• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin evleneceğim adamdan ve ailesinden beklentileri

Bohçanın geçmişi belirlidir

Eskiden kimsenin bir şey aldığı yok kızlara ömürlerinde ilk defa çarşı görüyorlar hatta alınan da kumaş vs ailecek dikip düğünde giyiyorlar

Zira yok piyasada giysi vs

Konu sahibi zaten lazım olan şeyleri nişanlınızla alın ve bohça yapın

Mesela alın bornozu gömleği terliği vs makyaj malzemesi krem vs kullanacağınız eşyaları bir de bavul oldu bitti annenizin de gönlü olur

Benim annemde böyle yaptı. Ben ayrı nişan istiyorum. Hepsi tek seferde olmaz, çağıracağım insanlar var dedi. Beni de sinir etti, tamam anne ben karışmıyorum. Sen seç ayarla geliriz biz dedim. Nişanı yaptık, evlendim 3 ay sonra başladı. Nişanda çok masraf yapıldı, borç oldu hep. Ödeyemedik kredi çektik zaten diye. Nişanda takılanları ona verdim. Hala aynı muhabbet dönüyor. Nişan borcu bitmedi diye. Biliyorum nişan 3bini geçmedi. Eline daha fazla altın verdim. Ama söylenmiyoda öyle.
Sana tavsiyem istemediğin bişeyi yapma. Kimseye yaranamıyorsun. Annen bile olsa. Keşke istediğim olsaydı da nişan yapamadık diye söylenseydi.

Eğer istemiyorsan söz nişan olaylarına hiç girme çok tantanalı oluyor, bu konuda annenle mücadele et .Eğer bu konuda onu ikna etmeyi başarırsan bir bohça için de anneni kırma bence. İsteme söz nişan senin istediğin şekilde olsun ama bohça küçük bir ayrıntı, bırak o konuda da annenin gönlü olsun.Evet bence de çook gereksiz bohça sandık işleri ama anneni değiştiremezsin. Ortayı bulmaya çalışmalısın.

Bohçanın geçmişi belirlidir

Eskiden kimsenin bir şey aldığı yok kızlara ömürlerinde ilk defa çarşı görüyorlar hatta alınan da kumaş vs ailecek dikip düğünde giyiyorlar

Zira yok piyasada giysi vs

Konu sahibi zaten lazım olan şeyleri nişanlınızla alın ve bohça yapın

Mesela alın bornozu gömleği terliği vs makyaj malzemesi krem vs kullanacağınız eşyaları bir de bavul oldu bitti annenizin de gönlü olur
Annem bu alışverişi maailecek yapmaktan da taviz vermiyor

Bende tek cocugum, gecen sene bu zamanlar nişanim oldu.
Bohcadir, yok tepsidir nedir bunlar ya, asla istemedm olmadi bir yerimde eksilmedi..

Esimin ailesi baska sehirden geldiler nisana bir hafta kala, soz isteme ve nişani ayni anda yaptik evde yaptik, ben oyle istedimm...

Sevdigimiz eş dost akrabalarimiz geldi, yuzukler takildi. Biz 10 bucuk gibi yaşit akrabalarimiz ve arkadaslarimizla ciktik gencler eglendik.

Onlar evde sohbet muhabbet gayet guzel vakit gecirdi, bitti gitti...

Hic sevmem ole bohcadir alisveristir seyleri.

Alisveristede nisanlinla git istedigini sec al.
Artik bu isler bole.. Obur turlu karisan karisana olucak kafan karisicakk, sinirin bile bozulucakk.

Bende tek cocugum, gecen sene bu zamanlar nişanim oldu.
Bohcadir, yok tepsidir nedir bunlar ya, asla istemedm olmadi bir yerimde eksilmedi..

Esimin ailesi baska sehirden geldiler nisana bir hafta kala, soz isteme ve nişani ayni anda yaptik evde yaptik, ben oyle istedimm...

Sevdigimiz eş dost akrabalarimiz geldi, yuzukler takildi. Biz 10 bucuk gibi yaşit akrabalarimiz ve arkadaslarimizla ciktik gencler eglendik.

Onlar evde sohbet muhabbet gayet guzel vakit gecirdi, bitti gitti...

Hic sevmem ole bohcadir alisveristir seyleri.

Alisveristede nisanlinla git istedigini sec al.
Artik bu isler bole.. Obur turlu karisan karisana olucak kafan karisicakk, sinirin bile bozulucakk.
Aynen böyle istiyorum ama senin ailen anlayışlıymış sanırım. Ya da aynı fikirdeydiniz. Biz de kan çıktı resmen kan

ben de sizin gibi dusunuyordum. zaten gelinlik su bu hic heveslerim olmazdi eskiden de..karsi tarafi hic yormadan evlendim. ne alisveris ne o ne bu. esim sadece dugune gelme yorgunlugunda bulundu. sonuc iyi oldu mu. benim hikayemde olmadi. asla evlendigini anlamadı adam. sonradan yormadigima pisman oldum. cunku ne kadar emek verilirse ne kadar bisi icin yorgunluk cekilirse o kadar kiymetli oluyor. pek cok ornekte var. cem yilmaz bile diyor biletlerimi ucuz yapsam kimse gulmez. pahali olunca ayrica guluyorlar falan demisti. ben kendi hayatimda hep bunu gordum. arkadaslik iliskisi dahil. kim easy-going olursa o derece de kiymetsizlik goruyor. kim cevresine zahmet veren bir tipse o derece kiymetli oluyor.

benim hikayemde boyle oldu. sizinkinde nasil olur bilemem. kendi hikayemi paylasmak istedim. ha bu arada bende kv m icin o anlamiyor falan diye yormuyordum. ama oyle cok anlıyormuş ki. bilmiyorum etmiyorum diyip kendilerini hic yormazlar hayatta. her zaman her konuda.

