Annemin kuruntulari

Ya bosandigi halde cocuguyla ilgilenmesi onu baba gibi baba yapar . Annenize anne Allah korusun ben ayrilsam çocuklarına para gondermesinmi yeni karisiyla yeni çocuk yapinca benim cocuklarim degersizmi oluyor hala onun evladı tabi para gonderecek bizdede kalacak . Hayatiniza karistirdiginiz sürece fikrinizi soyliyecek. Benim annemde aynı ben uyardim. Telefonda bana kalk kocana sofra Kur kalk kocana çay yap bağırdım anne karisma kendisi yapar eli kolu var ve başka konular hakkında da uyardim kırıldı ama artık karismasi azaldi . Malesef anneler böyle bitiremedim ancak siddetini azalttim . Yoksa aramak konuşmak gelmiyordu içimden.

Aynı yemin ederim aynı. Acik giyinince kıyameti koparirdi geçen telde oglumun karisi sortla da gezse karismam yeterki mutlu olsunlar. Dedim yahu belini kapat diye peşimden kosan sen bagirip cagiran sen hayirdir . Valla insani herseyden sogutuyorlar. Annem evlat ayirmada 1 numaradir

Bende bosandim ilk evliligimden bi cocugum var. Babasi nafakasini hic aksatmaz ama baba gibi baba degil
Aramaz sormaz en son 11 ay once gitti babasina ondan beri bir msj bi arama yok. Anneme gore benim kizim babasindan ilgi gormuyo ya esimde kizina ilgi gostermemeliymis. Hatta bi dayim vardi, kizimin onunde kendi kizini seviyo diye onlarla gorusmemi istemezdi.
Iyide herkesi cocugunu sevdigi icin durduramam ki.
Ben kizimi psikologada goturdum, bu konu hakkinda. Zamanla alisacak artik gozune batmicak. Bu duruma alismak ve kabullenmek zorunda baska yapacak bisey yok demisti.
Ayni ben nasil annemi kabullendiysem oda babasinin nekadar vicdansiz oldugunu benimsicek zamanla

Ve şüphe konu sahibinide yavaş yavaş delirtir hatta o da acaba demeye baslar . Hayır huzuru bozulacak anne nin derdine bak . Offf zor valla

Aynen öyle büyüdükce kiziniz babasinin ne oldugunu bilecek ve artık babası görüşmeyi istesede kiziniz istemiyecek. Ben ikinci eşinizi taktir ettim ne güzel bosanmissda olsa kızıyla ilgili. Kaç baba yapiyorki onun yaptığını

Benim annemden sonra 1numaradir emin ol :)
Kucukken unutmuyorum o gunleri elime bicak alip dama cikardim henuz 5 6 yasindayim dusunun bicak ya bicak... Niye, anne hep onu seviyosun benide sev diye
Sonra henuz yine 5 6 yasindayim
Evde uyurken kapiyi ustume kilitleyip komsuya gitmis abimle ben aglamaktan butun mahalle toplanmisti pencereye, o geldiginde ise ben dayak yemistim niye agliyorum diye. Bide altima isemistim korkudan onun icinde dayal atmisti.
Bunlarin hic birini yapmiyorum kizima ama beni kotu anne ilan ediyor. Benim uvey kizim var ona bile mulayim davranirim ederim ama anneme gore kizima uvey cocuk muamelesi yapiyorum

Esimin kiziyla ayri sehirde oturuyoruz. Henuz 12 yasinda kiz, annesi bir gun bile okul toplantisina gitmemistir.

Bizimle yasamadigi halde okul hep esimi arar. Mesela okuldan bise alinmasi gerek, esim 60km yol yapar gider alir, annesi 250 metre uzaklikta otururken gidip almaz.

Okulda cok basarisiz, kafasi estiginde gider. Okul etute verin demis anneside amaaan kim ugrasacak diye vermemis. Kiz buraya geldiginde ben derslerinde yardim ediyodum kitaplar aliyodum ama artik oda buyumeye basladi okulu sevmedigi icin umursamiyo..

