Araba çizilmesiyle ilgili yardım

Siz olsanız?

• Parayı alırım

OY: 56 98,2%
  • Kendi cebimden yaptırırım

OY: 0 0,0%
  • Yaptırmam öyle gezerim

OY: 1 1,8%

• Ankete Katılan
    57
Parayı gönderir, siz de yaptırırsınız ama bazı hasarlar var ki gerçekten yaptırmanız sizin aleyhinize olur. Bu arada araba bu, başına herşey gelebilir. Bu kadar büyütmeyin. Geniş olun mal mülk konusunda biraz. Sanıırm ilk arabanız.

Aslımda ben dedim bunu. Senin kapı çok fena durumda bana 4bin diyenler sana 10bin çıkarır,gel tutanak tutalım senin sigortan karşılasın dedim. Eşimle konuşayım dedi. Adam yok demiş,parayı ibanla öde daha uygun olur,kaskoya sigortaya gidilirse evrak içinden arabasını daha çok yatırırsın kadının demiş hatta.

Teşekkür ederim en mantıklı seçenek sanırım öyle davranmak.

Teşekkür ederim 😊

Günaydın Lalecim çok teşekkür ederim canım. Küçücük şey uykularımı kaçırdı ya. Allah beterinden korusun,ben sebep olsam kesinlikle anında çözerdim. Kadın arabaya bakmamı bile beklemedi inan.

Ben de öyle düşünüyorum ama konu komşu “yaptırsan da keyfi yaptırırsın yani biley yok bunda” deyince de hem sinirlendim hem de acaba dedim.
Böyle hasarlarda kaskodan yaptırıldığında tramer kaydı da çok yüksek çıkıyor. Kapı çöküyor, servis kapıyı komple değiştirmeye kalkıyor halbuki sadece vakum yapılabilir durumda oluyor. Çoğu insan kaskoyu çok büyük kazalarda devreye sokuyor, sürtme, ezilme gibi şeyleri cebinden hallediyor.

Böyle hasarlarda kaskodan yaptırıldığında tramer kaydı da çok yüksek çıkıyor. Kapı çöküyor, servis kapıyı komple değiştirmeye kalkıyor halbuki sadece vakum yapılabilir durumda oluyor. Çoğu insan kaskoyu çok büyük kazalarda devreye sokuyor, sürtme, ezilme gibi şeyleri cebinden hallediyor.
evet bu arada benim de başıma geldi, boyasız çektirmeyle düzelecek bir kapı darbesiydi. Servise götürdüm kaskodan yaptırmak için, kapı değişecek 50 bin dedi direkt. Gittim sanayide iyi bir referanslı yere, çektirdim eski haline geldi 3 bin civarı bir şeye halletmiştim.

Arkadaşlar selam

Bir konuda yardımınızı rica edecektim. Akıl akıldan üstündür,benim yerimde olsanız napardınız?
Annemi yazlığa götürmüştüm,birkaç gün kalacaktı.
Ben içerye eşyaları yerleştirmeye girdiğimde kapı çaldı, annemin bitişik komşusu park yerinden çıkarken arabasıyla benim arabaya çarpmış. Geldi haber verdi kadın. Kusura bakmayın hakkınızı helal edin vs. Ne kadar hasar olursa öderim dedi. Acelem var çıkıyordum oldu bir kere dedi. Bekle bakalım birlikte sorun olmaz hallolur dedim,arkasından çıktım hemen arabaya bakmaya ama beni beklemedi bastı gitti. Evet acelesi vardı ama. Neyse dedim. O esnada etraftaki diğer komşular toparlandı,millet diyor ki aman nolcek o kadarcık çizik. Yahu benim arabam bana kıymetli,sıfır almışım,kendilerinin arabası olsa biri de çarpsa sallamayacaklar mı yani? Oldukça da derin çizik ve vuruk kısım var,dışarı doğru çıkıntı yapmış. Alt kısımdan bir parça kırılmış düşmüş. Hatta biri dedi ki “yaptırırsan keyfe keder yani,gerek yok buna bir şeye” kendi arabası olsa asla kırık dökük gezmez.

Yerim belli telefonum var arar dedim. Aramadı aynı gün. Hatta annem evdeydi biliyordu ben ona uğrar demiştim,ben olsam uğrardım en azından. Tamam araba benim annemin alakası yok ama tanışıyoruz yani.

