Annemin kisiliginden artik tiksiniyorum babamlada zaten konusmuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yaa bazi yorumlara bakiyorum da gerçekten cok sacma.Kiza sen asisin diye yükleniyorsunuz.Pes yani.26 yasinda dayak yemis arkadas nolcakti ay canlarim mi diyecekti.Ayrica kiz annesinden sadece sevglisi yüzünden sogumamis.Sahsen ben dayak yesem ve annem araya girmese ben onun vicdanindan suphe ederim.Kiza yok alman kulturu gecmis sana bilmem ne diyorsunuz kizin 10 yillik bi iliskisi var annesi bu kadar alavere dalavere cevirecegne bi cocugu tanimaya calissalardi.Ben olsam bend kizardim sevgilin evli diye yalan söyleseler.Allah askina surekli tek bi yere odaklaniyosunuz kiz beddua etms snra sinirden soyledm yanls diyo.Hala yok senin gbi evladim olmasin bilmem ne.Empati ya biraz.

Anne olunca anlarsın lafını
. . . . . .

Bir cümle daha;
Anne-baba rol modeldir.
Konu sahibini öfkeli, hırçın bulanlar için bir hatırlatma.

Mesajlari okumadim ama dayak disinda bn annenizin ck kotu niyetli oldugunu sanmiyorum. En nihayetinde sizinde onlarla gtmenizi istemis pek ck annenin isyeyecegi gb. Ama dayak ck agir olmus. Erkek arkadasinizi tasvip etmemelerinin tek nedeni zaza olmasi mi? Malesef boyle aileler var. Bnm bir arkadasimi ailesi reddetti ve cenazeden ble kovuldu kiz boyle bir sebepten. Ck zor bir durum. Ayrica, ben szn ana kiz olarak kisilik catismasi yasadiginizi dusunuyorum keske bir orta yol bulunabilse. Bu konuda hc adim attiniz mi?

Sanırım annen ve baban paranın kurbanı olmuş artık onlar memlekete geri dönecek ama sen hayatına devam edeceksin onların planı o şekilde değildi ailecek memlekete hep beraber dönmek olmadı olmayacak , annen baban seni ,önemseseydi küçük yaşta memlekete dönüş yaparsa artk çok geç her şeyin bir bedeli var şimdi bunu ödeyecekler hiç birşey planlanan gibi olmaz

güzel kardesim ne olursa olsun onlar senin anne ile baban onlar senin kötülügünü isterler mi hic onlar kafalarina göre kendi gördüklerine göre seni korumaya kollamaya calisiyorlar yani annenin hakki var sevgilini arastirmaya hosuna gitmiyorsada yasaklayada bilir bu cok normal yani babana sinirli olabilirsin ama anneye peygamber efendimiz (sav) diyor ki bir kere baba ama 3 kere anne denir diye üzme anneni sonra cok pisman olursun vicdan azabindan kurtulamazsin

aynen ya,benim annem biyolojik annem değil ama bana fiske bile vurmadı,doğurmakla anne olunmuyor..

Yorumumun başında ''Anne olunca anlarsın'' cümlesini görünce çok güldüm.
mesaj haneme yazıp silmiş senin yorumunu alıntılamıştım. ,
Birkez yazdıktan sonra silinmiyor demek ki.

Kesinlikle... Doğurmakla, büyütmekle anne olunmuyor.
Allahın sadece annelere bahşettiği vasıfları taşıması gerekiyor.

En yakın arkadaşım taa çocukluktan beri beraber büyüdüğümüz ünv. Yıllarında bi çocuğa aşık oldu. Arkadaşım tıp öğrencisi çocuk asistan o dönem. Eli yüzü düzgün terbiyeli bi çocuk ben de tanışmıştım ilişkileri esnasında. Arkadaşımın babası polis emeklisi ve inanışmaz despot mükemmeliyetçi bir adam sevgili de kürt. İş dönüyor dolaşıyor seni evlatlıktan reddederime geliyor. Ayrılıyorlar sonuç olarak. Arkadaşım şimdi uzman doktor demek nerden baksan üstünden 5 sene geçti olayın tek bir kişiyle bile ilişkisi olmado çocuktan sonra.

