• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin kisiliginden artik tiksiniyorum babamlada zaten konusmuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bizim milletimize özgü bir durum bu. Icini bilmeden, seni ne bu duruma getirdi demeden, bir erkek icin annesine babasina kin kusuyor demek, herkesi yargilamak daha kolaydir.

Allah kimseyi annesi ve babasi ile sinamasin. Gercekten cok zor bir durum. Allah düsmanima vermesin.

Bu arada dayak yememi "normal" karsilayan insanlara söylemek isterim cogunuzun evladi vardir öldüresiye dövün bakalim kiyabilecek misiniz? Eger dövebilecek kapasiteye sahipseniz sizinde anneliginizden süphe ederim.

Daha fazla yorum yapilmazsa sevinirim. Ailem bana vurdukca pismaya devam edeyim ben yoksa asi bir kiz olurum alimallah....
Evlat dovmek cok igrenc ona kesinlikle katiliyorum.. ama dovdu diye beddua etmekte bence yanlis. 26 yasinda bi kizi nasil dovuyor onuda aklim almiyor. Durduk yeremi dovuyor sizi dovme sebepleri nedir

babanın çocukluğunda seni dövmesinin sonucu zaten agresif yapılı olman, fevri olman.. yani şu anki ruh halin çocukluğunda yaşadıklarından kaynaklı.
o yüzden annen hakkında da baban hakkında da düşündüklerini onlar ektiler aslında.
normalde bakınca hiç de iyi olmayan düşünceler besliyorsun ailene karşı ama maalesef onların katkısı çok olmuş bu hale gelmen konusunda.
yoksa herkesin ailesi hayatı hakkında yorumlarda bulunabilir. yaşın kaç bilmiyorum ama ben de bekar olsam annem de babam da onların yanında olmamı isterdi yaşım 30 dahi olsa. bu Türk ailesinin yapısıdır.
Annen normal olarak sorduğunda "ne yaptın?" dediğinde hemen savunmaya geçip tartışma boyutuna taşımışsın. diyorum senin yapında fevri. ama bu konuda en az %50 ailenin katkısı var.

Evlat dovmek cok igrenc ona kesinlikle katiliyorum.. ama dovdu diye beddua etmekte bence yanlis. 26 yasinda bi kizi nasil dovuyor onuda aklim almiyor. Durduk yeremi dovuyor sizi dovme sebepleri nedir

Mesela cocukken televizyonun önünden geciyorum diye kac kez dayak yedigimi yerlere firlatip tekme tokat nefes alamayincaya Kadar dövdügünü, birakip namaz kilip ardindan hirsini alamadi diye tekrar giristigini bilirim. Sonra 3 yasinda bisiklet ögretmek icin 6 yasindaki cocuklarin sürdügü bisikleti alip (büyüyünce de kullarinirim düsüncewsi) bisikleti süremiyorum, yere düsüyorum beceriksiz bir evlat oldugum icin dayak yerdim. Hastalaniyorum beni hastaneye götürmek zorunda kaliyorlar diye yedigim dayaklarinda haddi hesabi yoktur.

Annemde tamamen "iyiliginden" babam dövmesin diye döverdi. Dedemle babaannemi daha cok seviyorum, halamlarla cocuklariyla anlasiyorum diye döverdi.

Büyüdüm, disari cikiyorum aksamlari (en gec Saat 22 de evdeydim geri) diye dayak yedim, telefonuma mesaj geliyor diye dayak yedim, sonra midem bulanir hamilemisin diye dayak yedim yedimde yedim yani.

Ama asi bir evlat olmayim ben yedigim tekmelerin tokatlarin yerinde gül biter nasilsa annem babam her Zaman haklidir. Cok kötü bir insanim ben Kabul ediyorum. Böyle konu actigim icinde cok özür dilerim sevgili ablalarim

Ben bir gün babamdan tokat yiyince o an masada duran tornavidayla üzerine yürümüştüm. Annem tutmasa ne yapabilecektim bilmiyorum ama dayak atan insana saygım olmaz.
Konunun tamamını okumadım ama kpcaman kız kendi kararlarını verebilir diye düşünüyorum ki aileden nefret etmek için tek etken asla bu olay değildir. Süregelen olaylar vardır ki bu cümleyi kurabilmiş.
Benim de annemle aram iyi olmadığı için anlıyorum, şu an evlendiğim için pwk bir koruyucu oldu ama ağzıyla kuş tutsa anlamsız.

