• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin evleneceğim adamdan ve ailesinden beklentileri

Siz ne kadar karsi tarafi düşünürseniz o kadar ileride size olumsuz geri donmesi olur semedi demeyin. Ayriysa ayrılar. Onlara bu kadar anlayisli yaklaşırken sizi buyuten yetistiren ve hevesleri olan bir anneyi kirmamalisiniz. Gerekirse nisanlinizla ikiniz cikin gizli gizli ailesi almis gibi alisveris yapın nisanliniz odesin. Bende siz gibi dusunurdum ama anladimki kiymetli olmuyorsunuz o zaman. Iyiler her zaman kaybeder. Buda benim hayat tecrubem karsiligi fikrim

Erkek tarafından talep etmek istemiyorum demıssın. Hersey kolay olsun dersin ıyı niyetli davranırsın ilerde kıymetin olur bekle. Mesele bohca don atlet degıl. Biraz ugrasıp emek versinler bir zahmet. İnsanlar emek ve para harcamadıklarının kıymetini bilmiyor. Annen haklı. Seni buyuten bu yasa getiren anneni kırma derim ben.

ben de sizin gibi dusunuyordum. zaten gelinlik su bu hic heveslerim olmazdi eskiden de..karsi tarafi hic yormadan evlendim. ne alisveris ne o ne bu. esim sadece dugune gelme yorgunlugunda bulundu. sonuc iyi oldu mu. benim hikayemde olmadi. asla evlendigini anlamadı adam. sonradan yormadigima pisman oldum. cunku ne kadar emek verilirse ne kadar bisi icin yorgunluk cekilirse o kadar kiymetli oluyor. pek cok ornekte var. cem yilmaz bile diyor biletlerimi ucuz yapsam kimse gulmez. pahali olunca ayrica guluyorlar falan demisti. ben kendi hayatimda hep bunu gordum. arkadaslik iliskisi dahil. kim easy-going olursa o derece de kiymetsizlik goruyor. kim cevresine zahmet veren bir tipse o derece kiymetli oluyor.

benim hikayemde boyle oldu. sizinkinde nasil olur bilemem. kendi hikayemi paylasmak istedim. ha bu arada bende kv m icin o anlamiyor falan diye yormuyordum. ama oyle cok anlıyormuş ki. bilmiyorum etmiyorum diyip kendilerini hic yormazlar hayatta. her zaman her konuda.
Yazdıklarınıza harfiyen katılıyorum. Bende sizin yoruma benzer yorum yazmıstım konu sahibine. Insallah sonradan pişman olmaz bizim gıbı ne dıyım:(

Evlenen sizsiniz anneniz değil ki. Siz bu tarz angaryalarla uğraşmak istemiyorum olabilirsiniz, nisanlinizin maddi durumu müsait olmayabilir. Bence taviz vermeyin, sert olmaktan da cekinmeyin ailelerin yeni bi yuva kuruluyor deyip anlayışlı davranmaları gerekirken su tavırları çok yanlış. Ben kendi istemediğimi hiçbirşeyi yapmıyorum asil sen beni bunaltirsan gider bi nikah kiyarim kocamla mutlu mesut tantanasiz otururum deyin. İlla ki yola gelecek, bu ne canım insan kendi keyfinden once çocuğunun mutluluğunu düşünür ne o öyle evine gelmemler falan. Asla taviz vermeyin.

Merhaba hanımlar

Evlenmeye karar verdik. Önümüzdeki h.sonu erkek arkadaşım babamla tanışacak. Sonra aileler tanışacak. Sonra isteme söz ve nişan.

Erkek arkadaşımın annesi ve babası ayrı ve görüşmüyor. Üstelik ailem farklı bir şehirde, erkek arkadşımla ben aileme yakın başka bir şehirde, kv ve kp başka uzak bir şehirde yaşıyor. Annem bizim memleketin çeyizci başısı gibi bir şey. Bayılır böyle işlere. Ben de çok yoğunum (master+arş.gör olarak çalışmaktayım) ve bu işlerle uğraşcak ne vaktim ne hevesim yok.

Erkek arkadaşım bohçadır nişan alışverişidir falan bilmez ailesi de öyle.

Anne ve babasını zoraki bir araya geliyor. Ben de 10 kere iş çıkmasın diye söz nişan isteme bir yapalım dedim anneme. Yok ben çok ağır bir söz yapmak istiyorum dedi. Nişanı da ayrı yapmak istiyor. Ve bunlara bütün sülale konu komşuyu davet etmek istiyor. Erkek arkadaşımsa anne baba ve kendisi gelecek. Biz sürü gibi onlar 3 kişi çok ayıp olacak.

Nişan bohçası nişan alışverişi falan bunları bilmiyorlar ben de talep etmek istemiyorum ama annem asla kafasındakilerden taviz vermiyor. En sonunda kavga ettik. Bohça yapmazsan gelmem evine dedi. Sen beni kanser edersin dedi. Gelme madem dedim.

Tek çocuğum bu arada. Annemi kırmak istemiyorum ama bu bana göre saçma ve karşı tarafa yük olacak şeyleri istemiyorum. Erkek arkadaşıma annem bunu istiyor bu da yapılacakmış demek de istemiyorum. Şimdiye kadar hiç bir şey talep etmedim. Utanıyorum söyleyemem. Yapmazsak da annem ömür boyu konuşacak. Bu kadar yoğunluğumun içinde orta yolu bulacağım diye stres küpü oldum.

Akıl verin nolur...

