Uzaktan yorum yapınca insan böyle diyor, ama annemin babası sadece bahçesinden bir adam geçtiği için adam öldürmüş birisi. Kendisinin çalışması bile o aile yapısında çok büyük bir şey. Annem çok boşanma yoluna gitti ama nereye sığınacağım dedi 2 çocuk olduğu için bir yer bulamadı kendine. Daha yeni anladı kendi ayakları üstünde durup evli kalmadan yaşanabileceğini. Onun kafasında boşanmak hep, babanın yanında sığıntı kalmaktı. Annemde hala o böyle seçim yapmış çocuklarına zulüm etmiş suçunu bulmanıza inanamadım:) kader diye vicdan rahatlatmıyorum hala ne yapabilirim diye düşünüyorum, buraya belki bir fikir veren olur bizim tanıdığımız şöyle yaptı yazar diye yazmıştım.Üzgünüm ama annenize üzülmüyorum bence siz de "kader işte" diyerek vicdan ratlatmayin, anneniz hem kendi hem sizin kul hakkınıza girmiş, hala da devam ediyor. Böyle seçimini yaşayan ve çocuklarına da yaşatan kadınlara üzülemiyorum artık.
Teşekkürler 1971 doğumlu 53 yaşında, gözüme büyük geliyor bu yaşAnneniz benden genç maşallah neden yaşlı olsun onu anlamadım.
Evet zorlu zamanlar geçmiş herkesin geçirdiği gibi ama anneniz yaşlı değil demek için uğradım.
Kolaylıklar dilerim hayatınızda
Annemde 45 sene çekti ve hem bana hem anneanem ve teyzemlere çektirdi ama 2 yıl önce 70 yaşında nihayet ayrıldı boşanma süreçleri devam ediyor.Uzaktan yorum yapınca insan böyle diyor, ama annemin babası sadece bahçesinden bir adam geçtiği için adam öldürmüş birisi. Kendisinin çalışması bile o aile yapısında çok büyük bir şey. Annem çok boşanma yoluna gitti ama nereye sığınacağım dedi 2 çocuk olduğu için bir yer bulamadı kendine. Daha yeni anladı kendi ayakları üstünde durup evli kalmadan yaşanabileceğini. Onun kafasında boşanmak hep, babanın yanında sığıntı kalmaktı. Annemde hala o böyle seçim yapmış çocuklarına zulüm etmiş suçunu bulmanıza inanamadım:) kader diye vicdan rahatlatmıyorum hala ne yapabilirim diye düşünüyorum, buraya belki bir fikir veren olur bizim tanıdığımız şöyle yaptı yazar diye yazmıştım.
Yapmasın vicdan hasta masta ama hesapta para tutmayı biliyor… merak etmeyin bakım evine gider maaşı var nasılsa.. böyle insanlara sinir oluyorum. Baba dediğin eve bakar . Kusura bakmayın ama babanız bedavacıEskiden yıllarca boşanmaya çalıştı, boşanamadı. Çok boşanmak istiyor ama onu hasta bırakmaya vicdanı el vermiyor. Kimse bakmaz zaten. Kardeşleri de bakmaz babama.
Daha felc olmus bir bağırıp cagirsa ucunuzunde gucu yeter daha sesini kessin yerine otursun susmuyorsa para vermiyorsa ceksin gitsin kim bakiyorsa baksin siz iyimisiniz. O kadinda dusse kim bakacak. Acik acik konusun versin maas kartini malulen ayligi en dusuk 14 bin. O faizdeki parayida cekin o evi satsaniz ustune biraz ekleseniz yine giris kat falan alabilirsiniz 2 milyona satsaniz ustune 200 bin daha ekleyebilseniz bence bulursunuz. Hangi semt bilmiyorum. Ama siz babanizla konusun. O kadinada yazik neden hala calisiyor. Parada varmis faizde. Adam sanki kendiyle goturecek. Dikkat edin bu tipler ailesine bacisina kardesine birakmasin o parayi.son dakika golu atmasin. Vallahi annelere cok uzuluyorum . Gunah yaAnneme çok üzülüyorum, yıllarca merdiven sildi, temizliğe gitti para kazanmak için. Babamin hiç parası olmazdı bir de annemden isterdi para. Kaç kez o sildiği merdivenlerle birikim olsun diye aldığı altınlarını bozdurdu babama verdi. Kadının kazandığı 3 kuruşu da hep elinden aldı.
Yıllarca ev almak istedi annem en sonunda 2 kat bodrum aşağıda bir ev alabildiler. Annem çok sevindi o zaman 10 yıllık krediyle almışlardı, daha geçen yıl bitti kredisi. İlk başta çok zordu ama sonra enflasyonla kolayladı ödemek annem için. Bu sırada ablamla üniversite okurken çalıştık. Annemize çok iyi baktık Allah var, kendine hiç kıyafet almazdı çamaşır suyu oluyor diye elimizden geldiğinde bir şeyini eksik etmedik. Çünkü o da bir şey pahalıysa ucuzunu alırdı ama biz istersek hiç fiyatına bakmazdı. Tabi elimiz para tutunca durumlar daha iyi hale geldi çok şükür.
