Araba alamamak

Elinizdeki parayla alacağınız araba sizi yarı yolda bırakır. Bir o kadar parada tamirciye verirsiniz. Bizimde arabaya ihtiyacımız var ama bekliyoruz en azından birikim artsın kredi az çekelim diye. Bence sizde öyle yapın

20 yillik renault hurdadir. Sakin bulasmayin,sanayiden cikamazsiniz. O yaslarda para edecek ve verdiginiz paraya degecek arabalar hep ust segment,bmw mercedes falan.
Bence paranizi dovize yatirin,biriktirmeye de devam edin. Su anda 40bine duzgun bir arac gelmez. İleride kazanciniz artar,durumunuz iyilesirse alirsiniz

Bu ay içinde 20 yıllık bir araba aldık bütçemiz o kadardı. 32.000e aldık. Şu an aynı arabayı almak için satsam tekrar aynısını alamıyorum. İnanılmaz hızlı çıkıyor piyasa.
Tavsiye verebileceğim markalar
3 kapı 2005 ford fiesta
5 kapı ford fiesta flair
Opel corsa
99 clio
Peugeot 206 (uygun fiyatlılarında tamir masrafı çok oluyor diye çok istememe rağmen bunu alamadık)
Eski model golf/polo
Chevrolet spark
Kıa'nın küçük arabası vardı ama hatırlayamadım modelin adını.

Bu ay içinde 20 yıllık bir araba aldık bütçemiz o kadardı. 32.000e aldık. Şu an aynı arabayı almak için satsam tekrar aynısını alamıyorum. İnanılmaz hızlı çıkıyor piyasa.
Tavsiye verebileceğim markalar
3 kapı 2005 ford fiesta
5 kapı ford fiesta flair
Opel corsa
99 clio
Peugeot 206 (uygun fiyatlılarında tamir masrafı çok oluyor diye çok istememe rağmen bunu alamadık)
Eski model golf/polo
Chevrolet spark
Kıa'nın küçük arabası vardı ama hatırlayamadım modelin adını.
peugeot hic tavsiye etmem teneke diye tabir edilen bir arabadir chevrolet yine tavsiye etmem zira turkiyeden cekildi parca vs sikinti olur satmasi zor olur kia da ayni sekilde satarken zor satilir

peugeot hic tavsiye etmem teneke diye tabir edilen bir arabadir chevrolet yine tavsiye etmem zira turkiyeden cekildi parca vs sikinti olur satmasi zor olur kia da ayni sekilde satarken zor satilir

Biz ararken o kadar hızlı gitti sabah baktık iş çıkışı bakalım dedik adamlar anlaştı koyulduğu gün satıldı hepsi. Peugeot noktasında şöyle ki ailemden yıllardır kullananlar var ama zamanında 1. El almışlardı. masrafsızını bulmak çok zor 2. Elde. Biz 3 ay aradık.

Biz ararken o kadar hızlı gitti sabah baktık iş çıkışı bakalım dedik adamlar anlaştı koyulduğu gün satıldı hepsi. Peugeot noktasında şöyle ki ailemden yıllardır kullananlar var ama zamanında 1. El almışlardı. masrafsızını bulmak çok zor 2. Elde. Biz 3 ay aradık.
sizinki sansa hizli gitmis bence😊 99 model golf var bende arabada boya yok boyle temiz bi arac bulunursa 20 yasinda olmasinin hicbir onemi yok. Ha araci sevmiyorum eski model diye o ayri konu cunku bundan once sifir fiat 500L vardi borc odemek icin sattim malesef

sizinki sansa hizli gitmis bence😊 99 model golf var bende arabada boya yok boyle temiz bi arac bulunursa 20 yasinda olmasinin hicbir onemi yok. Ha araci sevmiyorum eski model diye o ayri konu cunku bundan once sifir fiat 500L vardi borc odemek icin sattim malesef

Aa Fiat demişken arkadaşın almak istediği aralıkta paliolar var bir de. (: golf güzeldir yahu. Severim biz denk getiremedik bir türlü.
Bu ara arabalar altından çok kar yapıyor ama. Tabi masrafı cabası. Aldığımız arabadan 3 haftada ettiğimiz kar en az 8000 lira. Bindiğimiz de yanına kar. Tabi masrafsızı bulmak için çok çabaladık. Onda bile bir iki yerden ses geliyor onları buldukça çözüyoruz.

Aa Fiat demişken arkadaşın almak istediği aralıkta paliolar var bir de. :-) golf güzeldir yahu. Severim biz denk getiremedik bir türlü.
Bu ara arabalar altından çok kar yapıyor ama. Tabi masrafı cabası. Aldığımız arabadan 3 haftada ettiğimiz kar en az 8000 lira. Bindiğimiz de yanına kar. Tabi masrafsızı bulmak için çok çabaladık. Onda bile bir iki yerden ses geliyor onları buldukça çözüyoruz.
bu dedigim golfun klimasini yaptirmak disinda hicbir masraf yapmadik arac gercekten tertemiz bi de yagini degistirdim o da rutin bakim zaten ama ben hep modelli arabaya binmeye alisik oldugum icin sevemedim bide ben duz vites kullanmayi severim bu otomatik🙈 Eh ne diyelim allah kimseyi gordugunden geri koymasin onun disinda guzel araba☺️

Benim araç 2008 model.12 yaşında ama maşallah bir arıza vs cıkarmadı hiç.6 senedir kullanıyorum.bence biraz daha araştırın ve alın bütçenize göre

Bu memlekette neyin fiyatının düştüğünü gördünüz de araba fiyatı düşecek? Arabalar euro üzerinden ithal ediliyor. Araba fiyatlarının düşmesi için euronun 2-3 lira düşmesi lazım. Düşer derseniz bekleyin :işsiz: Yok düşmez diyorsanız bütçenize göre bulduğunuzu alın, yapacak bir şey yok.

