• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin tepkileri..,

drtl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2013
838
195
63
Ankara
Eşim sürekli şehir dışında ve ikiz bebeklerim var...
Annemler ilk 1 sene benimle kaldı 3 ay gittiler yazın şimdi 1 aydır yine benimleler. Eşim yılbaşında iş değiştirmeyi düşünüyor o zamana kadar destek olacaklar
Çocuklar gündüz kreşte ve artık annem yorulmasın diye temizlik için haftada bir bayan geliyor eve

Gel gelelim Hayatımız ikizlerle çok yorucu ve eşimin işi yüzünden aramız pek de iyi değil ama annem bazen öyle bir laf ediyor ki ben daha çok yaralanıyorum...

Evlenirken başta eşimi istememiştim annem olumlu bakmıştı. Şehir dışına gidiyor diye tepki gösterdiğimde 'adam işe gidiyor ekmek parası peşinde' diye babam kızmıştı

Şimdi annem eşime kızıyor sen ondan umudunu kes o haftasonu gelip çocukları sever gider bu hayata tek başına tutunmayı Öğren, bi memurla evlenseydin işe birlikte gider gelirdiniz hayatınız düzenli olurdu akılsızlık ettiniz gibi olumsuz konuştukça daha çok üzülüyorum

eşim hafta sonu bazen çocuklarla çok güzel ilgileniyor bazen uyumak istiyorum diyor hatta uyku sersemi çocuklara bağırıyor ve inanılmaz rahat keyfinden vazgeçmiyor. çok gergin bi anda bir ferah ferah hiiiçç keyfini bozmuyor
ben bunun yanlışlığını ona zaten söylüyorum zaten bu konuda eşimle polemik yaşıyoruz ama annem de bana söylüyor. daha çok geriliyorum

Babam ve sen böyle yapmıştınız deyince de baban bu kadar ileri gideceğini düşünemedi yüz bulup bu işi sürekli yapacağını tahmin etmedi diyor
Sen istemiştin deyince de işe giderken mini etek giyiyordun çok geziyordun seni ancak o frenlerdi vs diyor

Zaten zor olan hayatımda stresim daha da artıyor

Yaşam şartlarım beni eşimden soğuttu zaten artık evli değil anne baba olarak yaşıyoruz resmen... Ama bunları duyunca daha da soğuyorum...
Takmamayı başaramıyorum

Son düzenleme:
Annenler sizde kalmasa artık? Zaten ikizler kreşe gidiyormuş haftada birde temizliğin yapılıyor annenlere gerek var mı hala? Eşin eve geldiğinde annen babanda oluyor ve rahat hareket edemedikçe birbirinizden uzaklaşıyorsunuz belkide.

Allah yardimcin olsun. Neler yasadigini az cok tahmin edebiliyorum. Benim bi cocuk var ve benim de esim su aralar sehir disinda hatta onunki surekli oraya yerlesmek. Ben gitmek istemiyorum.. Off cok zor bu isler cocuk olunca daha da zor. Annen eminim kalbini kirmak istememistir. Anneler bazen dusuncesizce konusabiliyor sakin kirilma ona. Bak onlar da sizin icin duzenini bozmus yaniniza gelmisler

Ne olursa olsun ilişkinize, anne baba da olsa, dışarıdan müdahale ettirmeyin, bence.
Zaten ortada sıkıntı var, bir de anne baba laf söyleyince insan derdini paylaştığına da pişman oluyor.
Evliliğinize, eşinize odaklanın.
Çünkü evde aile de olduğundan aranızda uzaklık olması normal, bence.

Ailenizin desteğine ihtiyacınız kalmamış artık birlikte kalmayın zaten eşiniz uzakta geldiği zamanlarda da özel anlar romantiklikler yaşamazsanız manevi açıdan bağınız biter.. onların lafını duymayın evinizi ayırın. Olumsuzluklara odaklanmak yerine eşinizle mutluluk çareleri arayın

Eşim sürekli şehir dışında ve ikiz bebeklerim var...
Annemler ilk 1 sene benimle kaldı 3 ay gittiler yazın şimdi 1 aydır yine benimleler. Eşim yılbaşında iş değiştirmeyi düşünüyor o zamana kadar destek olacaklar
Çocuklar gündüz kreşte ve artık annem yorulmasın diye temizlik için haftada bir bayan geliyor eve

Gel gelelim Hayatımız ikizlerle çok yorucu ve eşimin işi yüzünden aramız pek de iyi değil ama annem bazen öyle bir laf ediyor ki ben daha çok yaralanıyorum...

