• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemle delirmeceler sezonunu açtık

Senin annen benim kocaya benziyor gangsta. Söz verip tutmama, sırf kendi istekleri doğrultusunda adım atmıyorum diye yıldırma politikası uygulama, vazgeçtiğim noktada destek olma, psikolojik baskı vs.

Anneni planlarına dahil etme. Yani ben öyle yapıyorum artık. Şu an zamanın olmadığı için çok fazla seçeneğin yok evet ama bir kreşle görüşüp, haftada üç gün üç saat vermek istediğini söyleyebilirsin. Yaşı küçük miniğin ama süre az olduğu için çok kötü etkilenmez merak etme. Belki onun için de değişiklik olur.

kocaman kzıını düsünecegine babamı düaünsün baban üstünde böyle r sırunluşugun yok o senin minik cocugunu düaünüyormu . kıayamayacaksınız böyle bir konu acmayın degisim sart
Adamin ne sucu var ya? Annesinin acisini babasindan mi cikarsin? Ayrica bu kadar sert yorumlara gerek yok bence.

En azından kendi kendini iyileştiriyorsun ama kötü ama iyi kendi kendine yetebiliyorsun en güzeli bu, olan şeylerin sana mutlaka bi katkısı, getirdiği ve bi götürdüğü vardır ama bence senin karakterin çok güçlü ve bunlara tahammül edebiliyorsun çoğu insam çekip gidiyor be yallah diyor yallah, en sonunda sen kazanacaksın eminim :KK5:

İyileşmiş gibi yapıp daha derin darbe yiyorum aslında, çünkü sürekli ama sürekli aynı yerden oyulup duruyorum.
Karakterim güçlü-ydü. Artık değil. Değişiyorum. Her şeyden şikayet eden, karamsar biri haline dönüştürülüyorum el birliğiyle sanki.

İyileşmiş gibi yapıp daha derin darbe yiyorum aslında, çünkü sürekli ama sürekli aynı yerden oyulup duruyorum.
Karakterim güçlü-ydü. Artık değil. Değişiyorum. Her şeyden şikayet eden, karamsar biri haline dönüştürülüyorum el birliğiyle sanki.
Belki geçici bi süreçtir, yanında seni anlayan insanlar yok mu hiç

Senin annen benim kocaya benziyor gangsta. Söz verip tutmama, sırf kendi istekleri doğrultusunda adım atmıyorum diye yıldırma politikası uygulama, vazgeçtiğim noktada destek olma, psikolojik baskı vs.

Anneni planlarına dahil etme. Yani ben öyle yapıyorum artık. Şu an zamanın olmadığı için çok fazla seçeneğin yok evet ama bir kreşle görüşüp, haftada üç gün üç saat vermek istediğini söyleyebilirsin. Yaşı küçük miniğin ama süre az olduğu için çok kötü etkilenmez merak etme. Belki onun için de değişiklik olur.

Aynen öyle, manipülatif konuşma ve "Sen ne demek istiyorsun?" dendiğinde söylediğini tersine çevirip inkar etme. Bana karşı böyle, çok fazla böyle... Açık sözlü güzel hoş ama beni yönetme sevdası var ya, hala var ben anlayamadım annemi yemin ederim. Niye yani? Koca kadın oldum artık, niye? Başka kimseye değil bi de, bana karşı. Kardeşim ile arasına da ben girerim tampon bölgeyimdir zaten, bari ailede birimizin psikolojisi sağlam kalsın değil mi? :olamaz:

Destekler destekler, sonra bi yerden yakalar şüpheyi sokar.
O şüpheyi besler, sonra ben karışmıyoruma bağlar...
Biz iyiydik ya, aylar önce ağlaştık, sarıldık, karşılıklı özürler diledik; konuştuk sabaha kadar, anne kız seneler sonra dertleşip aynı dili konuşabildik. Şimdi niye yine aynı yere döndük anlamıyorum, niye yine aynı düşüncelere girdim kendisi hakkında, niye beni buraya itti yine, ne için? Beni nereye götürecek acaba; hangi düşünce, hangi adıma?
"Ya senelerdir bi adam akıllı sürdüremedim şu işi, olmayacak herhalde. Ben bilindik işime geri döneyim maceraya gerek yok" a mı?
"Bu gidişle bi bk olacağı yok, hazır evdeyim, zaten alıştım ev hayatına, klasik ev hanımına bağlayayım ben buradan, ikinci çocuğu da patlatayım" a mı?

