Annemin sevgilisi var

Canım burda dert yanmakla olmaz , harekete geç bir an önce.Bak burda çok güzel yorumlar var , o fikirleri uygulamalısın.Annenin başında kavak yelleri esiyor belli de kendin ve kardeşlerinin geleceğini kurtar o yiyici adamdan.

Merhaba
Anneniz bekar bir lafın sevgilisi olması çok doğal evet ama kız çocukları varken onu sizin rızanız olmadığı halde eve sokması gerçekten yanlış. Ben annenizle konuşup konuşamadığınızı merak ettim? Yani mesela annenize bu adam paramızı yemeye çalışıyor desen ne tepki verir? Geçenlerde biri dinsizin hakkından imansız gelir demişti acaba anneniz sizi kaybedeceğinin farkına varsa bu onun için caydırıcı olur mu? Mesela bir sinir krizi geçirir gibi yapsanız anneniz endişelenip en azından sizin için o adamı evden uzak tutmaz mı?

Adamin biraz ipsiz sapsiz olmasi disinda cok buyuk bir sorun gormedim.

Resmi bi iliski var, annenizin ailesi ve siz haberdarsiniz. Iliskinin ilk zamanlarinda gizli sakli isler yapmis anneniz, olmus gecmis. Suan da anneiniz maddi konuda onlemini alirsa cok da denecek bir sey yok. Hayat onun hayati. Size bir siddeti ve rahatsizligi yok. Adami hayatiniza sokmus olmasi rahatsizlik veriyordur evet ama adamdan yana kotu tecrubeleriniz olmamis sizin anladigim.

Maddi konularda haklariniza serh koydurmak cok mantikli geldi bana da. Ama onun disinda annenizi kontrol hakki sizde degil. kardesleriniz de bu sekilde bir iliskiyi kabul ederek ve normallestirerek buyuyorlardir, o bir dezavantaj olabilir ama belki siz babanizi daha cok anlatarak kardeslerinizin kafasinda daha iyi bir evlilik modeli yaratabilirsiniz.

Bilemiyorum ya, o kadar kotu anneler babalar var ki, anneniz butun hatalari ile hayata devam edip sizler icin dogru seyler yapmaya calisiyor gibi geldi bana. Sizinle konusma seklini de yanlis bulmadim. Bence iyi bir anneye sahipsiniz.

Annene tepki koyacaksın, karşısına geçip net bir şekilde elin ne idüğü belirsiz adamını sabah akşam evimizde istemiyoruz diyeceksin. Senin yerinde olsam yasal haklarımı araştırırdım babandan kalanları kendi hesabına geçir yoksa bu kadın genç erkeklere yedirecek

Keske yerine annen ölseymis..allah yardimcin oldun..bilincli birisin..kardeslerinin uzerinden elini hiç cekme..o adam ilerde onlara bile yanlis yapabilir.

Merhaba
Anneniz bekar bir lafın sevgilisi olması çok doğal evet ama kız çocukları varken onu sizin rızanız olmadığı halde eve sokması gerçekten yanlış. Ben annenizle konuşup konuşamadığınızı merak ettim? Yani mesela annenize bu adam paramızı yemeye çalışıyor desen ne tepki verir? Geçenlerde biri dinsizin hakkından imansız gelir demişti acaba anneniz sizi kaybedeceğinin farkına varsa bu onun için caydırıcı olur mu? Mesela bir sinir krizi geçirir gibi yapsanız anneniz endişelenip en azından sizin için o adamı evden uzak tutmaz mı?
Oldu bunların hepsi dediklerinizi yaptım işe yaramadı sonucunda

T

teşekkür ederim ben de hemen iş bulmayı istiyorum hemen bi dayanağım olsun ayaklarım yere bassın diye ama çocuklar zaten babasız büyüyo annelerinden nasıl ayırıcam yazık değil mi?
Böylesine gözü kör olmuş çocuklarını düşünmeyen kendisini düşünmeyen bir anneyle büyümelerindense sizin gibi güçlü akıllı bir ablayla büyümeleri çok daha iyi olur emin olun

