- 15 Haziran 2016
- 7.712
- En iyi cevaplar
- 1
- 20.426
- 348
- 38
Haklısınız ama şu koskocaman bir gerçek anneniz annelik lafını bile haketmeyen bir kadın.mutlu olmak için sevgisi de dahil onun hiçbirşeyine ihtiyacınız yok.aman iyilik filan etmesin varlığı yeter dediğimiz insanlar vardırya bunun varlığı bile zarar.Biliyomusunuz suan buyuk kizim evde olmasaydi su msjiniza aglardim. Ama ben kizimin uzulmesine dayanamam onun onunde aglayip endiselendirmek istemiyorum.
Annemin kiz erkek ayirdimi yaptigini teyzem ve en yakin 2 arkadasi bi kac kez dile getirsede ben kabullenemiyorum.
Ama kucukken sevgi gormuyorum diye dama cikip bicak alirdim elime beni sevmiyosun diye agliyodum babamin yegenleri gelir beni alirdi gotururdu sonra uyur kalirdim.
Belki 5 yasinda vardim bunlari yasadigimda o unuttum saniyo ama ben unutmamisim.
Anne once kendini dusun bizi bosver biz buyuduk sagligina dikkat et herlseyi takma kafana derim. Onun resmen cocugum gibi yaninda olurum. Heryerde herseyde savunurum
Bigun benim yaptigim seyle belki gururlanir diye
Abim bise yapsin oglum bunu yapti oglusum soyle boyle diye paylasir
Hayatim boyunca hep durust olmaya calistim
Ailemden yuzum gulmedi ama Allah karsima esimi cikardi bana sevgisini verdi ama iste o anne sevgisi varya hic bise yerini tutmuyo
Cok tesekkur ederim Allah razi olsun benim icin dusundukleriniz icin soyledikleriniz icin vaktinizi bana ayirdiginiz icin.Bakın sizi tanımam etmem.hayatımda bu duyguyu birkaç kez yaşadım şimdi sizle de yaşıyorum.sizi sevdim.birbirimizi anladığımızı hissettim.bu yüzden uzun uzun yazıyorum mazur görün.
Kendimi tanıyorum ve kendimde beğendiğim ve artması için uğraştığım iki özellik var. Biri merhametli olmam diğeri adaletli olmam. Bunlar bende yoksa yada yeterince yoksa okuduğum Kuran bir kitaptan öteye geçmez kıldığım namaz sportif hareketten öteye geçmez kendi evladıma duyduğum merhameti düşmanımın evladına duymuyorsam evladıma duyduğum da merhamet değil bencilliktir bana göre.
Çok üç örnekler dışında (savaşlar,soykırımlar,tecavüzler,cinayetler gibi....) hiçkimse için kötü birşey dilemem.anneniz için de dilemem. Lakin Allah ın adaleti öyle mükemmel işliyor ki,bundan 20 yıl sonra annenizin eşinizin evladına muhtaç kaldığını söylerseniz hiç şaşırmam.
Bunu size söylememe hiç gerek yok aslında ama içim sızladı o yavruya,nolur daha bir sarıp sarmalayın o çocuğu,yaraları sizde iyileşsin,sizin şefkatinizde sevginizde boğulsun. Babasının eşinin annesinin acımasızlıklarından koruyun onu,bugün belki duymuyor duysada aklı ermiyor ama yarın için haketmediği bir yara da annenizden almasın.
Allah yardımcınız olsun
Ben psikolojik tedavi gordum bu sebepten, onu affettim dedim.Haklısınız ama şu koskocaman bir gerçek anneniz annelik lafını bile haketmeyen bir kadın.mutlu olmak için sevgisi de dahil onun hiçbirşeyine ihtiyacınız yok.aman iyilik filan etmesin varlığı yeter dediğimiz insanlar vardırya bunun varlığı bile zarar.
