Siz evlendikten sonra eşinizin desteği ile okuyup, atanmistiniz diye hatırlıyorum. Ailenizin meslek sahibi olmanızda dahi payı yok bu durumda. Ki aileniz sayesinde okusanız bile zaten görevleriO kadar baskı yapıyorki ya sussun vereyim diyorsunuz
Aşırı onu bunu örnek veriyor
Ya ben okurken bana 5 tl yi çok gördünüz zor zamanımda yoktunuz diyorum
Ama ana baba hakkı diyor
Helal olsun vallahiAnneniz muhtaç değil. Ona para göndermeyi derhal kesin. Çocuğunuzun rızkıdır, yazık. Bir an evvel de evine postalayın, hayrı olmadığı gibi bir de zararı var üstüne. Böyle bir psikolojik işkenceyi çekeceğime onurumla hasta olur yıkılır yatarım valla.
Her ay para göndermeyi kesmekle başlayabilirsiniz. Gereğinden fazla odun veriyor gibisiniz. Siz de evladısınız yediğiniz ictiginiz çocuklarınıza aldığınız annenizin gözüne batıyor sanki. Bu tarz insanlardan hoşlanmam kim olursa olsun.Merhaba Şuan bir rahatsızlığım sebebiyle annem yanıma geldi ama sürekli eş dost akraba gezmesinde bana moral vermeyi bırakın daha çok laf çakıyor bişeyler ima ederek beni üzüyorartık dün dayanamadım sen beni üzmeye mi geldin dedim
Anlatayım siz yorumlayın haksız mıyım ?
Kv kb yalnız yaşıyor 5geliniz en çok onlara giden gelen yardımcı olan ben olmama rağmen annem geldiğinden beri “Yaşlılar neden yalnızlar olmaz olsun böyle evlatlar,haftalık temizliğine gitmelisiniz,yok kendinize sıfır ne alıyorsanız ona da almalısınız” bir nebze haklı olabilir ama çalışan biri olarak elimden gelen her şeyi yapmama rağmen en çok haksızlığa uğrayan da benim gelinler içinde..
Her defasında anlatmama rağmen tekrar tekrar açıyor konuyu..
Bir de şu örneği vereyim çocuklar içinde ben çalıştığım için benden beklentisi çok yüksek ama hem ev hem araba kredisi veriyoruz anca kendimize bakabilmemize rağmen (2kızım var eşim asgari ücret alıyor) ona her ay para gönderiyorum,yine de laf batırıyor “şunun kızı annesine altın bilezik almış,şunun oğlu atandığı gibi ailesine ev almış vs vs” Üstüne eşimin iş yerine gittik orda diyor ki telefonumu değiştirmek istiyorum ama param yok diyor, eşim işçi orda ve eşimin ona telefon almasını bekliyor farkı da 8bin.
Eşime hiç söylemedim bile çünkü zar zor adam bize yetiyor
Ha diyeceksiniz ki sen al sen ver (her ay bi para yolluyorum) inanın fakir değiller olsa belki üzülür alırdım,babamın en az 50milyonluk serveti var kaç evleri yazlıkları arabaları arsaları var bilmiyorum ama benim bildiğim 50milyon eder
Dün de kızlarıma aldığım oyuncaklar için yeğenine ver götüreyim diyor ya kızlarım daha kullanmamış diyorum,yenisini alırsınız ya da balkon dolu diyor
İnsan kızını üzecekse neden yanına gider hastasın diye geldim der
Geçen yıl psikoloğa gittim bunlarla mücadele edebilmek için
Psikolog özetle hep “sen değil onlar psikologluk” dedi ama onlara göre ben kötü evladım
Benim ve eşimin tek maaşı var ve daha 5yıllık kredi borcumuz da var
Ne yapabilirim nasıl mücadele edicem bilmiyorum gerçekten
Aynen toksikliği tammem kendi sorunu siz sınırını çizin ve rahatlayın keyfinize bakın...Annenizi değiştiremezsiniz, ama kendi bakış açınızı değiştirebilirsiniz. Yetişkinsiniz, annenizin her fikri, bakış açısı doğru olacak ve ciddiye alınacak diye bir durum yok. Psikologunuzla da konuştuğunuz gibi onu olduğu gibi kabul edin. Aklı başında bir insan gibi yaklaşmayın, toksik bir insan bu belli. Eğer onu bu şekilde kabul ederseniz zaten dediklerine de takılmazsınız.
Ve bu sizde yarattığı negatif ruh hali için mümkün olduğunca iletişiminizi sınırlı tutun.
Ona açıklama yapar pozisyonda olmayı bırakın, kayınvalidenizle diğerleriyle sınırlarınızı siz belirlersiniz, o karar veremez. Ona açıklama yapmak zorunda değilsiniz, söylediği şeyler için sanki kanunmuşçasına üzülmek zorunda da değilsiniz.
Kişisel algılamayın. Mesela ailenizden birinin alkol sorunu olsa, içtiğinde benim yüzümden der misiniz? Onun toksikliği de kendiyle alakalı. 3. bardak rakı doldurmaktan farkı yok yaptığının. O böyle, böyle de gidecek.
Siz anlam yüklemeyin.
Para yollmayi kes safmisiniz, okadar mal varlığıyla onlar yollasın size,zar zor çalışıp didiniyorsunuz yazık degilmi,para olmuş pul bu devirde hiç birşeye yetmiyor niye annenize yollayasaniz varlıklı üstelikMerhaba Şuan bir rahatsızlığım sebebiyle annem yanıma geldi ama sürekli eş dost akraba gezmesinde bana moral vermeyi bırakın daha çok laf çakıyor bişeyler ima ederek beni üzüyorartık dün dayanamadım sen beni üzmeye mi geldin dedim
Kv kb yalnız yaşıyor 5geliniz en çok onlara giden gelen yardımcı olan ben olmama rağmen annem geldiğinden beri “Yaşlılar neden yalnızlar olmaz olsun böyle evlatlar,haftalık temizliğine gitmelisiniz,yok kendinize sıfır ne alıyorsanız ona da almalısınız” bir nebze haklı olabilir ama çalışan biri olarak elimden gelen her şeyi yapmama rağmen en çok haksızlığa uğrayan da benim gelinler içinde..
