Evlilikte karı koca sorunları

Cevabını verseydiniz usulünce o zaman keşke, siz sustukça da coşmuşa benziyorlar. Çok sessiz kalınca bu tip çirkef insanlar edepten sustuğunuzu anlamıycak kadar cahil olduklarından sizi kolay lokma görürler. Onlar gibi çirkefleşmeden adabınca cevap verseydiniz bu kadar cesaret bulamazlardı.

Ben de sakin saygılı bir insandım, cevap vermez susardım. Fakat baktım sustukça eziliyorum daha da coşuyorlar bi iki defa büyük patlamam olmuştu, sonrasında da ters bi şey yaptıklarında anında müdahale etmeye başladım. Eşim de sağolsun benim evime kimse karışmasın karımdan ben mesulum herkes kendi ailesiyle ilgilensin, evime karışacak olursanız çok farklı şeyler olur demeyi başardı bi 5 6 yıl sonra. Çatlak sesler de kesildi böylece.

Yani iş kadın ve erkekte ailelerini idare etmesinde bitiyor, tabi sizde haksızlığa uğradığınızda susmazsanız.
İnanın ki belli seviyede soyledım ama anlamadılar. Annem konusmak istedi yeter bu ne boyle ogulları ıcın sureklı sana yuklenıyorlar diye. Ben ızın vermedim sorun cıkmasın diye. Cunku esımle annem bir kere kendi annesı ıcın yuz yuze geldi esim birsey demiyor sureklı susuyor. Zaten sorunda orda. Ailesıne de oyle benle ilgili bsy deseler susuyor. Bizde desek bana kopuruyor. Neler yaptım neler. Cekemedıler bastan beri istemedıler benı. 2 cocugumu ogrendı. Sız yaptınız istediniz bakın gıbı seyler soyledı. Neler neler.. Nasıl sqbredıcem dayanıcam bılmıyorum. Kaç kez boşanma asamasından donduk. Ama umrunda degıl. Ne bsy yapıyor ya alıkoyuyor. Bakıyor susuyor oyle. Ben daha cok cıldırıyorum.

Su an yazarken bile cok kotu oluyorum. Sinir krizi adım psikopata cıktı. Annesidir nedir tm esim bsy soyluyordur dedım. Ailemde yuvam kotu olmasın diye hep sustular. Esim ailem ıcın fedakarlık yaptı, ailem esim ıcınde. Ama kendi ailesıne gelince laf soylenınve kotu ben oluyorum. Benı susturuyor. Ben ailesıne de cok sey soyledım anlamadılar cunku dedıgınız gıbı esten kaynaklı hersey. Onların tarafında olunca ben dibe cokuyorum. Meslegımı var cok sukur. Bankacıyım.

EE tamam o zaman mis gibi iş.
Kurumsal bir yer çocuklarına ailen bakarsa, kocayı anında boşa.
Senin canından değerli mi?
Bir ton hastalığın varmış.
2 günlük dünyayı değmeyen insanlar için neden heba edesin ki.
Ayrıl ondan kendine mis gibi hayat kur.

Bu kadar hakaret üstüne hakarete nasıl sustunuz siz suktukca tepenize binilmiiş her defasında ağızlarının payını verecektin kimse aileme laf edemez diye kendini savunmamissin kendinizi eş ailesi karşısında ezik göstermişsiniz k.bakmayin alıp çocukları gidicektin eş kişisine diyecektin ya ailen ya ben bunları demediginiz taktirde sorunlar devam eder .
2 gun once ya ailen ya biz dedım. Ne yaptı. Konusmuyo. Siz ne anlarsınız? Cekıp gidemiyorum. Aileme guvenıyorum bakarlar. Rahatsız olan erkek kardesım var bobrek rahatsızlıgı hastaneye gidip geliyo surwklı emekli babam var o da rahatsız. 2 cocukla bi de ben gıttıgımde kendımı fazlalık hıssedyrm. Esim oraya tek gıdıyor coluk cocuk yok onlara ıyıce fırsat veriyor. Yoksa ailesiyle konusması rahatsiz degılım gercekten. Ama benı koruyamaması rahatsiz ediyor. Cocuklarıma adadım kendımı su an. Onlar ıcın susuyorum. Kavga ettik etkılendıler yazık gunah. Ben sustum kendime cekı duzen verıyorum ama tek taraflı olmuyor.