Ben bir gün babamdan tokat yiyince o an masada duran tornavidayla üzerine yürümüştüm. Annem tutmasa ne yapabilecekyim

Pis evlat seni kötüsün sen hic öyle seyler yapilir mi babaya. Tüh sanaaa Baban o senin seni dövebilir yetkisi var buna nasil öyle seyler yaparsin.

İşin acısı ne biliyor musun sana gelip de hain evlat, saygısız diyenler gene bu forumda " eşim beni dövdü, bana karşı kötü davranıyor, eşim çok sevgisiz" diye başlık açanlar. Yani içler acısı bir durum var ortada... Sevgisiz ve şafkatten uzak büyüyen insanların çocukları da sevgisiz olur. Anne babalık maalesef dünyaya getirmekle olmuyor. Ama bu bizim toplumun kutsalıdır, sana gelir burada laf söyler akşamına da kocasından tokat yer burada ağlar gene... Ona o tokatı atan kocayı da yapan işte senim ailen gibi aileler...

Ah bu ikiyüzlülüğümüz...

Ben bir gün babamdan tokat yiyince o an masada duran tornavidayla üzerine yürümüştüm. Annem tutmasa ne yapabilecektim bilmiyorum ama dayak atan insana saygım olmaz.
Konunun tamamını okumadım ama kpcaman kız kendi kararlarını verebilir diye düşünüyorum ki aileden nefret etmek için tek etken asla bu olay değildir. Süregelen olaylar vardır ki bu cümleyi kurabilmiş.
Benim de annemle aram iyi olmadığı için anlıyorum, şu an evlendiğim için pwk bir koruyucu oldu ama ağzıyla kuş tutsa anlamsız.

Ben de babamla yeni barıştım. Buraya da konu açmış anlatmıştım dövmedi ama tüm hayatım boyunca böcek gibi ezdi beni.. Özgüvenimi yerle bir etti... Nikahımda yoktu, kandillerde, doğumgünlerinde konuşmadık. Şimdi barıştık ama içimde kocaman bir boşluk var. Böyle olmasaydı keşke... Bu yüzden diyorum anne baba olmak kolay değil..

İşin acısı ne biliyor musun sana gelip de hain evlat, saygısız diyenler gene bu forumda " eşim beni dövdü, bana karşı kötü davranıyor, eşim çok sevgisiz" diye başlık açanlar. Yani içler acısı bir durum var ortada... Sevgisiz ve şafkatten uzak büyüyen insanların çocukları da sevgisiz olur. Anne babalık maalesef dünyaya getirmekle olmuyor. Ama bu bizim toplumun kutsalıdır, sana gelir burada laf söyler akşamına da kocasından tokat yer burada ağlar gene... Ona o tokatı atan kocayı da yapan işte senim ailen gibi aileler...

Ah bu ikiyüzlülüğümüz...

Bundan sonra bende diycem oh ne güzel yapmis kocan degil mi döver de sever de kir dizini otur diye

Mesela cocukken televizyonun önünden geciyorum diye kac kez dayak yedigimi yerlere firlatip tekme tokat nefes alamayincaya Kadar dövdügünü, birakip namaz kilip ardindan hirsini alamadi diye tekrar giristigini bilirim. Sonra 3 yasinda bisiklet ögretmek icin 6 yasindaki cocuklarin sürdügü bisikleti alip (büyüyünce de kullarinirim düsüncewsi) bisikleti süremiyorum, yere düsüyorum beceriksiz bir evlat oldugum icin dayak yerdim. Hastalaniyorum beni hastaneye götürmek zorunda kaliyorlar diye yedigim dayaklarinda haddi hesabi yoktur.

Annemde tamamen "iyiliginden" babam dövmesin diye döverdi. Dedemle babaannemi daha cok seviyorum, halamlarla cocuklariyla anlasiyorum diye döverdi.

Büyüdüm, disari cikiyorum aksamlari (en gec Saat 22 de evdeydim geri) diye dayak yedim, telefonuma mesaj geliyor diye dayak yedim, sonra midem bulanir hamilemisin diye dayak yedim yedimde yedim yani.

