Araba aldığıma alacağıma pişman etti...

Merhaba kızlar. Allah daha büyük dert vermesin diyerek başlıyorum söze. 6 yıllık evliyim, 2 küçük çocugum var. Bundan 2 ay kadar önce bana araba aldık. Ben altınlarımı bozdurdum üstünü de az bişey eşim tamamladı, otomatik bi araba aldık bana. Eşimin arabası da var. O da manuel. Ben istedim, çocukları lresten alıorum bırakıorum gideceğim yerlere gidiorum fln. Buraya kadar hersey ii güzel. Ama benim sevgili eşim, bana araba alınınca kendi arabasından feragat etmeye basladı. Burosunun önüne park etti, işe yüruyerek gidip gelio, bi yere gideceğimiz zaman hep benim araba ile gidioruz.. Onemsemedim. Sonuçta, gunduz alıp gitmio en. Azından dedim. Bugün bana ben arabamı satıcam dedi... Niye dedim. E var ya araba dedi. İyi de onu bana almadık mı dedim. Aldık, yine senin.. Hayır yani benimkini satınca nolmuş dedi. Ne fark eder dedi. Bende o zaman bi anlamı olmuo işte benim olmasının. Sen kendi arabandan nie feragat ediosun. Öyle bişey yaparsan konuşmam bi daha dedim. Bunu dedim die salladı suratını oturuyo. Ya adam bana araba alındı alınalı sanki ben esirgiyomuşum, onun binmesini istemiomuşum gibi davranıyo. Değişik bi psikolojiye büründü resmen. Lafa bakın, arabasını satacakmış, bu yine benim arabam olarak kalacakmış. Bi Anlamı kalıyo mu o zaman??? Ne deyim nasıl davranıyım bu adama bilmiorum. Bi araba aldım burnumdan getiriyo..
uslubun guzel degil bence..
'ayri gayrimiz tabiki yok, ama tek araba olursa yine sknti yasiycaz, yetmiycek' desen daha iyiydi.. 'o araba benim degil mi, benim arabam, bana alindi' tarzi konusmak olmamis..

herkes senin benim mi var siz evlisiniz diye başlamış sözlerine de

e adam baştan arabayı paylassaymıs o zaman aldırmasaymıs ''karıcım senın benım mı var ne gerek var arabaya'' deseymiş.
ama adam sattırmıs altınları , aldırmıs arabayı, sonra anahtarı bir babasına vermiş ardından arabayı iş yerinin önüne çekmiş. neden? ''ihtiyac yokmus iki arabaya''. E alırken neredeydi aklın?

Benim kulahıma anlatsın bu bahaneyi. Evlilik diye saf olmaya gerek yok.

Şimdi havalar düzeldi yürüyor da yagmurda kışta ne olacak? hanımefendi o yagmurda kışta iki cocukla o dershane senın o kurs benım gezecek otobüslerde . Neden? . Çünkü evlilikte senin benim olmazmış.

pamukannesi eşin çok kurnaz sadece bunu söyleyebilirim.
yerinde olsam lanet olsun arabaya da burnumdan getirdin der anında satış işlemlerine başlatırdım yeni alınanın. Zararsa zarar. Böyle bencil adamla çekişmektense zarar ederim daha iyi.

Bu ikinci aynı konunuz. Bana daha çok benim de arabam var mesajı veriliyor gibi geldi kusura bakmayın. tek arabalı siz değilsiniz hepimizde var nerdeyse yeter yani.

Birebir aynı konuyu açmışsınız napalım ne diyelim eşinize? Dert değil bence konu farklı.

uslubun guzel degil bence..
'ayri gayrimiz tabiki yok, ama tek araba olursa yine sknti yasiycaz, yetmiycek' desen daha iyiydi.. 'o araba benim degil mi, benim arabam, bana alindi' tarzi konusmak olmamis..
Çünkü konunun amacı BANA ARABA ALINDI mesajı vermek. Zannımca tek arabalı hatunu kendisi sanıyor. Bu kaçıncı araba konusu eski konularına bak görürsün lavantacım hikaye yani

Daha geçen bunu konuştuk biz de sülalece.

Hem görümceme hem de bana otomatik araba aldık; daha doğrusu arabaları otomatiğe çevirdik; eskileri sattık yenileri aldık.

Görümceminki eşinin adına; bizimki bir de benim adıma.

Görümcemin eşi sözde arabaya binmez; işe otobüs ile gider gelirdi; kapıda da araba dururdu. Şimdi her gün araba ile gidiyor; arabayı bana bırak deyince de işim var demiş. O da o zaman bana da ayrıca araba alalım demiş; enişte de diyor ki ayrıca arabaya ne gerek var bu senin olsun. Ya da sen araba alırsan ben bunu satarım.

Biz de güldük aynı şey diye; eşlerin hep önceliği oluyor tek araba olunca; sen gitmeyiver ya da şimdiye kadar nasıl gidiyorsan öyle git diyorlar.

