• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin kisiliginden artik tiksiniyorum babamlada zaten konusmuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ayrica da benim kimseyi sildigim yok. Kendileri benim secim yapmak zorunda birakiyorlar. Secimime de saygi duyamayip hayatimdan cikmayi kendileri tercih ediyor.

Anne baba rizasi olsun istedik bugüne Kadar artik dayanacak gücüm kalmadi benim. Memur olmasini bekliyoruz sinavi var ona giricek insallah kazanir diger ay

evet beyin yapilarimiz cok uyuyor. Birbirimizi cok iyi anliyoruz e seviyoruzda daha ne olsun?
Sizinkilerin bu konuda ki kararı net rızaları olmayacak, en kötü ihtimalle kaçarsınız sonradan kabullenirler, en iyi ihtimalle gönülsüz verirler damatları olduktan sonra eğer iyi bir karaktere sahipse, sonradan severler. Yalanı yoksa, işinde gücündeyse, sana saygı duyuyorsa, seviyorsa, gözü dışarda değilse daha ne olacak iyi bir eş olmaya aday :)

Bana yabanci kültüre butunuyle adapte olmussun gibi geldi.huylari suylari gecmis size
Ailene neden tepki gosterdigini de anlamadim aynı ofke sende de var

Annen senin göremediklerini görüyordur ve haklı çıkacaktır ileride görürsün neden dersen onların hayat deneyimi var seninse sadece aşkın oda geçici olur zaten
kimin ne yasadigini bilmeden yargilamazsan sevinirim. Ayrica da ben herseyi daha iyi bilirim demiyorum. Sadece beni sartli sevecek bir aile istemiyorum. Aile dedigin yanlislar yapildiginda da insanin yaninda olur sadece olmasini istedikleri seyi yaptigimAnnen senin göremediklerini görüyordur ve haklı çıkacaktır ileride görürsün neden dersen onların Annen senin göremediklerini görüyordur ve haklı çıkacaktır ileride görürsün neden dersen onların hayat deneyimi var seninse sadece aşkın oda geçici olur zaten
kimin ne yasadigini bilmeden yargilamazsan sevinirim. Ayrica da ben herseyi daha iyi bilirim demiyorum. Sadece beni sartli sevecek bir aile istemiyorum. Aile dedigin yanlislar yapildiginda da insanin yaninda olur sadece olmasini istedikleri seyi yaptigimAnnen senin göremediklerini görüyordur ve haklı çıkacaktır ileride görürsün neden dersen onların hay

Bana yabanci kültüre butunuyle adapte olmussun gibi geldi.huylari suylari gecmis size
Ailene neden tepki gosterdigini de anlamadim aynı ofke sende de var

ne gibi öfke?

Annen senin göremediklerini görüyordur ve haklı çıkacaktır ileride görürsün neden dersen onların hayat deneyimi var seninse sadece aşkın oda geçici olur zaten

insanlari tanimadan mi Hayat deneyimini konusturuyor? Bir insani tanimadan evlilige yok demek yok demeyi birakip dayak atmak mi annelik?

Merhaba,babanız konusunda haklı olduğunuzu düşünüyorum,en nefret ettiğim şey ebeveynlerin çocuğuna dayak atması,iğreniyorum çok.Hele hele 26 yaşında ki bir kadını dövmek çok çok kötü.
Ama bence annenize biraz daha ılımlı olabilirdiniz,gördüğüm kadarıyla çok bir şey dememiş,koruma içgüdüsüyle davranmış,annenizle aranızı düzeltin bence,ama baba konusuna karışmıyorum ,o kadar dayaktan sonra ben olsam konuşmam..

Merhaba,babanız konusunda haklı olduğunuzu düşünüyorum,en nefret ettiğim şey ebeveynlerin çocuğuna dayak atması,iğreniyorum çok.Hele hele 26 yaşında ki bir kadını dövmek çok çok kötü.
Ama bence annenize biraz daha ılımlı olabilirdiniz,gördüğüm kadarıyla çok bir şey dememiş,koruma içgüdüsüyle davranmış,annenizle aranızı düzeltin bence,ama baba konusuna karışmıyorum ,o kadar dayaktan sonra ben olsam konuşmam..

Annemden yedigim dayaklardan bahsetmedigim icin böyle düsünüyosun canim

Annenizin tek hatası sizi fazla şımartmak olmuş.Sanırım bugüne kadar ne isterseniz yaptılar, başka bir ülkede yanlız kalmanızı istemiyor diye annenizi silebildiğinize göre...
Babanız haketmiş ama.