Normalde kendi hayatımı anlatmam anca yeri gelirse bir iki örnek veririm.inanın bana yaşatılanları anlatsam inanacak insan bulamam. Şükür sebebi evlatlarınız,adam gibi adam bir eşiniz var.bir de bana göre size emanet yollanmış belki de imtihan olarak size gönderilmiş bir çocuk var. O kadar şanslısınız ki. Doktorların elbet bir bildiği vardır ama ben aciz aklımın erdiği kadarıyla annenizin bir sorunu olduğuna inanmıyorum,bence o bildiğiniz buz gibi kötü bir insan. Ona hiçbirşey olmaz sizi dert sahibi etmiş,yarın psikolojik sonra da fiziksel hastalıklarınız çıkacak. Ömür bitecek ve bir gün huzur yüzü görmeden göçüp gideceksiniz.kimin hakkı var bunu yapmaya,yazık değilmi size. Kendinizi ailenizi koruyun,eşinizin korumasına da fırsat verin.görüşmeyin,konuşmayın,bir oh deyin rahatlayın zaten eski düzene dönmeyeceksiniz bir daha.bu bencillik vefasızlık filan değil. 36 yaşındayım iki elimin parmağı kadar hastalığım var. Ne için kim için. Kendim evladım ve eşim için yaşıyorum ama geç kaldım evladımla iki adım koşup oynayamayacak hale geldim,verilen hasarların telafisinin olmadığı noktadayım.şimdi yazık değilmi bana evladıma. Geç olmadan kurtarın kendinizi de,çocukları da yuvanızı da....Cok tesekkur ederim Allah razi olsun benim icin dusundukleriniz icin soyledikleriniz icin vaktinizi bana ayirdiginiz icin.
Esimin kizi ilk geldigi zamanlar gitmek istemezdi cok severdi annesi sokaga atti donmek istemedi
Ama annesi birakmak istemedi buseferde, neyse konu rayindan cikmasin.
Gecen cuma gunu 12 yasina girdi ve hayatinda ilk defa dogum gunu pastasi olmus. Ben ona hediye verdim ilk defa dogumgunu hediyesi almis sevindi haliyle. Bizden giderken cok iyi gidiyo ama gelirken hep annesinin laflariyla gelmeye basladi buna ragmen takmiyorum takmamaya calisiyorum cocuk sonucta, bi cocugu anne yetistirir.
Buraya geldi kuran kursuna gonderdim, oturdum ona harfleri ogrettim dualari ogrettim kiz tam ilerliyoduki annesi camiye gitmesini istemedi.
Ramazanlikda cok guzel bi ortam yaptik, kizlar eve dekorasyon yaptilar oruc tutacaklar
6gun tuttu eve gitti geldi oruc yasak demis annesi.
Anneme gore cok yuz veriyorum. Yuze cikarmisim
evet ama kirmadan dökmeden sonuçta anneniz..idare edilecek mecbur.Evet dediginiz sekilde yapicam. Mesafemi koyucam ve uygun zamanda onu uyaricam. Benim evimin parasi kimseyi ilgilendirmez ister hediye alirim ister para veririm istersem yirtar cope atarim
Dünyaya getirdi diye anneEevet ama kirmadan dökmeden sonuçta anneniz..idare edilecek mecbur.
Sizin icin cok uzuldum ama herseyde vardir bi hayirNormalde kendi hayatımı anlatmam anca yeri gelirse bir iki örnek veririm.inanın bana yaşatılanları anlatsam inanacak insan bulamam. Şükür sebebi evlatlarınız,adam gibi adam bir eşiniz var.bir de bana göre size emanet yollanmış belki de imtihan olarak size gönderilmiş bir çocuk var. O kadar şanslısınız ki. Doktorların elbet bir bildiği vardır ama ben aciz aklımın erdiği kadarıyla annenizin bir sorunu olduğuna inanmıyorum,bence o bildiğiniz buz gibi kötü bir insan. Ona hiçbirşey olmaz sizi dert sahibi etmiş,yarın psikolojik sonra da fiziksel hastalıklarınız çıkacak. Ömür bitecek ve bir gün huzur yüzü görmeden göçüp gideceksiniz.kimin hakkı var bunu yapmaya,yazık değilmi size. Kendinizi ailenizi koruyun,eşinizin korumasına da fırsat verin.görüşmeyin,konuşmayın,bir oh deyin rahatlayın zaten eski düzene dönmeyeceksiniz bir daha.bu bencillik vefasızlık filan değil. 36 yaşındayım iki elimin parmağı kadar hastalığım var. Ne için kim için. Kendim evladım ve eşim için yaşıyorum ama geç kaldım evladımla iki adım koşup oynayamayacak hale geldim,verilen hasarların telafisinin olmadığı noktadayım.şimdi yazık değilmi bana evladıma. Geç olmadan kurtarın kendinizi de,çocukları da yuvanızı da....
