Annemle başım dertte

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

impressionshare

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2023
13
10
28
Selam. Annem beni delirtmek üzere lütfen beni sakinleştirin. Ben nişanlıyım. En başından düğün istemiyoruz diye anlaştık sadece nikah. Böyle anlastigimiz için nişanlımın ailesi bize araba aldi. Hatta bana aldılar nişanlımın arabası var benim yoktu, benim bekar evimde kalacağımız için ve işime uzak oldugu için tasinacaginiza sana araba alalım dediler. Ailemin durumu olmadığı için kendi ailemin alması gereken şeyler de dahil her şeyi onlar aldi. Tüm evi onlar duzdu yani. Ama artık annemi kim doldurduysa annem tutturdu düğün yapın. Böyle olmaz sana yakışmaz diye. Ben hayır dedikçe tutturdu onlar cimri sen istiyorsun nişanlınin ailesi mi yapmıyor demeye. BU İNSANLAR CİMRİ OLSA SENİN YAPMAN GEREKEN ŞEYLERİ YAPAR Mİ? Ki nişanlımın annesi de bize hep kızar niye düğün istemiyoruz diye ve bizi hep zorlardi size güzel bir düğün yapalım diye (yaptıkları ve verdikleri her şeye rağmen). Neyse sonuç olarak annem sussun diye düğün yapmaya karar verdik ama düğün dediğim çok küçük bir kutlama düğün değil. Kaynanam da Allah razı olsun seve seve kabul etti o da çok istiyordu bir kutlama olsun. Ama ben çok utandım, yerin dibine girdim. Sanki baştan kandırdım sonradan düğün çıktı gibi oldu
Sürekli annem bir şeyler istiyor yok gelin almada bando takımı olsun, yok şu olsun bu olsun. Sürekli de bunlar çok cimri bunlar hiçbir şey yapmıyor diyo. Hayır adamlar bana 2 milyona yakın para vermiş sence cimri olabilirler mi? Annem de kafasına göre yok kına organize etmiş yok zıttıri bittiri elalem ne der seylerine para veriyor. Ee madem paran vardı kına yapmaya bı yatak odası alsaydin? Neyse onlardan pek bir şey istemiuorum bu süreçte çünkü bı yemek takımı aldı hala kafama kakiyo. Geçen damatlık almamız lazım, dedi benim param yok. Ok dedim ben alırım ama sizin aldığınızi soyliycem. Sonra da tam o an yatak odasını almıştık dedim yatak odasını da nişanlımın ailesi aldı bu arada. Annem bı başladı bizim paramız yoktu biz de isterdik kizimiza her şeyin en güzelini yapalım ben çok üzüldüm falan filan. Duygu sömürüsü yani. Neyse çok uzattım nişanlımın ailesine karşı yerin dibindeyim annemin istekleri yüzünden. Ve kim bilir daha düğüne kadar neler isteyecek. Daha önümüzde kuaför masrafı var. İnşallah tüm akrabaları kuaföre getirip parasını istemez nişanlımın ailesinden. Ve durdan sustan da anlamıyor. Sürekli acindiriyor kendini duygu sömürüsü yapıyor ve sürekli nişanlımın ailesinin çok cimri olduğunu düşüncesiz olduğunu söylüyor ve ne dersem diyeyim değişmiyor.

