Evliliğimin daha 6.ayı ama ben çok üzüldüm...

Yaşadığın şaşkınlığı,hayal kırıklığını çok iyi anlıyorum.
Senin ikiniz adına kurduğun hayaller,
hiç katkın olmayan bir borç uğruna yıkılınca;
sinirini,hırsını nereden,kimden alacağını bilemiyor insan.
Ama korkma geçiyor.Henüz çok yeni haberin olmuş.
Hissettiklerin,öfken,kırgınlığın çok taze ve çok normal.
''Bize ne olur''demişsin ya;
Korkma size bir şey olmaz,biraz sendelersiniz,
evliliğinin en güzel dönemlerini,maddi sıkıntı yüzünden,istediğin gibi yaşayamamanın
acısı,biraz içini acıtır ama toparlanırsınız.
Ve inan bana en güzel evlilik de sizin ki olur.
Neden mi?Şöyle bak bir etrafına;
''ev olmadan evlenmem'',''borç varsa kalsın bu iş'' diyen
bir dolu genç kızcıklarımızdan geçilmiyor maşallah!
Herkes pek bir baygın,kurulu düzene,sorunsuz borçsuz evliliklere atlamaya:)
Güzel,iyi hoş da,geriye ne kalıyor paylaşacak?
ortak bir şey yapamamanın acısı daha mı güzel ortak yaşanmışlıklardan?
Her şey iyi hoş iken güzel gidecek evlilik,
işler kötüye gidince mi bozulur.
Sakın üstüne alınma.
Ben taşın altına elini sokmaktan aciz,
sadece ''gelin''olmaktan öteye geçememiş eş namzetlerinden bahsettim.
Sen haklısın,öfken de kırgınlığın da sonuna kadar haklısın!
Eşin bunu sana söylemeliydi,bu borcu bilmek senin hakkındı.
Kaldı ki gizlenemeyecek kadar büyük bir meblağ;
Ama olan olmuş,şimdi ah vah etmenin sırası değil.
Tabi ki hiç bir şey olmamış gibi davranma.
Eşine bunu iyice anladığından emin olana dek tekrarla.
Ama ben eşini de anladım.Sonuçta bu konu haricin de gayet sorunsuz giden bir evliliğiniz var.
Tamam bu konu yeterince büyük bir problem hatta çoğu kadın için ayrılık meselesi.
Ama sen doğru ve zor olanı yapmak istiyorsun.
Bence de bunu yap!Çünkü şimdi kalıp mücadele etmezsen,
ileride hayalini kurupta ertelenen ve biten bütün planların uğruna,
kalıp savaşmadığın için pişman olursun.
Çünkü sen de bu dünyaya sadece ''yeni gelin''gibi salınmak için gelmeyenlerdensin:KK34:
Çünkü ''iyi gün de,kötü gün de''diye söz verirken,
o kötü günün hiç gelmeyeceğini hayal edecek kadar da hayalperest değilsin!
Ve eşin;işler böyle kötü gittiğin de bile elini hiç bırakmadığın,
O'na ve evliliğinize böylesine dik sahip çıktığın için,sana vefa ile birlikte,
artan bir hayranlık duyacaktır.
Kendini kötü hissetme,sen gereksiz kahramanlık yapmıyorsun.
Doğru olanı,yapman gerekeni yapıyorsun.
Şansın bol olsun,dilerim en kısa sürede bütün zorlukları atlatırsınız.

ben teşekkür ederim gerçekten bütün bu dediklerin için sanki hep biliyormuşssun gibi beni öyle güzel içten şeyler yamışsın ki bana çok teşekkür ederim öyle iyi geldiki bana bu yazdıkların teşekkür ederim yaa gerçekten nasıl kendimi iyi hissettim anlatamam çok saol çok

ben teşekkür ederim gerçekten bütün bu dediklerin için sanki hep biliyormuşssun gibi beni öyle güzel içten şeyler yamışsın ki bana çok teşekkür ederim öyle iyi geldiki bana bu yazdıkların teşekkür ederim yaa gerçekten nasıl kendimi iyi hissettim anlatamam çok saol çok