Ama asi bir evlat olmayim ben yedigim tekmelerin tokatlarin yerinde gül biter nasilsa annem babam her Zaman haklidir. Cok kötü bir insanim ben Kabul ediyorum. Böyle konu actigim icinde cok özür dilerim sevgili ablalarim

Eleştirilerin hepsi haddini aşmış vaziyette. Senin evlatlığını değil, ailenin ana babalığını sorgulamaları lazım. Herkesi kendi anne-babaları ya da kendileri gibi zannediyor herhalde bu insanlar. Öyle olsaydı yetimhane diye bir şey olmazdı.

Sen hislerinde haklısın, yerinde olsam bende öfkelenir, asilik yapar, her dayak yediğimde annem babam ölsün isterdim. Hislerinde anormallik yok. Seni bu şekilde düşünmeye iten, senin kendi öz ailen.

Dövmeselerdi, sevselerdi, güzel bir çocukluk geçirseydin zaten böyle hissetmezdin. İnsanların bu kadar üzerine gelmesi canını yakıyordur eminim, okuma o yorumları. Diyorum ya haddini çok aşmış yorumlar onlar.

Bende babama çok kızgınım. Sayesinde çocukluğumu yaşayamadım, düzgün bir ailemiz olmadı, neler hissettiğini az çok tahmin ediyorum. Kimseye açıklama yapmak zorunda değilsin. Kimseye neler yaşadığını açıklamak, kendini ispat etmek zorunda değilsin.

Almanya'dan dönmeme konusunda da haklısın. Ailen seni yanında istiyordur diyenlerde bir dursun düşünsün, bu kadar eziyet eden aile neden istiyor acaba diye. Senin düzenin, işin hayatın orası. Mantıklı düşünseler, senin mutluluğun ve geleceğin için orada kalmanı isterlerdi.

En azından ezik, pasif değilsin buda bir şey. Dur kendi ayaklarının üzerinde, sakın onların boyunduruğu altına girme. Bir kere taviz verirsen, bir daha kurtulamazsın. Ama bunu yaparken de biraz daha kendini korumaya çalış. Allah korusun, gene canını yakmasınlar. Alttan alttan hallet işini. Onlar gidene kadar bir nevi idare et, az kalmış zaten gitmelerine.

Neler yasadigini gayet iyi biliyorum babaannem/dedem oglundan dayak yememek adina susmus insanlardir. Bir kelime etmezler annemin hakkinda.

Bu arada belki bir erkek icin böyle davraniyorum gibi algiliyosunuz ama bu icimdeki yillarin birikimi.

Yok cnm senin hayatın sen bilirsin tabiki ama ben kendimi düşündüm bi an

Hakkında hayırlısı neyse o olsun ama kötü düşünme kötü olmasın biraz olur yönlerinden bak aile seçme hakkım olsa bende kendi ailemi seçmezdim İnan ama mecburuz sınavımız böyle uyma sen ben artık öyle yapıyorum

Çünkü eşimin ailesiyle görüşmüyorum mesela kendi ailemlede kötü olunca hep suçlu senmiş gibi görünüyor değil işte değil
Insanın şansı ailesinden iyi olucak önce bunu bilir bunu söylerim.

Ayrıca sana seçme şansı bırakmayan ve işleri bu duruma getiren de ailen... Ne mutlu ki ayakların üzerinde duruyorsun, evin de ayarlanmış. Kendi hayatını seçmekte özgürsün ve bunun bedeli dayak olmamalı. Sana buradan ahkam kesenler kayınvalideleri için kim bilir neler düşünüyordur :KK53: Ona bakarsan o kadın da bir ana değil mi ? :KK14:

Kizlar böyle bi konu actigim icin gercekten cok üzgünüm fakat annemin kisiligi artik ondan tamamiyle uzaklasmama sebep oldu ve ailemle irtibatimi kesmeyi düsünüyorum.

Ailem temelli türkiyeye dönüyor haftaya ve biz yaklasik bir yildir bi küs bir barisik sürekli tartisma halindeyiz. Vel hasil kelam ilk basta beni zorla türkiyeye götürmeye kalktilar ben hayir dedikce üstüme geldiler geldiler geldiler. Sonra bir iki ay Kadar geri yumsak davranmaya basladilar (benim rol yaptiklarini anlamadigimi sandilar) her neyse bu rol de tutmayinca beni evlatliktan kac kez red ettiler, dövdüler sövdüler vs. vs.

