Otomatik vites araba kullanmak

Ben geçiş yapmıştım, hiç anlamadığım kısım geri gitmek için (R) öne, ileri gitmek için (D) geriye çekilen vites kolu. Kim yapmış acaba yani ne düşünmüş hiç anlamadım. Bunun dışında sol ayağımı koltuğa sabitleyip sürüyorum hiç aklım karışmadı ve cok rahat ediyor ayağım. Ama eşim sol ayağını önde ayak yeri var oraya sabitliyor, onun aklı çok karıştı başta.
Ben de dün ayak konan yere sabitlenmiş tim koltuğa yakın tutayım. Olmadı altıma alayım 😅

Ayy hayır olamaz .. çok geçmiş olsun. Ben haftasonu alayım arabayı en iyisi. Alisayim biraz. Allah korusun çocuklar da var.
Ben de düz vites bir dev suv ve minnacık bir otomatik aracı haftanın belli günleri dönüşümlü kullanma evresine giriyorum. Tam bunun üzerine kaza haberini aldık. Gerginim ben de biraz. Hayır 15 senelik sürücüyüm, benim diyen heriften daha iyi araç kullanırım ama gerildim yine de.

Ben de düz vites bir dev suv ve minnacık bir otomatik aracı haftanın belli günleri dönüşümlü kullanma evresine giriyorum. Tam bunun üzerine kaza haberini aldık. Gerginim ben de biraz. Hayır 15 senelik sürücüyüm, benim diyen heriften daha iyi araç kullanırım ama gerildim yine de

Sıkıntılı durumlar oldu mu otomatikte? Yani anı durma, bahsettigin olay gibi sen yaşadın mı ani fren filan. Yani her gecenin yaşadığı bir sıkıntı mıdır? Bir de ayağını frenden çekince ilerliyor olması da garip geliyor. Alışırım umarım ya. Temkinli, pratik iyi bir araba kullanicisiyim. Her günde 1 saat yol yaparım büyükşehir trafiğinde. Şükür elim ayağım gibi oldu kontrolde sıkıntı yaşamıyorum.

Ben de dün ayak konan yere sabitlenmiş tim koltuğa yakın tutayım. Olmadı altıma alayım 😅
İlla kullanacağım diyorsanız kesinlikle böyle yapın. Çünkü eşim debriyaja basacam diye frene bir bastı ebemizi belledi yani😅 neyse ki baya yavaştık trafikte falan değildik.

Sıkıntılı durumlar oldu mu otomatikte? Yani anı durma, bahsettigin olay gibi sen yaşadın mı ani fren filan. Yani her gecenin yaşadığı bir sıkıntı mıdır? Bir de ayağını frenden çekince ilerliyor olması da garip geliyor. Alışırım umarım ya. Temkinli, pratik iyi bir araba kullanicisiyim. Her günde 1 saat yol yaparım büyükşehir trafiğinde. Şükür elim ayağım gibi oldu kontrolde sıkıntı yaşamıyorum.
Otomatiğe geçmedim daha, şimdilik diğerini kullanıyorum hala. Haftaya falan ikisini dönüşümlü kullanmaya başlayacam. Ben de merak ediyorum nasıl olacak. Ara ara kullandım otomatik ama kısa mesafeydi ve çok dikkatli kullanmıştım.

İlla kullanacağım diyorsanız kesinlikle böyle yapın. Çünkü eşim debriyaja basacam diye frene bir bastı ebemizi belledi yani😅 neyse ki baya yavaştık trafikte falan değildik.
Allahimmm koru yarabbimmmm 😅 ben bu hafta alismadan gitmeyeyim ya çok tırstım 🤣

Allahimmm koru yarabbimmmm 😅 ben bu hafta alismadan gitmeyeyim ya çok tırstım 🤣
Yani ben genel olarak başkasına ait arabayı kullanmaya karşıyım. Bir şey olsa araba sahibi de boşuna başına iş alacak. Manuel araç kiralamak daha mantıklı, kimseyi riske atmazdım.

Yani ben genel olarak başkasına ait arabayı kullanmaya karşıyım. Bir şey olsa araba sahibi de boşuna başına iş alacak. Manuel araç kiralamak daha mantıklı, kimseyi riske atmazdım.

Araba kardesiminde Allah korusun ufak tefek birşeyi olsa resmi sıkıntı olmaz. Babamdan hepimize intikali var çünkü. Tek mesele otomatik olması işte.

Merhaba hanımlar.
Haftaya 3 yaş ikizlerimle 7 saatlik şehirler arası yola gideceğim. Uzun yol deneyimim 3 -4 saatlik yolla sınırlı. Ama 15 yıldır aktif şehir içinde araba kullanıyorum.
Mesele şu ki bu yolculuğa kendi aracimla çıkamıyorum. Kardeşimin aracını alacağım. O da otomatik vites. Dün eşimin arabasiyla biraz otomatik vites araba deneyimleyeyim dedim ama onun araba geniş ve uzun biraz stres oldum uzun yolda da böyle mi hissederim diye endiselendim. Kardeşimin araç ufak hatchback, benim arabam gibi. Ama otomatik olduğu için korktum biraz.
Düz vitesten otomatik vitese geçenler tecrübelerini aktarirlarsa çok sevinirim. 🥰
Eşimin arabası Manueldi banada almaya kalktık otomatik seçtik evet ilk kullanimlarimda manule alıştığım için elim vitese devamlı gidiyordu 2, 3 kere kullanma ile alıştım ama çok rahat fakat dip not geçiyorum manuelin verdiği tadi maalesef otomatik vermiyor :)))

Ayrıca dikkatli olun Manuel kullanirken 6. Viteste hızınızı düşündüğünüzde vitesten düşürüp örnek 6 tan 4 e atıyoruz bassak da araba gitmiyor otomatik öyle değil ufak ufak dokunarak frenlemeniz lazım pratik yapin

1 haftalik tecrubeyle bu yola cikmazdim. Debriyaja basacagim diye frene abanirsaniz takla bile atabilirsiniz

Merhaba hanımlar.
Haftaya 3 yaş ikizlerimle 7 saatlik şehirler arası yola gideceğim. Uzun yol deneyimim 3 -4 saatlik yolla sınırlı. Ama 15 yıldır aktif şehir içinde araba kullanıyorum.
Mesele şu ki bu yolculuğa kendi aracimla çıkamıyorum. Kardeşimin aracını alacağım. O da otomatik vites. Dün eşimin arabasiyla biraz otomatik vites araba deneyimleyeyim dedim ama onun araba geniş ve uzun biraz stres oldum uzun yolda da böyle mi hissederim diye endiselendim. Kardeşimin araç ufak hatchback, benim arabam gibi. Ama otomatik olduğu için korktum biraz.
Düz vitesten otomatik vitese geçenler tecrübelerini aktarirlarsa çok sevinirim. 🥰
Aman aman çok dikkat et çocuklar var bide düze Alışan insan otomotikte sasirabiliyor,Allah korusun iyice alış hiç hata yapmadan stres yapmadan surebildigin zaman yoka cik

manuelden sonra otomatik zor geliyormuş, yakınlarımdan duyduğum bu. ama kesinlikle daha rahat da deniliyor. ben bilmiyorum kullanmayı o yüzden bir şey diyemeyeceğim duyduklarım böyle sadece

X