Sen de sağol!
Sen zaten,gitsem mi kalsam mı? diye konu açmamışsın.
Kalıp,hiç bir katkın olmayan bu borcu,sabah akşam hesaplayıp,
kendi borcunmuş gibi üstlenerek,çareler aramışsın.
Sadece bütün bunlar olurken,bize ne olur?
yıpranırmıyız?diyebilecek kadar da incesin.
Ben çok mutlu oldum,evliliğine böyle sahip çıkabildiğin için.
Bir de demişsin ya iddaa bağımlılık yapar mı diye;
bence eşin bu oyunu,kendince bir çözüm olarak görmüş.
Evet bizlere göre yanlış ama,sen öğrenmeden kapatmak için,
başvurduğu bir yol olmuş.
Şimdi sen öğrendiğin ve hala yanında olduğun için de,
böyle bir durumu alışkanlık haline getireceğini sanmam.
Çünkü seni kaybetmekten korkar.
Ama sen yine de tetikte ol tabi.
Benim eşim de oynar,futbol geçmişi olduğu için,
kazanamasa da keyif alıyor.
Çok küçük miktarlar oynadığı için de hiç aklıma bile gelmedi
karşı çıkmak.Zaten ciddi bir alışkanlık olunca gizlenemez.
Bence eşin bu yarattığı sorundan ötürü yeterince pişmanlık duyuyordur.
Bu pişmanlıkla yeni hatalar yapamaz.

sen de sağol!
Sen zaten,gitsem mi kalsam mı? Diye konu açmamışsın.
Kalıp,hiç bir katkın olmayan bu borcu,sabah akşam hesaplayıp,
kendi borcunmuş gibi üstlenerek,çareler aramışsın.
Sadece bütün bunlar olurken,bize ne olur?
Yıpranırmıyız?diyebilecek kadar da incesin.
Ben çok mutlu oldum,evliliğine böyle sahip çıkabildiğin için.
Bir de demişsin ya iddaa bağımlılık yapar mı diye;
bence eşin bu oyunu,kendince bir çözüm olarak görmüş.
Evet bizlere göre yanlış ama,sen öğrenmeden kapatmak için,
başvurduğu bir yol olmuş.
şimdi sen öğrendiğin ve hala yanında olduğun için de,
böyle bir durumu alışkanlık haline getireceğini sanmam.
çünkü seni kaybetmekten korkar.
Ama sen yine de tetikte ol tabi.
Benim eşim de oynar,futbol geçmişi olduğu için,
kazanamasa da keyif alıyor.
çok küçük miktarlar oynadığı için de hiç aklıma bile gelmedi
karşı çıkmak.zaten ciddi bir alışkanlık olunca gizlenemez.
Bence eşin bu yarattığı sorundan ötürü yeterince pişmanlık duyuyordur.
Bu pişmanlıkla yeni hatalar yapamaz.

öyle değilmi biliyorum bende yapmaz başka hata öyle umuyorum ki bu bizim evliliğimizin en büyük sınavı olarak kalacak bundan sonra ki tek sorunlarımızın kızımızın evlilik adaylarıyla oğlumuzun iş meseleleri olarak kalacak... Biliyorum bunu
ve bütün hayallerimizde gerçeklesecek sadece birazcık geç olacak...
Bütün bu yazdıkların bana okadar iyi geldiki anlatamam
eger seninde bi gun canın bişiye sıkılırsa şimdi benim içime verdiğin ferahlık gibi allahta sana kolaylık versin...istediğin hayırlıysa olsun hayırlı olanda gönlünde olsun