Evlenirken başta eşimi istememiştim annem olumlu bakmıştı. Şehir dışına gidiyor diye tepki gösterdiğimde 'adam işe gidiyor ekmek parası peşinde' diye babam kızmıştı

Şimdi annem eşime kızıyor sen ondan umudunu kes o haftasonu gelip çocukları sever gider bu hayata tek başına tutunmayı Öğren, bi memurla evlenseydin işe birlikte gider gelirdiniz hayatınız düzenli olurdu akılsızlık ettiniz gibi olumsuz konuştukça daha çok üzülüyorum

Babam ve sen böyle yapmıştınız deyince de baban bu kadar ileri gideceğini düşünemedi yüz bulup bu işi sürekli yapacağını tahmin etmedi diyor
Sen istemiştin deyince de işe giderken mini etek giyiyordun çok geziyordun seni ancak o frenlerdi vs diyor

Zaten zor olan hayatımda stresim daha da artıyor

Yaşam şartlarım beni eşimden soğuttu zaten artık evli değil anne baba olarak yaşıyoruz resmen... Ama bunları duyunca daha da soğuyorum...
Takmamayı başaramıyorum

pek bi açık sözlü..
herşeyi dökülmüş...

herkes yerini bilecek...bu kadar minnet altında kalıp bu lafları duymak gerçekten zordur

Annenler sizde kalmasa artık? Zaten ikizler kreşe gidiyormuş haftada birde temizliğin yapılıyor annenlere gerek var mı hala? Eşin eve geldiğinde annen babanda oluyor ve rahat hareket edemedikçe birbirinizden uzaklaşıyorsunuz belkide.

17 aylık ikizler akşam evde idare etmek çok zor oluyor artık yürümeye yeni başladılar çok kavga ediyorlar ve ikisini birden kreşe götürmek aynı anda almak eve taşımak çok zor arabayı ben kullandığımda arkada durmuyorlar ikisi hastalandığında hastane ve evdeki bakımları vs sıkıntı oluyor en azından bi 6 ay daha akşamları yalnız idare etmem mümkün değil

uzaklaşmam eşimin iş değiştireceğim diye beni 4 yıldır oyalamasından yani annemin damarıma bastığı konu zaten benim yaram hatta benim için artık ayrılma sebebi

Allah yardimcin olsun. Neler yasadigini az cok tahmin edebiliyorum. Benim bi cocuk var ve benim de esim su aralar sehir disinda hatta onunki surekli oraya yerlesmek. Ben gitmek istemiyorum.. Off cok zor bu isler cocuk olunca daha da zor. Annen eminim kalbini kirmak istememistir. Anneler bazen dusuncesizce konusabiliyor sakin kirilma ona. Bak onlar da sizin icin duzenini bozmus yaniniza gelmisler

annem güya üzüldüünden söylüyor ama artık çok sık söylüyor beni nasıl dibe çektiğini farketmeden
bir de ben bu sebeplerden şikayet etsem boşancam desem savunmaya geçiyor bi çoğundan iyi diye

Ne olursa olsun ilişkinize, anne baba da olsa, dışarıdan müdahale ettirmeyin, bence.
Zaten ortada sıkıntı var, bir de anne baba laf söyleyince insan derdini paylaştığına da pişman oluyor.
Evliliğinize, eşinize odaklanın.
Çünkü evde aile de olduğundan aranızda uzaklık olması normal, bence.

ben paylaşmıyorum bile artık ama görünen köy kılavuz istemiyor
müdahale edemiyorlar ama bi yorum bile hassas bi dönemde tüm dengeleri yıkıyor
eşim bişey yapıyor annem yadırgıyor annem yapıyor eşim yadırgıyor artık arada perişsan oldum

Anammmmmm amanınnn aynı şey benim başımda geleceğimi gördüm sanki. 2 hafta içinde Bulunduğumuz yerden taşınacaz ve eşim haftasonları eve gelecek. Benimde ikizlerim var ve ailemin yanın yakınında bir yerden ev tutcaz. Birden dedim bizde mi böyle olcaz. Benim ikizler dün 1 yaşına girdi. Offf eşimle aram bozulmasın ya.

Genellikle sorunları olumsuz tarafından ele alıp çözüm arayan bir yapıdayız toplum olarak.
İyi tarafından bakmayı becerebilsek sayısız güzellikler bulabiliriz aslında.
Ama ille de bardağın boş kısmına odaklanırız nedense. Şükretmek için pekçok nedenin var canım.
Allah sevdiklerini sana, sevenlerine seni bağışlasın.

