Araba alamamak

araba fiyatlari asla dusmez. Nisan basinda 45 bine aldigim arabaya su an 65 veriyorlar satmiyorum
Esim şoför çocuğu. Cocuklugundan beri araba alip satiyorlar. Piyasada sifir araba olmadığı icin fiyatlar bu kadar yüksek, sifir gelince satilmak icin beklemeye baslayinca satilmak icin mecbur fiyat kıracaklar bu sekilde ikinci el piyasasi da dusecek diyor.

benim babamda arac isiyle ugrasiyor 55 yasinda yillardir arac alip satar o da araba fiyatlari asla dusmez diyor. Her neyse zaman gosterir bakalim dusecek mi yukselecek mi? Konu sahibi arkadasimiz aklina hangisi yatiyorsa oyle yapsin herkes kendi butcesini daha iyi bilir

3 ekimde galeriden baktigim clio 126 bin tl iken, suan 138 bin tl. bekelmek sirf zarara. bende araba almaya karar verdigimde 2 ay once, 40-45 bin tl civari diyordum. tabi araba fiyatlarini gorunce, 70-80 bin tl dedim, kenim arastirmaya baslinca 150 bin tl ye, sifir bandinda araba bakiyorum suan :)

turkiye de neyin fiyatinin dustugunu gorduk ki? en fazla sabit kalir, oda belki..

Sıfır arac zaten geliyor ama ÖTV yüzünden kolay kolay düşmez fiyatlar

Kullanmayı öğreneceksen asla sıfır araba alma. Ayağını yerden kesecek, vurduğunda için acımayacak bir araba al. Çünkü öyle ya da böyle park ederken dönerken vs mutlaka küçük hasarlar vereceksin. Ne kadar kıymetli bir araç alırsan kullanırken o kadar tedirgin olursun aman bişey olmasın diye. Bu da cesaretini kırar. Ucuzundan kendini pişireceğin birşey al. İyisini ustalaşınca alırsın.

Yeni araçlar gelse de fiyatının düşeceğini beklemek hayal. Bir kere vergisi değişti fiyatlar arttı vergi degismedikce niye düşsün önün dışında dolar, euro fiyatına endeksli geliyor bunlar ee haliyle onlar da yerinde saymadigina göre asla düşmez. Bizim de araba değiştirmemiz lazım. Hayırlısı bakalim

Canım az çok biliyorum 40 bine düzgün bir araba yok şuan.. Alacaksın masrafı çıkacak falan gerek yok.. Beklersen de bilmiyorum yani ne olur piyasa.. Ama şuan en düşük model kullanabileceğim bir arabam olsun masrafsız süreyim dersen 60 70 bin gözden çıkarman lazım bence.. Şuan maalesef öyle.. Anlamsız bir şekilde fiyatlar arttı.. Arkadaşım 3 hafta önce 109 bine bir araba aldı şuan 129 bine satacak alıcısı hazır.. Ne bileyim yani paran mı var derdin var

şu sıra araba fiyatları çok karıştı eski arabalar bile ellibin oldu genel olarak durum bu..iyi düşünün iyi şanslar size

Ben bu ülkede fiyatı çıkan birşeyin geri düştüğünü hiç görmedim. Hele ki yarı fiyatına düşeceğini düşünmek hayal bence. Eğer temiz fazla masrafı olmayacak birşeyse alın derim.

ben de2012 model otomatik bir araca biniyorum satayım dedim sıfır alayım evet aracım değerlendi ama sıfırlar uçtuu üste çok para istiyor eklemeye.boşver bin arabana nesi varrr dedimm allahtan eşimin aracı 3 yaşında onda gideriyorum özlemimi ama kullanmıyorum yolcuyum sadece

Bizimki de 2013 yarı otomatik ve ne yazık ki bir tane var:) seninkinde yine ne var diyormussun bizim araba beni 2 senedir kış aylarında trafiğin ortasında bırakıyor. 10 dakika da çalışmıyor. Kronik sorunmuş. Güya yaptırdık düzelir gibi oldu ama 2 ay geçmedi tekrar başladı. Ben artık kış aylarında onla yola çıkmak ıstemiyorum. Mecbur bakıyoruz ama fiyatlar uçmuş düşeceği de yok.

Araba fiyatlarının düşmesini hiç beklemeyin, düşse de üç-beş bin anca belki. Ben de yaz başından beri takipteyim araba satış gruplarını, herkes bir aya kalmaz düşecek, şimdi almayın diyordu birbirine, sonra ötv bi zamlandı, millet neye uğradığını şaşırdı ama halâ da insanlarda böyle bir beklenti var nedense. Şimdi kışa giriyoruz belki bir tık düşebilir fiyatlar sezon itibariyle, temiz bulursanız alın derim ben ama biraz daha beklerim üzerine eklerim daha yeni model alırım diyorsanız siz bilirsiniz.

Bekleme ne alabiliyorsan al. Cunku firsatcilar birbirinden gorerek surekli fiyat yukseltiyor. 7 ay once 10 birime aldigim araba oldu 16 birim... siz dusunun edepsizligi firsatciligi

Babam hundai arabasını yaklaşık 19 yaşında iken sattı

Aldığında iki yaşında değildi 5000 km değildi sattığında da 100000 olmamıştı 80 civarıydı galiba

Şimdi onun arabası gayet sağlam bakımlı vs idi

O arabayı satıp yine iki yaşında otomatik aldı onun da motorunda sıkıntı yok da çarptılar yaptırıldı vs

Biz gidip sıfır araba aldık otomatik ikinci ayında kapıları değişti çarptılar

Şanzıman sorunu çıktı kronik vs

Geçen yine çarpmışlar durduğu yerde vs

Araba 5 yaşında ama 125000 civarında

Yani özetle arabanın temiz olması iyilik olması sadece yaşıyla ilgili değil

Tek tavsiyem ikinci el yaşı büyük araba alacaksanız piyasada çok olanından alın

Bazı araçlar piyasaya çıkıp çok tutulmadan firmalar kaldırıyor yeni kasa yeni motor vs onların parçasına vs ulaşmak zor

Ama clio örneğin yıllardır çeşit çeşit piyasada onun yedek parçasına vs ulaşım daha kolay olur

Bir de 2004 clio vardı bizde 10 yaşında ayrılırken içi dışı gıcırdı otomatik alalım diye sattık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…