Annesiyle ilgili konu açınca her şeyi konuştuk..

Bildiğim bir şey varsa, ne kayınvalideye, ne görümceye ne de eşinin ailesindeki diğer kadınlara yaranamazsın.
Melaike de olsalar, gökten de inseler, ONLAR SENİ KABULLENMEK İSTEMEZ KADINSAL BİR İÇ GÜDÜ İLE.
Onlar oğullarını/kardeşlerini sana kaptırdıklarını düşünürler, çünkü erkek çocuktan her zaman maddi manevi beklenti vardır. Görümce evli bile olsa erkek kardeşinden beklentiye girer.
Senle evlendiğinde o beklentileri eskisi gibi karşılanmayacak, oğlunun/kardeşinin bitanesi olamayacaklarını düşünürler
Kumanın kumaya bakışı neyse erkek ailelerinin de geline bakışı bu.
Ol sebeple yapılabilecek en büyük hatalardan biri fazla yakın olmak, ne senin ne onların huzuru kalmaz uzak olmak çok faydalı çok da güzel bir şey gerçekten
Ben uzağım mesafeliyim, memnunum, eşim tayin durumumuz olsa gitmek ister memleketimize ama ben böyle iyiyim ona olsaydı ahh keşke ne güzel olurdu deiyorum ama içten içe aman iyiki yok diyorum.

Aynı apartman mı, aman sakın haa. Sanırım ilk defa bir konuda sana hak verdim. Bir de şu var sürekli "benim annem bir melek" diyenden korkacaksın. Ama şu var basit bir olayı çok farklı bir boyutlara getirmişsin lütfen şu huyundan vazgec :)

farklı illerde olunca nasıl görüşebileceksiniz ki en fazla senede 2-3 defa olsun. 5 defa olsun. sonuçta sizin isteğiniz aynı ilde oturmamaktı, çok fazla görmeyeyim benden uzak Allah'a yakın olsun mantığında

Seni korkutmak istemem ama bizimde böyle bi durumumuz oldu. Aynı apartmandada vardı daireleri ama biz tercih etmedik. Iyikide etmedik. Çünkü arabayla gidilecek bir uzaklıkta oturuyoruz bu halde bile her akşam görüşmek istiyorlar. Çok sıkıldım gerçekten. Onlar gelecekler biz gidecez bin tane tantana. Kocası bi yere gider gelir çocuğuyla burda kalmak ister sinir oluyorum resmen. Bok var sanki sürekli bir arada. Hergün bir arada olsak yok demezler illet oluyorum ya. Aman diyim aman

Neden insanlari kotu dusuncelere sevk ediyosunuZ. BURDAKI KONULARI OKUYA OKUYA kendini sartlandirmissin bence. Kotu biseyini mi gordun ki? benim kayinvaldem annemden iyidir cok sukur seninde oyle olabilir. Sukadar goruscez bu kadar goruscez gb pazarliklar yapma cok kirici bence. Herseyine he demis sen daha onemlisin demis sozununde eri diyosun. Calisan bi es olucaksin ayni apartmanda otursan ne olur anca yaryardimlari olur bence. Boyle onyargiyla evlenme bence. Benim annem hep kayinvaldeni daha cok sev onlarla iyi gecin onlarla daha cok goruscekson ogluyla es olcaksin ben neysem oda o olur der hep bisey dicek olsam kayinvaldemi savunur insan etrafindan etkileniyo bence herseye takicak savunmada gb evlenme yoksa cok mutsuz olursun. Bizim aramizda kayinvaldem cocuklarinada banada hep sevkatlidir ozverilidir. Bizde o bisry istediginde yapariz. Sakayla laf soyler guleriz biz soyleyincede o guler hem icimize atmayiz hem laflarimiza alinmayiz. Saygisizlik olmaz asla aramizda. Sende kotu olcaz diye degil iyi olcaz diye sartlabdir kendini. Ben bursadayim kayinvaldem ilcesinde mudanyada gorumcem gemlik ilcesinde her hafta mutlaka gorusuruz bazen gider gegeliriz bazen 1 gece 2 gece kaliriz. Ramazanda gideriz bayrama yakin gider cok kaliriz yani ozleriz birbirimizi severoriz. ESim demez ben derim cocuklari ozledim ggidelim diye onlari caririm gelin diye belkide cok iyi olcaksiniz bide boyle dusun o yuzden bence nisanlini sevdigini uzme kafana boyle seyleri yakma