Ya enerji aktarımı mıdır,ruhlar aleminde mi tanışıp kaynaşmışızdır,bir gün yollarımız mı kesişecek bilmiyorum ama çok garip hissediyorum size karşı.gerçekten çok şaşkınım.keşke yüzyüze gelebilme imkanımız olsaydı.hiç bıkmadan dinlerdim sizi ve kendimden eminim bu mutsuzluktan çekip alırdım sizi.Sizin icin cok uzuldum ama herseyde vardir bi hayir
Insallah o hastaliklariniz kefaret olsun.
Ben cocuklugumdan baslayip anlatsam size hayatimi gercektende hep itilen kalkilan cocuk oldum. Akrabalarim beni cok sever ama hersey 4duvar arasinda olur.
9 yasinda anne gibiydim, olgundum. Okulda cok basariliydim ama firsat vermediler deger vermediler. Koskoca odaya beni sigdiramadilar abimi koydular halbuki o okula hic dogru duzgun gitmezken sinifta kalirken. Ben salonda yatip mutfakda ders calisirdim. Evden kacisim evlilik oldu, oda yanlis kisiydi. Yazsam roman olur gercektende.
Anneme hep acidim hep aglayarak kendini herkese masum gosterdi. Daha dogum yapali 2ay olmustu beni 6 7 kisinin onunde asagiladi, alay etti. Lohusadir demedi...
Hep ogullarindan ayri tuttugunu aklimca dusundum ama olmaz oyle sey dedim. Ve bunu bir cok kisinin agzindan duydukca farkediyorum halada inanasim gelmiyo kendimi kandiriyorum
Belki bi araya gelmisizdir yada gelecegizdir, ben bircok sehirde seyahat ediyorum. Insan gurbette olunca.Ya enerji aktarımı mıdır,ruhlar aleminde mi tanışıp kaynaşmışızdır,bir gün yollarımız mı kesişecek bilmiyorum ama çok garip hissediyorum size karşı.gerçekten çok şaşkınım.keşke yüzyüze gelebilme imkanımız olsaydı.hiç bıkmadan dinlerdim sizi ve kendimden eminim bu mutsuzluktan çekip alırdım sizi.
İnsanın en derin yaraları hep çocukluktan kalma,çocukken çok yara almışsınız,yaralarınız iyileştirileceğine hiç durmadan vurmaya devam edilmiş,tabiri caizse inadınızdan ölmeyin,eşiniz evlatlarınız ilacınız olsun aklınız doktorunuz iyileşin,kimsenin başaramayacağı kadar dik ve güçlü olun. Çocukluğunuzu çocuklarınızla yaşayın,kötü anıları silip yerine mutlu anlar koyun. Allah size değer vermişki yaratılanların en şereflisi insan olarak yaratmış sizi,bundan daha kıymetli değer mi olur,sizin annenizin hakettiğiniz halde vermediği değere ihtiyacınız yok.
Bende hep dua ediyorum günahlarıma kefaret olması için.siz de öyle yapın.düşünün ki şu hayattaki mutsuzluk üzüntü kotanız dolmuş
konu hakkında ilk mesaj disinda diger yorumları okumadım.Dünyaya getirdi diye anne
Kimlikte anne
Lafta anne
Böyle insanlar kırılmaz,karşısındakinin vicdanına oynar kırılmış ayağına yatar,karşısındaki haklıyken suçlu çıkartır.
Konu sahibi hanımefendi hiç de idare etmeye mecbur değil,kadının 5 yaşından beri çektikleri ortada ki bu sadece bize anlatılan.ne için idare edecek dertten kanser olmak içinmi akıl sağlığını kaybetmek içinmi ailesini kaybetmek içinmi?
konu disinda birsey yazayım dedim.Dünyaya getirdi diye anne
Kimlikte anne
Lafta anne
Böyle insanlar kırılmaz,karşısındakinin vicdanına oynar kırılmış ayağına yatar,karşısındaki haklıyken suçlu çıkartır.