Servise gösterdim arabayı 4000 lira masraf dediler çünkü tampon komple sökülecek boyanacak kuruyacak vs tekrar takılacak. Bir de parça eksildi tabii o da var ayrıca. Neyse. Komşu aramayınca cumartesi günü ben aradım,cesaretimi toplayıp 😊sanki benim hatammış gibi peşinden koşuyor gibi olmam bence hoş olmadı. Kendisinin arabasında da en az 10 binlik masraf var,kapı kırılmış boydan boya sökülüp şeklinin düzeltilmesi ve boyanması gerekiyor. Benim arabadaki durum 1000lira 2000 lira olsa cebimden yaptırırım,ama o kadar az da değil,artı benim hatam da değil. Şimdi kaskodan yaptırsam hasarsızlık indirimi bozulacak bir sürü şey. Eşime söyledim onun trafik sigortasından yapılmalı, veya parasını vermeli dışarıda bu işler böyle yürüyor dedi. Haklı.

Sonrasında komşu bana mesaj attı iban istedi, parayı sana atayım diye,ben beraber tamirciye gitmeyi teklif ettim yok ben gelmem dedi. Eşine söylemiş o da para göndermesinin daha uygun olacağını söylemiş. Yarın öbür gün annem var arada,konu komşu arasında benden para aldılar beni dolandırdılar diye vıdıvıdı ederler mi sizce? Siz olsanız parayı alır mısınız? Bana bir akıl 🙄
Hayatınızın her alanında bu kadar detaylı öngörüler üzerinde düşünüyor musunuz ? En kotu ihtimal ödeme yaparken verilen fişin resmini çeker atarsınız. Gönderin ibani versin parayı 4bine market alışverişi yapılmıyor neyi dolandiracaksin😊

Servis size mutlaka fatura verecektir. Parayi fatura ibrazi ile alirsaniz yarin bir gun dedikodu yapmasi riskini bertaraf etmis olursunuz. Servise gelmemesi olagan bir durum ama aramamasi cok yanlis. Sizin aramanizda da anormal bir durum yok olmasi gerekeni yapmissiniz. Iciniz para alma konusunda rahatsizsa o zaman tutanak tutturacaksiniz trafik sigortasindan yaptiracaksiniz. Ne kadar dusuncesiz insanlar var yav kucuk cizik bile olsa baskasinin mali neticede. Bu arada sizin araciniz nizami parkta miydi hani tutanak vs isine girecekseniz size kusur cikarilacak bir durum var mi?
Yok,aramızda en az 1,5metre mesafe vardı. Bomboş otoparktı zaten ya,evlerimiz bitişik diye bize ayrılan yerler yan yana,acemi olduğunu bile bile kendi yerime park ediyorum.
Kafanızda karşı taraf için böyle bir şüphe varsa havale veya eftnin açıklama kısmına araç hasar ücreti olarak bilgi girmesini rica edin.Zaman ve insanlar çok değişti yapmazlar diye birşey diyemem o yüzden.
Veya servisten faturanızı alıp saklayın mutlaka.
Aracınızın fotoğrafını da çekin.
Kendilerinin araması gerekirdi hiç şık bir hareket değil.Sizin hakkınızı aramanız abes değil onların yaptığı ayıp.Neyseki oyalamaya kalkmamışlar.
Ben kendi aracımın fotosunu çektim ama onunkini çekmemiştim. Keşke onu da çekseydim. Faturayı göndermek iyi fikir evet. Teşekkür ederim.
Kendinizi kötü hissetmeyin, bu işler hep böyle yürüyor. Kimseyi alıp sanayiye götürüp ispatlamanıza gerek yok. Zaten araştırırsa aşağı yukarı fiyatını o da öğrenir. Bursa’ya giderken otobanda arkadan bir araç çarptı bize. İndiler aşağı konuştular. Telefonlarını aldılar. Çarpan adam masrafı neyse ibandan atayım dedi. O şekilde hallettiler. Bir daha birbirini görmeyecek olan insanlar bile böyle çözüyor olayı.
Ya bazen insan diyor ki keşke bir daha birbirini hiç görmeyecek insanlar arasında yaşansa bu da yüz yüze bakmasak 🫢
Iban yolla tabi ki zaten servis fatura keser,faturayı da atarsın için rahat etmeyecekse kadına.
Aslında tutanak tutsanız trafik sigortasından karşılanmaz mı tam emin değilim bundan da.
Arabanı tabi ki yaptır. Sonuçta insanın sinirine dokunuyor baktıkça. Benim arabaya da park halinde çarpıp kaçtı biri,boya falan kalkmadı ama kapıda hafif göçük vardı onu bile gittim yaptırdım silikonla boyaya zarar vermeden çekip düzelttiler. Öyle kalsaydı ben rahatsız olurdum yani içten içe kendimi biliyorum.
Sende kendine dert etme ödesin masrafı ödemek istiyor,tutanak tutmuyorsa. Tamam kaza bu Allah beterinden saklasın,bilerek olmadı illaki ama olmuş sonuçta,sebep olan da gereğini yapmalı.
Evet genel fikir bu yönde çıktı gerçekten. Demek ki parayı ibanla alabilirim. İnanın başıma hiç gelmedi ama bence onun kaskosundan yaptırabilirdik. Tabii ne kadar evrak işi beklerdik bilmiyorum. Eşi öyle söylemiş. Bu haliyşe bile 3 gün yatacak araba tamirhanede sıra bekleyecek,kuruma bekleyecek vs.
Merhaba sizin ispatlayacağiniz bir durum yok ki güvenmiyorsa kendisi gelmeli siz hiç umursamayın . Yaptırın arabanızı sonra faturayı gönderirsiniz .
Gelmiş geçmiş olsun , Allah beterinden korusun 🌸
Çok teşekkür ederim ,amin cünlemizi korusun Allah 🙏