Siz Almanya'da mı doğup büyüdünüz? Bizim bir gelinimiz var, oradan geldiğinde böyle sizin gibi güzel ifade edemezdi kendini, eğer orada doğduysanız Türkçe'niz Türkiye'de doğup büyüyen bir çok kişiden çok iyi durumda.

Keşke beddua etmeseydiniz... Haklıyken haksız duruma düşmüşsünüz. Anne-baba ile çocuk arasında bu kadar mesafe nasıl oluyor ben bunu hiç anlamam.

Dayak konusunda katiliyorum. Ben ailemden hic dayak yemedim oyle bir durumda gururum cok incinirdi ama yine de lutfen annenize keske ölsün demeyin cokk üzüldüm. O sizin anneniz tabiki bir baskasi gibi istediğini yapsn diye dusunemez. Geleceginizden endise ediyor olablir. Sizi anlamadgmi dusunmeyin bende benzer durumlar icindeyim su an sevglmi kabl etmiyorlar irk yas vs gbi somut konular noktasinda da birlesiyoruz yani ve tanimadan ayni sekilde.bir yılı askin zamandir ugrasiyorm tamam dayak yemedm ama psikolojik baski cok fazla uzerimde ve buraya yazmaya utanacgm onca sey soyledi bana.yine de benm iyiligmi istedgnden tek bi an suphe etmiyorm kendince vazgeçirmek icin baski kuruyolardir ve tehtid ediyorlardir sartli sevgi gibi dusunme bnu.seni korkutp vazgecirmek icn yapiyorlardir.belki bir cok yoruma beni anlamazlar diyeblirsin ama ben seni anliyorm yasadklarmiz benzedigi icin. Dediklerimi dinle derim ve ne olrsa olsn annene oyle deme

Herkesin bir karakteri huyu var buna engel olamayiz , kimi oyledir kimi boyle..

Dayak konusunda kesinlikle sana hak veriyorum, Kimse kimseyi dovemez dovmekte nedir yaa.. Bir anne ve baba evladini essek sudan gelene kadar dovuyosa her anlamda vicdanlarindan suphe ederim.

Ama annen ve baban okadar kotu biri olsaydi seni sacindan tutup her sekilde turkiyeye gotururlerdi.. asla burda kalmana izin vermezlerdi ..
Evlenince sende anlarsin elin oglu seni mahf ediyor ozaman anne ve baba araniyor. Onlar senin annen ve baban iliskiyi kesmekte nedir , ilerde pisman olacagin seyler yapma.

Annende dayakla büyümüştür ondan sanada dayak atıyordur

onda fedakarlık yapıp seni büyütmüştür tabi aranızda kültür çatışması vardır tabiki alman kültüründen almışsındır doğruların farklı annende çalışacam diye kendini geliştirmemiştir seni anlayabilecek kadar onun koruma güdüsü o şekildedir yurtdışında büyüyen çocukların dramı özellikle müslüman olmayan ülkede durum vahim

size üzüldüm...Zira asla mutlu olmayacaksınız...o kadın gözyaşı döktükce...bir anne için ağır hakaretler ediyorsunuz...Allah iyi demezz....
dayak kısmına gelince çocukluğumuzda hepimiz dayak yedik...Demet Akalın annesi tarafından genç kız olduğu dönemlerde defalarca dövülmüş:)

annen belkı bedduayı hak etmıyor ama, baban senı tekme tokat dövdüğünde araya gırmelıydı :KK66:
bazı arkadaslar olaya sevgılı acısından bakmıs, sanırım senın derdın sevgılınden önce kurulu düzenini bırakmamak..yoksa yanlıs anlayan ben mıyım?
yaşın da küçük değil, bu senin hayatın
kararını ona göre vermelısın..evlatlıktan reddetmelerı çok ta umurumda degıl dıyorsan orada kalırsın. ama !! baban seni komalık etmeden orada asla bırakmaz

Çok zor şeyler yasamissin
insanlar cekmedikleri şeyler hakkında kolay atıp tutuyorlar karşıdaki yargiliyorlar
aileden çekmek ne demek bilmek lazım
seni anlıyorum