Annen bekar bir kadın. Sevgilisi olması çok doğal. Yaşadıkları da sadece kendisini ilgilendirir.
Hmm pek öyle değil gibi ya, kadın kocasından kalanları cinsel yönden kullanmak için genç adama veriyor. Genç adam da bu kadını maddi olarak sömürüyor, ama kadından aldıkları ile başka bir kıza düğün yapacağını söylüyor, anne bunu duyunca çıldırıyor, adamla davalık oluyorlar ve çocuklar bütün bu seviyesizliğe şahit oluyor ve neredeyse bu adamla aynı evi paylaşıyorlar.
Şimdi modernlik başka şey, seviyesizlik başka. Bir anne çocuklarına bunları yaşatmamalı, böyle örnek olmamalı.

anneni değiştiremezsın ama çok çalış ıyı yerleregel ve annenın elınden kardeşlerini kurtar canım...

Oldu bunların hepsi dediklerinizi yaptım işe yaramadı sonucunda
O zaman annenizden sizin iyiliğiniz için maddi olarak menfaatlerinizi korumasını net bir şekilde isteyin ve bence bu kadar üzülmeyin. Artık yetişkin bir genç kadınsınız bu sizin hayata ve insanlara bakış açınızı etkiler. Kendinizi yıpratmayın. Kardeşlerinizi ve kendinizi koruyun,gözünüz açık olsun o yeter. Anneniz akıllı bir kadın ise vicdanlı bir anne ise zaten sizin menfaatlerinizi düşünür

Bence mezun olana kadar sabredin sonra calismaya baslayinca biraz para biriktirin bi ev tutun ve kardeslerinizi yaniniza alin bence allah korusun o adam belki kafasi guzelken kardeslerinize sarkacak boyle seyler cok fazla oluyor allah korusun tabii ama yine kardeslerinizi koruyun kollayin derim cok kotu bi devirde yaşiyoruz allah yardimciniz olsun

Hmm pek öyle değil gibi ya, kadın kocasından kalanları cinsel yönden kullanmak için genç adama veriyor. Genç adam da bu kadını maddi olarak sömürüyor, ama kadından aldıkları ile başka bir kıza düğün yapacağını söylüyor, anne bunu duyunca çıldırıyor, adamla davalık oluyorlar ve çocuklar bütün bu seviyesizliğe şahit oluyor ve neredeyse bu adamla aynı evi paylaşıyorlar.
Şimdi modernlik başka şey, seviyesizlik başka. Bir anne çocuklarına bunları yaşatmamalı, böyle örnek olmamalı.
Adamla kadın aynı evde hiç yaşamamış ve hatta çocuklar evde yokken görüşmüşler. Para kadının parası vücut onun vücudu. Gurur da onun gururu. Kaldı ki bunlar olmadan önce, konu sahibi daha ilk ogrendiginden beri istemiyor. Yani annesinin sevgilisini değil, annesinin bir sevgilisi olmasını istemiyor. Bakin ben bir kadin olarak annenin yaptiklarini onaylamiyorum zira hic bir kadin kendini bir erkege ne maddi ne manevi yönden kullandirmamali. Ama yapıyorsa da öz çocukları dahil kimse karışamaz. Bu onun hayatı.

Şu durumda hiçte yaşadıkları sadece onu ilgilendirmez.
Muhtemelen konu sahibi annesi içinde üzülüyo. sonuçta adam parayla başkasına düğün yapıcakmış bi aralar.
Ayrıca kardeşlerinin yabancı bi adamla aynı evde yaşamasını istememesi en doğal hakkı. Anne-baba boşandığında bile çocuklara fikirleri soruluyo.
1.Kardeşleri kimseyle aynı evde yaşamıyor. 2.Yaşadıkları annesinin bileceği iş. Koca kadın. Aklı varsa kendini kullandirmaz. Kullandiriyorsa kimseyi ilgilendirmez.3. Konu sahibi bunlar hiç yaşanmadan daha annesinin bir sevgilisi olduğunu öğrenir öğrenmez tepki vermiş. Tipik ortadoğu anlayışı. Koca öldüyse kadın da yaşarken ölmeli.