Eklentiler

• 28831897-9FB1-4B50-A604-6B2E141BBDF4.jpeg
    28831897-9FB1-4B50-A604-6B2E141BBDF4.jpeg
    136,1 KB · Görüntüleme: 153
Arkadaşlar selam

Bir konuda yardımınızı rica edecektim. Akıl akıldan üstündür,benim yerimde olsanız napardınız?
Annemi yazlığa götürmüştüm,birkaç gün kalacaktı.
Ben içerye eşyaları yerleştirmeye girdiğimde kapı çaldı, annemin bitişik komşusu park yerinden çıkarken arabasıyla benim arabaya çarpmış. Geldi haber verdi kadın. Kusura bakmayın hakkınızı helal edin vs. Ne kadar hasar olursa öderim dedi. Acelem var çıkıyordum oldu bir kere dedi. Bekle bakalım birlikte sorun olmaz hallolur dedim,arkasından çıktım hemen arabaya bakmaya ama beni beklemedi bastı gitti. Evet acelesi vardı ama. Neyse dedim. O esnada etraftaki diğer komşular toparlandı,millet diyor ki aman nolcek o kadarcık çizik. Yahu benim arabam bana kıymetli,sıfır almışım,kendilerinin arabası olsa biri de çarpsa sallamayacaklar mı yani? Oldukça da derin çizik ve vuruk kısım var,dışarı doğru çıkıntı yapmış. Alt kısımdan bir parça kırılmış düşmüş. Hatta biri dedi ki “yaptırırsan keyfe keder yani,gerek yok buna bir şeye” kendi arabası olsa asla kırık dökük gezmez.

Yerim belli telefonum var arar dedim. Aramadı aynı gün. Hatta annem evdeydi biliyordu ben ona uğrar demiştim,ben olsam uğrardım en azından. Tamam araba benim annemin alakası yok ama tanışıyoruz yani.

Servise gösterdim arabayı 4000 lira masraf dediler çünkü tampon komple sökülecek boyanacak kuruyacak vs tekrar takılacak. Bir de parça eksildi tabii o da var ayrıca. Neyse. Komşu aramayınca cumartesi günü ben aradım,cesaretimi toplayıp 😊sanki benim hatammış gibi peşinden koşuyor gibi olmam bence hoş olmadı. Kendisinin arabasında da en az 10 binlik masraf var,kapı kırılmış boydan boya sökülüp şeklinin düzeltilmesi ve boyanması gerekiyor. Benim arabadaki durum 1000lira 2000 lira olsa cebimden yaptırırım,ama o kadar az da değil,artı benim hatam da değil. Şimdi kaskodan yaptırsam hasarsızlık indirimi bozulacak bir sürü şey. Eşime söyledim onun trafik sigortasından yapılmalı, veya parasını vermeli dışarıda bu işler böyle yürüyor dedi. Haklı.

Sonrasında komşu bana mesaj attı iban istedi, parayı sana atayım diye,ben beraber tamirciye gitmeyi teklif ettim yok ben gelmem dedi. Eşine söylemiş o da para göndermesinin daha uygun olacağını söylemiş. Yarın öbür gün annem var arada,konu komşu arasında benden para aldılar beni dolandırdılar diye vıdıvıdı ederler mi sizce? Siz olsanız parayı alır mısınız? Bana bir akıl 🙄
fatura kestirmeyecek misin? onu göster parasını tahsil et bence

Çevredeki insanlara aşırı sinir oluyorum, arkadaşla hafif bir kaza yapmıştık, biz haklıyız çevredeki herkes geldi üzerimize baskı yapmaya çalıştı . Abartiyorsunuz ortada bir şey moduna sokuyorlar, kendi arabalarinin ucuna bir şey gelse kıyamet koparirlar, paranı al, eğer fatura vs benzeri bir şey varsa atarsın kişiye , için rahat etsin