EE tamam o zaman mis gibi iş.
Kurumsal bir yer çocuklarına ailen bakarsa, kocayı anında boşa.
Senin canından değerli mi?
Bir ton hastalığın varmış.
2 günlük dünyayı değmeyen insanlar için neden heba edesin ki.
Ayrıl ondan kendine mis gibi hayat kur.
Ahh canım ahh.. Dogru diyorsun. 3 gunluk dunya ıcın degmıyor. Onların konusup konusmaması ilgilendirmiyor. Koca onemlı benım ıcın. Ben Cocuklarıma aynı seyı yapmıcam Allah nasip ederse. Bir kız bir erkek annesiyim. Dısarı cıkarken bile hep sorun sanki bizden rahatsiz oluyor gıbı. Kimi ailelere bakıyorum gayet mutlu. Evde suslenırım nereye gidiyorsun. Dıyorum sana suslendım anlamıyorsan napım dıyo kıskanamaz mıyım ya tamam da soyleme uslubu var. Sakalaşiyorum afedersiniz sırnasıyorum tamam yeter yorgunum git diyor. Ya cok dengesiz bir insan. Birsey diyor ertesi gun ben bunu demedim sen oyle anladın. Ben onu yapmadım sen yaptın. Araba kullanmak istiyorum ehliyetim var arabamızda var. Sen suremezsın guvenemıyorum sana. Herseyde bir sen yapamazsın edemezsin. Evde tamirat ısı bile yapıyorum az cok. Neresi ıyı olmuş tam yapmamışsın falan. Herseyde bir sey. Kendisi birsey yapacak misal yaa ne guzel olmuş dıyorum evet gayet iyi. Bu ara bana ne yapıyorsa bende aynı seyı yapıyorum. Ama nereye kadar. Daha sonra gıdıyor gul alıyor guya gonlumu alacak. Olacak is mi o da ayda yılda bir. Sımarmamam ıcınmış. Kıyaslama olmaz ama dıger kadınlara o kadar hayranım ki anlaşan herseylerı bir karısına askla bakan. 2.cocuk olduktan sonra 1 yıla kadar birsey yok sonra cıkıyor. Bıktım artık. Napıcam bılmıyorum.

2 gun once ya ailen ya biz dedım. Ne yaptı. Konusmuyo. Siz ne anlarsınız? Cekıp gidemiyorum. Aileme guvenıyorum bakarlar. Rahatsız olan erkek kardesım var bobrek rahatsızlıgı hastaneye gidip geliyo surwklı emekli babam var o da rahatsız. 2 cocukla bi de ben gıttıgımde kendımı fazlalık hıssedyrm. Esim oraya tek gıdıyor coluk cocuk yok onlara ıyıce fırsat veriyor. Yoksa ailesiyle konusması rahatsiz degılım gercekten. Ama benı koruyamaması rahatsiz ediyor. Cocuklarıma adadım kendımı su an. Onlar ıcın susuyorum. Kavga ettik etkılendıler yazık gunah. Ben sustum kendime cekı duzen verıyorum ama tek taraflı olmuyor.
peki babana kadar küfür eden insanları çekmek mi, yoksa ailenin evi mi? bak sana desteklermiş hemde. Evladına sahip çıkıyor ne güzel

Ahh canım ahh.. Dogru diyorsun. 3 gunluk dunya ıcın degmıyor. Onların konusup konusmaması ilgilendirmiyor. Koca onemlı benım ıcın. Ben Cocuklarıma aynı seyı yapmıcam Allah nasip ederse. Bir kız bir erkek annesiyim. Dısarı cıkarken bile hep sorun sanki bizden rahatsiz oluyor gıbı. Kimi ailelere bakıyorum gayet mutlu. Evde suslenırım nereye gidiyorsun. Dıyorum sana suslendım anlamıyorsan napım dıyo kıskanamaz mıyım ya tamam da soyleme uslubu var. Sakalaşiyorum afedersiniz sırnasıyorum tamam yeter yorgunum git diyor. Ya cok dengesiz bir insan. Birsey diyor ertesi gun ben bunu demedim sen oyle anladın. Ben onu yapmadım sen yaptın. Araba kullanmak istiyorum ehliyetim var arabamızda var. Sen suremezsın guvenemıyorum sana. Herseyde bir sen yapamazsın edemezsin. Evde tamirat ısı bile yapıyorum az cok. Neresi ıyı olmuş tam yapmamışsın falan. Herseyde bir sey. Kendisi birsey yapacak misal yaa ne guzel olmuş dıyorum evet gayet iyi. Bu ara bana ne yapıyorsa bende aynı seyı yapıyorum. Ama nereye kadar. Daha sonra gıdıyor gul alıyor guya gonlumu alacak. Olacak is mi o da ayda yılda bir. Sımarmamam ıcınmış. Kıyaslama olmaz ama dıger kadınlara o kadar hayranım ki anlaşan herseylerı bir karısına askla bakan. 2.cocuk olduktan sonra 1 yıla kadar birsey yok sonra cıkıyor. Bıktım artık. Napıcam bılmıyorum.

