Annemle babam bı karar almış açıkladılar

MakeupAyla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2019
130
-36
26
37
Merhaba
Canım sıkkın dıyeceksınız buda dertmı? Pazar sabahı uyku uyuyamadım erken kalktım bu yuzden.babam dun annemle bı karar aldık sızede soyleyelım dedı.ben annemlerke yakın oturuyorum şuan oturdukları evı esyalı kıraya verip,cok böyle otobusle benım gıdemıcem kadar (ancak özel araba ıle gıdılır) bı eve tasıncaklar kendı evlerı olcak orasıda kıra yok.burdan aldıkları kırayıda yayla evındekı guzel köy evıne doğal gaz dosetceklermıs o evde yaklasık 6 saat uzaklıkta zaten yazları oradalar fakat yaz sonu gelip hep kısı burda gecırırler.kaynanamlarda oyle yapar.neyse..kombı dosenınce artık kıslarıda ordalar ve arada geldıklerınde bu uzaktakı evde kalcaklar.ben sımdıkı gıbı ıstedıgım zaman gıdemıcem arabam yok sonucta ve vasıta yok o bolgeye.attım ındım eşeğe derler ya kus ucmaz kervan gecmez yere sırf para ıcın gıdıyolar.babamın aldıgı emeklı maası 7 bın var annemede beklese yakında ıkı evden kıra gelcek ben anlamadım dertlerını daha coook para gelsın dıye sımdıkı evı kıraya verıp benden uzaklasmalarına ıcerledım.tabıkı onlarında ıstedıgını yapmaya hakları var ama benımde destege ıhtıyacım var zaten evde mutlu degılım esımle basım sıkıstıgımda derdımı anlatıp rahatladıgım annem vardı kahve ıcerdık.haftada uc dort kere gıderım cunku yuruyerek on dk ozluyom ve aıleme ben cok duskunum.abım var onuda yok sayın.e ben bı basıma yapyalnız kalcam ıyıce.kaynanam var ama anamların yoklugunda onlara sarcam sonra yuzgoz olcaz.oyle cok arkımde yok.hasta oldugumda sıgındıgım lımandı onlar,bebegın bı durumu olunca babamdan rıca edıyorum esım yogun calısan bırı.uzuluyorum ya ınsan bunu dusunmez bıle cocuklarımdan ayrı olmım dıye dusunur.böyle yapyalnız bırakılmaz ya kendı basına.sonra dıyorumkı şaşırmıyorum halıme..bunlar benı dogumuma az kala suan bulundugumuz semte bı saat uzaklıkta bı yerden ev aldılar aglayıp almayın burda yapamam dedıgım halde dogumdan sonra babam gıttı yaylaya anamda gelemedı sonra annemde yaz gelınce hepten gıttıler el kadar cocukla bı basıma hastalıgımla bas ettım esımde halımden anlamadı.ben o zaman anlamalıydım bunların evlat sevgısı olmadıgını..vardır mutlaka sevgılerı ama para daha agır bastı ve cok uzuluyorum dınden berı..

Ya iyi de annenizle babanız kaç yaşında bırakında artık Bi nefes alsınlar. Yazık onlarında kafası götürmüyordur her problemi artık. Nasıl bu kadar ayaklarınızın üstünde duramıyorsunuz, duramıyorsanızda niye evlenip işi daha da zorlaştırdınız

Yeni doğum yaptığınız dönem konusunda hislerinizde haklı olabilirsiniz. Daha hassastınız ve yardıma ihtiyacınız vardı.

Ancak bir yandan da ne mutlu ki ekonomi konusunda kafası çalışan bir aileniz var, bu yaşa gelmiş söylenip durmak yerine hala bir şeyler planlıyorlar, hayat dolular

Siz yaşlanınca daha klasik bir yaşlı olacaksınız o daha şimdiden belli, isterseniz tüm ömrünüzü sadece çocuğunuza adayın. Ancak herkes öyle yapmak zorunda değil. Arkadaşınızın olmaması esas hata. Artık kabuklarınızı kirin suçu başkalarında aramak yerine kendi eksik noktalarınız üzerine Siz de gidin.

Anneniz sizin arkadaşınız değil. Bağlılık ile bağımlılık kavramlarını karıştırmayın artık biraz daha olgunlaşmalı ve büyümesiniz. Yaşlı olacak insanlar kendileri için bir şeyler planlıyorlar ne güzel, sizin hala onlara bu derece bağımlı olmanız hata asıl.

Bir zahmet arkadaş edinip, araba alma vs planı yaparak Siz de kendi hayatınızı planlayin. Aile de olsa insanlara bu derece yapismamak lazım, herkesin kendi hayatı.

Hanımefendi madem kendi basiniza yapamayacaktiniz neden evlendiniz? Evlenmemis olsaniz anne babanizla nereye derlerse giderdiniz ne guzel. Insanlar evlendirmis ama hala kurtulamamis ya. Ben evlendigimde annemler istanbuldaydi, ben batmandaydim. Simdi de onlar balikesirde ben mersindeyim. Anlayacaginiz hic ayni sehirde bile olmadık. Yazdan yaza görüyorum yuzlerini.