öyle değilmi biliyorum bende yapmaz başka hata öyle umuyorum ki bu bizim evliliğimizin en büyük sınavı olarak kalacak bundan sonra ki tek sorunlarımızın kızımızın evlilik adaylarıyla oğlumuzun iş meseleleri olarak kalacak... Biliyorum bunu
ve bütün hayallerimizde gerçeklesecek sadece birazcık geç olacak...
Bütün bu yazdıkların bana okadar iyi geldiki anlatamam
eger seninde bi gun canın bişiye sıkılırsa şimdi benim içime verdiğin ferahlık gibi allahta sana kolaylık versin...istediğin hayırlıysa olsun hayırlı olanda gönlünde olsun

Çok sağol arkadaşım,dilerim hayatta ki son sınavındır senin de.
Ama ne ile karşılaşırsak karşılaşalım,hiç bir şey çözümsüz değil.
Allah sağlık verdiği sürece,hepsi hallolur.
Hem böyle zorluklar insanları birbirine daha çok bağlar.
Keşke olmasaydı dediğimiz şeyler,
birlikteliklerimizin sağlamlığını sınar.
Ben çok eminim bu zorlukları aşacağınıza.
Çünkü bir kadın olarak arkanı dönmeyi değil,
kalıp mücadele etmeyi tercih ettin.
Ne zaman canın sıkılırsa,sende yaz.
İnsan mücadele etmeyi seçse bile,
bunu hiç yüze vurmadan yapsa bile bazen zoruna gidiyor.
Pişmanlık asla değil de,hayallarini düşündükçe zaman zaman
karamsarlığa kapılabiliyor.
Öyle anlarda kendini dinleme olur mu!
İyi anlar değil o anlar,kandıran türden duygular.
Senin için aslolan bu evliliği ayakta tutmak ise,
hiç geriye,olmuşa bitmişe kapılma.
Yaz böyle zamanlar da.İnan çok rahatlatıyor.
Böyle,gecenin bir vakti,ülkenin başka başka şehirlerinden,
bambaşka hayatlardan,seninle aynı şeyleri yaşamış birileri çıkar,
söyleyecekleri bir kaç cümle bile içini serinletir,güç verir:KK34:
İyidir yazmak,konuşmaktan çok daha iyidir.
Konuşursun,anlatırsın,''ah vah''eder dallanıp budaklandırırlar.
ki bizim insanımız abartmayı,durumu vahimleştirmeyi pek sever:)
Ama yazarsın ve hiç tanımadığın birilerine içini dökersin,
aynı samimiyetle yorumlar alırsın,çözüm bulursun.
İhtiyacımız olan da çözümler değil mi zaten:)
ay çenem düştü:)kusura bakma,ama bil diye yazıyorum.
Burada hiçbirimiz yalnız değiliz!
Yaşadıklarımızı bizlerden önce de yaşayan hemcinslerimiz oldu,bizlerden sonra da yaşayanlar olacak.
kim demiş ki evlilik kolay diye:)

çok sağol arkadaşım,dilerim hayatta ki son sınavındır senin de.
Ama ne ile karşılaşırsak karşılaşalım,hiç bir şey çözümsüz değil.
Allah sağlık verdiği sürece,hepsi hallolur.
Hem böyle zorluklar insanları birbirine daha çok bağlar.
Keşke olmasaydı dediğimiz şeyler,
birlikteliklerimizin sağlamlığını sınar.
Ben çok eminim bu zorlukları aşacağınıza.
çünkü bir kadın olarak arkanı dönmeyi değil,
kalıp mücadele etmeyi tercih ettin.
Ne zaman canın sıkılırsa,sende yaz.
Insan mücadele etmeyi seçse bile,
bunu hiç yüze vurmadan yapsa bile bazen zoruna gidiyor.
Pişmanlık asla değil de,hayallarini düşündükçe zaman zaman
karamsarlığa kapılabiliyor.
öyle anlarda kendini dinleme olur mu!
Iyi anlar değil o anlar,kandıran türden duygular.
Senin için aslolan bu evliliği ayakta tutmak ise,
hiç geriye,olmuşa bitmişe kapılma.
Yaz böyle zamanlar da.inan çok rahatlatıyor.
Böyle,gecenin bir vakti,ülkenin başka başka şehirlerinden,
bambaşka hayatlardan,seninle aynı şeyleri yaşamış birileri çıkar,
söyleyecekleri bir kaç cümle bile içini serinletir,güç verir:KK34:
Iyidir yazmak,konuşmaktan çok daha iyidir.
Konuşursun,anlatırsın,''ah vah''eder dallanıp budaklandırırlar.
Ki bizim insanımız abartmayı,durumu vahimleştirmeyi pek sever:)
ama yazarsın ve hiç tanımadığın birilerine içini dökersin,
aynı samimiyetle yorumlar alırsın,çözüm bulursun.
Ihtiyacımız olan da çözümler değil mi zaten:)
ay çenem düştü:)kusura bakma,ama bil diye yazıyorum.
Burada hiçbirimiz yalnız değiliz!
Yaşadıklarımızı bizlerden önce de yaşayan hemcinslerimiz oldu,bizlerden sonra da yaşayanlar olacak.
Kim demiş ki evlilik kolay diye:)

