• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annemle her gün kavga ediyoruz

Parolterafarvele

Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2023
184
182
23
33
İnanılmaz kötü durumdayım geriliyorum stresim carpintim geçmiyor uyku tutmuyor, annemle her gün kavga ediyoruz her gün ama hergun tartışmaktan yoruldum, onla konuştuklarımızı ablama anlatıyor ablam açıp beni daralıyor,abime soyluyor.na ne diyorum yok olmuyor. .intihar düşünceleri geçiyor artık aklımdan.
Hicbisey beğenmiyor,
Dün nisamlimi kötülüyor bana. En ufak bisey de bizi suçluyor surekli. O kadar herseye müdahale ki sonra susuyorum ben karışmıyorum diyor aşırı derecede ruh hastası.
Açıp babama şikayet eder en basit konuyu .babam sonra beni arar .durduk yere evdeyim bi yerdeyim hesap kitap veriyorum.
Konu ne diyeceksiniz o kadar basit gereksiz mevzular ki.
Açıp abimi bana kötüler sonra beni ona .babamı bize.bize babamızı.surekli böyle.
36 yaşımdayım kendi başıma yaşıyorum diye sürekli gezdigimi para yediğimi sanıyor.
Yıllar evvel bi komşunun oğlu vardı 22 yaşındaydım ben. Onun annesi seni istemişti onla evlenecektin diyor.ne çocuk beni gördü ne ben ozman o çocuğu gördüm.oyle bir laf geçmiş biriydi.ben 22 yasindaydim.susunun düğünüme 10gun var

Şuan evlilik stresi sardı zaten 10 güne evleniyorum.esya ev derdi vs derken her gun yeni bir kriz çıkartıyor.esim iyi marka saat istedi diye .biraz pahalı diye.bende ona dedim çocuğun maddi durumu yoktu bilezik takı diye ısrar ettin onun da yoktu .şimdi de sen al bakalım hic maddi durumum yok deme dedim. Ona sinir oldu .o erkek tabiki alacak.sen kadınsın diyor.taki vs almak için herkesten para aldı nisamlim.

Her gün hergun kavga tartışma hergun lanet herseye bagrisma .az kaldı kendimi aticam

O neyapti sana yapacak tabi alacak tabi ile geçiyor günümüz.o ne aldı bedavaya gidiyorsun vs. Ya ikimizde çalışıyoruz el ele yaparız herseyi. Kuzenimin nişanlısı set altınlar bilezikler annesine altin aldı da ne oldu nişanlısı 2 farklı kızla aldatmış. Kriter bu mu altin bilezik mi.

Napalm durumu yok yok beraber kurumaz yaşım küçük değil 36.

Son düzenleme:
Eşim.kac kere maddi durumum sikintida dedi .nikah yapalım dedi.onu bile düğüne çevirdi biz istedik diye.25 bin ödedi. Okey çok pahalı değil ama durumu olmayan için aşırı çok.anneme begendiremiyorjm.neymis o dugunmuymus.yemek yokmuş içinde. Sen de onu çok zorladım herseyde dedim . Daha biseg yapmadı ki diyor. Napalm durumu iyi değil. Keşke razı olsaydım.nikaha yeter .

Hwrseyde tartışma konuşmak istemesemde bisey çıkıyor. Eski şeyleri farklı sunuyor önune
Anlayabiliyorum anneniz olduğu için kulak arkası etmek zor gelebilir ama bence umursamayın söylediklerini. Onun sınırlarına, beğenme arzularına uymak zorunda değilsiniz. Kendi hayatınıza dönün. Konuşsun dursun

Annen seni düşünüyordur koca evine gidince daha iyi anlicaksin.bi bilezikleri de alamıyorlarsa beyfendi neden ewleniyor.bu yaşına gelmiş bide parayı neyapmis.yarin anneni mumla ararsın yasınızda ergen değil sakın olun annenize karsi
Biraz birikim yaptı eşya aldık onunla .birikimi yoktu diyemem.ama kendi yaşıyor o da kira fatura gida maaşı çok degildi

Annen seni düşünüyordur koca evine gidince daha iyi anlicaksin.bi bilezikleri de alamıyorlarsa beyfendi neden ewleniyor.bu yaşına gelmiş bide parayı neyapmis.yarin anneni mumla ararsın yasınızda ergen değil sakın olun annenize karsi
Bilezik vs alındi zaten .ama geri kalan eşyalarla evinizi tutma eksikleri alma yapacak 5 bilezik takacaklar

Çok lafı dolandırarak anlatmışsın. 10 defa annem onu arıyor bunu arıyor anlatıyor diye tek tek yazmana gerek yoktu.
Nişanlının sizin alacağınız Bi hediyede pahalı Bi marka belirtmesi bence de yanlış. Altın miktarı belirtmek de yanlış orası ayrı ama eşim yapsa ben ona yakıştıramazdım.

