• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemle delirmeceler sezonunu açtık

Güzel gözlü kadın :21: üzme kendini
Kv seçeneğini düşünmez misin? Gerçi kv varmı bilmiyorum ama :KK64:

Düşünemem, o kadından isteyemem böyle bi şey. İşi başından aşkın.
Söylesem seve seve kabul eder ama ekstra yorulur. Onun bana verilmiş bir sözü yok, emrivaki yapamam kadına.
Ve tam da güvenemediğim gibi aramızda araçla yaklaşık 40 dklık mesafe var.

Değil de babama güvenemem. Ben ve annem kadar dikkati-algıları açık bi adam değil maalesef.
Çocuk da 2 yaşında, tam tehlikeye koşarak uçacak yaşta bildiğiniz gibi. Babam tek başına gezdirmeye çıkarsa, çocuğun kolu bacağı kırık getirir eve ancak. Evde dursun desem de Allah korusun bi pencere unutsa yeter (Ki unutur).

haklısınız
hani bazi cocuklar otur dersin oturur, mesela uzerini kirletme demezsin kirlencek diye kendisi dikkat eder... oyle bi cocuk gibi dusundum

oyun grubuna da mi vermezsiniz oyun oynamasi için

hayallerden vazgecmek su asamada zor olur, cocuk hassasiyeti de cok normal

bilemedim ya allah yardimciniz olsun

Sizi çooook iyi anlıyorum aynı benim ailem.
Her zaman bir; biz yaparız, biz ederiz,sizin istemeniz yeter,sizin arkanızdayız.
Hep bi vaat sonuç koca bir hiiiç

ahaha o zaman elini korkak alıştırma 3 saatlik bakıcıda tut..
bunların parasını da annene ödet görsün sözünden caymayı:)

Bakıcıya bi güvenebilsem Noop. 3-4 ay test edeceğim de, göreceğim de iyice emin olacağım; kendisiyle kalmayıp ailesini de tanıyacağım, ortamını, çevresine soracağım... Vakit mi kaldı?
Devamsızlıktan kalacağım zaten ben bakıcıyı içime sindirene kadar.
Paranoyağım, çocuk konusunda bildiğin böyleyim yalan yok. Ve "Abartı düşünüyorsun" eleştirisi de gelirse kabul ederim, farkındayım.

Sizi çooook iyi anlıyorum aynı benim ailem.
Her zaman bir; biz yaparız, biz ederiz,sizin istemeniz yeter,sizin arkanızdayız.
Hep bi vaat sonuç koca bir hiiiç

Valla benim derdim annem işte, atsan atılmaz, satsan satılmaz.
Kötü bir insan da değildir, tek bu yönü yüzünden harcayamam da kadını; gerçekten iyidir.
Ama ben konusunda takıntılı mı, nasıl bir kontrol manyaklığıdır, diktatörlüktür çözemiyorum.
İlla onun istediğine gitmem lazım, illa yani. İnsanın kafasına sokar kurdu, basar ümidi; sonra böyle işte.
Hayır zaten çocukla ben göze aldım en kötü ihtimalle 4 seneyi sildim attım baştan. Ennn olmadı evden götürüveririm 3-4 sene dedim.
Ama ne giriyorsun kanıma?
Madem cayacaksın, ne ümitlendiriyorsun abi her seferinde?
Niye dalıp duruyorsun ince damarımdan tutuyorsun sürekli?
Niye hep aynı ikileme sokuyorsun?
Niye niye diye uzar gider...

Öf.

Bence iyi bir bakici bulsan uzun soluklu bir sekilde surdurseniz bu isi cok iyi olur. Arastir et, icine sinsin tamam haklisin ama saglam birini buldun mu uzun sure her ikit araf icin de iyi bir is iliskisi olur bu. Baska care yok gibi.