Bir kişiden bile hoşlanmadı bi yuva kurmaya adım atamadı. Ha yaşı geç değil 31 yaşında o da ben gibi allah büyük inşallah çıkar karşısına iyi birisi ama kızın gençliği gitti o çocuğun acısıyla. Hiç bir şey yaşayamadı evlenseler şimdiye 5 6 yıllık evli çoluk çocuğa karışmış olacaktı. Oysa yıllardır ailesinden de uzakta asistanlık yapıyor tek başına. Yarın onlar öldüğünde tek başına mı yaşlanacak bu kız diye düşününce gözüm yaşla doluyor.

Sen aynı hatayı yapma. Sevgilin düzgün işinde gücünde güvenilir bir adamsa kimseyi düşünme evlen. Şimdi bana kızanlar olacaktır aile rızası olmadan evlenilir mi diye ama hiç bir ailenin kendi bencilliği ya da aptalca takıntıları yüzünden çocuğunu mutsuz etmeye hakkı yok. Bu hayatı biz yaşıyor ne anamız ne babamız ne kardeşimiz yastığa başını koyup da diğer evlerin sesini kendi sessizliğinde dinlemek nedir bilirim. 3 yıl yalnız yaşadım hiç kolay değil ki bir de ömür boyu olsun.

Ha ama kendine iyice bir sor ailenin itirazı ve onlara olan tepkin mi seni bu çocuğa bu kadar itiyor? Eğer öyleyse çok büyük hata yaparsın evlenerek. Ama seviyorsan güveniyorsan kimseyi dinleme bence. Çocuk değilsin zaten yaşın 28 hayatını daha fazla erteleme

Arkadaşlar Anne olunca siz ne anladınız bilmiyorum ama
ben Anne olunca annemin taktığı prangaları anlamış oldum.
Bir fiske vurdu mu hayır. Kötü söz hakaret de yok.
Lakin duygu sömürüleri, sızlanmaları ve göz yaşlarıyla yapacağını yaptı.
Çoğunu sıyırıp attım, bazıları durur.
Kızdığı zaman dövünerek siz de evlatlarınızdan görün derdi.
Allah'a şükür evlatlarımdan göğsümün kabardığını görünce,
şanslıymışsın senin evlatların iyi çıktı der. Annem ya! :)

Hayret ya gercekten. Demet akalin da dayak yemis yazilmis gulsem mi uzulsem mi bilemedim. konu sahibi, yerinizde olsam ayni sekilde davranirdim tek fark dayaktan sonra evle olan butun iliskimi kesmek olurdu. Asisin anne babayla oyle konusulmaz yazanlar da olmus, aile yapisiyla ilgili bir sey sanirim. Benim ailemde kesinlikle baski yoktur buna ragmen eger hayatima fazla mudahale hissedersem hayatima karismayin bu benim hayatim derim, annem de babam da bir sey demez gulusuruz konu kapanir. Dayagin kabul edilebilir kaliplara sokuldugunu ilk kez bu sitede goruyorum gercekten.

