- 19 Mayıs 2020
- 46.784
- 209.616
- 548
- Konu Sahibi MakeupAyla
-
Valla şurda bir çoğumuz sen kızsın her yere kafana göre gidemezsin, istediğin okul olmaz dizimizin dibinde otur aklımız kalmasın, akşam ezanını geçirsen bacaklarını kırarım diye büyütüldük. Ama en ufak fırsatta feriştahı gelse işe yaramadı, daha fazla duramadık. Bi yaştan sonra yetiştirilme tarzı bahanesi sökmüyor. Herkes harika yetiştirilmedi. +30 yaştan sonra bunlar bahane.Konu sahibine yükleniyoruz ama bu durumun olması için aile elinden geleni yapmış.
- Başka şehirde okula gönderme, açıktan okul bitirilsin, çocuğun kariyerine zarar ver
- Bekarken kız arkadaşıylarıyla bile olsa gezmesine izin verme
- Bakkala bile gitmesine karış
Ondan sonra neden bağımlılık oldu? Ya ne olacaktı?
Konu sahibi mevcut döngüyü biraz siz kıracaksınız. Hemen hobi edinip kurslara gidin, mesela fotoğrafçılığa gidip günü birlik gezilere gidebilirsiniz. İnternetten lise dönemi okul arkadaşlarını bulup muhabbete başlayabilirsiniz. Yakınınızdaki parkta çocuk aile grubu bile olur.
Aileniz uzaklaşınca içinize kapanmayın, kendinizi zorlayarak da olsa dışarıya açmaya çalışın.
Yasasınlar zaten herkes ne yaparsa yapsın ben yorum yapmıyorum onlara nası mutlularsa oyle yapsınlar.ayaklrımın uzerınde durabılcek meslehım yok ayrıca saglık durumumda uzun sure goturmez.sureklı hergun kas gevseltıcı ıcmem lazım daha once denedım ve ıkı sene benı goturdu bu durum.ama zaten ayrılıp ayrı ev tutup calısıp tek basıma yasıcak kadar genıs bı babam yok yanına alır calısamamdaEşinizle sıkıntınız varsa bosanın. Annenize de yazık.
Ayrıca hayatlarını yaşasınlar
Gıdıcem o kdr bısıler yapıyorum zaten ancak seneye bnm bebegı krese verırsem bosa cıkarım bıraz daha dısımı sıkarsam rahat ederım.en rahat zaten gıttıgım kursta bulurum kendıme baska turlu cevre zorKayinvalideniz cok dincmis bakarmis ya siz bosanirsaniz simdi birakin bir iki saatligine gidin kursa madem.
Masallah kadınlar klubundekı herkes bırbırınden zeyna bırbırınden guclu yarıs atlarını aratmıcak derecede masallah yorum yapan ve baya fıkrı olan herkesı ayakta alkıslıyorumValla şurda bir çoğumuz sen kızsın her yere kafana göre gidemezsin, istediğin okul olmaz dizimizin dibinde otur aklımız kalmasın, akşam ezanını geçirsen bacaklarını kırarım diye büyütüldük. Ama en ufak fırsatta feriştahı gelse işe yaramadı, daha fazla duramadık. Bi yaştan sonra yetiştirilme tarzı bahanesi sökmüyor. Herkes harika yetiştirilmedi. +30 yaştan sonra bunlar bahane.
