- 16 Kasım 2018
- 3.554
- 6.575
- 44
-
- Konu Sahibi Kusolurgidersin
Öğretmenlikte yaş sınırı yok.Ama AÖF nin staj uygulaması hakkında bir bilgim yok inanın.AÖF'de bir ara İngilizce Öğretmenliği vardı yanlış hatırlamıyorsam. Stajlarını, uzaktan yapamayacakları için, okullara giderek yapıyorlardı. Şimdi de o tarz düzenlemeler mi var? Bir de devlet okullarında öğretmen olabilmek için yaş sınırı var mı?
Ben yazdım onları bilmiyorumBu kadar tartışmadan sonra, bu tartışmadaki insanların hangi üniversite ve hangi bölüm mezunu olduklarını gerçekten merak ettim.
Benim bahsettiğim 2000li yıllardaydı, tanıdığım birkaç kişi vardı bu şekilde okuyan ama o programın akıbetini bilmiyorum. Eğitim sisteminde sürekli de birşeyler değiştiği için takip edemiyorum resmen.Öğretmenlikte yaş sınırı yok.Ama AÖF nin staj uygulaması hakkında bir bilgim yok inanın.
Evet çok değişiyor.2000 yıllar uzun zamanBenim bahsettiğim 2000li yıllardaydı, tanıdığım birkaç kişi vardı bu şekilde okuyan ama o programın akıbetini bilmiyorum. Eğitim sisteminde sürekli de birşeyler değiştiği için takip edemiyorum resmen.
Evet çok değişiyor.2000 yıllar uzun zamanBenim bahsettiğim 2000li yıllardaydı, tanıdığım birkaç kişi vardı bu şekilde okuyan ama o programın akıbetini bilmiyorum. Eğitim sisteminde sürekli de birşeyler değiştiği için takip edemiyorum resmen.
Benim bahsettiğim 2000li yıllardaydı, tanıdığım birkaç kişi vardı bu şekilde okuyan ama o programın akıbetini bilmiyorum. Eğitim sisteminde sürekli de birşeyler değiştiği için takip edemiyorum resmen iki defa yazılmış kusura bakmayın
[/QUOTE]Evet çok değişiyor.2000 yıllar uzun zaman
Kesinlikle katılıyorum size .Ben AUZEF sosyoloji son sınıfım .4 dersim kaldı birde Formasyon alıyorum ondan da iki ders bir stajim kaldı .Bu kpss ye hazırlanıyorum felsefe öğretmenliği için bakalım inşallah çok uğraş gösteriyorum hayırlısı olsun inşallah.Sosyolojiden felsefe öğretmenliği belli kriter gerektiriyor .Yani mantık,psikoji, felsefe bunları ben geçtiğimiz yıllar tamamladım.Geriye aslında pek bir şey kalmadı .Kpss ye odaklanmak kaldı.Siz okuyormusunuz?Evet işte yaş ortaya çıkıyor böylece :) Sanırım felsefe okuyorsunuz, siyaset felsefesi üzerine youtubeda ufuk açıcı bir dersin türkçe videolarını tavsiye etmek istiyorum. Steven B. Smith'in sanıyorum Yale'de verdiği ders Türkçe'ye çevrilmiş ve bizlere sunulmuş, gözünüzden kaçtıysa mutlaka dinleyin. Lisans eğitimi ne örgünde ne de AÖF'de yeterli değil ama neyse ki teknoloji sayesinde ufkumuzu genişletebiliriz :))
Sistem ne kadar değişimiş benim bunlardan hiç haberim yok. Ben doktora öğrencisiyim. 2017de İngilizce Öğretmenliği'ne girmiştim ama derslere devam etmedim. Umarım hedeflerinizi, hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz...Kesinlikle katılıyorum size .Ben AUZEF sosyoloji son sınıfım .4 dersim kaldı birde Formasyon alıyorum ondan da iki ders bir stajim kaldı .Bu kpss ye hazırlanıyorum felsefe öğretmenliği için bakalım inşallah çok uğraş gösteriyorum hayırlısı olsun inşallah.Sosyolojiden felsefe öğretmenliği belli kriter gerektiriyor .Yani mantık,psikoji, felsefe bunları ben geçtiğimiz yıllar tamamladım.Geriye aslında pek bir şey kalmadı .Kpss ye odaklanmak kaldı.Siz okuyormusunuz?