Çocuktan öncesi zaten psikolojik baskı ayrılmak için koca bir neden.
En büyüğü de zaten ailene karşı yapılan.
Ondan sonrası boş.

peki babana kadar küfür eden insanları çekmek mi, yoksa ailenin evi mi? bak sana desteklermiş hemde. Evladına sahip çıkıyor ne güzel
Beynim cok karısık. Baska bırı bana anlatsa dese bende aynısını soylerdım. Tabı ki kimse durumu cekmek istemez. Benimde korkularım var sanırım aklımda sorular. 2 cocuk sorumluluk.. Ne aradı ne sordu. Cocuklarla ne yaptıgımın umrunda degıl. Onceden boyle yapmazdı artık ailesı ıcın bırsey dedıgım de bu sekılde tavır alıyor. Neyse amacı ne demek istiyorsa. Birsey demezsem sorun yok. Bende zannediyorum eskısı gıbı degılız. Kocam arkamda. Megersem ben alttan aldıgım ıcın sesim cıkmadıgı ıcınmış

Ben sustum.
Ben sustum.

Susmayacaksınız efendim.
Sorunlar tam olarak susmanızdan kaynaklanıyor.
Aslında herseyı esime soyluyorum. Onlara karsı sımdıye kadar birsey demedim dediysemde guzellıkle. Bir ıkı kez esimin ailesinin evinde kavga ettik esim bana yuz tuttu. Sen surat yaptın kavgacısın dıye bavulumu alıp annemin evine giderken 6 aylık oglumla annemin evine bırakıp kendi annesinın evine giden insan.. Bir de bana herkese cevabını verıyorum diyor. Nasıl veriyor de se boyle mı olur ya da dıyosa onlar mı anlamıyor bilemiyorum ki. Bir de benden habersiz mesela onlara koyden bal getirtıyor esım. Dıyorum haberim nıye yok soyle en azından. Kardesıyle alışverış yaparlar haberim olmaz. Guzelce uyardım dedım senin ailen birsey demiyorum ama soyle en azından paylaş aileyiz yok. Birde 2 cocugum dogmadan doguma 1 ay kala evime geldiler. Doguda gorev yerımızde bekar kaynmla kaynanam o zaman kus degıldık 3 gun kaldılar. Hıc bırseyını eksik etmedim. Sancım coktu kahvaltı hazırladım. Ogle dışarı cıkardım gezdirdim. Kaynanaya bile yıkadım. Yaptım cunku bende anneyim dedım. Allah rızası ıcın. Ama bir adım atmaya calıştıkca olmuyor.

Aslında herseyı esime soyluyorum. Onlara karsı sımdıye kadar birsey demedim dediysemde guzellıkle. Bir ıkı kez esimin ailesinin evinde kavga ettik esim bana yuz tuttu. Sen surat yaptın kavgacısın dıye bavulumu alıp annemin evine giderken 6 aylık oglumla annemin evine bırakıp kendi annesinın evine giden insan.. Bir de bana herkese cevabını verıyorum diyor. Nasıl veriyor de se boyle mı olur ya da dıyosa onlar mı anlamıyor bilemiyorum ki. Bir de benden habersiz mesela onlara koyden bal getirtıyor esım. Dıyorum haberim nıye yok soyle en azından. Kardesıyle alışverış yaparlar haberim olmaz. Guzelce uyardım dedım senin ailen birsey demiyorum ama soyle en azından paylaş aileyiz yok. Birde 2 cocugum dogmadan doguma 1 ay kala evime geldiler. Doguda gorev yerımızde bekar kaynmla kaynanam o zaman kus degıldık 3 gun kaldılar. Hıc bırseyını eksik etmedim. Sancım coktu kahvaltı hazırladım. Ogle dışarı cıkardım gezdirdim. Kaynanaya bile yıkadım. Yaptım cunku bende anneyim dedım. Allah rızası ıcın. Ama bir adım atmaya calıştıkca olmuyor.