Verecekler. Er ya da geç. Çok gördük biz o maşallahlık kaynanaları, sizinki özel model değil. 1 yıl geçsin üstüne para bile verecekler. Buraya yazıyorum. Zamanı gelince açar okursunuz.Ne alaka ya sız bana gerı verırler dıyosunuz ben vermezler dıyorum evladımı alamam zaten esımın gucu yerınde benım statum ondan dusuk bır.ıkıncıxı kaynanam bıkmaz benmı bılıyorum yasadıgım kadını sızmı ya? Kadın cocuklarının manyagı dıyorum asırı duskun torunlarına asık ve cok guclu genc yorulmaz etmez yanı ben ayrılsamda cocugymu vrrmezler
Biz Xena değiliz siz fazla bağımlı birisiniz. Anneniz babanız tevekkeli memleketin bi ucuna kaçmamış. Artık hayatınızın sorumluluklarını alacaksınız, yapacak bir şey yok.Masallah kadınlar klubundekı herkes bırbırınden zeyna bırbırınden guclu yarıs atlarını aratmıcak derecede masallah yorum yapan ve baya fıkrı olan herkesı ayakta alkıslıyorum
Valla gayet guzel hayatları var nısanda gıdıp koye kasımda gelıyolar.kımse gıdıp gelmeyın demıyo.babam hele altında araba cebınde para annem karısmazda sabah cıkar aksam gelır eve asırı sosyal kımsenın kımseye karıstıgı yok o nedenle ben aıleme ebeveynlık yapıyorum zaten burdakı herkesten daha fazla sorun yasadım hayatımda.ben yıllarca akıl hastası bı anneyle ugrasıyorum.o sorunlardan kacmak ıcın esımı sevdım ama tam tanımadan evlendım.sevıyorum ama fıkırlerımız uymuyo uydurmak ıcın cok fedakarlık yapıyorum hep kendımden verıyorum.kımse bılmeden yorum yapmasınAilenizin hiç hayatı olmasın ömür boyu siznle olsunlar hatta siz 50 yaşına gelin ve aileniz yanınızda olsun asla bir yetiskin olmayın hep onların bebeği olun
Ayrılamam kı bacım babam benı baska sehırde kzandgm okula bıle yollamadı acıktan bıtırdım bende okulu.satıs danısmanlıgından baska ıs tecrubem olmadı.bekarken yapıyodum onuda.smdılerde kronık kas agrılarım benı adım atamaz hale getırdıgı ıcın uzun surelı bı ıs benım canımı cok yakıyo oyle olmasa temızlıkcılık bıle yapardım ben gocunmam yaptıgım ısten.annemlerın yokluguna alısıp bolca dua ıle allah esıme akıl fıkır versın demekten baska carem yok
Ben hayatımın sorumlulukları bılmem kac yasından berı aılemı guderek aralarındakı sorunlarla hep ben ugrasarak zaten bı basıma bu hale gelmısım getırmısım ıslerı.kımse gucumu yada olgunlumu sorgulucak yorum yapacak yeterlılıkte degıl burda hayat hıkayemı sonuna kadar yazacak halımde yok.esımle anlasamıyorum ama ayrılamam.ama aılemede cok duskunum gıttıklerınde yalnız hıssederım.evet alısırım sorun yok ama ımkanları varken yaptıkları sacma.torunlarını buyudugunu gormeden zaman gecıcek .anne baba destegı hayatta es kadar onemlı.benım aılem zaten nısanda gıdıp kasıma kadar koyde duruyo kımsenın onlara krısıtıgıda yok e halıyle dıger zamanda da aılemı yanımda ıstıyorum hklı olarakBiz Xena değiliz siz fazla bağımlı birisiniz. Anneniz babanız tevekkeli memleketin bi ucuna kaçmamış. Artık hayatınızın sorumluluklarını alacaksınız, yapacak bir şey yok.
ben bekarken saglıklı oldugum zamanlarda calısıyordum aılem yanımda degıldı her ısımı gorurdum geldıklerınde yanıma neden geldınız ıyıyım bıle derdım
bagımlı yetıstırdı babam bakkala bıle yollamazdı dusun cok baskıcı bı aılem vardı
Harry Potter'daki Ruh Emıciler gibiVar böyle manyaklar
Benim ablamda babamlar Ankara'ya taşınmaya karar verdiğinden beri depresyonda (sözde )
Vay efendim niye onu orda birakmislarda Ankara'ya tasinmislar
Ulan babam emekli oldu Ankarada diğer kızım atandi bekar yaşıyor, hem yakınında olalim hem o şehri daha çok seviyorum annenizde öyle, nefes alıyor orada dedi taşındı
Sen ne delleniyosun kaç yıldır vay beni bıraktınız da benim kolum kanadimdiniz diye
Yetişkin olamamış hareketler bence.