Çökme olmasa silince belki çok belli olmazdı ama şu durumda bir şey yok diyemez kimse. Siyah olması da dezavantaj maalesef. Her şey belli oluyor. Kırık parça da var diyorsun, daha ne olacak ki. Basit şeyler bunlar üzme kendini. Gerçek bir kaza yaşayınca anlıyorsun ki bunlar hiçbir şey. Allah beterinden korusun. Ben ağustos ayında ciddi bir kaza yaptım, iki tarafın arabası da pert. Canlarımıza bir şey olmadığına şükrettik. Ne kadar pahalı ve yeni de olsa sokakta bırakıyorsun. Başına her şey gelebiliyor

E baya hasar var bunda. Tampon boyanacak.
Birsey yok demekte nedir ya.
Tabi ki yaptırsın.
Eşi ne sebeple söylemiş bilemiyorum ama muhtemelen hasarsızlık bozmamak için demiştir parasını verelim kaskodan yapılmasın diye.
Senin beklemeni,arabasız kalmanı falan dert ettiklerini sanmıyorum ben acıkçası.
Kadina kızasım geliyor basıp gittiği için ama diyorum en azından gelmiş söylemiş ben çarptım diye,sonra aramadı diye kızıyorum sonuçta kazayı yapan o,senin aramanı beklememeliydi. Bilemedim boşver usul böyle sakın dert etme,ödesin sana servis fiyat vermiştir zaten detaylı fatura da kesiyorlar işçilik,boya şu bu. Sende faturayı alınca atarsın kadına.

geçmiş olsun kuzu.
bu işin raconu bu ya bekleyip tutanak tutacaktınız sigortası karşılayacaktı yada parasını ödeyecek.
Sağol canım 😘
Valla haber verdi aldı başını gitti ne bileyim 😂ben aradım mecburen. Komşu aslında tabii nere kaçacak kadın o ayrı. İnsanın canı sıkılıyor niye aramadı diye
Parayı gönderir, siz de yaptırırsınız ama bazı hasarlar var ki gerçekten yaptırmanız sizin aleyhinize olur. Bu arada araba bu, başına herşey gelebilir. Bu kadar büyütmeyin. Geniş olun mal mülk konusunda biraz. Sanıırm ilk arabanız.
Değil aslında ama ben her şeyi çok incelerim,kimseye zarar vermek istemem. Dolayısıyla bana da zarar verilmesin istiyorum sadece

Sanırım eşi de bu sebepten parayı öde demiş.
ilkin günahı olmaz😁 insan ilk kez yaşadığı her şeyin acemisidir. son olsun inşallah
Çok teşekkür ederim amin inşallah.😊🙏
Hayatınızın her alanında bu kadar detaylı öngörüler üzerinde düşünüyor musunuz ? En kotu ihtimal ödeme yaparken verilen fişin resmini çeker atarsınız. Gönderin ibani versin parayı 4bine market alışverişi yapılmıyor neyi dolandiracaksin😊
Valla yaaa işte kitit cümle bu. Ben her şeyi çok düşünüyorum. Kapı komşusu olmasam,kadını da bir daha görmeyecek olsam dert etmem. Ama şimdi ondan para alıp da cebime atmışım gibi mi olurum diye düşündüm açıkçası.
Rapor tutalım , senin trafik sigortan yaptırırız derdim
Ben de bunu söyledim. Eşi yok demiş,belki sigortası kaskosu yok bilemiyorum.
fatura kestirmeyecek misin? onu göster parasını tahsil et bence
Fatura kestiririm elbette. Önce kendim yaptırıp sonra mı parasını isteyeyim diyorsunuz? O da yapılabilir evet.

Çevredeki insanlara aşırı sinir oluyorum, arkadaşla hafif bir kaza yapmıştık, biz haklıyız çevredeki herkes geldi üzerimize baskı yapmaya çalıştı . Abartiyorsunuz ortada bir şey moduna sokuyorlar, kendi arabalarinin ucuna bir şey gelse kıyamet koparirlar, paranı al, eğer fatura vs benzeri bir şey varsa atarsın kişiye , için rahat etsin
Evet ben de öyle düşünüyorum. Kendilerine olsa kıyameti de koparırlar. Sanki onlara soran oldu da. O da tuhaf.

Ben servise de beraber rgidelim buyur gel dedim gerek yok dedi. Aslımda parayı alıp cebime atmayacağımı göstermek istedim ama bana güvendi belki de.

X