Esim diyor ki su donemde araba almak mantikli hareket degil. Banttan sifir araclar yakinda inecek. Sifir piyasasi normale dönünce ikinci el piyasasi da düşecek. 40 bine alacagi bir arac ilerleyen surecte neredeyse yarisina dusecek diyor. Yani beklemeni oneriyor.
Sıfır araçlar ülkeye giriş yapınca bu fiyatlar düşmez sabit kalır en fazla.

Araba fiyatlarininda ev fiyatlarininda dusecegi yok. Bunulkede hicbirseyin fiyati dusmez nekadar erken borca girerseniz kardır yavas yavas odersiniz daha yeni arac alin bir iki seneye onunda fiyati yukseliyor zaten

Arabaya çok ama çok ihtiyacım var fakat elimdeki bütçe 40000 onu da krediyle alacagim .Fakat o fiyata en az 20 yaşında arabalar var ve düz vites .Alsam mi kalsa mı bilemedim .Arabadan anlayan arkadaslardan ricam ne yapsam bilemedim.Abim bekle diyor iyisini al. Ben biraz aceleciyim sanırım .Çünkü gerçekten iki çocukla sıkıntı oluyor .bugün bı araba baktım 2000 model Clio tabi 20 yaşında araç adam yaptıracak eksikileri var ama cesaret de edemedim .Bı akıl var mı öyle eski araç kullanan .ilk arabam olacak .kullanmayı öğreneceğim bu araçta.sifir araç zaten hayal.bi akil
Eski araba aylık en az bin-iki bin TL masraf demek ödeyeceğiniz krediye ek olarak bunu da düşünün.
Tabiki sıfır araç alın demek değil bu ancak 2000 model araçlara da bakmayın. Chevrolet Aveo bi araştırın derim.

Bu araba piyasası şaka gibi arkadaşlar ya. 2018 kasımda 83 bin liraya sıfır Toyota corolla aldık. Ve şu an arabamız yaklaşık olarak 33 binde ve 170 bin TL ediyormuş, geçen eşimin arkadaşı 40 bindeki aynı model arabaya 160 bin TL verip ALMIŞ. Nasıl oluyor bu ya ülkemiz bu kadar kötü durumda demek ki ben bunu anlıyorum. Bu kadar hızlı yükselmesi, hem evlerin hem arabaların aşırı üzücü Bi durum. Arabamız var diye sevinirken ev almak için arabayı satıp üstüne yaklaşık olarak 200 bin TL koymalıyız ki ortalama Bi ev sahibi olalım ki o 200 bin lirayı ya artık 10 yıl mı öderiz 20 yıl mı. Valla ha bu araba fiyatlarını her duyuşumda ağzım bir karış açık kalıyo. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Araba fiyatları düşmez sıfırlar gelince de düşmez bu zamana kadar neyin fiyatının düştüğünü gördünüz ki. 39 bine aldığımız arabayı tam 3.yılında 75 bine sattık istesek 80 e de satardık beklemek istemedik 70 bin km manüel bir araçtı. 4 gün içinde 6 araci ekspere sokmuş eşim hepsi mi hasarlı olur hemde ne hasarla le ne tavan kalmis ne kaput. Son gün 150 bine otomatik 58 binde buluyor eğer o gün alamasaydım asla alamazdım diyor eylül başında aldık şuan 175 bine satabiliriz. O yüzden bulun bisey alın derim ben

2 yıl önce 40 bine aldığım araç şu an 80 bin. Aldığım dönemde de araba fiyatları artmıştı beklemek istemediğim için almıştım o dönem ama bu kadar artmamıştı fiyatlar tabi. Sıfır araçlar piyasaya giriş yapsa da fiyatlar düşmez, sadece bu kadar kısa zamanda ve bu kadar absürt bir artış olmaz o kadar.

Kredi cekip ucuz araba almak mantıklı degil , bence bu donemde. İhtiyac halinde taksi kullanin bir sure daha iyi .
Bir yandan para bitiktirip , araba arastirmaya devam edebilirsiniz.

Esim diyor ki su donemde araba almak mantikli hareket degil. Banttan sifir araclar yakinda inecek. Sifir piyasasi normale dönünce ikinci el piyasasi da düşecek. 40 bine alacagi bir arac ilerleyen surecte neredeyse yarisina dusecek diyor. Yani beklemeni oneriyor.
Üretimden sürekli araç geliyor, ayrıca çoğu da ithal araçların. Maske mi bu üretimi artınca fiyatı düşsün? Eşinizin araç üzerindeki vergilerden, döviz kurundan haberi yok heralde? 😃

Geçen sene aralık ayında 160 bine alacağım aracı temmuzda kapora verip önden yazıldım 228 bine aldım diye şu an seviniyorum şaka gibi. Ben aracı teslim alana kadar araç iki zam daha yedi önce 305 sonra 330 oldu. İkinci el ayağı da aynı şekilde biz aracımız 65-70 eder mi derken 110-120 ler bandına çıktı ve çok hızlı satıldı. Hani memlekete sıfır araç gelecek piyasa yeni araba görecek ikinci eller düşecek sözü çok ütopik geliyor bana. Bu devirde bulduğunuzu alacaksınız. Ama eski ama yeni f/p değerlendirip karar verin.

Back