Selam. Annem beni delirtmek üzere lütfen beni sakinleştirin. Ben nişanlıyım. En başından düğün istemiyoruz diye anlaştık sadece nikah. Böyle anlastigimiz için nişanlımın ailesi bize araba aldi. Hatta bana aldılar nişanlımın arabası var benim yoktu, benim bekar evimde kalacağımız için ve işime uzak oldugu için tasinacaginiza sana araba alalım dediler. Ailemin durumu olmadığı için kendi ailemin alması gereken şeyler de dahil her şeyi onlar aldi. Tüm evi onlar duzdu yani. Ama artık annemi kim doldurduysa annem tutturdu düğün yapın. Böyle olmaz sana yakışmaz diye. Ben hayır dedikçe tutturdu onlar cimri sen istiyorsun nişanlınin ailesi mi yapmıyor demeye. BU İNSANLAR CİMRİ OLSA SENİN YAPMAN GEREKEN ŞEYLERİ YAPAR Mİ? Ki nişanlımın annesi de bize hep kızar niye düğün istemiyoruz diye ve bizi hep zorlardi size güzel bir düğün yapalım diye (yaptıkları ve verdikleri her şeye rağmen). Neyse sonuç olarak annem sussun diye düğün yapmaya karar verdik ama düğün dediğim çok küçük bir kutlama düğün değil. Kaynanam da Allah razı olsun seve seve kabul etti o da çok istiyordu bir kutlama olsun. Ama ben çok utandım, yerin dibine girdim. Sanki baştan kandırdım sonradan düğün çıktı gibi oldu
Sürekli annem bir şeyler istiyor yok gelin almada bando takımı olsun, yok şu olsun bu olsun. Sürekli de bunlar çok cimri bunlar hiçbir şey yapmıyor diyo. Hayır adamlar bana 2 milyona yakın para vermiş sence cimri olabilirler mi? Annem de kafasına göre yok kına organize etmiş yok zıttıri bittiri elalem ne der seylerine para veriyor. Ee madem paran vardı kına yapmaya bı yatak odası alsaydin? Neyse onlardan pek bir şey istemiuorum bu süreçte çünkü bı yemek takımı aldı hala kafama kakiyo. Geçen damatlık almamız lazım, dedi benim param yok. Ok dedim ben alırım ama sizin aldığınızi soyliycem. Sonra da tam o an yatak odasını almıştık dedim yatak odasını da nişanlımın ailesi aldı bu arada. Annem bı başladı bizim paramız yoktu biz de isterdik kizimiza her şeyin en güzelini yapalım ben çok üzüldüm falan filan. Duygu sömürüsü yani. Neyse çok uzattım nişanlımın ailesine karşı yerin dibindeyim annemin istekleri yüzünden. Ve kim bilir daha düğüne kadar neler isteyecek. Daha önümüzde kuaför masrafı var. İnşallah tüm akrabaları kuaföre getirip parasını istemez nişanlımın ailesinden. Ve durdan sustan da anlamıyor. Sürekli acindiriyor kendini duygu sömürüsü yapıyor ve sürekli nişanlımın ailesinin çok cimri olduğunu düşüncesiz olduğunu söylüyor ve ne dersem diyeyim değişmiyor.

Sen annenden pek farklı biri değilsin. Gerçekten utansan en başta arabayı kabul etmezsin, annenin lafıyla düğün yaptırmazsın. Annenin ağzıyla hareket edeceksen,yetişkin olup olgun davranmayacaksan evlenip insanların başını yakma. Anne kız kafa kafaya vermişsiniz, istedikçe istiyorsunuz.

Sen sevgilinle bir karar almışsın, düğün olmayacak demişsin, sonra annen istedi düğün olacakmış. Bu en başta sevgiline saygısızlık. Tüm evliliğin böyle annenin ağzından çıkacak laflarla mı geçecek? Ne kadar ayıp ve saygısızca bir şey bu yaptığın.

Arabayı sizin üzerinize mi aldılar ? Ruhsatta kimin adı yazıyor ?

Sen annenden pek farklı biri değilsin. Gerçekten utansan en başta arabayı kabul etmezsin, annenin lafıyla düğün yaptırmazsın. Annenin ağzıyla hareket edeceksen,yetişkin olup olgun davranmayacaksan evlenip insanların başını yakma. Anne kız kafa kafaya vermişsiniz, istedikçe istiyorsunuz.