Çok lafı dolandırarak anlatmışsın. 10 defa annem onu arıyor bunu arıyor anlatıyor diye tek tek yazmana gerek yoktu.
Nişanlının sizin alacağınız Bi hediyede pahalı Bi marka belirtmesi bence de yanlış. Altın miktarı belirtmek de yanlış orası ayrı ama eşim yapsa ben ona yakıştıramazdım.
O kadar bunalımdayım ki ne yazacağını şaşırdım abimle annemle ugrasmaktan

Şöyle söyleyeyim benim de evlenirken benzer sorunlarım vardı. Annem yapılan tek bir şeye bile olumlu yorum yapmamıştır. Üstelik evlenirken eşimin ailesi neredeyse her şeyi yaptılar. Tabi sorunlar oldu, her şey tam istediğimi gibi olmadı çünkü düğün zamanı insanlar sıkışıyor ister istemez ama annem bu konularda asla olumlu yaklaşmadı. 4 yıldır evliyim hala aradığımda eşimin ailesini kötüler. Sırf bu yüzden haftada bir yüzeysel hal hatır sormak için ararım o kadar. Eğer tarafsız bir gözle baktığınızda eşinizin sizin için imkanlarını kullandığını görüyorsanız, size değer veriyorsa, size saygı duyuyorsa evlenene dek idare edin ama annenize bir şey anlatamayacağınızı da kabullenin.

Bir de o zaman bana da anneni evlenince çok ararsın dendi, şu an açıkcası aramıyorum. Kafamı rahatlatan, arkadaş gibi yargılamadan konuşan bir annem olsaydı eğer evet tabi ki arardım. Ama annem olduğu için saygı ve sevgi duymaktan başka bir yaptığım yok şu an.

Şöyle söyleyeyim benim de evlenirken benzer sorunlarım vardı. Annem yapılan tek bir şeye bile olumlu yorum yapmamıştır. Üstelik evlenirken eşimin ailesi neredeyse her şeyi yaptılar. Tabi sorunlar oldu, her şey tam istediğimi gibi olmadı çünkü düğün zamanı insanlar sıkışıyor ister istemez ama annem bu konularda asla olumlu yaklaşmadı. 4 yıldır evliyim hala aradığımda eşimin ailesini kötüler. Sırf bu yüzden haftada bir yüzeysel hal hatır sormak için ararım o kadar. Eğer tarafsız bir gözle baktığınızda eşinizin sizin için imkanlarını kullandığını görüyorsanız, size değer veriyorsa, size saygı duyuyorsa evlenene dek idare edin ama annenize bir şey anlatamayacağınızı da kabullenin.

Bir de o zaman bana da anneni evlenince çok ararsın dendi, şu an açıkcası aramıyorum. Kafamı rahatlatan, arkadaş gibi yargılamadan konuşan bir annem olsaydı eğer evet tabi ki arardım. Ama annem olduğu için saygı ve sevgi duymaktan başka bir yaptığım yok şu an.
Aynen ,insanlar tanımadıkları için anneni ararsın annen haklıdır diyorlar da.size soruyorum erkek evladınız olduğunu düşünün.ve maddi durumunuz yeterli değil. Eşyasını,setiydi derken çok masraf istendi.tamam dediler. 5 bilezik set istendi. Zorla yaptırdık.icim buruk çünkü kredi çekip yaptılar. Borç aldılar. Tutacağımiz evimizin kirasını ödediler. Dugun istedik yemeksiz dugun bile pahalı onu yaptılar.
Annem yine mutsuz öyle dugun mu olur diyor.
Ben yatak odası Mutfak eşyaları aldım, eşim supurge airfry ,elektronik esyalar ve beyaz eşya nin çoğunu aldı,oturma grubu aldı.hali perdelei alacak.

Annem diyor bizimki daha çok oldu surekli kıyas yapıyor .sadece mutfağa yemek misafir takımı aldım.baska bisey almadım .ceyizimde bireyler var zaten

Geri kalan sehpa ,masa ,Dolap eşim alacak yine.

Hicbiseyi anlamıyor. Kafasında surekli alıp veriyor. Kalem kalem sayıyor. Eline liste vermem lazım sanki.
Esim Ne zaman sıkışsam para istesem verir.zor durumda hiç bırakmaz .Ben istemeden al der ısrar eder. İlgili sevgi dolu. Çalışmayı seven biri.isinde gücünde. Hergun .

Bu süreçler çok tehlikeli artık dayanılmaz bur durum alıyor.esime yansıtmamaya çalışıyorum ama olmuyor. Surekli moralim bozuk.

Hani sana ne set aldılar götür kuyumcuya bakalım kaç para vs diyor.
Ne yaptılar öyle mi olur dugun ,kıyafet almadılar şunu almadılar...