Bizimki de benzer; ben bu arabayı sevmedim; otomatik araba bana göre değil; hiç binmem ben otobüs ile giderim vs dedi.
Arabayı bir gün bırakmadı ama; şimdi de kaza yaptı; arabasız kalınca ayy ne zormuş otobüs ya da metro ile gidip gelmek diyor.

İki araba lüks denmiş ama çocuk var ve her iki ailede de kadınlar çalışıyor. Mesailer aynı değil vs.

O zaman biz otobüs ile beyler araba ile oluyor işte.

Konu sahibi haklısın; yarın yağmurda istemese bile sen verirsin al araba ile git diye. O zaman senin benimi kalmaz; ama imkan var madem satmasın kendi arabasını ve binmesin sizin arabanıza :)

Arabayı bıraktığımda da kapıda duruyor diyor; boşa gidiyor. Dursun dedik; canımız isterse bineriz istemezse binmeyiz yani hiç olmamasından iyidir.

Merhaba kızlar. Allah daha büyük dert vermesin diyerek başlıyorum söze. 6 yıllık evliyim, 2 küçük çocugum var. Bundan 2 ay kadar önce bana araba aldık. Ben altınlarımı bozdurdum üstünü de az bişey eşim tamamladı, otomatik bi araba aldık bana. Eşimin arabası da var. O da manuel. Ben istedim, çocukları lresten alıorum bırakıorum gideceğim yerlere gidiorum fln. Buraya kadar hersey ii güzel. Ama benim sevgili eşim, bana araba alınınca kendi arabasından feragat etmeye basladı. Burosunun önüne park etti, işe yüruyerek gidip gelio, bi yere gideceğimiz zaman hep benim araba ile gidioruz.. Onemsemedim. Sonuçta, gunduz alıp gitmio en. Azından dedim. Bugün bana ben arabamı satıcam dedi... Niye dedim. E var ya araba dedi. İyi de onu bana almadık mı dedim. Aldık, yine senin.. Hayır yani benimkini satınca nolmuş dedi. Ne fark eder dedi. Bende o zaman bi anlamı olmuo işte benim olmasının. Sen kendi arabandan nie feragat ediosun. Öyle bişey yaparsan konuşmam bi daha dedim. Bunu dedim die salladı suratını oturuyo. Ya adam bana araba alındı alınalı sanki ben esirgiyomuşum, onun binmesini istemiomuşum gibi davranıyo. Değişik bi psikolojiye büründü resmen. Lafa bakın, arabasını satacakmış, bu yine benim arabam olarak kalacakmış. Bi Anlamı kalıyo mu o zaman??? Ne deyim nasıl davranıyım bu adama bilmiorum. Bi araba aldım burnumdan getiriyo..
eşiniz eve yüreyerk gidip gelmeye ve hatta işyerinin önüne park etmişse çok lüks değilmi 2 araç zaten tek araçla herşeyinizi yapabilirsiniz gibi geliyor.Kesenize yazık onun ile çocuklarınıza yatırım yaparsınız.İstediğiniz zaman kullanırsınız demiş zaten . birbirinizi bence bunun için incitmeye değmez....ev içinde sen ben diye bişey yokki artık SİZ varsınız....

Çünkü konunun amacı BANA ARABA ALINDI mesajı vermek. Zannımca tek arabalı hatunu kendisi sanıyor. Bu kaçıncı araba konusu eski konularına bak görürsün lavantacım hikaye yani
okuyunca ben de dedim, bu konu acilmamis miydi.. baktim tarih yeni.. yorumladim :KK53:
ne arabaymis arkadas, AİLE EŞ BİRLİK vs silinmis de SENİN MALİN BENİM MALİM davasina dönmüs..
iki araba alinabilir, ihtiyactir.. ama bu sekilde itismek nedir?

Bence eşiniz maddi anlamda düşünmüş diye düşünüyorum bunun kaskosu var trafik poliçesi var ve araç muayene si var her yıl araç yatsa da yapılması lazım aracınıza dokunmuyorsa problem yok eşiniz düşünsün bence kafasına koymuş satmayı zaten bürodan yürüyerek geliyorsa. tamam satmanı tek şartla kabul ederim benim arabama ihtiyacınız olduğunda ne zaman olup olmiyacagını bilirsiniz

Ya araba aldık. Eşim baya bi onla gitti geldi işe. Kendi arabası duruyo. Bnde dedim hani artık evin önünde dursun da ihtiyaç olunca kullanıyım dedim küstü.. Aksam 4 ten sonra spora toplantıya konferansa gider. Satınca bunla gidecek. E bn ihtiyacım olunca bulamayacaksam araba bi anlamı kaldı mı bana alınmasının. Kıskanma ile alakası yok arkadaslar. Beraber her yere bu araba ile gidioz zaten. Ama kendi arabasını sattığı zaman, iş değişecek. Yoğun tempolu bi mesleği var. İllaki lazım oluo araba gunduz de aksam da. Ki çoğu zaman park ettiği arabasını gelir alır gider gündüz şuraya gidecem buraya gidecem die. Anlatabilmişimdir umarım.