Hersey olacagina varir..bosuna stres yaratma kendi kendine derim.
Ve büyük bir aile olacaginizi düsün. Sevdiginin annesi seninde annen sayilacak.
Öyle düsünürsen herseyi batmaz ..tipki kendi annelerimizin sevdiklerimizin herseyi gözümüze batmadigi gibi...kücük hatalari hosgördügümüz gibi.
Senin annen benim annem diye olaya baslarsaniz sonucu simdiden belli olur.
Hakkinda hayirlisi olsun

Konu aileden açıldı erkek arkadaşım başladı anlatmaya annem çok iyi bi insan kayınvalidesinden çok çekmiş, bn gelinlerime iyi davranırım diyor, her gören annemin melek gibi kadın ne kadar iyi bir annem var diyorlar bana dedi.
benım erkek arkadasımda aynı seyı soyluyorr aynı cumleler.. aynı cumle kalıbı :)))) Erkekler annelerine düşkünler, sevmesende arayı iyi tutacan.

Ya ne kadar sorun ediyorsunuz şimdiden Allah aşkına daha ortada fol yok yumurta yok ayrıca sürekli zaten ailesinden kıskanıyorsunuz şehir dışındasınız diye, yok ağabeyi gelmiş beni aramadı, yok ablasını dr götürdü beni aramadı yok bir gece önce 3 e kadar konuştuk gece, öbür gece uyudu konuşmadık vs. Ne gerek var ki şimdi bunları açmaya konuşmaya yok sen beni ezdirirsin de, yok şöyle yaparsın demeye yani tamam aynı apartmanda oturmak istemiyorum dersin olur biter daha şimdiden ailesine gram ilgi gösterse kızıyorsunuz, saatlerce telde konuşup bir akşam aile fertleriyle geçirdi de az konuştunuz diye konular açıyorsunuz evlenince hiç düşünemiyorum sizi vay adamın haline.

Açık açık konuşmanız güzel
Ama çok ön yargılı buldum seni
Bu sitede okuduklarınla insanları tartman doğru değil
Adamı resmen itham etmişsin, anneni tutar beni ezersin diye
Karşındaki makul bir adam belli ama fazla zorlamamak lazım
Biraz akışına bırak, yaşa ve gör
Her aile kendi içinde farklı
Benim kardeşim mesela, aile apartmanında oturuyor, her yanı elti, görümce dolu, o kadar özeniyorum ki resmen şirinler gibi bir hayatları var :) Hep kötü olacak diye bir şey yok

Çok iyiymiş seninki zorlukları birlikte asicaz

Ben iki aileyede uzak olsun istiyorum sevmediğim için değil ailesini seviyorum.
Nerede yaşarsak ona göre birimizin annesi bakar ayarlanır bi şekilde.
Ki benim mesleğim gereği sıkıntı olmaz çocuk.

Bence düşünceniz mantıklı taviz vermeyin. Her gün yarim saat ben arka sokaktaki anneme uğramıyorum ki görev gibi hergun kayinvalimede ugrayayim. Makul bi uzaklık herkese iyi gelir

Kv idare edilmesi alttan alınması gereken biri mi ki sen şimdi böyle konuştun derdim ben olsam.. en iyi kv şehir dışındaki kayınvalidedir.

ikna ettiğini sanıyorsun herşey nişanlan evliliğe yakın açığa çıkar zaten evlenmeden önce hep sen iyi olursun evlenditen sonra artık sen dışında kim varsa o iyi oluır

Katılıyorum herşey yüzük takılana kadar. Sonra sil baştan tekrar aynı şeyler sorun olarak devam ediyor.

kizlar niye boyle yapiyorsunuz vallahi korkuyorum ben , sıkı fıkı olmak istemiyorum diyorsun tamam ama yarın obur gun annesine gitmek istedigin de sorun cikartmayacagina emin misin.yapmayin lutfen bir oglum var boyle konulari okuyunca icim daraliyor.hem karnim doysun hem pastam dursun olmuyor .

'oyle bi bozuldum ki' yazmissin ya sevgili linda, aradim taradim hala cozemedim o cumlede bu kadar bozulacak ne oldugunu
senin bu sorun arayislarin ve surekli karsidaki insani diken ustunde oturtuslarin, umarim bi gun fena halde sana patlamaz.. huzur veren bi kadin olmak istemez misin? yani bsy degil, sorun cikarmak icin bu kadar kasmana uzuluyorum ben..
simdi 'sevgilim benle cok mutlu, yanimda huzurlu' diyeceksin de, benim kafamda hic oyle bi tablo olusmuyo diyaloglarinizi okurken..
ama sen hic korkma, bu potansiyelle sen kaynanayi kulkedisi yaparsin

linda cok istisnadir arkadasim, korkma sen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…