Konu sahibi hanımefendi hiç de idare etmeye mecbur değil,kadının 5 yaşından beri çektikleri ortada ki bu sadece bize anlatılan.ne için idare edecek dertten kanser olmak içinmi akıl sağlığını kaybetmek içinmi ailesini kaybetmek içinmi?
Bu tarz şeyler bende okudum.öyle olan örnekler gördüm ama ben kendi hayatımda böyle bir tecrübe yaşamadım.yaşamak da istemem.ruhsal iyileşmem tamamlanmış mı acaba:)konu disinda birsey yazayım dedim.
bi psikoloji kitabında okumuştum.genelde cocuklar anne babalarının onlara davrandigi gibi davranan insanlara bi cekim duyarmış. baba kizini mi dövüyor ilerde kendine şiddet uygulama potansiyeli olana cekim hissedermiş. bilinçaltı olayları..ne zaman ki cocuk ruhsal iyileşir o zaman doğru insana cekim hissedermiş.mutlulugu yakalarmis
Bu kesinlikle benim iste.vicdanına oynadıkları en duygusal olan çocuğa..
cocuklarini hakliyken haksiz duruma düşüren cok anne gordum. manipüle eden..
vicdan yaptıran. demek o ki sonuçta anne dediğim annenin muhteşem olması degil. cocuklari öyle kıvama getiriyorlar ki başlarına birsey gelse ben anneme iyi davranmadım diye vicdan yaptıran. bunlar saglikli anne degiller tabiki o yüzden durumları acınabilir.. sonuçta anne dediğim bu anlamda..
her cocugun anne baba davranisindan etkilenme oranı farklı deniyor.Bu tarz şeyler bende okudum.öyle olan örnekler gördüm ama ben kendi hayatımda böyle bir tecrübe yaşamadım.yaşamak da istemem.ruhsal iyileşmem tamamlanmış mı acaba:)
akliniz basında olduğu surece islemez bu tarz duygu oyunları.Bu kesinlikle benim iste.
Annem mesela bana hem duygusuz gaddar der. Cunku cok kucuk yasta ayaklarimin uzerine basip dik durmam gerekti. Ayrilirken 20 yasindaydim bebegim hissetmesin diye onunde aglamazdim. Oyle oyle insan icinde aglayamaz hale geldim.
Bide herseye mantiksal yaklasirim duygusal bakmam. Buyuzden annem bana duygusuz der
Ama cocuklarinin icinde en icerlisi benimdir.
Kendini acindirir, vijdan yaptirir bana
Suan dunden beri annemle haberlesmiyoruz. Watsapda durum yapip duruyo bakmiyorum gruba kahirli sozler videolar atiyo vijdan yapiyorum.
Evet bende 2 ayri psikologa gittimakliniz basında olduğu surece islemez bu tarz duygu oyunları.
demek ki sağlık sorunu epey ilerde. bu da sizin sucunuz degil. yapacaginiz birsey de yok. aslinda var. kendi hayatınıza odaklanmak..
(yakin arkadaşım aynisini yaşadı kizin gitmediği psikolog kalmadı. hepsinin dediği, -uzak dur. kendi hayatına bak. yakin olup hayatini sakin çürütme- dediler..
Allah iyiliğinizi versin :)Evet bende 2 ayri psikologa gittim
Birinde 4 digerinde 3 seans yaptim sanirim
Ilk gittigim Belcikalk bi psikolog (belcikada yasiyorum) bana gorusme mesafe koy dedikce ben bunlarin kulturu boyle hic anne babaya saygi yok istedikleri zaman rest cekerler dedim biraktim onu Turke gittim
Aynisini odada dedi.
kulturle alakasi yok bence.Evet bende 2 ayri psikologa gittim
Birinde 4 digerinde 3 seans yaptim sanirim
Ilk gittigim Belcikalk bi psikolog (belcikada yasiyorum) bana gorusme mesafe koy dedikce ben bunlarin kulturu boyle hic anne babaya saygi yok istedikleri zaman rest cekerler dedim biraktim onu Turke gittim
Aynisini odada dedi.
Ne gibi mesela ?bence annenize zamanını dolduracak hobiler edindirin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?