:) hiç kolay değilmiş :) ama herşeye değer... Bu gece nöbetçi mesela kocam büyük bi aşkla sabahı beklemek bile çok güzel geleceğini bilince - tekbaşıma olduğumda korkudan hiç uyuyamadığım halde bile-
evet yazmak gerçektende çok iyi geliyor unuttuğum bi şeydi hep günlük tutar tutar sonrada kimse okumasın diye tek tek sayfaları ayrı yerlere atardım küçükken...
Bu arada hani yıllar geçer başındaki dertleri nasıl aştığını anlatırsın ya hep bi dönüm noktası olarak bi laf söylersin bende senin bu yazdıklarından bahsedicem ben böyle şeyler işittim sonra kendime güvenim arttı bak şimdi ne güzel hallerdeyiz diye ...

:) hiç kolay değilmiş :) ama herşeye değer... Bu gece nöbetçi mesela kocam büyük bi aşkla sabahı beklemek bile çok güzel geleceğini bilince - tekbaşıma olduğumda korkudan hiç uyuyamadığım halde bile-
evet yazmak gerçektende çok iyi geliyor unuttuğum bi şeydi hep günlük tutar tutar sonrada kimse okumasın diye tek tek sayfaları ayrı yerlere atardım küçükken...
Bu arada hani yıllar geçer başındaki dertleri nasıl aştığını anlatırsın ya hep bi dönüm noktası olarak bi laf söylersin bende senin bu yazdıklarından bahsedicem ben böyle şeyler işittim sonra kendime güvenim arttı bak şimdi ne güzel hallerdeyiz diye ...

Al bir ortak nokta daha:)
Benim eşim de gececi:)
o gececi olunca bende böyle sabahlıyorum işte.
Dediğin gibi zor ama her şey geçiyor hayatta.
Ve eğer yol arkadaşın bütün bu fedakarlıkları hak ediyorsa,
Ki anladığım kadarıyla ikinci bir şansı hak ediyor eşin
bütün bu mücadeleyi kazandığında,bu evliliğiniz için bir başarı oluyor.
Önemli olan da zoru başarmak zaten.
Dedin ya hani yıllar sonra anlatmak diye.
O çok başka bir gurur oluyor işte;
şu an 1,5 yıllık evliyiz ama nişanlılık süresince yaşadığımız zorlukları,
koşturmacalarımızı asla unutamam.
Nişan alışverişinden sonra bütün nakit ve kredi kartı limitlerimizi bitirip,
bir yorgunluk kahvesi içmek için bozuk paralarımızı denkleştirip içtiğimiz kahvenin tadını hiç unutmadım.
Deli gibi yağan yağmur da elimizde evimize aldığımız eşyalarlar eve yetişmeye çalıştığımız akşam üstünü dün gibi hatırlarım.
Arabamız yoktu ve eşyalar da biz de sırılsıklam olmuştuk:)
Daha neler neler...
Hepsi geçti gitti,bütün borçlar kapandı,evimiz oldu,küçük ama şirin arabamızı aldık.
peki bitti mi dertler?Hayır:)
Ama eksik kalan bütün yönlerimizle beraber büyüdük,
birbirimizin değerini anladık.
Evliliğin diziler de ki yalılarda sürdüğü gibi ''dertsiz hayat,oh ne rahat'' olmadığını (zaten biliyorduk da)yaşadık:)
Yılmadık,pes etmedik ve hala hayat ne getirirse birlikte göğüslüyoruz işte.
boşver böylesi daha anlamlı çok daha kıymetli.
Neden biliyormusun?İnsan emek verdiği şeyden kolay vazgeçemiyor!
En ufak bir kavga da gemileri yakanlar bizim gibilerden çıkmaz:)
Daha bir dirayetli oluyoruz galiba,bakma ben de böyle güçlü değildim yaşarken oldum:)