bence çok haklısınız sattırmayın arabasını ve inceden satarsa arabayı ona veremeyeceğinizi söyleyin

pamukannesi pamukannesi eşin dolaylı yoldan altınlarını kullandırtmş sana birde erkekler araba konusunda kendine muhtaç olmasını ister. Bu konuda da eşin ne kadar surat yapsada sert durmalısın

okuyunca ben de dedim, bu konu acilmamis miydi.. baktim tarih yeni.. yorumladim :KK53:
ne arabaymis arkadas, AİLE EŞ BİRLİK vs silinmis de SENİN MALİN BENİM MALİM davasina dönmüs..
iki araba alinabilir, ihtiyactir.. ama bu sekilde itismek nedir?
İtişme bile olmayabilir yani o derece. Okur okumaz hatırladım. ONUN ARABASI VAAAAR güzel mi güzel ahahahah

Eşine 2 arabanın masrafı çok gelmiş ancak dank etmiş ya da altınlarını sattırıp rahata ermiş...
ama sakın geri adım atma madem aldın arabanı anahtarını kimseye verme. Gerekirse kapında durup döksün sonuçta 2. araç demek bu demek.

imkanlar uygunsa ne diye satıyorki arabasını..zaten altınları satıp almışsınız..maddi imkansızlık olsa eminim sende sattırırdın gereksiz görüp ..

Esim degil ben teklif ederdim benim senin olmaz bizim evde sukur esimde bende neyimiz var neyimiz yok paylasiyoruz ustelik bu kadar aile zor gecinirken iki araba fazla bence de e simdi o arabayi esiniz kendine alsa siz bi yere gideceginiz zaman esiniz e o arabayi ben kendime aldim dese uzulmez miydiniz

bir arabayla idare edilemez mi? çok yoğun bi iş kadını değilseniz gün içerisinde yetişeceğiniz önemli toplantılar yoksa bir eve bir araba yeterli die düşünüyorum.

Esim degil ben teklif ederdim benim senin olmaz bizim evde sukur esimde bende neyimiz var neyimiz yok paylasiyoruz ustelik bu kadar aile zor gecinirken iki araba fazla bence de e simdi o arabayi esiniz kendine alsa siz bi yere gideceginiz zaman esiniz e o arabayi ben kendime aldim dese uzulmez miydiniz

Konu sahibi yerine ben yazayım.

Bir araba varsa paylaşılır senin benim olmaz.

Ama maddi durumları uygun iki araba almışlar.

Eşi kendisininkini satacak ama para yokluğundan vs değil gerekçesi seninki var ya şeklinde; sonra da ben işe gidiyorum; oraya gidiyorum deyip konu sahibine alınan arabayı alacak; konu sahibi yine yaya olacak.

gerekirse iki araba da satılır tabii ki; dolmuş parası da bölüşülür ama konu o değil ki; eşi kendi arabasını satınca konu sahibinin araba kullanımı yine kısıtlanacak; istediğiniz anda siz kullanamayınca arabanın olup olmaması fark etmiyor.

Eşim akşam 9'da işten gelecek tek araba olunca arabayı bana ver; çocuğu okuldan alayım; sen gece nasıl gelirsen gel denmiyor; oysa iki araba olunca herkes istediği zaman kullanır istediği zaman da evin önünde bırakır.

Konu sahibi yerine ben yazayım.

Bir araba varsa paylaşılır senin benim olmaz.

Ama maddi durumları uygun iki araba almışlar.

Eşi kendisininkini satacak ama para yokluğundan vs değil gerekçesi seninki var ya şeklinde; sonra da ben işe gidiyorum; oraya gidiyorum deyip konu sahibine alınan arabayı alacak; konu sahibi yine yaya olacak.

gerekirse iki araba da satılır tabii ki; dolmuş parası da bölüşülür ama konu o değil ki; eşi kendi arabasını satınca konu sahibinin araba kullanımı yine kısıtlanacak; istediğiniz anda siz kullanamayınca arabanın olup olmaması fark etmiyor.

Eşim akşam 9'da işten gelecek tek araba olunca arabayı bana ver; çocuğu okuldan alayım; sen gece nasıl gelirsen gel denmiyor; oysa iki araba olunca herkes istediği zaman kullanır istediği zaman da evin önünde bırakır.

Anladim simdi. Evlilik boyle bi sey mi bilmiyorum daha cok yeni evliyim ama bize gore evlilik ortak paydada bulusmaktir. Su an arabamiz ve cocugumuz yok ama eger esim is yerine 10 dakika erkengitmek icin arabayla gidiyosa olmaz. Okuldan alinmasi gereken cocuk varsa araba evde olanda olmalidir esi otobusle gidebilir. Yani ortak araba demek kadinin kocasindan izin almasi demek degil ki anlasilir ve ona gore kullanilir ama esinin boyle bi niyeti varsa arabalarin ayri olmaasi daha iyi sanirim

Çift araba cift vergi çift yakıt bence zengin değilsen lüks biz de böyle yapıcaz ben otomatik alıcam eşim satıcak ortak kullanıcaz..

X