17 aylık ikizler akşam evde idare etmek çok zor oluyor artık yürümeye yeni başladılar çok kavga ediyorlar ve ikisini birden kreşe götürmek aynı anda almak eve taşımak çok zor arabayı ben kullandığımda arkada durmuyorlar ikisi hastalandığında hastane ve evdeki bakımları vs sıkıntı oluyor en azından bi 6 ay daha akşamları yalnız idare etmem mümkün değil

uzaklaşmam eşimin iş değiştireceğim diye beni 4 yıldır oyalamasından yani annemin damarıma bastığı konu zaten benim yaram hatta benim için artık ayrılma sebebi

annem güya üzüldüünden söylüyor ama artık çok sık söylüyor beni nasıl dibe çektiğini farketmeden
bir de ben bu sebeplerden şikayet etsem boşancam desem savunmaya geçiyor bi çoğundan iyi diye

eşim bişey yapıyor annem yadırgıyor annem yapıyor eşim yadırgıyor artık arada perişsan oldum
İkizler konusunda çocuklarınla yalnız kalmazsan asla alışamazsın tek bakmaya. Benim çocukların arasında da 16 ay var. Bir zaman sonra tek bakmaya başladım. İkiz gibiydi onlarda kavga gürültü ama bir süre sonra idare etmeyi öğrendim. Sende yapabilirsin. Eşin ne kadar kalıyor şehir dışında?

eşin yılbaşında iş değiştirdiğinde yine seyahatleri olacak mı peki?

eğer olmayacaksa eminim ki birbirinize daha sarılacaksınız.
bu şekilde uzaklıklar olunca, siz tüm yükü kendi omuzlarınızda hissediyorsunuz muhtemelen.
ikizlerle hayat zaten zordur.
bir de anne babanızın söylemleri.

bence eşinizin seyahatleri azalırsa yoluna girer her şey.
:)

senin önceliğin çocukların canım herşeyden önce.
ne mutlu ki imdadına koşan bir ailen var.
biliyormusun ikiz bebek bekliyorum bir de oğlum var 8 yaşında.
ve de destek olacak ne anne ne kv ne kardeş var.
bu açıdan bakarak annene karşı biraz daha toleranslı ol,duymamazlıktan gel.
anlıyorum eşinin yokluğu seni çok geriyor ama en azından tamamen ortada yapayalnız kalmış değilsin.
madem eşin ocakta gelecek o zamana kadar sabret .
eşinle başkaca bir sorunun yok ise annenin de eşin hakkında bu derecek olumsuz konuşmasına azıcık tepki göster.
senin bitkinliğin yılgınlığın ve stresini gördükçe annen de haliyle yorum yapar tabi eskiyi yeniyi karıştırıp.
yapmasa iyi ama işte sen de duygularını gizleyemeyince o da yorum yapar.
sen yine de bebeklerine odaklan ve ne kadar kendilerini kurtarırlarsa kardır diye düşün ailen yanındayken.

Anammmmmm amanınnn aynı şey benim başımda geleceğimi gördüm sanki. 2 hafta içinde Bulunduğumuz yerden taşınacaz ve eşim haftasonları eve gelecek. Benimde ikizlerim var ve ailemin yanın yakınında bir yerden ev tutcaz. Birden dedim bizde mi böyle olcaz. Benim ikizler dün 1 yaşına girdi. Offf eşimle aram bozulmasın ya.

hatta daha kötüsü de oluyor korkutmak gibi olmasın ama biz sorunları aşıp aşıp anca bu seviyeye indirebildik
allah yardımcınız olsun umarım kararınız doğrudur ama dönme şansınız varsa dönün

anneniz diyorum..
hiç bişeyi içinde tutmuyo anlaşılan..
herşeyi pata küte söyleyip canınızı sıkıyo..

aynen öyle bir yapısı var

Genellikle sorunları olumsuz tarafından ele alıp çözüm arayan bir yapıdayız toplum olarak.
İyi tarafından bakmayı becerebilsek sayısız güzellikler bulabiliriz aslında.
Ama ille de bardağın boş kısmına odaklanırız nedense. Şükretmek için pekçok nedenin var canım.
Allah sevdiklerini sana, sevenlerine seni bağışlasın.

amin hepinmizin... çok haklısın

İkizler konusunda çocuklarınla yalnız kalmazsan asla alışamazsın tek bakmaya. Benim çocukların arasında da 16 ay var. Bir zaman sonra tek bakmaya başladım. İkiz gibiydi onlarda kavga gürültü ama bir süre sonra idare etmeyi öğrendim. Sende yapabilirsin. Eşin ne kadar kalıyor şehir dışında?