34 yaşına gelmişsiniz, anne babanız her şeyde sizi düşünmek zorunda değil artık. Akıllarına mantıklarına ne yatıyor, işlerine ne geliyorsa onu yapabilirler.
Niye konuyu evlat sevgisi yoka getiriyorsunuz?
İlla anne babamsız yapamam diyorsanız evlenmeyip, onlar nereye siz oraya peşlerinden gitseydiniz.

Ailemle aram araçla 1 saat, evime en son 3 sene öncr geldiler sanırım. Bir kere bile sevgilerini sorgulamadım. Niye aynı evde yaşadıkları ergen çocuklarıymış gibi davranıyorsunuz?
Paraya ihtiyaçları yoksa bile sizin saçma tavırlarınızdan bunalıp kaçıyor olabilirler bence bunu da bir düşünün. Trip çekmekten bıkmışlardır.

Nankörlük yapmayın ne demek evlat sevgileri yokmuş. Gerçekten bazı çocuklar çok bencil oluyor. Aile bağımlılığınızı bir kenara bırakacak yaştasınız artık. Kendi ailenizi kurmuşsunuz bile. Bırakın kök aileniz istediği hayatı yaşasın köstek olmayın. Bu kadar ailenizden ayrı kalamayacaksanız keşke evlenmeseydiniz

Valla bu işler böyle.
Ben de ailemden ve kvlerden farklı şehirde oturuyorum burda kimsemiz de yok.

Bir hastane işimiz olsa ailecek kalkıp gidiyoruz çocukları bırakacak kimse de yok. Her işimizi tek yaparız.
Kendi başınızın çaresine bakmayı öğrenin.

Dogumdan sonraki davranislarinda sizde haklilik payi gordum. Bende olsam beni dusunsunler zor donemimde isterdim. Tasinma mevzusunda ise siz haksizsiniz bu kadar bagimli olmayin ailenize. Kendinize sosyal bir cevre edinin. Hayatinizda yetemediginiz yerde esinizden yardim bekleyin. Ailenizin kararina da saygi duyun.

Bende öyleydim annesiz yapamam sanardim çünkü hep öyle eğitti bizi hala daha onun dediği olsun ister hep ona akıl soralım hepimizi o yönetsin ama öyle bir dünya yok biz güçlüyüz biz anneyix artık biz çocuklarımıza ev olduk yuva olduk kendi ayaklarimiza basicax yeri gelicek kendimize bir kahve yapıp kendi kendimize dertlesicez giderlerse giderler tek kalınca o güç açığa çıkacak sen bile sasiracaksin bu benmiyim diye dün dudağı patladı bebeğimi tek başına topladım doktora götürdüm önce çözüm bul sonra ağla sen snnesin moduna geçtim artık bu zamanla oluyor kaynanaya sarmaya gerek yok uzak duruyorsaniz öyle devam etsin komşuluk vs Edinebilirsin

Evliliğinizde mutsuzsanız boşanın. Çocuğunuz için ihtiyaç oluyorsa eşiniz işten çıkıp gelecek bir şekilde, babası o sonuçta.

Kaç yaşında evli çocuklu kadınsınız. Bırakın da anneniz babanız nasıl mutlu olacaklarsa öyle yaşasınlar artık.

Ben bu konularda hiç empati kuramıyorum sanırım. 17 yaşında tek başıma büyükşehire okumaya geldim. Koskoca kadınların bu kadar çaresiz hissetmesini anlayamıyorum.

Herkesin yükü kendine ağır demişler. Ama sahiden insan bazen ne dertler var, keşke benim de dertlerim böyle olsaydı diyor.

Siz bir yetişkinsiniz. Annesiniz. Eşsiniz. Ailenize bu kadar bağımlı olmak neden? Hayatınızın sorumluluğunu almanız, sorunlarınızı kendiniz çözmeniz lazım. Yani sırf size mesafe olarak uzak bir yerde yaşama kararı aldıkları için ailenizin evlat sevgisini sorgulamanız sahiden şaşırtıcı.

Sadece para için diyorsunuz da sonuçta evlerinin hesabını bilen onlar. Geçinmeye çalışan onlar. Hesabınız aynı olmadığı sürece maddi olarak ne kadar zorlandıklarını bilemezsiniz. Ayrıca maddi kaygılar olmasa bile daha sakin bir yerde yaşamak da istiyor olabilirler. Sizin kuş uçmaz kervan geçmez yer dediğiniz yeri seviyor olabilirler.
Kısacası çocuklarının hayatını kurduğunu düşünerek sakin bir hayat yaşamak istiyor olabilirler ki sonuna kadar da haklı olurlar. Sizin artık hayatınızı kurmuş olmanız gerekiyor. Sorunlarınızı çözebiilmeli, ilişkilerinizi yönetebilmelisiniz. Yetişkin olmak bunu gerektirir sonuçta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…