Sen sevgilinle bir karar almışsın, düğün olmayacak demişsin, sonra annen istedi düğün olacakmış. Bu en başta sevgiline saygısızlık. Tüm evliliğin böyle annenin ağzından çıkacak laflarla mı geçecek? Ne kadar ayıp ve saygısızca bir şey bu yaptığın.
Yav çok biliyorsun dimi oturduğun yerden ahkam kesmek ne kolay. Şimdi iyi bir insan ve erkeklerin gözdesi kaynanalarin biricik gelini mi oldun? Annemle ne kavgalar verdim artık gorusmeme kararı almaya kadar getirdim. Nişanlım aramızı buldu, geçecek sabret onu da anla düğünden önce olur böyle şeyler vs vs. O bana müsaade etmedi o aramızı yaptı. Arabayı da ben istemedim nişanlım istedi zaten onun uzerine oldu. Ama ben kullaniyorum

Bizim ailede benzer bir gelin alma hikayemiz var, yaklasik 10 yillik evliler hala kizin ailesinin istekleri bitmez. Evlilikleri sürekli direkten donuyor, siz de annenizi bir an evvel durdursaniz iyi olur.

benim bekar evimde kalacağımız için ve işime uzak oldugu için tasinacaginiza sana araba alalım dediler. Ailemin durumu olmadığı için kendi ailemin alması gereken şeyler de dahil her şeyi onlar aldi. Tüm evi onlar duzdu yani.
Sizin bekar evinizde hiçbir eşyanız yok muydu ? Nişanlınızla kendi oturacağınız eşyaları; neden ikiniz birleşip kendi paranızla almadınız ?

Yav çok biliyorsun dimi oturduğun yerden ahkam kesmek ne kolay. Şimdi iyi bir insan ve erkeklerin gözdesi kaynanalarin biricik gelini mi oldun? Annemle ne kavgalar verdim artık gorusmeme kararı almaya kadar getirdim. Nişanlım aramızı buldu, geçecek sabret onu da anla düğünden önce olur böyle şeyler vs vs. O bana müsaade etmedi o aramızı yaptı. Arabayı da ben istemedim nişanlım istedi zaten onun uzerine oldu. Ama ben kullaniyorum

Başlık parası istemek yerine başka şeyler aldırıp, ödetip resmen başlık parası kitlemişsin. Annenle sınır çizemeyip, mesafe koyamayıp o kadar kavga ettiğine kimse inanmaz. Tabi canım senin hiç gönlün yoktu bu kadar talebe hediyeye arabaya hep seni zorladılar.

Annenle bu kadar kavga etsen öyle karar alsan, kuaförü napacağız demezsin, kendi cebinden öder çıkarsın konudan ama yok bu modern başlık parası istemek. Açlık bu resmen. Birde çalışıyorsun. Hiç mi evlenme yoluna girmeden bir para biriktireyim demedin? Yatak odasını kitlemeseydiniz bari aileye. Ayıp denen bir şey var.

Sizin bekar evinizde hiçbir eşyanız yok muydu ? Nişanlınızla kendi oturacağınız eşyaları; neden ikiniz birleşip kendi paranızla almadınız ?
Tüm beyaz eşyalar halı ve perdeleri nisanlanmadan önce sıfır almıştım ben. Onun için zaten geri kalan her şeyi nişanlımın ailesi almakta ısrarcı oldu

Başlık parası istemek yerine başka şeyler aldırıp, ödetip resmen başlık parası kitlemişsin. Annenle sınır çizemeyip, mesafe koyamayıp o kadar kavga ettiğine kimse inanmaz. Tabi canım senin hiç gönlün yoktu bu kadar talebe hediyeye arabaya hep seni zorladılar.

Annenle bu kadar kavga etsen öyle karar alsan, kuaförü napacağız demezsin, kendi cebinden öder çıkarsın konudan ama yok bu modern başlık parası istemek. Açlık bu resmen. Birde çalışıyorsun. Hiç mi evlenme yoluna girmeden bir para biriktireyim demedin? Yatak odasını kitlemeseydiniz bari aileye. Ayıp denen bir şey var.
Ablacım inan sana burada sabaha kadar konuyu anlatmak isterdim ama o kadar boş vaktim yok. Neyse huzursuzluktan uyuyamiyodum sağol seni gördüm en azından benim bu durumlar geçici senin gibi kalıci sorunlarım yok diye sevinerek uyuycam iyi geceler

sana benden minik bir tavsiye ne olursa olsun ama ne olursa olsun lütfen anneni aileni karşı tarafa kötüleme ellerine asla böyle bir koz verme anladığım kadarıyla sende çalışıyorsun ailen yapamıyorsa bir zahmet çeyizini vs kendin al öde aileni karşıya bu kadar ezdirme her aldıklarını da ballandıra ballandıra kabul etme gün gelir bunları yüzüne bir bir vururlar sonra o sinir oluyorum dediğin anneciğinin omzunda ağlarsın