ikiz gibiyle ikiz çok farklı emin ol...
en azından biri yürüyebiliyorken ikinci kucağında senin ama benim ikisi aynı anda kucak çocuğu
aynı anda diş çıkar aynı anda hasta olur aynı anda mama yer ikisi de kucakta yada aynı anda tut elimden yürüt beni der
yalnız kaldığımda çok oldu hastalık gibi durumlar olmazsa çocukların yemesine içmesine dikkat etmezsem ancak yetişiyorum.
5 gün kalıyor 2 gün burda ama sadece pazar evde izinli

eşin yılbaşında iş değiştirdiğinde yine seyahatleri olacak mı peki?

eğer olmayacaksa eminim ki birbirinize daha sarılacaksınız.
bu şekilde uzaklıklar olunca, siz tüm yükü kendi omuzlarınızda hissediyorsunuz muhtemelen.
ikizlerle hayat zaten zordur.
bir de anne babanızın söylemleri.

bence eşinizin seyahatleri azalırsa yoluna girer her şey.
:)

olacak ama daha nadir sanırım henüz şartlar belli değil ki ben zaten iş değiştireceğine de hala inanmıyorum
eşim evde olsa kimseye zaten ihtiyacımız olmayacak

senin önceliğin çocukların canım herşeyden önce.
ne mutlu ki imdadına koşan bir ailen var.
biliyormusun ikiz bebek bekliyorum bir de oğlum var 8 yaşında.
ve de destek olacak ne anne ne kv ne kardeş var.
bu açıdan bakarak annene karşı biraz daha toleranslı ol,duymamazlıktan gel.
anlıyorum eşinin yokluğu seni çok geriyor ama en azından tamamen ortada yapayalnız kalmış değilsin.
madem eşin ocakta gelecek o zamana kadar sabret .
eşinle başkaca bir sorunun yok ise annenin de eşin hakkında bu derecek olumsuz konuşmasına azıcık tepki göster.
senin bitkinliğin yılgınlığın ve stresini gördükçe annen de haliyle yorum yapar tabi eskiyi yeniyi karıştırıp.
yapmasa iyi ama işte sen de duygularını gizleyemeyince o da yorum yapar.
sen yine de bebeklerine odaklan ve ne kadar kendilerini kurtarırlarsa kardır diye düşün ailen yanındayken.

çocuklarım herşeyden önce tabiki... annemler yokken 15 yaşında bi öğrenci yardıma geliyordu ben de harçlığını veriyordum
ama 8 yaşındaki çocuk bile işe yarıyor emin ol umarım onunla yetersiniz birbirinize
Allah yardımcın olsun

öncelikle ikizlerin olduğu olduğu için Rabbim yardımcın olsun..eşinle olan durumun ise bence biraz anlayışlı olmalısın.ikizlerine bakabilmek için evin ihtiyaçları için eve gelen temizlikçinin parası için eşinin çalışması gerektiğini unutma bence.herkes memur olamaz sonuçta..yılbaşında işini değiştircek diyorsun 1 ay var.bence arada annene söyle eşinle birlikte dışarı çıkın..birisinin masrafları karşılaması gerektiğini unutma..

olacak ama daha nadir sanırım henüz şartlar belli değil ki ben zaten iş değiştireceğine de hala inanmıyorum
eşim evde olsa kimseye zaten ihtiyacımız olmayacak

çocuklarım herşeyden önce tabiki... annemler yokken 15 yaşında bi öğrenci yardıma geliyordu ben de harçlığını veriyordum
ama 8 yaşındaki çocuk bile işe yarıyor emin ol umarım onunla yetersiniz birbirinize
Allah yardımcın olsun
sağol canım senin de ama.
nasıl kara kara düşündüşümü bilemezssin.
keşke sağ olan bir annem veya sağlığı olan bir kv m olsaydı da varsın dırdır etselerdi.
boş sözler olarak gelmesin sana.
dediğim gibi bir oğlum var ve onu büyütürken çok sıkıntı çektim.
şimdi o zamandan bile daha yalnızım üzüntüm büyük.
alınganlık yapmaz isen ailenin varlığının kıymetini bilmen için örnek verdim.iyi tarafı da var demek istedim,tamamen yalnız değilsin ne güzel demek istedim.
eşinle olan sıkıntında ise çok haklısın eşin seni çok yalnız bırakmış en zor zamanlarında.inş. dediğini yapar da ailesinin başına gelir en kısa zamanda.sen de biraz rahat nefes alırsın.
yine de sabret canım.sabır ve zaman her şeyin ilacı.zamanla yoluna girecektir herşey.

Back