Belki geçici bi süreçtir, yanında seni anlayan insanlar yok mu hiç

Yok.
Herkes farklı bir yerden beni anlayamaz bizim ailede, eşim de dahil.
Bi kardeşim anlar ki ona da zerre yakınmam, çocuğun uğraşacak bi ton notu, işi gücü bilmem nesi olur almam yani vaktinden, zaten o da gidiyor şimdi.

Yok.
Herkes farklı bir yerden beni anlayamaz bizim ailede, eşim de dahil.
Bi kardeşim anlar ki ona da zerre yakınmam, çocuğun uğraşacak bi ton notu, işi gücü bilmem nesi olur almam yani vaktinden, zaten o da gidiyor şimdi.
Ne yapmayı düşünüyorsun peki

Delirmek olmaz evladını düşün onun geleceği var daha bir sürü yolun var bir sürüüü, psikolojik bi yardım mı alsan acaba ya da başka bi yol

Alırım zaten ara ara ihtiyacım olduğunu düşündüğümde.
Evlat için delirmiyorum zaten, yoksa bırakıversem şartlar çok müsait :KK53:

Ne diyelim, öyle içimde kalacağına yazmak istedimdi. Belli sınırlarım var, çocuk + kurs bir arada olacaksa tek seçenek annem benim için. Birinden biri tercih edilecekse de öncelik tabi ki çocuk.
Ben bu denklemden çıkamam yani.
Söylene söylene içimi sıfıra çekip, yeni doluma geçeceğim işte.

Aynen öyle, manipülatif konuşma ve "Sen ne demek istiyorsun?" dendiğinde söylediğini tersine çevirip inkar etme. Bana karşı böyle, çok fazla böyle... Açık sözlü güzel hoş ama beni yönetme sevdası var ya, hala var ben anlayamadım annemi yemin ederim. Niye yani? Koca kadın oldum artık, niye? Başka kimseye değil bi de, bana karşı. Kardeşim ile arasına da ben girerim tampon bölgeyimdir zaten, bari ailede birimizin psikolojisi sağlam kalsın değil mi? :olamaz:

Destekler destekler, sonra bi yerden yakalar şüpheyi sokar.
O şüpheyi besler, sonra ben karışmıyoruma bağlar...
Biz iyiydik ya, aylar önce ağlaştık, sarıldık, karşılıklı özürler diledik; konuştuk sabaha kadar, anne kız seneler sonra dertleşip aynı dili konuşabildik. Şimdi niye yine aynı yere döndük anlamıyorum, niye yine aynı düşüncelere girdim kendisi hakkında, niye beni buraya itti yine, ne için? Beni nereye götürecek acaba; hangi düşünce, hangi adıma?
"Ya senelerdir bi adam akıllı sürdüremedim şu işi, olmayacak herhalde. Ben bilindik işime geri döneyim maceraya gerek yok" a mı?
"Bu gidişle bi bk olacağı yok, hazır evdeyim, zaten alıştım ev hayatına, klasik ev hanımına bağlayayım ben buradan, ikinci çocuğu da patlatayım" a mı?

Şu an ben de aynı durumdayım biliyor musun? O kadar bezdim ki mücadele etmeye takatim de yok. Benim eşim de oğlumdan vuruyor beni. Yumuşak karnım bu çünkü. İki saattir elim konu aç butonuna gidip geliyor. Vazgeçiyorum. Takatim yok buna bile.

Gangsta biliyorum zor ama yapabilirsen olduğu gibi kabul et anneni. Tüm imkanları zorla istediklerini gerçekleştirmek için lakin olmuyorsa da kimseye minnet etme. Annene bile. Uğraş, çabala ama tek başına. Ben zaten artık bunu anladım. Kişisel isteklerin varsa, tek başınasın. Sen de kabullen bunu.

Gansta kursa cocugunu goturme sansin var mi? Universitede cocuguyla gelenler oluyordu.. veya kurs alacagin yerde cocuklar icin bir bolum var mi? oyun ablasi ile anlasirsin hem de yanibasinda olur. Kurstan firsat buldukca aralarda gidersin icin rahat olur..

Şu an ben de aynı durumdayım biliyor musun? O kadar bezdim ki mücadele etmeye takatim de yok. Benim eşim de oğlumdan vuruyor beni. Yumuşak karnım bu çünkü. İki saattir elim konu aç butonuna gidip geliyor. Vazgeçiyorum. Takatim yok buna bile.

Gangsta biliyorum zor ama yapabilirsen olduğu gibi kabul et anneni. Tüm imkanları zorla istediklerini gerçekleştirmek için lakin olmuyorsa da kimseye minnet etme. Annene bile. Uğraş, çabala ama tek başına. Ben zaten artık bunu anladım. Kişisel isteklerin varsa, tek başınasın. Sen de kabullen bunu.