mutluluk84 senin gibi insanlar olduğunu bilmek okurken kendi kelimelerini yazılarını okur gibi hissetmek ne güzel

yazmak tamda senin dediğin gibi güzellikler sunar bize hiç bilmediğin şehirlerden tanımadığın kimselerle aynı paydada olabilmek negüzel...

serap tunc eşinde sende çok güzel bir sevgiyi paylaşıyorsunuz bunların bu duruma zarar vermesine izin verme ne olur benişmde eşim iddia oynuyor eğlence yaptı kendine sen kontrol ettiğin sürece bağımlılık yapmaz ama bırakırsan kendi haline o zaman belli olmaz çekinmiş söyleyememiş ama bir kez daha olursa bilki sonra birkez daha olur ve sonra yine o yüzden sürekli konulun bir daha olmasına izin vermeyin.

sevgi aşk çok zor bulanan ama çok koolay kaybedilen şeyler kıymetini biilmek gerek benfarkındayım ve allahtan tek dileğim onu kaybetmemek

Al bir ortak nokta daha:)
Benim eşim de gececi:)
o gececi olunca bende böyle sabahlıyorum işte.
Dediğin gibi zor ama her şey geçiyor hayatta.
Ve eğer yol arkadaşın bütün bu fedakarlıkları hak ediyorsa,
Ki anladığım kadarıyla ikinci bir şansı hak ediyor eşin
bütün bu mücadeleyi kazandığında,bu evliliğiniz için bir başarı oluyor.
Önemli olan da zoru başarmak zaten.
Dedin ya hani yıllar sonra anlatmak diye.
O çok başka bir gurur oluyor işte;
şu an 1,5 yıllık evliyiz ama nişanlılık süresince yaşadığımız zorlukları,
koşturmacalarımızı asla unutamam.
Nişan alışverişinden sonra bütün nakit ve kredi kartı limitlerimizi bitirip,
bir yorgunluk kahvesi içmek için bozuk paralarımızı denkleştirip içtiğimiz kahvenin tadını hiç unutmadım.
Deli gibi yağan yağmur da elimizde evimize aldığımız eşyalarlar eve yetişmeye çalıştığımız akşam üstünü dün gibi hatırlarım.
Arabamız yoktu ve eşyalar da biz de sırılsıklam olmuştuk:)
Daha neler neler...
Hepsi geçti gitti,bütün borçlar kapandı,evimiz oldu,küçük ama şirin arabamızı aldık.
peki bitti mi dertler?Hayır:)
Ama eksik kalan bütün yönlerimizle beraber büyüdük,
birbirimizin değerini anladık.
Evliliğin diziler de ki yalılarda sürdüğü gibi ''dertsiz hayat,oh ne rahat'' olmadığını (zaten biliyorduk da)yaşadık:)
Yılmadık,pes etmedik ve hala hayat ne getirirse birlikte göğüslüyoruz işte.
boşver böylesi daha anlamlı çok daha kıymetli.
Neden biliyormusun?İnsan emek verdiği şeyden kolay vazgeçemiyor!
En ufak bir kavga da gemileri yakanlar bizim gibilerden çıkmaz:)
Daha bir dirayetli oluyoruz galiba,bakma ben de böyle güçlü değildim yaşarken oldum:)

hikayen gülümsetti beni sen çok iyi geldin bana... zorluklar olsun tamam kabul ama hep o kahvenin tadını böyle alabilelim sonunda...
ozaman insan birazcık daha umutlu oluyo umut oluncada daha bi sıkı sarılıyorsun herşeye...