Sorunlarınızı bizzat kişinin kendisi ile konuşun.
Eşinize söylemeniz çok anlamsız.
Kv görümce kayın. Farketmez.
Kime kızdıysam direk ona gerekeni söylerim.

Fazla güzellik yaramıyor maalesef.

Kızlar birde sunu merak ediyorum. Az cok bilgim var ama netleştırmek ıstıyorum. Bu konuda bilen birileri varsa yazarsa memnun olurum. Boşanma davasını ben acıgım zaman butun herseyden muaf mi oluyorum. Yoksa yararlanmam ıcın onun mu acması lazım? Bir de işi uzman cavus. Benım psikolojik sıddet maruz kaldıgımdan bu durumlar olursa kendi isinı ne derece etkiler bileniniz var mı? Avukat arkadaslar veya sizler.

Sorunlarınızı bizzat kişinin kendisi ile konuşun.
Eşinize söylemeniz çok anlamsız.
Kv görümce kayın. Farketmez.
Kime kızdıysam direk ona gerekeni söylerim.

Fazla güzellik yaramıyor maalesef.
Konustum oncesınde anlamadılar. Esımde yanımdayken o da yanlarında neler neler soyledıler sesını cıkarmadı. En son dıyorum kendi kendime al basını cek git. 5 yıla girdi evlilıgımız.

Konustum oncesınde anlamadılar. Esımde yanımdayken o da yanlarında neler neler soyledıler sesını cıkarmadı. En son dıyorum kendi kendime al basını cek git. 5 yıla girdi evlilıgımız.

Al başını çek git o zaman doğru.

Daha önce yapmadığınız bir şeyi yapmanız lazım.
Zira hiç bir şey düzelmediği halde 5 yıla 2 çocuk sığdırılmış.
Kim niye ciddiye alsın bu sorunları?

Kv terbiyesizin önde gideni.. birde oğluna 2. karıyı alacakmış. Herkeste senin oğlunu bekliyordu :KK70:yani konu sahibi bunlara nasıl müsaade ediyor anlamıyorum...Okuduğum kadarı ile eşi de ayrı karaktersiz.

Ben şok oluyorum ya böyle konuları okudukça, kv babasına kötü kelime kullanıyor konu sahibi de ama anne bir dakika diyor güzelce anlatmaya çalışıyor
Ben o ailenin adını tanıdığı herkese rezil ederdim, numaralarını tek tek umumi yerlere mi yazmazdım ara beni diye yazıp pez.....klik nasıl oluyormuş görsünler diye, yani koca moca neder diye umrumda olmazdı hele böyle bir koca hiç olmazdı.:KK70::KK70:

Eşinin ailesine gitme eşin gitmek istiyor ise engel olma gitsin. Sen ailesinden hiç konu açma kötü birşey söyleme. Bazı Erkeklerim malesef beyinleri çok az çalışıyor sonradan idrak ediyorlar. Sen sakın ağızına alma onları bırak onlar kötülesin dursun. Bir zaman sonra sorgulamaya başlar.