Yahu maddi durumunuz yeterli değilse olan şartlarda acil şeyler öne alınır onlar yapılır. Ev kurulur.suan bizim normal zengin aileler gibi herseyi alacak gücümüz yok diyorum .nasıl alsın diyorum.ailesj alacak borç alacak diyor.beni ilgilendirmez diyor.

B3n de dedim ki yarın erkek kardeşim evlense babam kirasını ödemek için kredi mi çekecek yani. Hangi maaşla ödeyecek babam .aynı emekli maaşıyla ne getirecek o zaman eve.kendini düşün.onumuzdeki kış dugun olacak erkek kardeşime. Gelin bunları isterse hangisini yapabilirsiniz.dyorum .mecbur borç alcaz diyor. Bana öyle diyor ama yapmaz yapamaz durum yok.

Aynen ,insanlar tanımadıkları için anneni ararsın annen haklıdır diyorlar da.size soruyorum erkek evladınız olduğunu düşünün.ve maddi durumunuz yeterli değil. Eşyasını,setiydi derken çok masraf istendi.tamam dediler. 5 bilezik set istendi. Zorla yaptırdık.icim buruk çünkü kredi çekip yaptılar. Borç aldılar. Tutacağımiz evimizin kirasını ödediler. Dugun istedik yemeksiz dugun bile pahalı onu yaptılar.
Annem yine mutsuz öyle dugun mu olur diyor.
Ben yatak odası Mutfak eşyaları aldım, eşim supurge airfry ,elektronik esyalar ve beyaz eşya nin çoğunu aldı,oturma grubu aldı.hali perdelei alacak.

Annem diyor bizimki daha çok oldu surekli kıyas yapıyor .sadece mutfağa yemek misafir takımı aldım.baska bisey almadım .ceyizimde bireyler var zaten

Geri kalan sehpa ,masa ,Dolap eşim alacak yine.

Hicbiseyi anlamıyor. Kafasında surekli alıp veriyor. Kalem kalem sayıyor. Eline liste vermem lazım sanki.
Esim Ne zaman sıkışsam para istesem verir.zor durumda hiç bırakmaz .Ben istemeden al der ısrar eder. İlgili sevgi dolu. Çalışmayı seven biri.isinde gücünde. Hergun .

Bu süreçler çok tehlikeli artık dayanılmaz bur durum alıyor.esime yansıtmamaya çalışıyorum ama olmuyor. Surekli moralim bozuk.

Hani sana ne set aldılar götür kuyumcuya bakalım kaç para vs diyor.
Ne yaptılar öyle mi olur dugun ,kıyafet almadılar şunu almadılar...

Yahu maddi durumunuz yeterli değilse olan şartlarda acil şeyler öne alınır onlar yapılır. Ev kurulur.suan bizim normal zengin aileler gibi herseyi alacak gücümüz yok diyorum .nasıl alsın diyorum.ailesj alacak borç alacak diyor.beni ilgilendirmez diyor.

B3n de dedim ki yarın erkek kardeşim evlense babam kirasını ödemek için kredi mi çekecek yani. Hangi maaşla ödeyecek babam .aynı emekli maaşıyla ne getirecek o zaman eve.kendini düşün.onumuzdeki kış dugun olacak erkek kardeşime. Gelin bunları isterse hangisini yapabilirsiniz.dyorum .mecbur borç alcaz diyor. Bana öyle diyor ama yapmaz yapamaz durum yok.

Biz evlenirken ev dahil hemen hemen her şeyi eşimin ailesi ve eşim yaptı. Bakın ev aldılar. Ailem ise misafir yemek takımı ve kına gecesinde mekanın yerini ödediler. Yatak odamı, bileziklerimi, çeyizimin çoğunu yine ben aldım. Ben almaktan gocunmuyorum bu arada. Ama imkan varsa aileler de destek olmalı diye düşünüyorum. Ailemin imkanı da vardı. Hadi diyelim yapmadılar bari yapılana saygı gösterilseydi bu kadar kırgın olmazdım. Hala bana kına gecesinde alınan çerezin bayat olduğunu anlatıp ağlıyordu. Ben daha iyisine layıkmışım. Çerezi erkek tarafı aldı çünkü. Sanki dünyanın sonu bu. Ben eşimle mutluyum ama içimde o dönemden çok ukte var açıkçası. Aşmak için profesyonel destek alıyorum zaten.

Dediğiniz gibi eğer benim abim olsaydı bana yapılanın çoğunu yapamazdı ailem. O zaman anlayış beklerlerdi ama hiç anlayış göstermediler. Ben işteyken bana takılan pırlanta seti odamdan almış ve kuyumcuya götürmüş gerçek pırlanta olduğuna inanmamış çünkü. Ha sonra üzülüp utanmadı, kusura bakma bile demedi. Eşek gibi alacaklardı tabi dedi. Aile ile ilgili sorunları kimseye de anlatamıyorsun ki kendi annemi nasıl anlatayım. Burada bile ilk kez yazıyorum ama içimde bir yara anne konusu

Back