Sizce normal mi bu endişeden içim içimi yiyor çünkü kötü bişey olcak diye. Çevremde de başına hiç böyle bişi gelen bi insan yok. Annemin yaptıkları yanlış ama kendi yanlışı diyorum ama öyle hissedemiyorum. Normalleştireyorum bi türlü. Bende de mi sorun var sizce?
Kötü hissetmen normal. Annen için üzülmen de normal.ama karışamazsın. Sen bu adama değil genel olarak annenin hayatında biri olmasına karşısın çünkü bu olaylar hiç yaşanmadan önce, daha öğrenir öğrenmez tepki vermişsin. Biz genel olarak böyleyiz. Baba ölünce anne de bir daha erkek yüzü görsün istemiyoruz. Oysa tam tersi olsaydı ölen annen olsaydı baban evlenmişti çoktan bir de kardeş getirmişti. Burada anneni ayıplayanlar dahil kimse de sesini çıkarmazdı. Ben hiçbir kadının maddi manevi kendisini kullandirmasini onaylamam. Annen doğru yapıyor da demiyorum. Diyorum ki koca kadın. Yanlış onun yanlışı. Sen fikrini söylersin biter. Gerisi ona kalmış.

Son düzenleme:
1.Kardeşleri kimseyle aynı evde yaşamıyor. 2.Yaşadıkları annesinin bileceği iş. Koca kadın. Aklı varsa kendini kullandirmaz. Kullandiriyorsa kimseyi ilgilendirmez.3. Konu sahibi bunlar hiç yaşanmadan daha annesinin bir sevgilisi olduğunu öğrenir öğrenmez tepki vermiş. Tipik ortadoğu anlayışı. Koca öldüyse kadın da yaşarken ölmeli.

1 ve3te haklısınız.

ancak o adam o çocuklarında yaşadığı eve girip çıkıyorsa abla olrak karışırım. kimse kusura bakmasın.

Okuluna odaklanın, bir an önce bitirip iş bulmayan bakın ki pek bir şey kalmamış. Ben olsam kardeşlerimi yanıma alırdım . Annenizden hayır yok , birbirinize sahip çıkın.

Yorumlar için teşekkürler ama şöyle bişi var tamam annem aşırı fedakar bir anne değil belki ki biz onunla babam hayattayken bile hiç anlaşamazdık. Ama bizi seviyor kardeşlerimi de. Ben bizi istememesi hakkındaki korkuları taşıyorum tabi ki ama ona bunu ne zaman yansıtsam bizi bırakmayacağını söyledi. Ki bi hafta önce kendisiyle bu durumun beni çok etkilediğini psikiyatra gittiğimi ilaç yazıldığını anlattım bu konuda çok endişelendi. Ha geri adım da atmıyor o ayrı. Bana dedi ki hayatta neler yaşayanlar var bu kadar kafana takma bunu. Biz 5 yıldır beraberiz o benim sevgilim niye hala alışamıyorsun. Bunlardan ne çıkarmam gerekiyor bilmiyorum ama hadi ben yetişkinim artık görüşmiycem desem çekip gitsem belki elinden bişi gelmez ama sanmıyoeum çocukları bıraksın. Hatta sürekli ben çalışmaya başlayınca benim yaşadığım şehre gelmekten bahsediyo biz de geliriz seninle beraber diyo gerçi ben istemiyorum açıkçası annemi yanımda bu beni nasıl bir evlat yapar bilmiyorum ama travma yaşadım resmen anneme kızgınlığım dinmiyo hiç, kendi psikolojim mahvoluyor

O ipsiz sapsiz herife para yedirdigi yetmiyor, neyine senin yanina getircekmis burayi anlamadim. Cok mu bayiliyorsun sanki bus erseriye? Aynen boyle soyle. Anne kendin gelirsen gel ama o zibidiyi gormek istemiyorum de.

Tek tek okumadım, ama babandan kalan mal varlığı varsa bir kısmına ve oturduğunuz eve tedbir koydurtabilirsin.
En azından annen kardeşlerinin ve senin hakkını elin adamına yedirmemiş olur.
Zaten olası bir paraların suyu çekmesi durumunda o adam annenin yanında kalmayacaktır...
Kendine köyünden daha genç bir kadın bulup dugununu yapıp aile babası falan olmaya karar verecektir.