Eski adetler bunlar ama anneler sever bırakın yapsın , tek evladısınız yıllarca bunun hayalini kurmuştur. Karşı tarafla konuşun karşılığını yapmak zorunda değiller annen hevesini alsın, sizde gönlünü alın
Bu arada yorumları okurken hayret ettim; şunu unutma konu sahibesi o incelikle düşündüğün erkek tarafı gün gelir senin ailen şunu yapmadı der, bunu yapmadı der uğraşırsın. Adetlere çok kafa yormuş herkes düğünde nişanda en eski adetlerimizden onları da yapmayın o zaman hanımlar:)))) bir tek alyansla evimi kendim kurarak evlendim, ne benim ne eşimin ailesi karışmadılar, istenmeyen bir evlilikti adetleri hiç takmadık zaten ama önemseyenler var onlara da saygı duymak lazım,kalp kırmadan hayır duasıyla evlenmek var neden huzursuzluk olsun ki

Son düzenleme:
Ben bohça yapmadım, sadece kendimce hediyeler vermiştim, karşıdan birşey gelmedi. Hiç sevmem böyle törenleri de ama sizin gönüllünüz var. Bu süreçleri geçirmiş biri olarak erkek tarafını çok da zora sokmadan annenizi kırmayın derim. Siz yine karışmayın, madem seviyor, başkalarına yardım da ediyor, bu işleri beceriyor, tek kızınınkini de bırakın yapsın. Kimse başınıza taç takmaz yapsanız da yapmasanız da. Kötü başlamayın. Hayırlı olsun şimdiden

Henüz değil. Nişanlandık. Bohça vs yapmadım. Ama bi nebze hak verdim burdakilere ben bir şey istemedikçe karşı taraf hiç ama hiç bir şey yapmıyor cidden.
Bu işlere başlamadan çok ama çok sevdiğim kayınvalidem bana evdeki eski bileziklerinden birini taktı sadece. Öyleki omzuma taksam oraya kadar çıkar bilezik bana göre değil yani. Ki benim ailem damada reşat altın ve çok özenle seçtiğimiz evladiyelik bir saat taktı sözde. Ellerini çikolata çiçek dışında ceplerine atmadılar.
bence bu işleri annenize bıraksaydınız keşke.Siz istemedikçe onlarında yapası gelmez. kayınvalidenize söyleyebilirdiniz X anne bu bilezikten bana 2 tane çıkar diye şakayla karışık.Evlendikten sonra bunlar hep tartışma sebebi olacak.Şimdiden söyleyin ki insanların gerçek yüzlerini görün.

Annen görmüş geçirmiş akıllı kadın mış geleceği biliyor bir şey yapılmayanlara seni bedava aldık diye dalga bile geçiyor bazıları

Neden zor olan hayatı, daha da zorlaştırmaya çalışıyor aileler anlamıyorum, yoksa çocuk napsın, kendimi işlesin. Neden insan insanın hayatından anlamaz, neden eksikler bi şekilde kapatılmaya çalışılmaz, neden hep incik cincik yüzünden birbirini kırmaya meraklı aklım almıyor. Neden hep daha fazlası, insanların imkanları neden kısıtlanıyor???? Çözüm yok ne yazıkki bir taraf illaki kırılacak ve sen tarafını seçeceksin!

Merhaba hanımlar

Evlenmeye karar verdik. Önümüzdeki h.sonu erkek arkadaşım babamla tanışacak. Sonra aileler tanışacak. Sonra isteme söz ve nişan.

Erkek arkadaşımın annesi ve babası ayrı ve görüşmüyor. Üstelik ailem farklı bir şehirde, erkek arkadşımla ben aileme yakın başka bir şehirde, kv ve kp başka uzak bir şehirde yaşıyor. Annem bizim memleketin çeyizci başısı gibi bir şey. Bayılır böyle işlere. Ben de çok yoğunum (master+arş.gör olarak çalışmaktayım) ve bu işlerle uğraşcak ne vaktim ne hevesim yok.

Erkek arkadaşım bohçadır nişan alışverişidir falan bilmez ailesi de öyle.

Anne ve babasını zoraki bir araya geliyor. Ben de 10 kere iş çıkmasın diye söz nişan isteme bir yapalım dedim anneme. Yok ben çok ağır bir söz yapmak istiyorum dedi. Nişanı da ayrı yapmak istiyor. Ve bunlara bütün sülale konu komşuyu davet etmek istiyor. Erkek arkadaşımsa anne baba ve kendisi gelecek. Biz sürü gibi onlar 3 kişi çok ayıp olacak.

Nişan bohçası nişan alışverişi falan bunları bilmiyorlar ben de talep etmek istemiyorum ama annem asla kafasındakilerden taviz vermiyor. En sonunda kavga ettik. Bohça yapmazsan gelmem evine dedi. Sen beni kanser edersin dedi. Gelme madem dedim.

Tek çocuğum bu arada. Annemi kırmak istemiyorum ama bu bana göre saçma ve karşı tarafa yük olacak şeyleri istemiyorum. Erkek arkadaşıma annem bunu istiyor bu da yapılacakmış demek de istemiyorum. Şimdiye kadar hiç bir şey talep etmedim. Utanıyorum söyleyemem. Yapmazsak da annem ömür boyu konuşacak. Bu kadar yoğunluğumun içinde orta yolu bulacağım diye stres küpü oldum.

Akıl verin nolur...
Kim aferin Allah razı olsun diyecek yapsanda bir yapmasanda...İstediğin hiçbirşey mi yok içinde kalır çok kötü... Sevgilinin annesi çok iyi bilir bu tür şeyleri emin ol yapmak istemeyen bilmiyorum der...Bence bu türlü düşünceli olmana gerek yok ben oldum kendimi üzdüm ses etmedim ne oldu herşey içimde kaldı yapma bu günler birkere gelir...

Back
X