• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin Evine Gitmelimiyim Bebegimle...

Bence senin anne evinden önce psikologa gitmen lazım dışarıdan bir gözle kendi hareketlerini görmen lazım kullandığı n dil suçlayıcı sen dili karşı taraf ister istemez savunmaya geçer bir de sen eşini kaybetmekten korkuyor musun emin misin duygularından

Biz eşimle evlendiğimizden bu yana dogru düzgün hiç anlaşamadık. ilk başlarda herşey güzeldi.
Ama devamı gelmedi cok iniş cıkışlar atlattık birbirimizi anlamıyoruz ne ben onu nede o beni..
Ve eşimin beni kaybetme korkusu yok ben ne yaparsam yapıyım gidemez yapamaz..
Ben en cok 10 aylık olan bebegime üzülüyorum onun yannda ister istemez kavga cıkıyor .
Yavrum kim bilir nasılda etkileniyor..
Size sabah ki konuşmaları yazıyorum.
Ben: yeter artk cok bunaldm dayanamıyorum ben evladımın kavga ortamında büyümesini
evladının yanında annesine hiç düşünmeden bagıran cagıran annesine sinir krizleri geçirten
annesini aglatan cocugunun piskolojisini zerre düşünmeyen hatasınu bir nebze anlamayan
anlamadıgı gibi birde üste cıkmaya çalışan herşeyi getirip önüme sunan bir insanla ömür gecirmek stemiyorum hem bana hem cocuguma yazık gercekten yeter artık..
Eşim : bende dayanamıyorum, hergün kavga tantana doydum artık,
Ben: sen hatasını bile anlamayan, anlamadıgı gibi birde üste cıkmaya calışan birisin. bende doydum artık ve evladımın göz göre göre böyle bir ortamda büyütmeyeceğim..
Eşim : bende cocugumun böyle bir ortamda büyütmeyeceğim.
benm herşeyim sana batıyor benm herşeyim sana ters herkez kötü herkez yalnış bir sen iyisin bir sen dört dörtlüksün agzımla kuş tutsam sna yaranamam ben bunu anladm artık ..
Ben: gidemez sanıyorsun, yapamaz sanıyorsn değil mi ? öyle değil işte sana boyun bükmeyeceğim.
akşam geldiğin zaman sana en güzel cevabı vereceğim, sen asla bizim kıymetimizi bilmedin bilmyeceksin.. hiç bir zaman .. allaha havale ediyorum seni
Eşim : o evden giden birdaha gelemez bunu bil ..!!! ona göre git. akşam görelim en güzel cevabını dior bana.!!!
Hala konuşup duruyor eşimin tek yaptıgı şey konuşmak boş boş konuşmak kendini haklı cıkarana kadar susmamak.. hatalarını asla anlamamk.. yaşı 31 ama asla yaşının adamı değilmiş ..
Eşim gidemem sanıyor yapamam sanıyor, annem yeni evlendi için ona boyun bükeceğimi düşünüyor blöf sanıyor herşeyi.
tartışma sırasnda senden boşanırım dediğim zamanlarda boşan ver avukata..
degişmessen bu evden gideceğim dediğmi zamanlara kapı orda git dior bana..
çünkü diyorum ya herşeyi blöf yapıyorum sanıyor..
beni kaybetme korkusu yok....... varda yok cünkü gidemem sanıyor aklınca.
Ben ne yapacagımı bilmiyorum gitsem bir türlü gtmesem.
gitsem annem hiç birşeyi bilmiyor.. nasıl olacak tepkisi yanmda olacak mı nasıl anlatacagm olanları üstelik..
yeni evlendi kişi nasıl karşılayacak bizi ? başka gidecek yerim yok evladm rezil olacak belki arada..
gitmesem bu adam her fırsatta bana bunu yapaccak hiç değişmeyecek kıymetimizi asla bilmeyecek asla anlamayacak ve her sefernde gidemez nasılsa die yüklenecek bana blöf oldunu düşünecek herşeyimin bütün kelimelerimin sözlerimin.. kafasına dank etmeyecek hiç bir zaman
diyorum ya kaybetme korkusu yok bizi...
ben ne yapmalıyım bilmiyorum cok ama cok doldum
evet gtmem kolay olan ..
ama kalırsamda bu laflarn altna kalıp ezilmeye devam edeceğim
evladıma cok üzülüyorum..
belkide su an cok doldhm için saglıklı düşnemiyorum
eşim hala konuşuyor konuşuyor ve konuşuyor boş boş kendini haklı göstermek için.
eşim 31 ben 23 yaşındaym 2 yıllık evliyiz yol gösterilmesine ihtiyacım var..
Eşim cok ama cok yordu beni herşeyde kendini haklı cıkarmaya calışan hatalarını görmeyen sürekli benmle laf yarıştıran idda eden bir insan düşünün..