Ablacım inan sana burada sabaha kadar konuyu anlatmak isterdim ama o kadar boş vaktim yok. Neyse huzursuzluktan uyuyamiyodum sağol seni gördüm en azından benim bu durumlar geçici senin gibi kalıci sorunlarım yok diye sevinerek uyuycam iyi geceler

Ben senin gibi aç, soyguncu bir insan olmadığım için bir sorunum yok.

Nişanlına ağlayıp bayılarak (gerçekten bayılmışsın) araba kitlemişsin, araba alın düğün olmasın diyerek düğünü kitlemişsin, biraz gözün tok biri olsan arabayı geri verirdin, yatak odasını bile kitlemişsin, şimdi kuaförü kitleme derdindesin. Annenin ağzıyla hareket eden daha büyümemiş birisin. Ben gerçekten ama seni çok takdir ediyorum, böyle asla gözünüz doymadan, modern geçinip, resmen modern şekilde başlık paralarını erkeklerden yoluyorsunuz. Keşke ayılıp bayılmadan dürüstçe bunları istiyorum deseymişsin. Ben istemedim onlar araba aldı, ben kabul etmedim onlar aldı, ben istemedim annem istedi, onlar aldı ben utandım bla bla bla.

Hayatta kendine bir insan olarak emek vermek varken, yetiştirmek varken, böyle bir hayatı kendine yakıştırıyor musun? Ne farkın var başlık parası karşılığı evlenen kızlardan?

Bence annene sinirleneceğine dönüp bir karşı tarafın ailesine de bak… Şu an bir melek misali canımlı cicimli davranan kaynanan sebebiyle annenin omzunda çok ağlarsın. Kendi aileni bu kadar ezdirme de ezikleme de! Bir düşün önce bu melek kaynananın kızı olsa mesela böyle mi evlendirir bir talebi olmaz mı? Annen çok haklı sevgilinin ve ailesinin durumu varsa bunlar normal alınması gereken şeyler. Bu eşit haklar dediğimiz şey böyle bir olgu değil. Eşitlik diye diye kadınların kıymetsiz olduğu bir sürece doğru ilerliyor ilişkiler. Kadınlar kendi ayaklarına sıkıyor resmen.. Kadın Erkek ilişkisinde birinci kural bellidir; erkek tarafı ve erkek kişisi ne kadar yatırım yaparsa bilinçaltında da o adam için o kadar kıymetli olursun. Ayrıca araba sana alınmamış henüz evlenmediniz, kendi oğullarına araba almışlar. Emin ol sana hediye olsaydı senin üstüne olurdu… Karşı taraf da aptal bir aile değil evlenmeden senin üzerine araba alınmamış. Biraz farkına var. Belli ki ailenin durumu yok. Bunu niye kompleks yaptın onu anlamadım. Annenin başının etini yeme. Onun yerine “Her şey gönlümden geçtiği gibi oluyor ben de özenip istiyordum hayatım” deyip sevgiline teşekkür et. Kendini borçlu hissetme. Kendini buna değer gör. Bu adam seninle evlenmek istiyor ve seni seviyorsa zaten memnun ve mutlu etmek için elinden geleni yapar maddi manevi. Neden imkan varken aza kanaat getirip eziklik hissediyorsun onu anlamadım. Benim eşim evlenirken her şeyi yaptı. Benim maddi durumum da vardı hiçbir şeye de dokunmadım. Erkeklik sadece yatakta olmuyor her alanda ve her anlamda maddi manevi arkanda olacak biri olmalı. Öyle biriyse tadını çıkar. Annenle kötü olup bunu da karşı tarafa yansıtma. Sen böyle hissedersen karşı taraf da bunu hisseder ve zamanı gelir yüzüne vurur. Sakın ailenle ilgili kötü şeyleri anlatma. Gün gelir kavga ettiğinizde sende onların kızısın lafını suratına yersin. Evlilik uzun bir maraton biraz iradeni ve aklını kullanmalısın. Mutluluklar.

