• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba aldığıma alacağıma pişman etti...

Çalışıyor musunuz?
Çalışıyorsanız ve çocuk varsa iki araba şart. Eşinize sorumluluk verebilirsiniz 'Bugün işe geç kalacağım çocukları sen kreşe bırakabilir misin? Bugün çıkamayacağım işten erken, sen alabilir misin çocukları?' gibi. O zaman anlar arabanın size gerekliliğini.

Çalışmıyorsanız ve eşiniz işe yürüyerek gidip geliyorsa, çocukları getir götür işi için araba sizde duracaksa tek arabaya düşmekte bir sıkıntı yok benim fikrimce. Haftasonları zaten birinizin arabasıyla geziyorsunuzdur.

Bemce iki cocuklu bir kadina imkanlar elveriyorsa araba sart.bizimde su aj bir aracimiz var be yeterl8 gelmiyor en yakin zamanda hir arac daha alma planindayiz bence bu konuda taviz verme maddi anlamda sıkintiniz yoksa tabi
Allaha şükür maddi olarak şu an bi sıkıntımız yok. Ama dediğinz gbi gidecek gelecek yerler bitmio ki 2 çocukla. Ben arabasını satarsa basa döneceğiz tekrar diye söylüyorum. Aslında iş yeri baya uzak. Bi gün gitmez 2 gün gitmez arabayla 3. Gn tekrar basa döner.

Allaha şükür maddi olarak şu an bi sıkıntımız yok. Ama dediğinz gbi gidecek gelecek yerler bitmio ki 2 çocukla. Ben arabasını satarsa basa döneceğiz tekrar diye söylüyorum. Aslında iş yeri baya uzak. Bi gün gitmez 2 gün gitmez arabayla 3. Gn tekrar basa döner.
Tabi simdi durum boyle olur kar olur kis olur hava sicak olur isyeru yakinda degilmis araba ile gider bence su an sattirmak icin ise arac ile gitmiyor zaten normalde aracla gitmemis olsa araba hep evde olsa siz zaten 2.arac almazdiniz ihtiyacmis ki almissiniz
Bemce bu sartlarda tekrar tek araca dusmek anlamsiz bende sevmiyorum oraya gotur buraya gotur isleeimi esimin saatine gore ayarlamayi

Siz arabam olsun demişsiniz, o altinlarinizi dolaylı yoldan kullanmış. Hem cebinden fazla para çıkmamış hem araba sahibi olmuş.

Bizde tek araba var hafta içi benim haftasonu eşimin îkinci bir araca gerek yok bence.işe yürüyerek dşn giderse sorun yok

Neden fuzuli olsun ki zaten iki arac aliniyorsa imkan var demektir
Cocuklar buyudukce sosyallestikce kurs vb pek cok sey araya giriyor ve bunlari bir ese bagimli olarak is saatlerimde gerceklestirmek oldukca zor

imkan varsa iillaki olur . araba bayan için şart gerçekten çocukların kursları ile ilgileniyorssa . ama şöyle ki yine de bana fazla geldi açıkcası . eşinin arabası kapıda duruyormuş yani o araba satılıp bankaya koyulsa faizi işler öbür türlü kapıda kalacak araba yani

imkan varsa iillaki olur . araba bayan için şart gerçekten çocukların kursları ile ilgileniyorssa . ama şöyle ki yine de bana fazla geldi açıkcası . eşinin arabası kapıda duruyormuş yani o araba satılıp bankaya koyulsa faizi işler öbür türlü kapıda kalacak araba yani
Yani durum soyle gordugum kadariyla egerki tek arac ihtiyaci karsilamis olsaydi ikinci araca gerek duyulmazdi isyeeride uzakmis esime arac alindiktan sonra ise aafabasiz gidip gelmeye baslamis belkide arac satilana kadar bubsekilde

Arkadaslar eşimin iş yeri baya uzak, yakın değil.. Ki karda kışta nereye yürüyosun? Zor... Bu araba alınmadan önce işe arabası ile gidiyodu.. Hiç bi gün bile yürüyerek gittiğini görmedim. Ama ne zaman bu araba alındı, eşim 2 aydır yütüyerek gidip gelmeye basladı. Neden böle yapıo bilmiyorum. İşte 2 ay yürüdü, bugün de kendiminkini satacam dedi. Tuhaf adam vesselam...