MUTLULUK 84 o kadar güzel anlatmışsın ki merak ettim kaç yaşında olduğunu.Sanki gazetede köşe yazarı gibi çok güzel ifade etmişsin...

Asıl konuya gelince;

3,5 senelik evliyiz ve hala borçlarımız var.İlk evlenince altınlarımı falan bozdum hemen.Zaten yeter bütün borçlar biter rahat ederiz diye düşündüm ama olmadı.Bi şekilde borç oluyordu.Kredi kartları mahverdiyor gerçekten insanı.

Zamanla kapadık borçları.BU zaman içinde eşimi çok suçladım hep kredi kartları nereye kadar dedim.O kapatmaya çalıştı zamanla.

Bi süre sonra anladım ki onu hırpaladıkça elime bişey geçmiyor.Beni kendime getiren cümle şu oldu:

EĞER BEN ŞİMDİ EŞİME,SEVGİME,EVLİLİĞİME SAHİP ÇIKMAZSAM,NE ANLAMI KALIR ONA OLAN SEVGİMİN...

Güzel zamanların kıymetini bilip,zor zamanların üstesinden gelebilmek lazım.

Sizde bunu çok rahat atlatırsınız eminim.Ama fazla mükemmeliyetçi birine benziyorsunuz.Çok planlar var aklınızda.Sevdiğim bir sözdür:

Hayat siz planlar yaparken başınıza gelenlerdir.Biraz gerçekçi olmak lazım.

zaten futboldan nefret ederdik iyice maçla ilgili bişi duyunca midem bulanır oldu... dediğin gibi biz üç kuruşun hesabını yaparken aklıma gelince sinirlerim bozuluyo en basitinden gelinliğimde bile ucuza kaçmıştım onu zorlarsam evlenip başbaşa kalınca ceremesini biz çekeriz diye şimdi diomki keşke bileydim 50 ödeyen 70 de öderdi neden okadar düşünceli davrandım ki ....
bende şimdi devamlı olarak kartları kontrol ediyorum zaten evden başka yerde bilgisayarla ilgilenemiyo askeriyede zaten yasak kontrol edemeyeceğim tek arkadaşları gelio aklıma ama gelen giden para benim elimde onların elinede paralar verip oynatamaz ya bu oyunu hem kendi takip edemeyince zevk alamaz heralde...
yinede takip etmeyi sezdirmemek lazım diyorum ben ortaya bu kadar güvensizlik koyarsak alalade onunda içinde korkusu kalmaz bana güvenmez korkusu... sende belli etme sakın :KK70: gizli takip

canım ınsan ne yaparsa yapsın karsı tarafın yapacagı varsa yapıyor kızsamda yapıyor kavga etsemde yapacagından gerı kalmıyor hala ıddıa oynamaya tam gaz devam edıyor bugun banyo dolabından terlıklerımı alacam bıde ne goreyım:KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53:ıddıa gazetesı saklamıs:KK53::KK53::KK53::KK53:aman allahım hastalık bu baska bısey degıl 7 24 ıddıa pesınde ne halı varsa gorsun be ınsan kafayı yıcek bu erkeklerın yaptıgı sacmalıklardan dolayı valla:KK47::KK47:kadınların ısı cok zor valla keske erkek olsaydım dıyorum hıcbıseyı kafalarına takmıyorlar ole bı gamsızlık kı anlatamam adam 36yasına gelmıs 30gosterıyo bıgunde 1mılyar kaybetmıs aylık maası 980lıra olan beyımız ustelık evı kıra ve baska borclarıda var ama hersey gayet normal gıbı davranıyo bı moral bozuklugu yok guluyo muluyo rahat takılıyo :KK51:sonradan farkettım ogun ben nevrım dondu:KK47::KK47::KK47:bu ne rahatlık be adam?gamsız vıcdansız bu erkek mılletı vallahı