Bazı arkadaşlar kendileri de anne olduklarından fazlaca alıngan oluyorlar.
Bakın herkesin hayatı farklı kendinize göre değil yazılanlara göre yorum yapmak daha doğru.sonuçta bazıları deniz anası,bazıları da iskele babası maalesef.anne baba olmayı haketmeyen tipler oldukça fazla.herkesin huzurlu ve sevgi dolu bir ailesi yok .
konu sahibi ben senin yaşadıklarını yaşamasam da seni anlamaya çalışıyorum.eminim çok acı çektiğin için ailene bu şekilde konuşuyorsun.kendine göre de haklısın.herkes anne baba olmayı haketmez,sırf dünyaya gelmeni sağladıkları için de sonsuz kredileri yok maalesef.
ne güzel maddi desteğin de varmış çalışıyosun.sırf ailen diye türlü haksızlıklara ve acılara katlanmak zorunda değilsin.psikolojik olarak sağlam olmak hepsinden önce gelir çünkü.ailenle görüşme bence artık.erkek arkadaşına da güveniyosan birlikte bir yuva kurabilirsiniz ilerde.aklı başında ve cesur biri oldugunu düşünüyorum.beddua konusunda kimseye etmek doğru değil aslında çünkü illaki kendi ayağına dolaşıyor insanın.

Siz benim yerimde olsaniz ne yaparsiniz?

Ne pahasına olursa olsun orda kalırım ama sonrasında hissetiğim ilgi, şevkat, sevgi eksikliğiyle yanlış kararlar almamaya özen gösteriririm. Bu tip konularda verilen örneklerde hep o sorun var çünkü, kız anasını - babasını ezer çekip gider, sonra kan kusup kızılcık şerbeti içtim der, yapmadığı fedakarlığı yapar, karşısındaki insana haketmediği değeri verir, kendine vermediği değeri karşısındakinden doğal olarak göremeyince de pişman olup geri döner sonra milletin ağzına sakız olur, yaa görüyo musun kimse ana baba gibi sevmez burnunu sürttü geri geldi diye. Kimse verdiği kararların arkasında durup, sağlam kişiliğiyle ayakta kalan insana laf edemez ama. Annesi - babasının yanında yaa evet hayırsız denir sonrada helal olsun kurtuldu bunlardan da kendi hayatını kurdu diye içten içe imrenilir.

Bu arada dayak yersin acısı geçer hatta kendince haklı sebepler bulursun, o da öyle yetiştirilmiş, görmemiş vs. diye. Fakat senin vicdanını, iyi niyetini kullanan, hayatını sadece onun doğrularıyla yaşamanda ısrar edip bu yaptığını yüzüne vurduğun zaman da umrunda olmayan insanın sende yarattığı kin ve nefreti istesen de yaşamayan insana anlatamassın, bi ölümün, bir de bunun çaresi yok.

bence çok fazla üstüne geliniyor konu sahibinin.
ne demek 26 yaşındaki bir insanı dövmek!
ben yerinizde olsam kimseye acımam babam bile olsa gider şikayetimi yaparım.
annem babam diye bana zarar vermeye hakları yok.
evleneceğim kişiye de daha 1 kere tanışmadan karışamazlar.
bu ne ya, annem babam diye kendilerini sahibim mi sanacaklar.

en iyisi olabildiğince mesafeli bir aile ilişkisi kurmak.
onu yaparsan sileriz, bunu yaparsan küseriz, bi daha yüzüne bakmayız falan.
iyice saçmalamışlar.

belki doğru insan değildir sevdiğin kişi, olabilir.
ama bunu sana düzgünce anlatıp son kararı yine sana bırakmalılar.

aynen bu sekilde annem olsun diye aglayan. sacma sapan isteklerle annesi ile kus bayram geciren bi ablam 2 ay sonra annesini kaybetti. bir daha bayram goremediler.. simdi mi? esinin annesi arasa kapisini calsa diye gozlerine bakiyor.. anne acisini yasamayan bilmez.. soylediklerin cok acii.. ve kabullenilcek gibi deil..

tamam belki suan cok doluyum cok sinirliyim o yüzden böyle bir tepki veriyorum siliyorum o cümleyi.

elestiriye kapali degilim ki ben sadece onca yazdigim seylere ragmen birtek o cümleye odaklanmanizi anlayamiyorum. Herkes ayni seye deginecekse hic yazilmasin daha iyi. Benim yardima ihtiyacim var suanda elestirilip iyice sinirimin bozulmasini istemiyorum.

Kabul ediyorum yanlisti. Ve siliyorum kusura bakmayin haklisiniz.
Size yakışanı yaptınız helal olsun...
Acı insana bazen olmayacak şeyler söyleyebiliyor. Arkadaşım bence sen o evden hemen kaç aileni asla silemezsin yarın bir gün bişey olur gene anadır babadır atsan atılmaz satdan satılmaz ama en azından kendi ayaklarınız üzerinde bir hayat kurabilirsiniz. Sevgiliniz bu duruma ne diyor evlenmeyi va istiyormu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back