Siz bir eşyamisiniz, sirf daha pahali olmadiniz diye değer görmüyorsunuz? Yani cidden eşiniz size çok para harcasaydi, size karşi daha farkli davranacağinimi düşünüyorsunuz?

Bence sorun bohca yada çok para harcamak değil. Eminim siz her konuda alttan aldiniz, çizginizi hiç belirtmediniz. Eşinizde zaman ile armu piş ağzima moduna geçti ve tabiki değersizleşersiniz.

Bohça gibi saçma şeylere para harcanmasini istememek demek değil ki hiç bir konuda fikir belirtmemek, istekte bulunmamak.

Bende hiçbirşey istemedim, ne bohça ne altin. Hiçbir zaman kv'de ile aliş verişe gitmedim. Ama ne var? Mesafemi baştan beri korudum, dügünüm ve evliliğim ile ilgili farkli isteklerim vardi ve peşini birakmadim. Saygili oldum fakat asla kendimi ezdirmedim.

Burdada çoğu konuda okuyorum, kadinlar kendini ezdiriyor, kiro zihniyetli adamlar ile evleniyorlar ve mutsuzluğun kaynağini o evlilik arifesinde az para harcatmalara bağliyorlar. Ki alakasi bile yok.

anneniz için siz sosyal çevresinde hava atma ve böbürlenme sebebisiniz. bunun farkında değilsiniz herhalde. belli bir yaş üzerinde çocuklar üzerinden hava atılıyor kadınlar arasında.

onun istekleri olmazsa küçük düşecek aklınca. kolaylıklar diliyorum size. orta yolu bulmaya çalışın gönlünü hoş edin ama her dediğini de yapmayın bence abartmasın evlenen sizsiniz sonuçta.

Siz bir eşyamisiniz, sirf daha pahali olmadiniz diye değer görmüyorsunuz? Yani cidden eşiniz size çok para harcasaydi, size karşi daha farkli davranacağinimi düşünüyorsunuz?

Bence sorun bohca yada çok para harcamak değil. Eminim siz her konuda alttan aldiniz, çizginizi hiç belirtmediniz. Eşinizde zaman ile armu piş ağzima moduna geçti ve tabiki değersizleşersiniz.

Bohça gibi saçma şeylere para harcanmasini istememek demek değil ki hiç bir konuda fikir belirtmemek, istekte bulunmamak.

Bende hiçbirşey istemedim, ne bohça ne altin. Hiçbir zaman kv'de ile aliş verişe gitmedim. Ama ne var? Mesafemi baştan beri korudum, dügünüm ve evliliğim ile ilgili farkli isteklerim vardi ve peşini birakmadim. Saygili oldum fakat asla kendimi ezdirmedim.

Burdada çoğu konuda okuyorum, kadinlar kendini ezdiriyor, kiro zihniyetli adamlar ile evleniyorlar ve mutsuzluğun kaynağini o evlilik arifesinde az para harcatmalara bağliyorlar. Ki alakasi bile yok.

az para harcamak lafi mi gecmis yazdigimda. biri birsey dese de atilsak diye tetikte bekleniyor bu forumda da artik. emek demistim zahmet demistim. kendi deneyimimi yazdım ayrıca ben. cimbizlama yapmayin kendi fikirleriniz uzerinden gidin.

Babanızla ya da teyzelerinizle konuşun onlar ikna çabasına girsin.Ablamın da kızı yakında evlenecek. Ablam da aynen anneniz gibi bütün sülaleyi ve karşı tarafı strese soktu.Asıl karşı taraftan büyük beklentileri varsa sorun oluşuyor. İlişkinizi yıpratabilir,aman dikkat:)

Annenle guzelce konuş karsına al senı kırmak istemiyorum ama durum ortada diye belirterek eşin olacak kişininde halini izah etmeye çalış orta hallice bırseyler yapalım iki tarafında gönlu olsun annecim de☺️.
Ben senin gönlunden gecenlerı benım için en iyileri istedıgını biliyorum.Sen hep yanımda ol olabildiği kadar olsun hersey fazlasını zorlamayalım de gönlunu yapmayı dene bakalım.
Dayanamaz anne yüreği. 🤗

anneniz için siz sosyal çevresinde hava atma ve böbürlenme sebebisiniz. bunun farkında değilsiniz herhalde. belli bir yaş üzerinde çocuklar üzerinden hava atılıyor kadınlar arasında.

onun istekleri olmazsa küçük düşecek aklınca. kolaylıklar diliyorum size. orta yolu bulmaya çalışın gönlünü hoş edin ama her dediğini de yapmayın bence abartmasın evlenen sizsiniz sonuçta.
Farkonda olmam bir şeyi değiştimiyor. Evet aynen öyle bir aracım bem

Aynen böyle istiyorum ama senin ailen anlayışlıymış sanırım. Ya da aynı fikirdeydiniz. Biz de kan çıktı resmen kan

Evet annemde benimle ayni fikirdeydi hemen hemen ben isteyince de saygi duydu, ama annen anlayisli olabilir ne olursa olsun evladisin, dayanamaz sana biraz diren huyuna git 😔

Mesele bohca ivir zivirsa
Kendiniz alin,nisanlinizin eline tutusturun gelirken getirsin bitti gitti anneniz konusmaz

Ama mesele tanismaya soze istemeye nisana ayri ayri merasim yapilmasiysa aileler bir araya geldiginde konussunlar.

Back
X