Bir gün bir telefon geldi, koştur koştur hastaneye gittik babam felç geçirmiş ve artık sol tarafı hiç tutmaz hale geldi.. Bir doblosu vardı kırk bine sattık o zamanlar, bize o paraya dokundurtmadı. Allahtan hayrını göremedi :) faize koydu kaç yıldır anca yüz kırk bin tl oldu o parası. O zamanlar o paraya yeni bir araba, evi de zorlarsan alırdık. Ah bu arada biz evi satılığa çıkarıp daha iyi bir ev almak istediğimizde hep bize mani oldu. Sattırtmadı korktu parasına dokunuruz diye.
Babam malulen emekli oldu ama o parayıda inanır mısınız eve harcamıyor. Çok korkuyor biter diye sadece kendi hesabında tutup sigara alıyor kendine. Annem 50 yaşında geldi hala temizliğe gidiyor. Bir de babama bakıyor... Artık yaşlandı çok yoruldu. Ben yeni evlendim, işe girmedim daha. Ablam çalışıyor ama o da evlilik yolunda kendi hazırlıkları peşinde. Annem o evde çok mutsuz salonda camının önünü kapatan kocaman bir istinat duvarı var eve güneş bile girmiyor. Evleri etse etse 2 milyon eder fazlasına satılmaz. Yeni ev alsak eski bir bina, giriş kat olsun yine 3-4 milyon. Ödemeye zaten güç yok. Napıcam bilemiyorum, anneme çok üzülüyorum. Bu hayata bu mutlu olmaya gelmemiş kadın bir sırtı rahata ermedi.
Bende çok üzüldüm annnenizeAnneme çok üzülüyorum, yıllarca merdiven sildi, temizliğe gitti para kazanmak için. Babamin hiç parası olmazdı bir de annemden isterdi para. Kaç kez o sildiği merdivenlerle birikim olsun diye aldığı altınlarını bozdurdu babama verdi. Kadının kazandığı 3 kuruşu da hep elinden aldı.
Yıllarca ev almak istedi annem en sonunda 2 kat bodrum aşağıda bir ev alabildiler. Annem çok sevindi o zaman 10 yıllık krediyle almışlardı, daha geçen yıl bitti kredisi. İlk başta çok zordu ama sonra enflasyonla kolayladı ödemek annem için. Bu sırada ablamla üniversite okurken çalıştık. Annemize çok iyi baktık Allah var, kendine hiç kıyafet almazdı çamaşır suyu oluyor diye elimizden geldiğinde bir şeyini eksik etmedik. Çünkü o da bir şey pahalıysa ucuzunu alırdı ama biz istersek hiç fiyatına bakmazdı. Tabi elimiz para tutunca durumlar daha iyi hale geldi çok şükür.
Bir gün bir telefon geldi, koştur koştur hastaneye gittik babam felç geçirmiş ve artık sol tarafı hiç tutmaz hale geldi.. Bir doblosu vardı kırk bine sattık o zamanlar, bize o paraya dokundurtmadı. Allahtan hayrını göremedi :) faize koydu kaç yıldır anca yüz kırk bin tl oldu o parası. O zamanlar o paraya yeni bir araba, evi de zorlarsan alırdık. Ah bu arada biz evi satılığa çıkarıp daha iyi bir ev almak istediğimizde hep bize mani oldu. Sattırtmadı korktu parasına dokunuruz diye.
Babam malulen emekli oldu ama o parayıda inanır mısınız eve harcamıyor. Çok korkuyor biter diye sadece kendi hesabında tutup sigara alıyor kendine. Annem 50 yaşında geldi hala temizliğe gidiyor. Bir de babama bakıyor... Artık yaşlandı çok yoruldu. Ben yeni evlendim, işe girmedim daha. Ablam çalışıyor ama o da evlilik yolunda kendi hazırlıkları peşinde. Annem o evde çok mutsuz salonda camının önünü kapatan kocaman bir istinat duvarı var eve güneş bile girmiyor. Evleri etse etse 2 milyon eder fazlasına satılmaz. Yeni ev alsak eski bir bina, giriş kat olsun yine 3-4 milyon. Ödemeye zaten güç yok. Napıcam bilemiyorum, anneme çok üzülüyorum. Bu hayata bu mutlu olmaya gelmemiş kadın bir sırtı rahata ermedi.
Ya büyük konuşmak istemiyorum ama vicdanlı olacağım derken burda size karşı vicdansız olmuyor mu sizin rızkınızı o “adama” yediriyor..Vicdanen bakıyor bence. Sevdiğinden değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?