Bebek erken olmuş birbirinize alışmadan buda sizi tüketmiş sanırım ayrılık gibi değilde bir molaya ihtiyacınız var sanırım

Gidersen git bosanacaksan bosan diyen biri var sizde benim ayagima kapansin pisman olsun modunu hirs yapmissiniz
Kaybetmekten korkmuyor korkmuyor diyip duruyorsunuz korkmuyor demekki ne yapabilirsiniz herkes ayni olamaz adamin kisiligi rahat demekki o zaman evlenmeseydiniz evlendiyseniz ya yurutun yada ciddi ciddi bosanin ikide bir giderim bulamazsin gorursun demek kendinizi alcaltmaktan karsi tarafi bezdirmekten baska bir ise yaramaz anladigim imkan yok suan nefret ettim yurutmem diyorsaniz birikim falan yapmaya calisin annenize ufaktan citlatin gecimsizligi hazirlayin ha yok ben gitmem bosanmam diyorsaniz susunki o bebe huzur bulsun sizin kocanizda boyle demekki

Bak canım sen gitmeden ya aramazsanın derdindesin, giderim gideceğim blöf değil diyen kadının A B C planları olmalı,senin yok, adam bunu biliyo, avm ye gittin saat 10 11 oldu, sonra? aramadı ve annene gittin, sonra? kaç gün kalacaksın, hala aramadı gel demedi?
+ 1 A B C şöyle dursun, ortada hiç bir plan yok.Olan,giderim,gidemez miyim sanıyorsun,bundan ibaret.Evet gidemezsin,o da bunu biliyor.
Madem cevabını bildiğin soruları sorma bir müddet.İyi taraflarıyla yeniden neyi düzeltebilirsin,bir bak...
Tamam,romantik değil,değer vermiyor diyorsun.Peki bu adam başına gökten mi düştü?Önceki konunu bilmiyorum ama,seçip evlenmişsindir büyük ihtimal.
O zaman nasıldı?

Bide huzursuzluk kavganizin nedeni ne ben onu anlamadim o bunu dedi ben bunu dedim diye yazmissiniz ama sanki durduk yere gidip ben biktim diye konuya giris olmus gibi duruyor
Sebebi ne mesela maddi sikintimi cocuguyla ilgilenmeyip tum yuku size birakmasimi eve gecmi geliyor hicbirseyle ilgilenmiyormu surekli siddet elestirimi var ailesimi hani siz durup durup adama sen bana deger vermiyorsun diye mi sariyorsunuz altta yatan sebep ne ona belki cozum bulursaniz rahatlarsiniz

Son düzenleme:
Siz karsılıklı konusmamıssınız kı herkes kendı diyalogunu kurmus cumlelerınız bıle karsılıklı degıl gecmısı unutup sılın atın derım sen onu dedın sunu yaptın sılıp atın bu konuları. Annenınde hzuurunu dusunmek zorundasın dekı ben eşimle yenıden başlayabılırım bız mutluyuz pekı sorunumuz ne bızım sonra adım atmaya başla bakalım esının karsılıgı ne olacak tartısırken bıle bı konu bı sorun uzerınde durun ben de yanılıyor olabılırım ama sunu sanırım yanlış yaptın yada senın su davranısın bana kendımı soyle hıssettırdı seklınde konusun. Ama su var sen restı cekıp akşam evden gıtmeyınce esının tavrı nasıl olur bılemem. Gelınce guzel bı sofra hazırlasanız desenkı ben anneyım herseyden once evladımın babasıyla buyumesını ısterım ona karsı sorumluluklarım var ve nekadar anlaşamasakta bıyerlerde hala gozlerının ıcıne baktığımda senın sevdıgım adam oldugunu bız zamanlar guzel zamanlarımız oldugunu hatırlayabılıyorum ve bunun ıcın tekrar denemeye karar verdım ne olur benım cabamı bosa cıkarma ben gıttıgım zaman vıcdanım rahat olsunnıstıyorum elımden gelenı yaptım ama malesef haketmedı demek ıstemıyorum falan desen