40 yaş sınırı vardı , birkaç sene önce kaldırıldı.40 yaşında atanma teorikte problem oluşturmuyor gibi görünse de pratikte emeklilikte soruna neden oluyor.Kamudan emeklilik için yeni düzenlemelere göre 25 yıl şartı var(kadınlar için).45 yaşında bir öğretmenin atandığını düşünelim 70 yaşına kadar meslek yapılamaz maalesef.Kafa beyin kaldırmaz bir yaştan sonra, 60 yaşına doğru öğretmenlerimizin ne kadar yıprandığını zorlandığını görebiliyoruz.Öğretmenlikte ne kadar idealist olursan ol ne kadar sevgiyle yaparsan yap bir de insan fizyolojinin dayattığı gerçeklikler var.AÖF'de bir ara İngilizce Öğretmenliği vardı yanlış hatırlamıyorsam. Stajlarını, uzaktan yapamayacakları için, okullara giderek yapıyorlardı. Şimdi de o tarz düzenlemeler mi var? Bir de devlet okullarında öğretmen olabilmek için yaş sınırı var mı?
Siz sanıyor musunuz ki atanana kadar millet evinde oturuyor, özel sektörde çalışıp çoğu sgk primini dolduruyor merak etmeyin. Söylediğiniz çok çok istisnadır..40 yaş sınırı vardı , birkaç sene önce kaldırıldı.40 yaşında atanma teorikte problem oluşturmuyor gibi görünse de pratikte emeklilikte soruna neden oluyor.Kamudan emeklilik için yeni düzenlemelere göre 25 yıl şartı var(kadınlar için).45 yaşında bir öğretmenin atandığını düşünelim 70 yaşına kadar meslek yapılamaz maalesef.Kafa beyin kaldırmaz bir yaştan sonra, 60 yaşına doğru öğretmenlerimizin ne kadar yıprandığını zorlandığını görebiliyoruz.Öğretmenlikte ne kadar idealist olursan ol ne kadar sevgiyle yaparsan yap bir de insan fizyolojinin dayattığı gerçeklikler var.
Ohoo o ne ki bu ülkede veterinerlik fakültesi mezununu tıp fakültesine hoca aldılar, beden eğitimi mezununu tıpta dekan yaptılar. Neler nelerBu arada AÖF mezunu müdür yardımcısı var.
Yalan mı soyluycem size bu yaşta .Başarabilen istediğini olur .Sizde ancak konuşursunuz böyle .Ohoo o ne ki bu ülkede veterinerlik fakültesi mezununu tıp fakültesine hoca aldılar, beden eğitimi mezununu tıpta dekan yaptılar. Neler nelerbunlar duyduklarımız , duymadığımız neler var Allah bilir. Olun kardeşim sizde olun, ne okudunuz bilmiyorum da olursunuz tanıdık bulun yeterki, liyakat zaten hak getire.
Bir şey daha belirtmek isterim ki .O soyledikleriniz çok yukarıdakilerin elinde olan şeyler.Burada AÖF okuyup hemen öyle yukarılara cikilmiyor malesef.İnsanlar sınav üstüne sınav görüyor.Siz hiç duydunuz mu (ücretli öğretmenlik haric) AÖF Formasyon almadan ,kpss sınavından yüksek puan almadan atanan bir öğretmen?Duyamaz siniz .Yok çünkü.Ohoo o ne ki bu ülkede veterinerlik fakültesi mezununu tıp fakültesine hoca aldılar, beden eğitimi mezununu tıpta dekan yaptılar. Neler nelerbunlar duyduklarımız , duymadığımız neler var Allah bilir. Olun kardeşim sizde olun, ne okudunuz bilmiyorum da olursunuz tanıdık bulun yeterki, liyakat zaten hak getire.
Geçmiş yorumlarımı okumadan da bana yorum yapmayın lütfen.Once bir yazdıklarımı okuyun sonra yorum yapın.Ohoo o ne ki bu ülkede veterinerlik fakültesi mezununu tıp fakültesine hoca aldılar, beden eğitimi mezununu tıpta dekan yaptılar. Neler nelerbunlar duyduklarımız , duymadığımız neler var Allah bilir. Olun kardeşim sizde olun, ne okudunuz bilmiyorum da olursunuz tanıdık bulun yeterki, liyakat zaten hak getire.
Kimseyi "insan" olmanın ötesinde bir şey sandığımız yok.Siz sanıyor musunuz ki atanana kadar millet evinde oturuyor, özel sektörde çalışıp çoğu sgk primini dolduruyor merak etmeyin. Söylediğiniz çok çok istisnadır..
Hiç bir fikrim yok bu konuda .Şu anda sizden öğrendim .Gayette zamanında formasyonsuz atananlar da oldu , kpss sınavsız atananlar da var.Evet kpss sınavı puanı olmadan atananlar da oldu.Yani gk yk , eğitim bilimleri ve alan sınavlarına girmeden atananlar oldu.Atama tarihinin en büyük adaletsizliğidir.Sadece dershanecilik yaptığı için bu 3 sınava girmeden öğretmen ataması yapıldı bu ülkede.Bu olay hukukçular arasında yaşansaydı , yeri göğü inletirlerdi.Ama başımız ne geliyorsa ses çıkarmadığımız, hakkımıza razı olduğumuz için geliyor.