Oğlum var ve düğününü neden ben yapayım? Şimdiki gelinler kraliyet soyundan gelmiş gibi düğün istiyor. Milletin eğleneceği, gösteriş yapacağı bir düğünün masrafını karşılamam. Evlenmeye karar vermiş iki yetişkin olarak eğlencelerini kendileri karşılayabilirler.
Evinde eksiği vardır hediye alırım, destek olurum. Örneğin oturma gurubu almak istemişimdir ve 50 bin bütçem vardır. Ya ona göre alırlar veya üstünü kendiler tamamlayıp istediğini alabilirler. Gelinime şıklık olsun diye bütçeme uygun setleri gösteririm. Beğenmezse bütçem kadarını verip üstüne kendiler eklesin.
Onca yıl çocuğa bak, okut, emek ver bir de 2. Kez bir evliliğe borçlan.
Altınlara gelince ben 100 çeyrek vb. Götürdüysem gelen 100 çeyrekte elbette söz hakkım var. 200 çeyrek gelmiştir kalan 100 taneyi geri kendileri götürecekse elbette alabilirler. Kız tarafından gelen altın şu bu beni bağlamaz. Kızın ailesi götürdüklerini alsalarda sorun etmem, banane! Oğlumda karışamaz.
Bu cimrilik falanda değil. Zaten ömrümüz evlatlarımız için gecip giderken ve onlar daha gençken biz neden tekrar sıkıntı yaşayalım ki?