2 araba fuzuli diyen arkadaşlara hitaben bence gereklidir bizim çocuğumuz yok ama ; ayrı ayrı yerlerde çalışıyoruz . Sosyal hayatımda da sürekli beni bi yere bırak yada al demek hiç hoş olmuyo . Araba bağımsızlık demek benim için. :KK14::KK14:
Hele ki çocuklar varsa ve kursları , okulları , sporları ..... kesinlikle şart

Kesinlikle kabul etmeyin, o sizin arabaniz ve tamamen kendi ihtiyaclariniz icin aldiniz. Bir bakarsiniz bikac ay sonra esiniz arabayla ise gidip gelmeye baslamis sizde bir sey yok.

kabul ediyorum 2 arabanin kaskosu vergisi sigortasi cok tutuyor ama eslerden biri arabayi surekli kullaniyorsa 2. Araba ihtiyaca donusuyor, hele de cocuk varsa. Ben su an arabam olmadigini dusunemiyorum bile, ki bu yil maddi acidan cok sıkıntılı donemlerimiz oldu satmayi asla dusunmedim. Cocukla arabasiz hayat cok zor.

Size araba alınıncaya kadar sizde onun arabasını kullandınız?!
Aile icinde sen ben olur mu yahu.
Şimdi işe yürüyerek gidip geliyorsa sadece haftasonları kullanabilir arabanızı -ki bence o tarz bi imada bulunmamıs- Haftasonuda birlikte gidersiniz nereye gidilecekse zaten.

Arabanız daha cok yeni oldugu icin paylasamıyorsunuz sanırım :)
Sonucta krese cocukları götürüyorsunuz sizden arabanızı alacak değil.
Mesela ben bindiğimde eli el freninde diyorsunuz o olası bi kazaya karsı önlem olamaz mı? Siz öyle anlamışsınızdır şimdi eşinize aynı şeyleri hissettirmemelisiniz bence.

Hayırlı olsun arabanız, kazasız belasız kullanın inşallah.

Son düzenleme:
İşe yürüyerek gidip geliyor adam , gün içinde sende kalıcak araba , haftasonlarıda zaten birlikte takılmıyor musunuz ?

Bence net bir şekilde arabanızı veremeyeceginizi keyfi almadıgınızı belirtin.

Benimde iki çocugum var, bende 2 ay önce araba aldım ..çocuklarla çok zor oluyor toplu taşıma araçları..Allahtan eşimdeki araba lükste bendekine tenezzül etmiyo: ))

Bir eve iki arac cok diyen arkadaşlarda var ama biri zaten aksama kadar eşte duruyor.O aracın bir faydası olmuyor bize h.sonları hariç..

bir eve 2 araba fazla bencede hem birlikte geçirceğiniz zamanları ayırmış oluyorsunuz ama sizin özel ihtiyaçlarınız farklıysa bilemem tabi çoluk çocuk girince ihtiyaç olabiliyor

Ya araba aldık. Eşim baya bi onla gitti geldi işe. Kendi arabası duruyo. Bnde dedim hani artık evin önünde dursun da ihtiyaç olunca kullanıyım dedim küstü.. Aksam 4 ten sonra spora toplantıya konferansa gider. Satınca bunla gidecek. E bn ihtiyacım olunca bulamayacaksam araba bi anlamı kaldı mı bana alınmasının. Kıskanma ile alakası yok arkadaslar. Beraber her yere bu araba ile gidioz zaten. Ama kendi arabasını sattığı zaman, iş değişecek. Yoğun tempolu bi mesleği var. İllaki lazım oluo araba gunduz de aksam da. Ki çoğu zaman park ettiği arabasını gelir alır gider gündüz şuraya gidecem buraya gidecem die. Anlatabilmişimdir umarım.

arabayı satsın parayı bankaya atsın işine de otobüsle gitsin en azından trafikten bi araba eksilir:KK53:

Konu sahibine hak verdim ben
Tek araba olunca sorun oluyor mesela esi arabaya binip ise gidiyor kadin evde esir kaliyor bir yere cikamiyor cocugu varsa zaten cikamiyor aksama kadar esini bekle dur

satsın ne olacak ki ya. ailede senin benim mi var allah aşkına belkide akaryakıt parası fazla olmasın diye diyordur. işe zaten yürüyerek gidip gelmeye başlamış

Back