Esim. Çok iyi bir baba. Asla kizina annesini elestirmz kotu bise demez. Oyle bise yapsa ben zaten esimle evlenmezdim. Cocugunun annesine boyle diyen ilerde banada ayni seyi der diye dusunurdum.

Benim kizim babadan ilgi gormedigi icin annemin ayri bi gicigina gider o kiz.
Bayramda babasinin yanina oturmus diye, ne nazli kiskandirmaya calisiyo yapisik dedi kiz hakkinda.

Ne yazık gerçekten ilgi gördüğü için sevilmeyen bir cocuk. Babası anne bosandigi için babasından ilgi görmeyen bir cocuk. Siz çok akli basinda ve sağlıklı dusunebilen bir insansiniz yorumlardan anladigim kadar . Empati yapıyor ve ona gore davraniyorsunuz helal olsun . Anneniz sinirlarini bilmesi gerek yoksa hanenizde huzur kalmaz ne yazıkki

oysaki mutlu olması gerekir, ne guzel kızımla ne iyi geciniyorlar, diye. sasirtici...

yaa sizin kendi çocukluğunuza bile uzuldum, bu ne boyle...
şoktayım..

Eşinin kendi parası değil mi? Ailesine de yardımcı olabilir diğer eşinden olan çocuğuna da gönderebilir. Sonuçta onlara gönderip sizi mağdur etmiyor.
Bundan sizin annenize nee? Adam çalışıyor, kazanıyor
Gerçekten akıllı kadınsın, sakın annenin dolduruilarına gelme. Biröoka kadın bu tarz şeyleri problem olarak görüp eşiyle kavgalar ediyor ama kimse şunun farkında değil. O adam bir anneden doğdu, o anne onu öyle yada böyle bu yaşa kadar getirdi. Yani alınan bir hediye verilen bir harçlık anasının ak sütü gibi helaldir o kadına. Diğer eşinden olan çocuğu da canından bir parça, tabi ki gelsinnyesin içsin harçlığı verilsin. Mal mülk bu dünyada kalır ve unutmayın ki bir insan eliyle ne verirse ona kalacak olan da odur.

Ben empatisi cok yuksek olabilen bir insanim
Karakterim hic anneme benzemiyor
Psikologumuz bana cocugunu cok guzel yetistirmissin cok olgun konusuyo diye soyleyince icim rahatladi
Cunku anneme gore ben hep eksiyim hep yanlisim cocuguma karsi
Esimin kizinada aciyorum uzuluyorum
O kizda benim gibi annesinden hic sevgi gormemis

12 yasina geldi hayatinda ilk kez dogum gunu kutladi bizimle, hic dogumgunusu pastasi hediyesi olmamis. Annesi ona sacma diye asilamis. Halbuki kucuk cocuklar nekadar sever dogumgunlerini.

Ben esimin kizina yaptiklarina verdiklerine karsi degilim gelip burda yesin icsin giysin

Hatta ben esime derim harclik ver diye
Gidip elin karisina kizina harcamiyo kizina harciyo sonucta helal hos olsun.

Ayni davranisi benim kizimin babasida yapsa keske. Yinede inkar etmeyim maddi olarak bi zorluk cikarmaz ama bizimkide manevi olarak 0. Hic ilgilenmez 11aydir aramadi gormedi, unutulmus bir vaka gibi.

Esim ailesinede yapabilir tabiki ben onada karsi degilim.
Yardimlasmak guzeldir, annemin terapi parasini ben cebimden oderken esim bise diyebilirmi hayir.

Bende onun annesine kardeslerine yegenlerine yaptigi harcamalara bise demem tabikide evini colugunu cocugunu mahrum etmedigi surece.
Annem yaslandikca gozu doymaz oluyo ben anlamiyorum.

eminim siz iyi bir annesinizdir.
anneliğinizin, sorgulanmaya ihtiyacı yok.
bence siz nasıl anne -olunmaması- gerektiğini gayet iyi biliyorsunuz, nasıl anne -olunması- gerektiğini de iyi biliyorsunuz..
kendinizden emin olun, o kadar cok eleştiriye maruz kalmissiniz ki kendinizden suphe eder hale gelmişsiniz.
acaba öyle miyim diye, baksanıza psikologa bile onaylatma durumunuz olmuş.
diger çocuğa da uzuldum. ama siz iyiniyetle yaklaşıyorsunuz, tebrikler..