En son haziran ayinda annemle telefonda konusurken ev tuttun mu nerde kalacaksin dedi bende is yerimle konustum 2 göz odali bi evde kalicam diye anlastik dedim. Bu kez annem aglamaya basladi sen almanlarin icinde nasil kalacaksin orda basina bisey gelir vs. vs. endise etti (annem hep bu sekilde duygu sömürüsü yapar) annem yalvariyor karsidan ben diyorum ben kararimi verdim anlastim kalicam diye. Her neyse uzadikca uzadigi icin belli bir Zaman sonra cevap vermemeye basladim bu kez babam geldi kadin karsinda agliyo ne hallere getirdin rezil ettin sen o... demeye basladi derken esek Sudan gelene Kadar iyi bir dayak yedim elim yüzüm mosmor gecti ama ne polise haber verdim ne de baska bisey yaptim sadece Allah senin belani versin elin degmisken öldür sende kurtul bende dedim bi daha giristi neyse o gün bu gündür dogum günü gecti bayram gecti bir kelam dahi etmedim.

Ben ondan artik nefret dahi etmiyorum. (Bu arada kücükken yedigim dayaklarin haddi hesabi yok)

Gelelim asil konuma annem ne kaynanasi ile ne kayin babasi ne görümceleri ile gecinemedi ve konusmuyorlar. Ayni sekilde kendi kardesleri de annemi sevmiyorlar ve görüsmemek icin elinden geleni yapiyorlar.

Erkek arkadasim zaza oldugu icin annemler onu Kabul etmiyorlar. Bi kere ayrilmistik ama daha sonra tekrar yollarimiz kavustu ve birbirimize iyi geldigimizi birbirimizi sevdigimizin gayet farkindayiz. Ayrilmazsam ondan beni evlatliktan red edeceklermis ikiside. Her neyse Ben ayrilmiyorum.

Dün aksam tekrar bu konuyu acti annem ne yaptin dedi dedim ayrilmadim hayatima müdahale etmekten vaz gec bu Hayat benim kimi sevip kimi sevmeyecegime de ben karar veririm, Karisma dedim.

Eger onu secersem kaybedermisim, ailem bana maddi anlamda her imkani taniyormusta niye böyle yapiyomusum hayatimi neden mahfediyomusumda mis ta mis.... Eger onu secersem defolacakmisim. Onlarin evinde onlarin internetiyle elin bilmem nesiyle yaziyomusum. Bisey demedim kendi odama gectim.

Geldi cocugun Ismini cismini adresini ver arastiricam dedi. Bende gerek yok evden cikiyorum 2 güne ben sizinlede bagimi kesiyorum, sartli sevgiye ihtiyacim yok benim dedim. (Onun hakkinda bir cok iftiralar savurdular, yok arastirmislar 3 cocugu varmis iki kez evlenmis beni kandiriyomus aslinda 28 degil 36 yasindaymis, beni daga kacircakmis ...)

Bende zamaninda nasil arastirdinizda onun hakkinda "Bilgi" edindinizse simdide edersiniz dedim.

Tabi Hanim efendinin istedigi olmadi ya bi fenalasmalar, bi tansiyonlarinin yükselmesi falan filan hastane arabasi cagirdik neyse geldiler ölctüler hastaneye gitti.

ANNEMDEN CIDDEN NEFRET EDIYORUM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BABAMIDA ZATEN HAYATIMDAN SILMISIM !!!

Siz benim yerimde olsaniz ne yaparsiniz? :KK42:

Canım ben senin kaç yaşında olduğunu merak ettim. Ailen Türkiye'ye dönüyorsa senin de dönmeni istemeleri çok normal. Yabancı bir ülkede kim kızını yalnız bırakmak ister? Sen olsan ister miydin mesela? Evet anlıyorum hayatınla ilgili kararları kendin vermek istiyorsun ama bunun yolu bu şekilde agresif davranmak, insanlara ters cevaplar vermek değil. Tipik ergen görüntüsü çiziyorsun bu şekilde insanların gözünde. Babanın yaptığını kesinlikle onaylamıyorum. Sebep ne olursa olsun şiddet anlayış gösterebileceğim bir şey değil. Ona karşı tavrında haklısın ama ben annenin endişelerini kullandığı yöntemi yanlış bulsam bile anlayabiliyorum. Yine de şuraya yazdığın gerekçelerin hiçbiri inan bana beddua etmeni gerektirecek gerekçeler değil. Sen onların karşısında biraz daha sakin kalmaya çalış. Sonuç olarak belli ki aranızda yaşam tarzı ve anlayış farklılıkları var. Sen büyük ihtimalle Almanya'da büyümüşsün ama onların yetiştirilme tarzları, yetiştikleri toprakların kuralları bambaşka. Onlar empati kurabilecek durumda değiller ama sen bunu yapabilecek bir kızsın. İnşallah hayatın senin istediğin gibi olur ve umarım verdiğin kararlardan pişman olmazsın ama dediğim gibi biraz daha yumuşak davranmaya çalış. Ufak ufak herşeyin değişeceğini göreceksin.