Böyle düz bir konu değil bu Yengeç.
Madem "Anneanneye çocuk baktırtma ve sömürü" dendi, biraz özelimi açıvereyim:

Kafanızdaki yaşlı, yılgın kendisi için yaşayamamış anneanne/anne modelini öncelikle bir silin.
Her sene tatiline gezisine çıkan, bakımını minimumda düzenli yaptıran, arabasını alıp istediği yere basıp giden,her gün ayrı bir gezmedeki bir kadın düşün. Ki bu gayet onun hakkı, sorun yok, ben de bunu destekliyor ve gerektiğinde ona alan yaratıyorum. Sadece kafanızda canlanan romatizmalı yürüyemeyen bastonlu bir kadın değil, onu vurgulayayım.

Eşimle maddi-manevi kendimizi bir çocuğa hazırlayıp, üzerine düşündüğümüzde hem hazırdık, hem hazır değildik.
Çünkü o sıra fotoğrafçılık ve resim kurslarını ilkten düşünmeye başladığım aynı dönemdeydim. Mesleğimi yapmasam, ama hazır işimdeyken, kalan boşluğu bir başka eğitimle tamamlasam da sonraki senelerde mi bir çocuğum olsa düşünceleri... Hazır olup, neyi daha çok istiyorum tartımı.

Annemlerin aynı zamanlarda sürekli çocuk diye baskılaması da burada devreye giriyor.
"Baban kalp hastası, ölüp gidecek bi torun dahi görmeden" duygu sömürüleri ki babam görsün diye çocuk yapıvermedim bunun da altını çiziyorum, bakacağımdan emin halde sadece önceliğe kursları mı almalıyım kısmındaydım. Ve annemin günlerce, beni çocuk için ikna çabaları; verilen sözler burada başladı.
"Bak biz elden ayaktan düşmeden yapın çocuğu, ben elimden gelen yardımı yaparım kızım; biz varken niye bakıcı arayacaksın? Erteleme daha; yaşın, şartların her şeyin müsait. Kursa gitmek istediğinde, çocuğu bırakacağın adres belli" vs vs... Ve biz; 2 sokak arayla oturuyoruz annemle. İster benim evime geçer istediğini yapar (Sabahtan yemeğini her şeyini hazırlarım), ister oğlanı annemlere bırakırım. Bunlar söylenmez artı ihtiyaçları yok, bir miktar söylediğimde "Hakaret sayarım!" dedi. Bizim ailede parayla çocuk bakılmaz. Ama ben de inceliksiz biri değilim, istemediklerini bile bile evlerine alış verişi yapar gelirim ve lafı edilmez, gezi biletlerini yeri gelir ben ayarlarım ödemiş geçmiş olurum, hatta bana kızar.

Ben kendimden emin olduğum kadar, resim kursu konusunda annemin de desteğine güvenerek yola çıktım anlayacağın.
Hatta değil "Toruna bakmaktan sıkıntı gelmesi yorulması" beni ikinci çocuk için aylar önce ikna etmeye çalışıyordu ve benden çok ağır bir tepki aldı. Bilmem anlatabildim mi?

Ben onun derdini biliyorum.
Onun derdi beni tamamen yıldırıp, kendi sipariş vererek okuttuğu mesleğime kuyruğumu kıstırıp geri dönmem. Haftada 3 gün 2şer saat değil onun derdi, onun derdi sonuna kadar istediği yoldan gitmiyor olmam.
Kendisi gayet manipülatif bir insandır, ben onun yanında saf kalırım.
Sanırım artık anne değil, el gözüyle bakmam gerekecek.
Ama bakamadığımı da bilir.
Kendi basar gider, kardeşim-babam ben bakarım. Ki zerre yük değil başımla beraber, severek bakarım. Ama planım varken değil işte.
canım seni anlıyorum bende anneme baktırsam yarın birhün yarı yolda bırakabilir cünkü huyu bu beni cok önemseme kendi istekleri daha önemlidir genelde . bakıcı arama sürecinde iki hafta dayanamadı gidecem de gidecm diyip tutturdu .

sana tavsiyem degismez baskasını bul iyide bir zılgıt crk annene saygısızlık degil ama mesafeni koy . dalga gecer gibi yapıyor alsın babanıda götürsün yanında .