Ben kucagimda bebekle terapilere gittim
Lohusalik var bide, annemin soyledikleri kafama yerlesti cikmiyodu. Cocugu serbest saldim sirf kotu anne gibi gorunmeyim diye, derslerdr coook kotu puanlarla geldi. Psikolog discipline gaddarlik veya koty annelik demek degil. Kural olmayan yerde hayat ilkesi olmaz, diye rahatlatti beni

elestirilerek büyüyen bi arkadaşım var, kariyerinde cok basarili ama annesiyle sorunları var.
-onu da annesi hep eleştirerek büyütmüş, gecen dedi ki, yas aldıkça annemin beni ne kadar yiprattigini yeni yeni farkediyorum. uzucu..
kendisi psikiolga gidiyor. psikolog demis ki, sen nasıl anne olunmaz cok iyi biliyorsun o yüzden harika bir anne olacaksın. Kurallar her daim olacak demis, ama asagilama, kendini yetersiz hissettirme durumun olmayacak cunku bunu en iyi sen biliyorsun, yasadın demis..cok doğru
-elestirinin asagilanmanin olduğu yerde özgüven olmaz. gecen parktayım cocuk dustu. annesi beceriksiz dedi..oyle uzuldum ki.. gidip desem mi bilemedim, çocuğu uyarmak dikkat et demek varken, bu soz ne simdi diye..
o cocuk annesi tarafından deger gormuyor ki, ilerde kendini degerli hissetsin..kendine güveni zedelenmiş büyüyecek. sürekli bi eleştiri olursa nasıl özgüvenli olunacak..

Bende kariyer yonunde cok guzel yerlere geldim
Kisilik konusundada etrafimda hep saygiyla sevgiyle anilan biriyimdir
Ama annem gerek toplum icinde gerek yanliz basimiza elestirdi
Akrabalarimiz bana hep cok guzel cocuk yetistirdin derler ama hicbizaman emin olamadim
Hep bi aciklama hep bi ispat
Beni cok yordu ayni arkadasiniz gibi

Annenizin 12 yaşındaki kızın babası ile olan diyalogunu kıskanması ne kadar saçma. Sizin yavrunuz baba sevgisi görmüyor ise o çocukta annesinin yanında olduğu halde anne sevgisi görmüyor hatta dışarıdan bakıldığında o çocuğun durumu daha zor çünkü öz annesi evladına bir pastayı hediyeyi bile çok görüyor ama sizin evladınız öyle mi! İlgili ve onu çok seven bir anne, üvey baba ve küçük kardeşi ile yaşıyor.
Allah anneniz konusunda size sabır ve kolaylık versin inşallah

Biliyomusunuz, dediklerinizin aynisini psikologumuzda soyledi
Onu gormeyi cok isterdim dedi
Asil, icinde dunyalar kadar sorun tasiyan kisi o dedi

Kiz sabah kalkip okula kendi gider, uyanamazsa okula gitmez mesela
Annesi Hic beslenme koymaz cantasina
Biz bikeresinde dugune gitmistik, bana ilk defa dugune geldigini soylemisti inanmamistim
Sonra hal ve hareketlerini gorunce ihtimal verdim.

Kizi terapiye goturmeye niyetlendim annesi gondermedi haftalarca
Geldiginde ne diyip gotururum diye dusunmekten goturemedim

artık bu ispat olayını bıraksanız, `ben kendimi biliyorum, kimseye birsey ispatlamak zorunda degilim` deseniz..
hem de bunu en basta `kendinize` deseniz...tum ruhunuzla bunu hissetseniz cok iyi olacak..
son olarak, siz bu laflardan etkilenseniz, evliliğiniz kotu olsa vs olursa yıpranan üzülen gercek manada sadece siz olacaksiniz.
zaten mantıklı birisiniz, yazdiklarinizdan gayet anlasiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…