Dışardan nasıl görünüyor biliyor musun? Tüm bu yapılanlara değmezmişsin hissiyatı verme insanlara. Aman bir şey istemeyeyim de hemen beni alsınlar gibi yamanmak istiyormuşsun gibi bir algı oluyor. Ve inan bana erkek tarafı bunu hisseder. Mağrur olmak böyle bir şey değil. Evleniyor yapacak tabi diyeceksin. Çünkü o eve girince evlenip en çok çileyi sen çekeceksin. İstediği kadar eşin yardım etsin. Evlilik en çok erkeğe yarar. Erkeğin başını bağlamak deyimi buradan gelir. Çünkü düzenli bir evi olur ailesi olur. Ben evlenip de maddi manevi ve statü olarak ilerlemeyen erkek görmedim. Ama kadınlar öyle değil tam tersi yıpranıyorlar….

Düğün olayının da modernlikle bir alakası yok. Gidip Paris’te evlenip Bebek’te yaşayacaksan okey düğün yapma. Ama durum öyle değilse dul musun çocuklu musun niye düğün olmadı diye arkandan kırk yıl konuşulur ve emin ol rahatsız edici olur. Küçük bile olsa bir düğün yap bence. Buraya fikir almak için yazdığını varsayarak fikir veriyorum.

Düğün olayının da modernlikle bir alakası yok. Gidip Paris’te evlenip Bebek’te yaşayacaksan okey düğün yapma. Ama durum öyle değilse dul musun çocuklu musun niye düğün olmadı diye arkandan kırk yıl konuşulur ve emin ol rahatsız edici olur. Küçük bile olsa bir düğün yap bence. Buraya fikir almak için yazdığını varsayarak fikir veriyorum.
Ne alaka illa insanlar ÖYLE DİYON BÖYLE DİYON DERDİN NEDİR SÖYLEMİYON şarkısı eşliğinde eşiyle oynayıp düğün yapmayı sevmiyor olabilir. Ben küçüklüğümden beri sevmem zarif gelmiyor bana düğün yapmadım gayet normal. Dul tabiri falan kalmadı bu arada çoktan derin sulara gömdük

İyi de sen annenin demesine göre mi hep evliliğini sürdüreceksin. Demek ki sende istememem yan cebime koy yapıyorsun. Hayır sen ben düğün istemiyorum dedikten sonra annen ne yapabilir merak ettim?
Erkek annesi olduğunuz o kadar belli ki…. Bir de daha önceki yorumlarınızda birinin oğluyla evlendiniz diye bir şey istemeye hakkınız yok vs yazmışsınız… Sevilmek ve değer görmek senin için her şeyin yapılması (imkan dahilinde) demek ki tatmadığınız bir duygu ki sürekli bir kayın aileye yaranma modundasınız… Gelinler naz evi olmadı mı erkeğe yamanmak gibi oluyor bence çok nahoş. Oğlum olsa ve boşver aman almayın neyse diyip utanan birini getirse bir durup düşünürüm demek ki kendini layık görmüyor diye. Kaldı ki durumum olsa oğluma ve kızıma feda olsun der bir düğün bir kına çeyiz eşya vs vs alırım lafı bile olmaz.

Ne alaka illa insanlar ÖYLE DİYON BÖYLE DİYON DERDİN NEDİR SÖYLEMİYON şarkısı eşliğinde eşiyle oynayıp düğün yapmayı sevmiyor olabilir. Ben küçüklüğümden beri sevmem zarif gelmiyor bana düğün yapmadım gayet normal. Dul tabiri falan kalmadı bu arada çoktan derin sulara gömdük
Ah ya… Hayalinizdeki düğünün bu olması beni güldürdü gece gece. Benimki oldukça zarif ve sofistikeydi. Ha ayrıca karşı tarafın ailesi veya benim ailem böyle bir düğün isteseydi de kırmazdım insanları onların oğlu kızı evleniyor biraz da insanların gönlünü kırmadan yapılabilir ortası bulunur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X