"Niye ince damarımdan tutuyor sürekli?
Niye aynı yeri deşiyor? Niçin bu kadar hafife alıyor? Anne bu. Anne." kısmından geçebildiğim an tamamen kabullenebilirim.
5 ay kabulleniyorum, 6. ay bir şey oluyor dokunuyor, sar tekrar başa, 4 ay kabulleniyorum, sonra yine bi şey, sar başa... 10 ay kabulleniyorum, sonra yine sar başa. Nasıl tamamen nötr durabilirim sevdiğim biri/annem karşısında İdrak?
100 kere "He he" desem, 101inciye beni yaralayacak şeyi bulur yapar, zaten dolmuş olurum taşarım.

"Söz verilip tutulmamasına alıştım" dedikten sonra "E işte onu diyorum alışkınsın sen" denilir mi?
Tek başımayım, hep gördüm; bu kadar insanın içinde tek başımayım dedim zaten hep.
Sadece saf mıyım neyim aileme karşı? Güvenip duruyorum sözlere. İnanmak mı istiyorum ki hala değiştiğine?
Ümidime mçayım. Ümidimi vaktinde kesememe sendromuna girmişim.

Gansta kursa cocugunu goturme sansin var mi? Universitede cocuguyla gelenler oluyordu.. veya kurs alacagin yerde cocuklar icin bir bolum var mi? oyun ablasi ile anlasirsin hem de yanibasinda olur. Kurstan firsat buldukca aralarda gidersin icin rahat olur..

Bunu düşünemedim ya ben :KK57:
Bakmam lazım, olabilir bu. Aynı binanın sanat katı altında çocuk gelişimciler var ve bir kreş de mevcuttu yanlış hatırlamıyorsam, yaş sınırı var mı sormam lazım ama olur mu olur, nasıl olsa benim yanımda olur. Ya yanımda olsan şaap diye öpmüştüm şimdi seni yanaklarından.

ya da gözümü kapar derin derin uyurum, mesela bi rahat filan ederim maazallah. Olacak şey mi?

Burayı okurken güldüm, çok tatlısın Gangsta :KK70::KK45:
Annen ikizler burcu mu? Böyle ani değişimler onlarda görülüyor genelde, aynı dertten ben de muzdaribim ordan biliyorum :işsiz: Allah yardımcın olsun, üzüldüm, sıkıntıların da en kısa sürede geçer inşallah :KK51:

Burada güldüm, çok tatlısın Gangsta :KK70::KK45:
Annen ikizler burcu mu? Böyle ani değişimler onlarda görülüyor genelde, aynı dertten ben de muzdaribim ordan biliyorum :işsiz: Allah yardımcın olsun, üzüldüm, sıkıntıların da en kısa sürede geçer inşallah :KK51:

Amin cümlemizin.
Aslan canım. Kendisi diktatör bir aslan.

Gangsta,baban eşliğinde bakıcı seçeneğini düşün. Açık alanda,parkta falan gezinsinler 3 saat nedir ki hemen geçer.
***gittiğin kursta kreş varsa,senin oğlanın yaşı tutmasa bile rica minnet oraya ver oğlanı. Çalışan arkadaşlarımdan 2-3 yaş sonrası kabul edilen kreşlere 1 buçuk yaşındaki yavrularını verenler vardı. Olmaz deme yani oldur;)

Gangsta,baban eşliğinde bakıcı seçeneğini düşün. Açık alanda,parkta falan gezinsinler 3 saat nedir ki hemen geçer.

Bu da olabilirrr Tonari, evet bakıcıyla beraber babam da olursa olur.
Ama yine belli bi süreç lazım. Çünkü yaşlı adamı dövüp çocuğu alıp giden tiplerin haberlerini okudum.
Yani babam olsa da, karşısında gencecik bir kadın; adamı boş bulduğu an bi şey vurup bayıltsa, evi soysa, çocuğa bi şey yapsa vs... Bilemem.

Bu da olabilirrr Tonari, evet bakıcıyla beraber babam da olursa olur.
Ama yine belli bi süreç lazım. Çünkü yaşlı adamı dövüp çocuğu alıp giden tiplerin haberlerini okudum.
Yani babam olsa da, karşısında gencecik bir kadın; adamı boş bulduğu an bi şey vurup bayıltsa, evi soysa, çocuğa bi şey yapsa vs... Bilemem.
Çok korkunç şeyler geliyor aklına yaaa:////
Ben Allah korur diyorum,dua edip duruyorum. Yukardaki mesaja ekleme yapmıştım bak,onu da dikkate al.
Anneni biz bile tanıdık burdan walla. Sen Allah a dua et, O kolaylaştırsın işlerini:dua:

Back