Eleştirilerin hepsi haddini aşmış vaziyette. Senin evlatlığını değil, ailenin ana babalığını sorgulamaları lazım. Herkesi kendi anne-babaları ya da kendileri gibi zannediyor herhalde bu insanlar. Öyle olsaydı yetimhane diye bir şey olmazdı.

Sen hislerinde haklısın, yerinde olsam bende öfkelenir, asilik yapar, her dayak yediğimde annem babam ölsün isterdim. Hislerinde anormallik yok. Seni bu şekilde düşünmeye iten, senin kendi öz ailen.

Dövmeselerdi, sevselerdi, güzel bir çocukluk geçirseydin zaten böyle hissetmezdin. İnsanların bu kadar üzerine gelmesi canını yakıyordur eminim, okuma o yorumları. Diyorum ya haddini çok aşmış yorumlar onlar.

Bende babama çok kızgınım. Sayesinde çocukluğumu yaşayamadım, düzgün bir ailemiz olmadı, neler hissettiğini az çok tahmin ediyorum. Kimseye açıklama yapmak zorunda değilsin. Kimseye neler yaşadığını açıklamak, kendini ispat etmek zorunda değilsin.

Almanya'dan dönmeme konusunda da haklısın. Ailen seni yanında istiyordur diyenlerde bir dursun düşünsün, bu kadar eziyet eden aile neden istiyor acaba diye. Senin düzenin, işin hayatın orası. Mantıklı düşünseler, senin mutluluğun ve geleceğin için orada kalmanı isterlerdi.

En azından ezik, pasif değilsin buda bir şey. Dur kendi ayaklarının üzerinde, sakın onların boyunduruğu altına girme. Bir kere taviz verirsen, bir daha kurtulamazsın. Ama bunu yaparken de biraz daha kendini korumaya çalış. Allah korusun, gene canını yakmasınlar. Alttan alttan hallet işini. Onlar gidene kadar bir nevi idare et, az kalmış zaten gitmelerine.

Gitmeleri SIKINTI degil ki ahtapot gibi kollari her yerde beni ve erkek arkadasimi öyle bir kötülemisler ki sanarsin annemi babami öldürdüm. Ne dedem bne teyzem ne halalarim sahip cikmiyorlar artik. Sana sahip cikarsak arkanda destek olursak annen benimde yuvami yikar dedi teyzem. Kime tutunacak olsam azcik yardim istesem orasi kiriliyor. Inan ki son zamanlarda intihar etmeyi bile düsünüyorum artik o Kadar cikmazdayim. Ev tutarsam Burda orayi bana dar ederlermis öldürürlermiste beni Burda birakmazlarmis. Bende madem öyle inceldigi yerden kopsun, illa biri ölecekse bu bende olabilirim artik diyorum. Onlarla birlikte bir Hayat yasamaktansa artik inan ölmeyi tercih ederim.

Yok cnm senin hayatın sen bilirsin tabiki ama ben kendimi düşündüm bi an

Hakkında hayırlısı neyse o olsun ama kötü düşünme kötü olmasın biraz olur yönlerinden bak aile seçme hakkım olsa bende kendi ailemi seçmezdim İnan ama mecburuz sınavımız böyle uyma sen ben artık öyle yapıyorum

Çünkü eşimin ailesiyle görüşmüyorum mesela kendi ailemlede kötü olunca hep suçlu senmiş gibi görünüyor değil işte değil
Insanın şansı ailesinden iyi olucak önce bunu bilir bunu söylerim.

Evet insanin sansi aileden yana cikmazsa bu yorumlarin kat kat fazlasini insanlar gercek hayatta da söylüyorlar. Orda sana gercekten hak veriyorum.