mesafe koymasaan yüzüne yüzüne vurmassan anlamıyor . basta acık konussaymıs keske

Okurken ben yoruldum yemin ederim bu nasıl koşuşturmacalı bi hayat

Koşuşturmaca filan yok sürekli yahu, üst üste geldi; arada böyle bi denk gelir, gezegen dizilimi gibi, nevrim döner.
Olan yine bu, neyi önemsesem, böyle milyon tane şey biner üzerine, elimden kayıp gidişini izlerim her seferinde ve her seferinde biraz daha bıkkınlığa ve tembelliğe "Bi bk değişmiyor nasılsa" tarafına kayarım. Bi de üstüne kendi hayatımı kendim çürütmeye başlarım. Öyle bi şey.

Böyle düz bir konu değil bu Yengeç.
Madem "Anneanneye çocuk baktırtma ve sömürü" dendi, biraz özelimi açıvereyim:

Kafanızdaki yaşlı, yılgın kendisi için yaşayamamış anneanne/anne modelini öncelikle bir silin.
Her sene tatiline gezisine çıkan, bakımını minimumda düzenli yaptıran, arabasını alıp istediği yere basıp giden,her gün ayrı bir gezmedeki bir kadın düşün. Ki bu gayet onun hakkı, sorun yok, ben de bunu destekliyor ve gerektiğinde ona alan yaratıyorum. Sadece kafanızda canlanan romatizmalı yürüyemeyen bastonlu bir kadın değil, onu vurgulayayım.

Eşimle maddi-manevi kendimizi bir çocuğa hazırlayıp, üzerine düşündüğümüzde hem hazırdık, hem hazır değildik.
Çünkü o sıra fotoğrafçılık ve resim kurslarını ilkten düşünmeye başladığım aynı dönemdeydim. Mesleğimi yapmasam, ama hazır işimdeyken, kalan boşluğu bir başka eğitimle tamamlasam da sonraki senelerde mi bir çocuğum olsa düşünceleri... Hazır olup, neyi daha çok istiyorum tartımı.

Annemlerin aynı zamanlarda sürekli çocuk diye baskılaması da burada devreye giriyor.
"Baban kalp hastası, ölüp gidecek bi torun dahi görmeden" duygu sömürüleri ki babam görsün diye çocuk yapıvermedim bunun da altını çiziyorum, bakacağımdan emin halde sadece önceliğe kursları mı almalıyım kısmındaydım. Ve annemin günlerce, beni çocuk için ikna çabaları; verilen sözler burada başladı.
"Bak biz elden ayaktan düşmeden yapın çocuğu, ben elimden gelen yardımı yaparım kızım; biz varken niye bakıcı arayacaksın? Erteleme daha; yaşın, şartların her şeyin müsait. Kursa gitmek istediğinde, çocuğu bırakacağın adres belli" vs vs... Ve biz; 2 sokak arayla oturuyoruz annemle. İster benim evime geçer istediğini yapar (Sabahtan yemeğini her şeyini hazırlarım), ister oğlanı annemlere bırakırım. Bunlar söylenmez artı ihtiyaçları yok, bir miktar söylediğimde "Hakaret sayarım!" dedi. Bizim ailede parayla çocuk bakılmaz. Ama ben de inceliksiz biri değilim, istemediklerini bile bile evlerine alış verişi yapar gelirim ve lafı edilmez, gezi biletlerini yeri gelir ben ayarlarım ödemiş geçmiş olurum, hatta bana kızar.

Ben kendimden emin olduğum kadar, resim kursu konusunda annemin de desteğine güvenerek yola çıktım anlayacağın.
Hatta değil "Toruna bakmaktan sıkıntı gelmesi yorulması" beni ikinci çocuk için aylar önce ikna etmeye çalışıyordu ve benden çok ağır bir tepki aldı. Bilmem anlatabildim mi?