Son düzenleme:
canım ınsan ne yaparsa yapsın karsı tarafın yapacagı varsa yapıyor kızsamda yapıyor kavga etsemde yapacagından gerı kalmıyor hala ıddıa oynamaya tam gaz devam edıyor bugun banyo dolabından terlıklerımı alacam bıde ne goreyım:KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53:ıddıa gazetesı saklamıs:KK53::KK53::KK53::KK53:aman allahım hastalık bu baska bısey degıl 7 24 ıddıa pesınde ne halı varsa gorsun be ınsan kafayı yıcek bu erkeklerın yaptıgı sacmalıklardan dolayı valla:KK47::KK47:kadınların ısı cok zor valla keske erkek olsaydım dıyorum hıcbıseyı kafalarına takmıyorlar ole bı gamsızlık kı anlatamam adam 36yasına gelmıs 30gosterıyo bıgunde 1mılyar kaybetmıs aylık maası 980lıra olan beyımız ustelık evı kıra ve baska borclarıda var ama hersey gayet normal gıbı davranıyo bı moral bozuklugu yok guluyo muluyo rahat takılıyo :KK51:sonradan farkettım ogun ben nevrım dondu:KK47::KK47::KK47:bu ne rahatlık be adam?gamsız vıcdansız bu erkek mılletı vallahı

offf en kötüsüde bu zaten yaptığından pişman olmamak yaa en azından pişmanmış gibi görünsün dimi o zaman sende daha güçlenirsin arka çıkarsın yardım edersin, bir umursamaz iki umursamaz sonunda ipler çözülür ama ortada sen kalmazsın ozamanda... çünkü bi kadını vazgeçiren tek şey sanırım bu ondan aynı duyarlılığı görememek... şimdilik çok şükür bizim öyle bi sorunumuz yok en azından olan bitene karşı büyük bi utanç yaşadıgının farkındayım bişeyler yapmaya çalıştığını görüyorum bu yüzden arkamı dönmüorum banane demiorum... umarım seninkide kısa sürede kendini toparlar bu saçma sapan şeyin bütün hayatına mal olacağını anlar da devam etmez çünkü altından kalkması zor borçlara yol açtığı zaman herşey dahada zor olucak. hiç konuştunmu olabilecekleri söyledin mi belki ozaman korkar dikkat eder

mutluluk84 senin gibi insanlar olduğunu bilmek okurken kendi kelimelerini yazılarını okur gibi hissetmek ne güzel

yazmak tamda senin dediğin gibi güzellikler sunar bize hiç bilmediğin şehirlerden tanımadığın kimselerle aynı paydada olabilmek negüzel...

serap tunc eşinde sende çok güzel bir sevgiyi paylaşıyorsunuz bunların bu duruma zarar vermesine izin verme ne olur benişmde eşim iddia oynuyor eğlence yaptı kendine sen kontrol ettiğin sürece bağımlılık yapmaz ama bırakırsan kendi haline o zaman belli olmaz çekinmiş söyleyememiş ama bir kez daha olursa bilki sonra birkez daha olur ve sonra yine o yüzden sürekli konulun bir daha olmasına izin vermeyin.

sevgi aşk çok zor bulanan ama çok koolay kaybedilen şeyler kıymetini biilmek gerek benfarkındayım ve allahtan tek dileğim onu kaybetmemek

Teşekkür ederim Emine;
aynı düşünüyoruz,dilerim Serap arkadaşımızın evliliğin de yaşadığı tek hayal kırıklığı olur.

hikayen gülümsetti beni sen çok iyi geldin bana... zorluklar olsun tamam kabul ama hep o kahvenin tadını böyle alabilelim sonunda...
ozaman insan birazcık daha umutlu oluyo umut oluncada daha bi sıkı sarılıyorsun herşeye...