Ayrıca sana seçme şansı bırakmayan ve işleri bu duruma getiren de ailen... Ne mutlu ki ayakların üzerinde duruyorsun, evin de ayarlanmış. Kendi hayatını seçmekte özgürsün ve bunun bedeli dayak olmamalı. Sana buradan ahkam kesenler kayınvalideleri için kim bilir neler düşünüyordur :KK53: Ona bakarsan o kadın da bir ana değil mi ? :KK14:

Bende böyle düsünüyorum. Annelik madem bu Kadar kutsal herkes dönüp kaynanasina ettiklerine baksin. Oda bir anne.

Canım ben senin kaç yaşında olduğunu merak ettim. Ailen Türkiye'ye dönüyorsa senin de dönmeni istemeleri çok normal. Yabancı bir ülkede kim kızını yalnız bırakmak ister? Sen olsan ister miydin mesela? Evet anlıyorum hayatınla ilgili kararları kendin vermek istiyorsun ama bunun yolu bu şekilde agresif davranmak, insanlara ters cevaplar vermek değil. Tipik ergen görüntüsü çiziyorsun bu şekilde insanların gözünde. Babanın yaptığını kesinlikle onaylamıyorum. Sebep ne olursa olsun şiddet anlayış gösterebileceğim bir şey değil. Ona karşı tavrında haklısın ama ben annenin endişelerini kullandığı yöntemi yanlış bulsam bile anlayabiliyorum. Yine de şuraya yazdığın gerekçelerin hiçbiri inan bana beddua etmeni gerektirecek gerekçeler değil. Sen onların karşısında biraz daha sakin kalmaya çalış. Sonuç olarak belli ki aranızda yaşam tarzı ve anlayış farklılıkları var. Sen büyük ihtimalle Almanya'da büyümüşsün ama onların yetiştirilme tarzları, yetiştikleri toprakların kuralları bambaşka. Onlar empati kurabilecek durumda değiller ama sen bunu yapabilecek bir kızsın. İnşallah hayatın senin istediğin gibi olur ve umarım verdiğin kararlardan pişman olmazsın ama dediğim gibi biraz daha yumuşak davranmaya çalış. Ufak ufak herşeyin değişeceğini göreceksin.

26 yasindayim canim. Yasimi basimi aldim eger karismasalardi simdiye evlendim birde cocugum olmustu. Ama yakama öyle bir yapisiklar ki kurtulamiyorum.

Aile dedigin elbetteki endiselenir ben ona birsey demiyorum ama tüfek zoruyla da bizim dedigimiz olacak yoksa evlatliktan red ederim, seni öldürürüm diyen anne babalarin ...................... Allah bildigi gibi yapsin ne yapiyosa da biranm önce yapsin yoksa ya gercekten cinnet gecirip birine bisey yapicam yada intihar edicem olcak bitcek. Kizimizi almanyada birakmadik kürde vermedik diye de emin olun ailem bi tarafina kina yakar. Öyle de psikopatlar.

bir evladın olunca ana baba olmanın ne demek oldugunu anlarsın hayat senin hayatın karışmasınlar diyosun ya aileni tanımadığım için diyorum annem kardesşleriyle bile küs diyosun sen şimdiden anana babana küssün anneni eleştiripde aynı davranışı sende sergiliyosun ozaman hata yapan onlar sa sen bağışlayan ol allah da ikici kez yolumuzu birleştirdi diyosun nasipse zaten evlenirsin umarım pişmanlık yaşamazsın düzgün bir insandır.....

26 YŞINDA GEÇ BİRİNE BU LAFLARI HİÇ VE hiç yakıştırmadım nefret ne yaaa
anlaşamıyorsan,onların dilinden konuşamıyorsan bile bi şekilde uyum saglarsın onlara
ailen onlar senin ya ötesi var mı bugün vazgeçmediğin sevgilin yarın öle bir tekme atarki o sevmediğin annenin dizinde aglarsın yine
sen sen ol.her zamn sözlerinin arkasında bir doğruluk payı gözle ailenin
onlar gerçektwn biliyorlar
bende 28 yaşındayım çok büyük laflar etmek istemem sana ama.ergen gibi davranıyorsun

bir evladın olunca ana baba olmanın ne demek oldugunu anlarsın hayat senin hayatın karışmasınlar diyosun ya aileni tanımadığım için diyorum annem kardesşleriyle bile küs diyosun sen şimdiden anana babana küssün anneni eleştiripde aynı davranışı sende sergiliyosun ozaman hata yapan onlar sa sen bağışlayan ol allah da ikici kez yolumuzu birleştirdi diyosun nasipse zaten evlenirsin umarım pişmanlık yaşamazsın düzgün bir insandır.....