Ben onun derdini biliyorum.
Onun derdi beni tamamen yıldırıp, kendi sipariş vererek okuttuğu mesleğime kuyruğumu kıstırıp geri dönmem. Haftada 3 gün 2şer saat değil onun derdi, onun derdi sonuna kadar istediği yoldan gitmiyor olmam.
Kendisi gayet manipülatif bir insandır, ben onun yanında saf kalırım.
Sanırım artık anne değil, el gözüyle bakmam gerekecek.
Ama bakamadığımı da bilir.
Kendi basar gider, kardeşim-babam ben bakarım. Ki zerre yük değil başımla beraber, severek bakarım. Ama planım varken değil işte.
artık hayatının ipleri senin elinde o yastasın eyleme gec

artık hayatının ipleri senin elinde o yastasın eyleme gec

Benim elimde zaten.
Ne yapayım? Babamı öylece tek başına bırakayım mı koca evde?
Kıyamayacağımı bildiğinden kendinden emin gidiyorum diyor zaten. Bir gün iki gün "Bana ne" desem, 3. güne dayanamam. Olmaz zaten, babamın ne suçu var?

Bence iyi bir bakici bulsan uzun soluklu bir sekilde surdurseniz bu isi cok iyi olur. Arastir et, icine sinsin tamam haklisin ama saglam birini buldun mu uzun sure her ikit araf icin de iyi bir is iliskisi olur bu. Baska care yok gibi.

Sene gidecek işte...
Ama bak Colin buraya yazıyorum; beni devamsızlıktan yaktırana kadar bekleyip, "Oğluşumu özledim dayanamadım" diyerek geri dönecek.
Adım gibi biliyorum.

Sene gidecek işte...
Ama bak Colin buraya yazıyorum; beni devamsızlıktan yaktırana kadar bekleyip geri dönecek.
Adım gibi biliyorum.
Ne kursuna gideceksin canim sen? Ozelde degil mi? Bir de kendi meslegin neydi senin,annen neden israr ediyor istemedigin bir meslekte?

Benim elimde zaten.
Ne yapayım? Babamı öylece tek başına bırakayım mı koca evde?
Kıyamayacağımı bildiğinden kendinden emin gidiyorum diyor zaten. Bir gün iki gün "Bana ne" desem, 3. güne dayanamam. Olmaz zaten, babamın ne suçu var?
kocaman kzıını düsünecegine babamı düaünsün baban üstünde böyle r sırunluşugun yok o senin minik cocugunu düaünüyormu . kıayamayacaksınız böyle bir konu acmayın degisim sart

Ne kursuna gideceksin canim sen? Ozelde degil mi? Bir de kendi meslegin neydi senin,annen neden israr ediyor istemedigin bir meslekte?

Çünkü o öyle istiyor. Aslında belki de istemiyor bilmiyorum sadece sesli düşünüyorum.
Belki de sadece benim canımı yakmayı seviyordur.
Özel kurs ayrı, bu sertifika için gideceğim devlet kursu. Devam isteniyor.

Koşuşturmaca filan yok sürekli yahu, üst üste geldi; arada böyle bi denk gelir, gezegen dizilimi gibi, nevrim döner.
Olan yine bu, neyi önemsesem, böyle milyon tane şey biner üzerine, elimden kayıp gidişini izlerim her seferinde ve her seferinde biraz daha bıkkınlığa ve tembelliğe "Bi bk değişmiyor nasılsa" tarafına kayarım. Bi de üstüne kendi hayatımı kendim çürütmeye başlarım. Öyle bi şey.
En azından kendi kendini iyileştiriyorsun ama kötü ama iyi kendi kendine yetebiliyorsun en güzeli bu, olan şeylerin sana mutlaka bi katkısı, getirdiği ve bi götürdüğü vardır ama bence senin karakterin çok güçlü ve bunlara tahammül edebiliyorsun çoğu insam çekip gidiyor be yallah diyor yallah, en sonunda sen kazanacaksın eminim :KK5:

kocaman kzıını düsünecegine babamı düaünsün baban üstünde böyle r sırunluşugun yok o senin minik cocugunu düaünüyormu . kıayamayacaksınız böyle bir konu acmayın degisim sart

Annemi yeneceğim diye babamı gücendiremem, vicdanımı karartamam. Üzgünüm.

Back