmeyi sevdiğiniz, almaktan hoşlandığınız belirli standartlar var mı?
Var ise karşı taraf bunu karşılayacak düzeyde mi?
Karşılamıyor ise siz bunları karşılaması için baskı yapacak tipte misiniz? Tipte değilsinizdir ama yakın çevrenizdeki arkdaşların aldıklarından gittikleri mekanlardan etkilenip sizde onlara ayak uydurmaya çalışıyor musunuz?
Bence siz kendinizi önce tanımaya çalışın..
Sonrasında karşınızdaki kişinin de bu karakterini irdeleyin..
Karşı taraf ailesine destek olacak mı? Bu destek sizin standartlarınızı etkileyecek düzeyde mi?
Karşı taraf ailesine desteklemeyecekse sizin standartınızda yüksek değilse öyle bir durum olmaz..
Ama şunu da diyebilirsiniz...
Onun bellirli bir kkonuşma dili, ilgi alanları vardır. Siz o ilgi alanlarından hoşlanmıyorsunuzdur. İki farklı kutupta takılan insanlara dönecekseniz tabiki karşı taraf onu anlayacak birinin yakınlığına ihtiyaç duyabilir. Sizde duyabilirsiniz. Niye mutsuz bir evlilik yapasınız ki..
Yani bunlar kafelerde konuşarakta anlaşılacak meseleler..
Ama kafanızda bu kadar soru işareti varsa zaman geçirmeniz önemli...
Sizin ilgi alanınıza giren sinema, tiyatro, cafe etkinliklere giderek gözlem yapın..
Onun ilgi alanlarına hitap eden etkinlikler yapın ve gözlemleyin..
Siz özel ve güzel bir yere gidip 200-300 lira bi kahvaltıya vermeyi önemsiyosunzdur, ama karşı taraf bunu pahalı görüyordur ve daha uygun bir yere götürüyordur. Bu cimrilik mi, yoksa tasarruflu olmak mı?
Bu mekanlara içiniz sinmedi ama gittiniz. Size yemek ikramı nasıl? Sohbeti nasıl? Siz mi konu açıyorsunuz? Karşı taraf mı konu açıyo? Açılan konuların derinlikleri ne düzeyde? Hepsini irdeleyin..
Benim ailemde aldatılma çok fazla var.. Ben eşime güven duygumun olmadığını hep söyledim.. Evlenirken bile güven duymuyordum. Ama beni anladı ve hep buna göre davrandı... Güvenmiyorum diye bende kendimi çekmedim, her an beni aldatacak terk edece diye bakmadım. Bende sevdim, sevdiğimi gösterdim. O da yaşadığımız durumlardaki tutumları ile güvenimin oluşmamı sağladı..
Yani açık konuşarak devam edin... Ama bunu merkezileştirmeyin..