Ayrıca her kadının eşi de romantiklikten kırılmıyor yani.Evlendikten sonra aslolan,erkeğin ailesinin sorumluluğunu hissetmesi,yerine getirmesi,varlığıyla güven vermesidir.Instagramdakiler gibi değil gercek hayat...Onlara özeniyorsan bil ki, oraya musmutlu resimler koyabilmek için saatlerini harcayan bir kadının,ateşler içindeki yavrusunu,eşi keyfini bozmak istemediği,soğuk suya sok,birşeyi kalmaz dediği için,gece yarısı çağırdığı taksiyle tek başına doktora götürdüğünü gördüm.Reelde varolmayan hayatlara özenme.

bence aile terapistine gidin bebek yoruyot olabilir eşini ikna et hem nereye gidersin kaç gün üvey baba yanına tam ayağın yere bassın evine bakacak duruma gel boşanırım deme nereye gidecen mantıklı ol ve düzelmeye çalışın :KK54:aşk yok zaten geçinebilmek var

gidilecek yer yoksa blöf amaçlı gidicem demeyin Allah aşkına.Eşiniz en az sizin kadar annenizi tanıyordur ve gidebileceğiniz bir ortam olmadığını biliyordur. Tabii ki blöf olduğunu anlayacak.

Hala gidersem arar mı ? diyorsunuz. Eğer ayrılmak yoksa aklınızda gitmek,boşanmak bunları ağzınıza almayın,çocuk oyuncağı mı evlilik ?

Bu lafların altında kalmak istemiyorsanız olaylarıı o lafları duyacak raddeye getirmemelisiniz. Belki söylediklerniz doğru ama üslubunuz yanlış. Eğer konuşmaya suçlayıcı,kışkırtıcı başlamaz sadece çözüm odaklı olursanız sonuç alabilirsiniz. Böyle konuşursanız karşı taraf savunmaya ve suçlamaya geçer. Bir de şu var. Erkekler tehdit edilmemeli. Bunu dile getirmek yerine gidebileceğinizi hissettirmeli. Söyleyip yapmamak yada sonunu düşünmeyip yapmak ve geri adım atmak en büyük hata bence. Gitmenizden değil sizi kaybetmekten korkmalı. Bence işe üslubunuzu değiştirmekle ve değiştiremeyeceğiniz huylarını kabul edip kendinizi değiştirmekle başlayın. Mesela onun bazı tolere edilebilir yanlışlarını kafaya takmayın. Suçlamayın. Kışkırtmayın. Ailesi hakkında konuşmayın. Bence siz bu işi halledersiniz. Sadece biraz daha sakin ve yapıcı olun

Bu lafların altında kalmak istemiyorsanız olaylarıı o lafları duyacak raddeye getirmemelisiniz. Belki söylediklerniz doğru ama üslubunuz yanlış. Eğer konuşmaya suçlayıcı,kışkırtıcı başlamaz sadece çözüm odaklı olursanız sonuç alabilirsiniz. Böyle konuşursanız karşı taraf savunmaya ve suçlamaya geçer. Bir de şu var. Erkekler tehdit edilmemeli. Bunu dile getirmek yerine gidebileceğinizi hissettirmeli. Söyleyip yapmamak yada sonunu düşünmeyip yapmak ve geri adım atmak en büyük hata bence. Gitmenizden değil sizi kaybetmekten korkmalı. Bence işe üslubunuzu değiştirmekle ve değiştiremeyeceğiniz huylarını kabul edip kendinizi değiştirmekle başlayın. Mesela onun bazı tolere edilebilir yanlışlarını kafaya takmayın. Suçlamayın. Kışkırtmayın. Ailesi hakkında konuşmayın. Bence siz bu işi halledersiniz. Sadece biraz daha sakin ve yapıcı olun