Kompleksli tipler kesinlikle
Hiç anlamadım anlamayı da düşünmüyorum
Soğudum böyle böyle zaten kendisinden
Aramasa aramiyorum arasa isim vardı diyorum acmiyorum
Görüşmek iyi gelmiyor bana ömür torpusu insanlarla, kanimdanda olsa
Bencillik gaddarlik her ne derlerse artık bana bunları okuyanlar
Benim kafam böyle rahat
Babam dar kafalı ben araba kullanmayı oğtendıgımde kullanmayım tek dıye abısıyle gıtsın yoksa gıtmesın demıs kullanmasın yanı bıraktım kullanmadım kızdım zaten arabası bana dusmuyodu ısı oluyodu arabada almazdı almadı dedık.borcsuz evlendık esım bırıkım yapmıs aılemde destek oldu evde aldık borc oduyoz evlendımızden berı smdı araba degıstırdık ıkı taksıt oduoz almamız zor.esıme ısten sırket arabası verirlerse bu olan araba bana kalır ancak o zaman rahata cıkarım onada srneler var bana otubus tramvay yarar.gıtcekleeı yer otobus tramvayın otesınde yer..el kadar bebeyle onca saatlık yol cekılmez gidip gelmeye gun ıcınde.zaten suankı ekonomı ve phalılıktada araba almaz esımSiz kendiniz ve aile ekonominize uyan bir ev bulup tasinsaniz ailenize uzak olmayı düşünür müsünüz? Şahsen ben düşünmem,ülke bile değiştiririm.
Onlar da doğurmuş, büyütmüş,evlendirmis. Hala daha arkanızda mi dolassinlar düşerseniz kalkın diye.
Türkiye'de çoğu aile zaten emekli olup köye donuyor, çocuğuyla arasına şehirler giriyor.
Bana çok normal geldi.
Ne güzel bir ev daha alacaklar işte. Bu yaştan sonra o evi ne yapsınlar? Size miras birakmak için istediler belki de.
Ayrıca ananiz babanız Monopoly oynar gibi şehirde yaylada evler alırken(durumları iyi olduğu için borçsuz evlendiğinizi öngörüyorm) siz neden bir araba bile alamadiniz? Buna üzülün bence,bebeğiniz de var. Eşinizi darlayin imkanı varsa bir araba alsın. Rahat rahat gidersiniz annenize
Baban geri kafalı, annen akıl hastası,anan baban baskıcı...Babam dar kafalı ben araba kullanmayı oğtendıgımde kullanmayım tek dıye abısıyle gıtsın yoksa gıtmesın demıs kullanmasın yanı bıraktım kullanmadım kızdım zaten arabası bana dusmuyodu ısı oluyodu arabada almazdı almadı dedık.borcsuz evlendık esım bırıkım yapmıs aılemde destek oldu evde aldık borc oduyoz evlendımızden berı smdı araba degıstırdık ıkı taksıt oduoz almamız zor.esıme ısten sırket arabası verirlerse bu olan araba bana kalır ancak o zaman rahata cıkarım onada srneler var bana otubus tramvay yarar.gıtcekleeı yer otobus tramvayın otesınde yer..el kadar bebeyle onca saatlık yol cekılmez gidip gelmeye gun ıcınde.zaten suankı ekonomı ve phalılıktada araba almaz esım
Bıde oturdukları ev kendılerının oturdukları evı yuksek kıraya verıp toplu alcaklar kırayı yayladakı eve doğal gaz dosetmek ıcın..bu arada dıger yandan bana uzak olan baska eve tasıncaklar oda onların alalı baya oluyo ama uzakSiz kendiniz ve aile ekonominize uyan bir ev bulup tasinsaniz ailenize uzak olmayı düşünür müsünüz? Şahsen ben düşünmem,ülke bile değiştiririm.
Onlar da doğurmuş, büyütmüş,evlendirmis. Hala daha arkanızda mi dolassinlar düşerseniz kalkın diye.
Türkiye'de çoğu aile zaten emekli olup köye donuyor, çocuğuyla arasına şehirler giriyor.
Bana çok normal geldi.
Ne güzel bir ev daha alacaklar işte. Bu yaştan sonra o evi ne yapsınlar? Size miras birakmak için istediler belki de.