Bir de şu örneği vereyim çocuklar içinde ben çalıştığım için benden beklentisi çok yüksek ama hem ev hem araba kredisi veriyoruz anca kendimize bakabilmemize rağmen (2kızım var eşim asgari ücret alıyor) ona her ay para gönderiyorum,yine de laf batırıyor “şunun kızı annesine altın bilezik almış,şunun oğlu atandığı gibi ailesine ev almış vs vs” Üstüne eşimin iş yerine gittik orda diyor ki telefonumu değiştirmek istiyorum ama param yok diyor, eşim işçi orda ve eşimin ona telefon almasını bekliyor farkı da 8bin.
Ha diyeceksiniz ki sen al sen ver (her ay bi para yolluyorum) inanın fakir değiller olsa belki üzülür alırdım,babamın en az 50milyonluk serveti var kaç evleri yazlıkları arabaları arsaları var bilmiyorum ama benim bildiğim 50milyon eder
Dün de kızlarıma aldığım oyuncaklar için yeğenine ver götüreyim diyor ya kızlarım daha kullanmamış diyorum,yenisini alırsınız ya da balkon dolu diyor
Psikolog özetle hep “sen değil onlar psikologluk” dedi ama onlara göre ben kötü evladım
Her konusunda aynı şey. Çocuklarının rızkını başkalarına yediriyor, yetmiyor çocuklarına ayıracağı vakti de başkalarına ayırıyor. Annesine kayinvalidesine yaranacak diye perisan etti o çocukları. Gelip annesinden şikayet ediyor ama bundan 10 sene sonra kendi çocukları neler diyecek hakkında ben çok iyi biliyorum. Psikolog da sende sorun yok diyormuş, biz burda okurken anlıyoruz sorunu o mu anlamiyor?
Aranıza mesafe koyunMerhaba Şuan bir rahatsızlığım sebebiyle annem yanıma geldi ama sürekli eş dost akraba gezmesinde bana moral vermeyi bırakın daha çok laf çakıyor bişeyler ima ederek beni üzüyorartık dün dayanamadım sen beni üzmeye mi geldin dedim
Ayy şu çok bilmiş tavrınızHer konusunda aynı şey. Çocuklarının rızkını başkalarına yediriyor, yetmiyor çocuklarına ayıracağı vakti de başkalarına ayırıyor. Annesine kayinvalidesine yaranacak diye perisan etti o çocukları. Gelip annesinden şikayet ediyor ama bundan 10 sene sonra kendi çocukları neler diyecek hakkında ben çok iyi biliyorum. Psikolog da sende sorun yok diyormuş, biz burda okurken anlıyoruz sorunu o mu anlamiyor?
Benim çevremde mal insanlar yok. Sizin neden var? Neden çekirdek aileniz dışında herkese bu kadar prim veriyorsunuz? Çocuklarımla ilgilenmem lazım, diğer gelinler gitmiyor ben yine de gittim dediniz, neden? Gelirimiz belli çocuklarım var diyor ama hala ailenize para yolluyorsunuz, ki milyonlari varmış, neden?Ayy şu çok bilmiş tavrınız
Maşallah çok akıllısınızben anlamıyorum bilmiyorum demiyorum ama çevremde mal insanlar var (malum her yerde var) ben de dert yanıyorum
Derdim vara ne yazayım istersiniz ?
Tavam karardı mendilim kayboldu falan mı
Her konumu tek tek hakimsiniz buarada
Ben de nedense burdaki hiçbir profil ne paylaşıyor diye takip etmiyorum sizinkine girsem ne görürüm ne paylaşmış merak bile etmedim meselaboş vaktim yok
Bugüne kadar öyle bir muhabbet hiç olmadı ama dedemlerin malını paylaşırken kızkardeşlerine vermişlerO elli milyonluk servetten sana pay düşecek mi merak ettim ?? Zira kızlara miras vermeyen bir aileniz vardı diye hatırlıyorum
İyi bariBugüne kadar öyle bir muhabbet hiç olmadı ama dedemlerin malını paylaşırken kızkardeşlerine vermişler
Aslında benim yaptığımda bu ama burda ne yazsam sıkıntı yapıp büyütüyorlar :) gören de çalışıp hepsini gönderiyorum sanacak susması için arada bişey veriyorumİyi bari
Benim annem de böyle . Ben istediklerini alıp çok fazla yüz göz olmuyorum haftada bir falan arıyorum bir şeyi eksikse alıyorum falan. Yani geçen ben de 10bin liralık telefon aldım iPhone bizim neyimize sen de haklısın dedi plkjgft takmıyorum arayinca kısa konuşuyorum susturmak için birkaç bişey alıyorum o kadar
Neden eleştiriyorlar çünkü siz bu konudan sikayetlenip konu acmissiniz bu yüzden. Siz de rahatsizsiniz insanlar da çıkış yolu gösteriyor tabi usluplar her zaman serttir burası kkAslında benim yaptığımda bu ama burda ne yazsam sıkıntı yapıp büyütüyorlar :) gören de çalışıp hepsini gönderiyorum sanacak susması için arada bişey veriyorum
Arada verdiğim parayı vermek istemiyorum diye konu açsam eminim bu defa da “hayırsız evlat” derlerdi :)