Bende% 100 böyle düşünmeme rağmen bazen yapamıyorum ama gerçekten takdir edilesi bir yorum. Ellerinize sağlık,büyük bir sorun olmadığı aşikar.Zaman alacak olsada aşılabilinecek şeyler. Konu sahibi bu yorumu özellikle dikkate alıp baştan birkaç kez okumanı öneririm . Allah yardımcın olsun

Siz karsılıklı konusmamıssınız kı herkes kendı diyalogunu kurmus cumlelerınız bıle karsılıklı degıl gecmısı unutup sılın atın derım sen onu dedın sunu yaptın sılıp atın bu konuları. Annenınde hzuurunu dusunmek zorundasın dekı ben eşimle yenıden başlayabılırım bız mutluyuz pekı sorunumuz ne bızım sonra adım atmaya başla bakalım esının karsılıgı ne olacak tartısırken bıle bı konu bı sorun uzerınde durun ben de yanılıyor olabılırım ama sunu sanırım yanlış yaptın yada senın su davranısın bana kendımı soyle hıssettırdı seklınde konusun. Ama su var sen restı cekıp akşam evden gıtmeyınce esının tavrı nasıl olur bılemem. Gelınce guzel bı sofra hazırlasanız desenkı ben anneyım herseyden once evladımın babasıyla buyumesını ısterım ona karsı sorumluluklarım var ve nekadar anlaşamasakta bıyerlerde hala gozlerının ıcıne baktığımda senın sevdıgım adam oldugunu bız zamanlar guzel zamanlarımız oldugunu hatırlayabılıyorum ve bunun ıcın tekrar denemeye karar verdım ne olur benım cabamı bosa cıkarma ben gıttıgım zaman vıcdanım rahat olsunnıstıyorum elımden gelenı yaptım ama malesef haketmedı demek ıstemıyorum falan desen
sofra değlde bu sözler sahi işe yarar mı ...