26 YŞINDA GEÇ BİRİNE BU LAFLARI HİÇ VE hiç yakıştırmadım nefret ne yaaa
anlaşamıyorsan,onların dilinden konuşamıyorsan bile bi şekilde uyum saglarsın onlara
ailen onlar senin ya ötesi var mı bugün vazgeçmediğin sevgilin yarın öle bir tekme atarki o sevmediğin annenin dizinde aglarsın yine
sen sen ol.her zamn sözlerinin arkasında bir doğruluk payı gözle ailenin
onlar gerçektwn biliyorlar
bende 28 yaşındayım çok büyük laflar etmek istemem sana ama.ergen gibi davranıyorsun

Iyi de beni oldugum gibi Kabul etmeyen onlar. Sevdigim adamla evlenmeyeceksem (sebepsiz yere karsi cikip beni red eden onlar) olunca SIKINTI yok ben onlari istemeyince SIKINTI oluyo. Ne ala memleket.

Iyi de beni oldugum gibi Kabul etmeyen onlar. Sevdigim adamla evlenmeyeceksem (sebepsiz yere karsi cikip beni red eden onlar) olunca SIKINTI yok ben onlari istemeyince SIKINTI oluyo. Ne ala memleket.
o zman yapacagın tek şey kararını vericeksin ve arkasında duracaksın
ama pişman olup da geri dönecegin bir baba ocagın olmayacak gördüğüm kadarıyla
aşk meşk hikaye hepsi bir gün geçim derdiyle ugraşmaktan bitiyo
iyice düşün taşın öle karar ver derimm

Simdi bana söylediginiz aynen su mu oluyo been mi yanlis anliyorum:

Annen baban onlar seni ölesiye dövebilirler, seni sevmeyebilirler, seni evlatliktan red edebilirler ama senin onlara karsi kin beslemeye hakkin yok?

Tamam kizlar dizimi kirar otururum evimde. Haaaa pardon babacigim dizimi kir, sonucta babamsin buna hakkin var diyip bu arada kafami gözümüde uzatir hapis hayatina devam ederim. Cok haklisiniz tesekkür ederim. Ne kötü bir evlatmisimda ben bilmiyormusum.

Allah için burada anneyi-babayı savunacam diye suyunu çıkarıp ta dayağı masum göstermeye çalışmayın.
"hepimiz dayak yedik" filan... bir fiske yemedim ben ne anamdan, ne babamdan kurban olurum onlara. ne oldu o..pu mu oldum, hırsız mı oldum? hiç kavga etmedik mi ailemle, ettik ama dayak ne ya? hayvan mı var karşılarında? hem de 1 tokat filan dememiş, dayak diyor konu sahibi. 26 yaşında bir kadın morarana kadar dövülüyorsa o adamın da kadının da anne/baba da olsa psikolojik sorunları vardır. buna anne hakkı, baba bilmem nesi diye sömürü yapılması çok saçma.

ama konu sahibi siz de daha sakin, daha yaşınıza, konumunuza yakışan şekilde tepkiler gösterin bence. olgun olun, yaşınıza göre davranın ki kararlarınızda kararlı olduğunuzu hissetmeyi, saygı duymayı öğrensinler.

valla ben de sizin yerinizde olsam gelmem Türkiye'ye. ohh kendileri hayatlarını planlıyor. evi barkı, çoluk çocuğu topluyor haydi Almanya, sonra emeklilik geliyor, haydi memleket. yok ya, oradaki çocuk bitki mi? büyüdü, yaşadı, okudu... oraya alıştı. sen nasıl belli bir yaşta tası tarağı toplayıp gittiysen, kararını gerçekleştirdiysen bu da konu sahibinin hayatı. oraya alıştıysanız gelmeyin. bi de yani Almanya'dan Türkiye'ye alışmak zor olur bence. :KK66:

erkek arkadaşınız için de tek sorun zaza olması ise arkasında durun sevginizin.

biraz sakinleşin, uzaklaşın ailenizle.kararlarınızı savunun ama kırmayın, gemileri yakmayın. anne, baba onlar, siz üzülürsünüz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back