Sevgili Q Qoeengirl bence sonuna kadar haklısın. Ben sende hiçbir kusur ya da hata görmedim. Aksine çok İyi niyetli uyumlu düşünceli aklı başında birisin. Ben eminim ki annenin görüştüğü kişi abi diyebileceğin kadar iyi biri olsaydı sen annenin adına mutlu olurdun ki zaten o kadar İyi bir insanla da annen evlenirdi ve o kişi aileden biri olurdu hiçbir sorununuz da olmazdı.
konu sahibini yok annenin sevgilisi olmasını istemiyorsun yok kadının kendi hayatı karışamazsın diye eleştirmişsiniz ama bu kız annemin sevgilisi var evlenmeyi düşünüyor nasıl böyle bişey yapar babamdan sonra nasıl sevgilisi olur çocukları olan koskoca kadın nasıl bu işlere kalkışır diye delirmiyor. Konusunda belirttiği tek endişe kardeşleri ben başka kaygı göremedim yazdıklarında. Ki kardeşleri için endişelenmekte de çok haklı çünkü karşıdaki adam güvenilir biri değil. Bir de annesi için üzülüyor; tüm yaşattıklarına rağmen yaptığı hatalara rağmen annesinin düştüğu durum için üzülüyor.yanlış hatırlamıyorsam konu sonunda da ben bunları nasıl ayırırım dememiş bu durumu nasıl kabullenebilirim kardeşlerim için ne yapabilirim diye soruyor. Ya Rica ediyorum Kadın Hakları savunuculuğu yaparken dozu kaçırmayalım gerçekleri görmezden gelmeyelim, kadınların hayatlarındaki diğer insanlara yaşattıkları mağduriyetleri yok saymayalım(ki burada söz konusu insanlar çocukları)

canım senin bu konuda yapabileceğin hiçbirşey yok içini ferah tut. Anneni de kendinden bağımsız bir birey olarak kabul et. Sen ona yapabileceğin bütün yardımı ve uyarıyı yapmışsın daha başka elinden birşey gelmez, elinden birşey gelmeyeceğine göre üzülmene de değmez. Biliyorum annen silip atmak yok saymak mümkün değil ama sen bu saatten sonra artık kendini ve kardeşlerini ve üçünüzün menfaatlerini düşünecek ve var gücünle korumaya çalışacaksın. Bir nevi kardeşlerinin annesi ve sahip çıkanı sensin artık.. Önceki mesajlarda pek çok arkadaş demiş; mutlaka bir avukatla görüş ve babandan kalanlarla ilgili ne yapabilirsin bunu ayrıntılı konuş. Hatta baban vefat ettiğinde mal varlığı neyse onun üzerinden paylaşım yapılması gerekiyor. Annenin bu zamana kadar harcadıkları da annenin kendi payından düşülsün; umarım size borçlanacak kadar harcama yapmamıştır bak bu konuda da sakın vicdan yapma bu almaya çalıştığın para hem senin hakkın hem de annenin harcadığı paralar değil o şerefsiz adamın yediği paralar. Üstüne üstlük yetim hakkı yiyecek kadar şerefsiz!! Kendin için değilse de yalvarıyorum sana kardeşlerin için bunu mutlaka yap..
Annene gelince dediğim gibi yapabileceğin hiçbir şey yok; kendini bunun için üzme artık. Bu durumu kabullen ve o adamdan kurtulması için dua et. Olur da birgün kurtulup gelirse de yaptığı hataları yüzüne vurma. Ne sen annesiz olmayı hak ediyorsun ne de o evlatsız kalmayı... Sadece sizlere zarar gelmemesi için o adamdan ayrılabilene kadar ilişkinizi askıya almışsın gibi düşün..

Senin ve kardeşlerinin Rabbim yar ve yardımcısı olsun, korusun inşallah
Annen de umarım hatalarından vazgeçebilir..

Babadan kalan para reşit çocuklar ve anneye bölünmüyor mu? Mirasınızı şu an alamıyor musunuz? Bence sen bir avukatla görüş. Anlat durumu,kardeşler 18den küçükse devlet koruması iste,vasiliklerini al. Kardeşlerin de durumun farkında mı? Yaşları uygunsa oturup konuş onlar ne düşünüyor bu yaşananlar hk?Eğer senin gibi düşünüyorlarsa annenle konuş bize ayrı ev aç diyin,madem maddi durumu iyi. Kardeşlerin de anneyle uzaktan görüşür ama ortamdan uzaklaşmış olurlar.

X