Aynen arkadaşım;
o kahvenin tadını hiç unutmamak,her akla düştüğün de tebessümle hatırlamak hazzı bambaşka.
Sende bu dönemi aynen öyle hatırlayacaksın.Hele bir geçsin,atlatılsın.Bu sizi daha çok güçlendirecek eminim.

MUTLULUK 84 o kadar güzel anlatmışsın ki merak ettim kaç yaşında olduğunu.Sanki gazetede köşe yazarı gibi çok güzel ifade etmişsin...

Asıl konuya gelince;

3,5 senelik evliyiz ve hala borçlarımız var.İlk evlenince altınlarımı falan bozdum hemen.Zaten yeter bütün borçlar biter rahat ederiz diye düşündüm ama olmadı.Bi şekilde borç oluyordu.Kredi kartları mahverdiyor gerçekten insanı.

Zamanla kapadık borçları.BU zaman içinde eşimi çok suçladım hep kredi kartları nereye kadar dedim.O kapatmaya çalıştı zamanla.

Bi süre sonra anladım ki onu hırpaladıkça elime bişey geçmiyor.Beni kendime getiren cümle şu oldu:

EĞER BEN ŞİMDİ EŞİME,SEVGİME,EVLİLİĞİME SAHİP ÇIKMAZSAM,NE ANLAMI KALIR ONA OLAN SEVGİMİN...

Güzel zamanların kıymetini bilip,zor zamanların üstesinden gelebilmek lazım.

Sizde bunu çok rahat atlatırsınız eminim.Ama fazla mükemmeliyetçi birine benziyorsunuz.Çok planlar var aklınızda.Sevdiğim bir sözdür:

Hayat siz planlar yaparken başınıza gelenlerdir.Biraz gerçekçi olmak lazım.

Ahh çok teşekkür ederim.

Ne derler onore oldum:KK1:

27 yaşımdayım arkadaşım,1,5 yıllık evliyim.

Yaşanılanlar arasında ki benzerlikler bir yana,

birini gerçekten anlayabilmek böyle yazdırıp,konuşturabiliyor sanırım.

Ne güzel böyle bakan kadınların çokluğunu görmek.

konuyu başatan beri okudum serapcım. seninde durumun zor. Rabbim yardımcımız olsun.

mutluluk84 senin yazdığın her satırda bugünün duygusallığınında katkısı olabilir öyle içimi çekerek döktüm ki gözyaşlarımı.
Allah hepimizin yuvasına bereket versin, hep mutlu olalım inşallah...

konuyu başatan beri okudum serapcım. seninde durumun zor. Rabbim yardımcımız olsun.

mutluluk84 senin yazdığın her satırda bugünün duygusallığınında katkısı olabilir öyle içimi çekerek döktüm ki gözyaşlarımı.
Allah hepimizin yuvasına bereket versin, hep mutlu olalım inşallah...

yapma kız böyle valla devamlı ağlamamak için okumuyordum kendi konumu böle sulugöz sulugöz ne olacaz ki biz
hadi sende geçeçek biliyorum de de en kolay kurtuluş olsun. ben artık her içim acıdığında öyle diyorum

illaki bu günlerde geçecek, bizde rahat nefes alacağız o günler mutlaka gelecek.
hiç bir sıkıntı sonsuza kadar sürmez.
bunu biliyorum ve inanıyorum
ama gel görki bugün sadece ağlamak istiyorum. ağlayıp sakinleşmek. sonra uyumak. gerçekten uyumak ama. kafamı yastığa koyduğumda hiçbirşey düşünmemek, kötü rüyalar görmemek ve sabah uyandığımda yepyeni bir başlangıç olmasını diliyorum sadece...

X