Asi bir kızsın belli...seni bu hale getiren kimbilir daha neler vardır? annenizin duygu sömürüsü yaptığına emin misiniz? Hastaneye gidecek kadar iyi bir rol mu yapiyor?içinizde sanki birikimlerin patlaması gibi hissettim ben ve sarfettiginiz kelimeler sinirden bence..gerçekten seni korumak istiyor olabilirler mi?erkek arkadaşınız yüzünden mi acaba Tr ye dönmek istiyorlar...şu an ailen istemediği için sen.erkek arkadaşına daha bir hirs la baglaniyorsun ancak emin misin sen sevgilin den ...sonuçta Zeze de müslüman değil mi niye bu kadar istemesinler ki?ne diyeyim canım inşaallah ailen yaniliyordur da sevgilin gerçekten iyi biri çıkar ve sonunda uzulmezsin...cunku bazen insana ne denir se densin yaşamadan anlamaz...bir de sana bir tavsiye sakin kimsenin ölümünü isteme senin isteğin üzerine birgün biri tesadüfen olur bir daha ömür boyu kendini suçlarsın. ..ve emin ol o çok sevmedigin ölsün diye beklediğin anne artık senin için ulaşılmaz olduğunda kıymetiniaanlayacağın elbette mutlak bir tarafı olacaktır. ..babana diyecek bir şey bulamıyorum hadi şimdi büyüsün asisin vs..diye bahaneler var da küçücük bir çocuğu döverek ne gibi bir bahane olabilir ki...ne diyeyim sabret az kaldı. ..umarım fazla yanlışlar yapmadan doğruyu bulursunuz...

Kimse akıl vereyim dememiş morali bozuk kızın daha da üstüne gelinmiş.

Allah sizi ıslah etsin.
yazık günah, anneniz yerden göğe haksız da olsa, sebebi varlığınız.
bırakın kadının yakasını da bu yaşında rahat etsin artık.
kim bilir anneniz nasıl bıktı, burada yazsa neler anlatır.

Bende eşimin ailesiyle görüşmüyorum çocuğum sizin gibi büyüdüğünde 'annem geçinememiş geçimsiz' derse çok üzülürüm.
Neler yaşadığını nerden biliyorsun?
Belki babaannen halan rahat vermedi kadına
Ebeveynlerine böyle şeyler söylemen hiç hoş değil.

Benimde babamla aram yok rızkımızı yiyo yediriyo kovdu dahi beni ama ben Allah'a havale ettim ardından kötü söylemler söylemek benim günah defterimi çoğaltır okadar.

Annemden memnun degilim nasil bibseydir ya acaba o sizden memnun mu? Ileride cok pisman olucaksiniz. Hangi erkek ana babanin tirnagi eder bin tane erkegi kurban ederim anama babama cok mu iyiyiz ailemle hayir gecmiste benimde ailemle cok sorunum oldu genctim cahildim o zaman benim gozumdede onlar sucluydu ama simdi dusununce gozlerim dolar onlari ne kadarda uzmusum diye. Hele bi evlenin evladiniz olsun anlarsiniz o zaman kiymetlerini. Ne olursa olsun anaya babaya ölsun denilmez cok yanlis Allah sizin gibi evlat vermesin kimseye..

Kimse akıl vereyim dememiş morali bozuk kızın daha da üstüne gelinmiş.

Bizim milletimize özgü bir durum bu. Icini bilmeden, seni ne bu duruma getirdi demeden, bir erkek icin annesine babasina kin kusuyor demek, herkesi yargilamak daha kolaydir.

Allah kimseyi annesi ve babasi ile sinamasin. Gercekten cok zor bir durum. Allah düsmanima vermesin.

Bu arada dayak yememi "normal" karsilayan insanlara söylemek isterim cogunuzun evladi vardir öldüresiye dövün bakalim kiyabilecek misiniz? Eger dövebilecek kapasiteye sahipseniz sizinde anneliginizden süphe ederim.

Daha fazla yorum yapilmazsa sevinirim. Ailem bana vurdukca pismaya devam edeyim ben yoksa asi bir kiz olurum alimallah....

Neler yasadigini gayet iyi biliyorum babaannem/dedem oglundan dayak yememek adina susmus insanlardir. Bir kelime etmezler annemin hakkinda.

Bu arada belki bir erkek icin böyle davraniyorum gibi algiliyosunuz ama bu icimdeki yillarin birikimi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…