Ayrıca ananiz babanız Monopoly oynar gibi şehirde yaylada evler alırken(durumları iyi olduğu için borçsuz evlendiğinizi öngörüyorm) siz neden bir araba bile alamadiniz? Buna üzülün bence,bebeğiniz de var. Eşinizi darlayin imkanı varsa bir araba alsın. Rahat rahat gidersiniz annenize
Belki toruna torbaya doydular, kalan belki de en fazla bi 10 sene ömürlerinden, belli yaştalar diye insanlara reva gördüğünüz hayat kuş gibi evinde oturup haftada bir torun torba görmek. Ha bi de arada gidebilirler diledikleri yere. Zorunda değiller. Bırakın artık kalan zamanlarını nasıl istiyorlarsa öyle geçirsinler. Siz de artık kocayı boşar mısınız, boşamaz mısınız, sizin bileceğiniz mesele. Ama hayatınıza devam etmek zorundasınız, size sorulmadan değişen şartlara bir şekilde uyum sağlayacaksınız, hayat böyle bir şey. Malesef.Ben hayatımın sorumlulukları bılmem kac yasından berı aılemı guderek aralarındakı sorunlarla hep ben ugrasarak zaten bı basıma bu hale gelmısım getırmısım ıslerı.kımse gucumu yada olgunlumu sorgulucak yorum yapacak yeterlılıkte degıl burda hayat hıkayemı sonuna kadar yazacak halımde yok.esımle anlasamıyorum ama ayrılamam.ama aılemede cok duskunum gıttıklerınde yalnız hıssederım.evet alısırım sorun yok ama ımkanları varken yaptıkları sacma.torunlarını buyudugunu gormeden zaman gecıcek .anne baba destegı hayatta es kadar onemlı.benım aılem zaten nısanda gıdıp kasıma kadar koyde duruyo kımsenın onlara krısıtıgıda yok e halıyle dıger zamanda da aılemı yanımda ıstıyorum hklı olarak
Hanı sureklı aynı evde olunca sorun oluyo dedıgın dogru ama kalmadıkca cok vakıt gecırmedıkce sorun olmuyo ıste oylede olsa anne baba dıyorsun kuzu kızma yanı kopulmuyo ondanBaban geri kafalı, annen akıl hastası...
Eee , bırak uzak dursunlar işte bir tık. Sen niye peşlerinde koşmak istiyorsun hiç anlamadim
Yok okutmadıfı lıse zamanlarında ama sonra yasım buyudu ve dınlemedım o okutmadıfı karsı cıkamadıgım zamanlar cok saf oldugum zamanlardı 17 lı zamanlar sımdıkı kafam olsa zaten yazar kazanır kendım gıderdımMesajlar arasında çelişki mi var bana mı öyle geldi?
Kaç mesajdır ailenizi kötülüyorsunuz. Anneniz akıl hastasıymış, babanız çok baskıcıymış. Kötüleye kötüleye bitiremediniz. Bu kadar kötülerse ne diye haftada bilmem kaç kere gidiyodunuz ve şu anda da taşınıyolar diye yakınıyosunuz? Zaten onlardan kaçmak için evlenmişsiniz ve kötü bir aile oldukları konusunda fikriniz de değişmemiş. Ee o zaman gidiyolar diye ne bu şiddet bu celal?Valla gayet guzel hayatları var nısanda gıdıp koye kasımda gelıyolar.kımse gıdıp gelmeyın demıyo.babam hele altında araba cebınde para annem karısmazda sabah cıkar aksam gelır eve asırı sosyal kımsenın kımseye karıstıgı yok o nedenle ben aıleme ebeveynlık yapıyorum zaten burdakı herkesten daha fazla sorun yasadım hayatımda.ben yıllarca akıl hastası bı anneyle ugrasıyorum.o sorunlardan kacmak ıcın esımı sevdım ama tam tanımadan evlendım.sevıyorum ama fıkırlerımız uymuyo uydurmak ıcın cok fedakarlık yapıyorum hep kendımden verıyorum.kımse bılmeden yorum yapmasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?