Biz eşimle evlendiğimizden bu yana dogru düzgün hiç anlaşamadık. ilk başlarda herşey güzeldi.
Ama devamı gelmedi cok iniş cıkışlar atlattık birbirimizi anlamıyoruz ne ben onu nede o beni..
Ve eşimin beni kaybetme korkusu yok ben ne yaparsam yapıyım gidemez yapamaz..
Ben en cok 10 aylık olan bebegime üzülüyorum onun yannda ister istemez kavga cıkıyor .
Yavrum kim bilir nasılda etkileniyor..
Size sabah ki konuşmaları yazıyorum.
Ben: yeter artk cok bunaldm dayanamıyorum ben evladımın kavga ortamında büyümesini
evladının yanında annesine hiç düşünmeden bagıran cagıran annesine sinir krizleri geçirten
annesini aglatan cocugunun piskolojisini zerre düşünmeyen hatasınu bir nebze anlamayan
anlamadıgı gibi birde üste cıkmaya çalışan herşeyi getirip önüme sunan bir insanla ömür gecirmek stemiyorum hem bana hem cocuguma yazık gercekten yeter artık..
Eşim : bende dayanamıyorum, hergün kavga tantana doydum artık,
Ben: sen hatasını bile anlamayan, anlamadıgı gibi birde üste cıkmaya calışan birisin. bende doydum artık ve evladımın göz göre göre böyle bir ortamda büyütmeyeceğim..
Eşim : bende cocugumun böyle bir ortamda büyütmeyeceğim.
benm herşeyim sana batıyor benm herşeyim sana ters herkez kötü herkez yalnış bir sen iyisin bir sen dört dörtlüksün agzımla kuş tutsam sna yaranamam ben bunu anladm artık ..
Ben: gidemez sanıyorsun, yapamaz sanıyorsn değil mi ? öyle değil işte sana boyun bükmeyeceğim.
akşam geldiğin zaman sana en güzel cevabı vereceğim, sen asla bizim kıymetimizi bilmedin bilmyeceksin.. hiç bir zaman .. allaha havale ediyorum seni
Eşim : o evden giden birdaha gelemez bunu bil ..!!! ona göre git. akşam görelim en güzel cevabını dior bana.!!!
Hala konuşup duruyor eşimin tek yaptıgı şey konuşmak boş boş konuşmak kendini haklı cıkarana kadar susmamak.. hatalarını asla anlamamk.. yaşı 31 ama asla yaşının adamı değilmiş ..
Eşim gidemem sanıyor yapamam sanıyor, annem yeni evlendi için ona boyun bükeceğimi düşünüyor blöf sanıyor herşeyi.
tartışma sırasnda senden boşanırım dediğim zamanlarda boşan ver avukata..
degişmessen bu evden gideceğim dediğmi zamanlara kapı orda git dior bana..
çünkü diyorum ya herşeyi blöf yapıyorum sanıyor..
beni kaybetme korkusu yok....... varda yok cünkü gidemem sanıyor aklınca.
Ben ne yapacagımı bilmiyorum gitsem bir türlü gtmesem.
gitsem annem hiç birşeyi bilmiyor.. nasıl olacak tepkisi yanmda olacak mı nasıl anlatacagm olanları üstelik..
yeni evlendi kişi nasıl karşılayacak bizi ? başka gidecek yerim yok evladm rezil olacak belki arada..
gitmesem bu adam her fırsatta bana bunu yapaccak hiç değişmeyecek kıymetimizi asla bilmeyecek asla anlamayacak ve her sefernde gidemez nasılsa die yüklenecek bana blöf oldunu düşünecek herşeyimin bütün kelimelerimin sözlerimin.. kafasına dank etmeyecek hiç bir zaman
diyorum ya kaybetme korkusu yok bizi...
ben ne yapmalıyım bilmiyorum cok ama cok doldum
evet gtmem kolay olan ..
ama kalırsamda bu laflarn altna kalıp ezilmeye devam edeceğim
evladıma cok üzülüyorum..
belkide su an cok doldhm için saglıklı düşnemiyorum
eşim hala konuşuyor konuşuyor ve konuşuyor boş boş kendini haklı göstermek için.
eşim 31 ben 23 yaşındaym 2 yıllık evliyiz yol gösterilmesine ihtiyacım var..
Eşim cok ama cok yordu beni herşeyde kendini haklı cıkarmaya calışan hatalarını görmeyen sürekli benmle laf yarıştıran idda eden bir insan düşünün..

bi terapiste gitseniz?

sen evladını düşünüyorsn ya hani bana bunu soruyorsn ya ben evladımın hatrına sustum olmadık lafına sözüne sustum sustum die kendini bir halt sandn göz dagı verdm sandn evet sandın ama sanma artık demiş..

Eger boşanmaya kesin olarak karar verirseniz davayı açın ama siz gitmeyin evden erkek degilmi o gitsin.ayıp ya bi çocukla kadını evden göndermek zaten adamlık degil.

sen evladını düşünüyorsn ya hani bana bunu soruyorsn ya ben evladımın hatrına sustum olmadık lafına sözüne sustum sustum die kendini bir halt sandn göz dagı verdm sandn evet sandın ama sanma artık demiş..
geçmiş olsun daha bu saatten sonra biraz zor beklediğiniz saygıyı alırsınız hiç kızmayın ama anladığım aşılmayacak büyük sorunlar yokmuş siz duygusal beklenti ve ruh halinizle çok yüklenmişsiniz blöf yapa yapa bunaltmıs kendinizden soğutmuşsunuz üzerine birde çocuğu için suçlayıcı konusunca adam zıvanadan çıkmış. Ya gidin yada özür dileyip oturun ama bulamadığı huzuru sizede vermeyecek gibi görünüyor Allah kolaylık versin

Back
X