Eşinin ailesine gitme eşin gitmek istiyor ise engel olma gitsin. Sen ailesinden hiç konu açma kötü birşey söyleme. Bazı Erkeklerim malesef beyinleri çok az çalışıyor sonradan idrak ediyorlar. Sen sakın ağızına alma onları bırak onlar kötülesin dursun. Bir zaman sonra sorgulamaya başlar.
Oyle yapıyorum zaten aksine ben dıyorum git ara konus telefonu bazen acmıyo annesı aradığında dıyorum ac birsey olmuştur diye oyle. Kimseyle goruşmuyorum. Konu bu arada bana birsey demeden habersiz isler yapıyor sonradan haberim oluyor. Onlarla birsey yapması degıl ailevi bir durum oluyor ortada sonradan ogrenıyorum. Mesela tayıncıyız biz Van dan edırneye geldık. Konuşmadıgı kisiler bu evle ilgili birinin vasıtasıyla bulmuş. Ve sonradan ogrenıyorum. E ilerde dıcekler biz bulduk evı siz oturuyorsunuz. Benım ailem biz Van dan ev aldık ailem destek cıktı. Onların haberi bile yok. Haberleri olsa feryad figan. Sonra benım ailem esimin parasını yiyor oluyor. Halbuki oyle birsey yok. Ben anneme giderim herseylerını alırlar. Oraya gıttıgımde barışık oldugumu zamanda hıc birsey yok he yapmak zorunda degıller ama emin olmadıkları sey ıcın konusmak ıcın konusmasınlar.

Kızlar birde sunu merak ediyorum. Az cok bilgim var ama netleştırmek ıstıyorum. Bu konuda bilen birileri varsa yazarsa memnun olurum. Boşanma davasını ben acıgım zaman butun herseyden muaf mi oluyorum. Yoksa yararlanmam ıcın onun mu acması lazım? Bir de işi uzman cavus. Benım psikolojik sıddet maruz kaldıgımdan bu durumlar olursa kendi isinı ne derece etkiler bileniniz var mı? Avukat arkadaslar veya sizler.
Bilginiz var mı acaba?

Kişiliği oturmamış adamların ortak derdi.Askeri personeller sürekli ailelerini gözlerinde büyütüp eşlerine böyle davranıyorlar.Sen dik dur can .Gitme ailesine.Bırak o gitsin.sen iyi kötü hic yorum yapma.Onlar sürekli konuşup dursun.Kocaya hic yaranilmiyor.Bir telefonda gene onlara hak veriyorum.iyi yada kötü es ailesinden kimseyle konuşma.konustukca ellerine koz geçiyor.seni kocana hep kötületlyip arada geçiniyorlar.Adamdan sürekli para istiyorlardı.ben yaşadım biliyorum.İse gir çalış bakımlı neşeli ol.Adamı hayatinin tek merkezi yapma.çocuklarına bak.bi daha asla çocuk yapma.kendin yipranirsin.Anası babası ölmeden seni çocuklarını ilk sıraya almayacak.sabırlı ol.Aileme laf söyletme.cemkir telkini koy.Anamiza babanıza da dilleri uzamasın artik.Aileni ezdirirsen kendini de ezdirirsin unutma

Oyle yapıyorum zaten aksine ben dıyorum git ara konus telefonu bazen acmıyo annesı aradığında dıyorum ac birsey olmuştur diye oyle. Kimseyle goruşmuyorum. Konu bu arada bana birsey demeden habersiz isler yapıyor sonradan haberim oluyor. Onlarla birsey yapması degıl ailevi bir durum oluyor ortada sonradan ogrenıyorum. Mesela tayıncıyız biz Van dan edırneye geldık. Konuşmadıgı kisiler bu evle ilgili birinin vasıtasıyla bulmuş. Ve sonradan ogrenıyorum. E ilerde dıcekler biz bulduk evı siz oturuyorsunuz. Benım ailem biz Van dan ev aldık ailem destek cıktı. Onların haberi bile yok. Haberleri olsa feryad figan. Sonra benım ailem esimin parasını yiyor oluyor. Halbuki oyle birsey yok. Ben anneme giderim herseylerını alırlar. Oraya gıttıgımde barışık oldugumu zamanda hıc birsey yok he yapmak zorunda degıller ama emin olmadıkları sey ıcın konusmak ıcın konusmasınlar.
Tepkisiz kal onlar yokmuş hiç olmamış gibi davran.
Bırak. Bırak evi kim bulmuşsa bulmuş sen nimetlerinden yararlan. Eşinin ailesini çok umursuyorsun umursama duyma görme bilme 3 maymun. Sen sorun çıkartma bırak onlar çıkartsın.
Onların seni delirtmesine izin verme sen onları delirt. Takmamakla delirt iyi hayat yaşamakla delirt. Seni kıskandıkları için zaten delirmişler 🤭 sen ve senin aileni kıskanıyorlar çok açık ortada zaten.

X