• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin Evine Gitmelimiyim Bebegimle...

Olmazsa, evde yok say ve seni özlemesini sağla ?

Neden hatalı bu kadar eşin onu bi anlasam, napıyor bu adam?
Kıskançlık mı ne yanii ortada ki sıkıntılı olan şey ne ?
peki ya hiç aramassa nerdesniz die bile sormassa ?
o zaman ne yaprm
ama akşam dedini kesinlikle yapacagm 6 da cıkıyor saat 6 da oglumada alıp avm ye gidecegm ve ona hiç birşey yazmayacam kıskanclk yok
beni anlamıyor sevildiğimi hissedemiyorum
en ufak birşeyde hemen bagırıyor bana sinirleniyor
ben erkegim sen kadnsn kafasndan gidiyor.
haksız oldu cogu seyde kendini haklı göstermek içn konuşup duruor.
benm düşüncelerime önem vermiyor
beni anlamıyor.. sakin konuşp güzellikle yaklaştıkca olmuyor
yapma dedim şeyleri ısrarla yapıyor
asla gönül almasını bir kadını nasıl mutlu etmesini bilmiyor
süpriz romantiklik hiç ama hiç yok
bunun gibi örnekler..

Bak canım sen gitmeden ya aramazsanın derdindesin, giderim gideceğim blöf değil diyen kadının A B C planları olmalı,senin yok, adam bunu biliyo, avm ye gittin saat 10 11 oldu, sonra? aramadı ve annene gittin, sonra? kaç gün kalacaksın, hala aramadı gel demedi?

Konu sahibi asgari ücretle çalışıyormuş. Annesi zaten parayla torununa bakıyormuş. Bu şartlar altında annesinin kabul edeceğini pek sanmıyorum.
Hımmm. Burayı okumamıştım. O zaman geçinemez. Çok kötü. Ama çocuk için nafaka alabilir. Ya da ne bileyim eşini evden gönderebilir. Asgari ücretle geçim imkansız gibi bir şey. Hele de büyükşehirde falansa. Zaten ekonomik kriz var. Biz evde üç kişiyiz erzağımız bir asgari ücreti buluyor bazen. En az 1200 lira tutuyor. Asgari ücretli bir kadın nafaka almazsa geçinmesi çok zor.

Bak canım sen gitmeden ya aramazsanın derdindesin, giderim gideceğim blöf değil diyen kadının A B C planları olmalı,senin yok, adam bunu biliyo, avm ye gittin saat 10 11 oldu, sonra? aramadı ve annene gittin, sonra? kaç gün kalacaksın, hala aramadı gel demedi?
benim istedim eşimin kaybetme korkusunun olması
kıymetimizi bilmesi..
gidebileceğimi aklının kesmesi..
su durumda ne kıymet bliyor nede kaybetme korkusu var yoks bende istemiyorum evliliğim bitsin..
benm herşeyden önce kücücük bir bebegim var =/ bende çözüm care arıyorum

peki ya hiç aramassa nerdesniz die bile sormassa ?
o zaman ne yaprm
ama akşam dedini kesinlikle yapacagm 6 da cıkıyor saat 6 da oglumada alıp avm ye gidecegm ve ona hiç birşey yazmayacam kıskanclk yok
beni anlamıyor sevildiğimi hissedemiyorum
en ufak birşeyde hemen bagırıyor bana sinirleniyor
ben erkegim sen kadnsn kafasndan gidiyor.
haksız oldu cogu seyde kendini haklı göstermek içn konuşup duruor.
benm düşüncelerime önem vermiyor
beni anlamıyor.. sakin konuşp güzellikle yaklaştıkca olmuyor
yapma dedim şeyleri ısrarla yapıyor
asla gönül almasını bir kadını nasıl mutlu etmesini bilmiyor
süpriz romantiklik hiç ama hiç yok
bunun gibi örnekler..
Aramasın, sen oğlunla dolaş dışarıda yemek ye kafa dağıt dön ewine ?
Eve geldiğinde sorarsa bişi cvp ver sormazsa sen de konuşma.
Awm den bir iki alışveriş yaparsan, anlar zaten senin dolaşmaya gittiğini.
Eşin peki sana neden böyle ?
Seni sewmiyor gibi geldi bana...
Seven adam değer verir sahiplenir...
Ruhsal yönden sorunları olabilir mi acaba ?
Birde sanırım evliliğinizi çok yormuşsunuz tahammülsüzlük söz konusu.
Eğer seni sevmediğine eminsen o ewden kov gitsin.
Sen bir yere gitme o gitsin.
Paşa paşa da verecek nafakasını.
Biraz açık konuşucam ama keşke annen evlenmeseydi.
Yaşı kaş annenin bilmiyorum ama bu saatten sonra evladım ve torunum derdim ben sanırım.
Ya da yanlışta düşünüyor olabilirim bilmiyorum...
Yapı meselesi sanırım benim düşüncem.

Bence siz herseyden once gitmek icin elle tutulur bir sebep bulamadigindan gitmiyorsun gerisi bahane. Zaten calisiyorsun. Cocuguna zaten annen bakiyor. Cikar gidersin. Adam aramazsa acarsin davani. Annenlerdede 3 5 ay kalir sonra kendine ev tutarsin. Gozunde buyuttugun kadar zor oldugunu dusunmuyorum. Sen gitmek istemiyorsun,bosanmak istemiyorsun ama gereksiz bir blof yapmissin. Allah sonu hayr etsin

Sizin en büyük probleminiz,yani problemin cikis noktasi;
Esini surekli kontrol altinda tutmaya calisman.
Ona bir birey gibi degilde evladin gibi davraniyorsun.
Bütün hersey senin kontrolunde olsun istiyorsun.
Bunu yapmayi birakirsan emin ol bircok sey duzelir

kıymetimizi bilmesi..
su durumda ne kıymet bliyor nede kaybetme korkusu var yoks bende istemiyorum evliliğim bitsin..

seçtiğin yol bence bu olmamalı, çünkü bu senaryonun tutmayacağını eşin biliyo, sen bile annemde barınabilir miyim eşi ne der diyosun bak, birşey demese bile el adamı yani rahat edemezsin bebekle, adam 2.baharım demiş evlenmiş eve bebek geliyo, gak guk dese canın sıkılır, annen araya girsin istersin girer mi yoksa yeni evlendim der susar mı, susarsa kalbin kırılır, bak bunlar çok ince çizgiler, o işe hiç girme, en azından şimdi

aynı evin içinde adamı kendine döndürmeye bak, bunu da sen hatalısın sen suçlusun diyerek yapamazsın, orta yolcu ol, bak ödün ver demiyorum orta yolcu ol diyorum, öğretmen gibi daattt yanlış hatalısın demek olmaz

11 sayfa okudum adam ne yapmış anlamadım..
gidicem görürsün diye ortalığı ayağa kaldıran siz gidersem aramazsa diyen yine siz..kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsunuz ve bunu defalarca yaptığınız içinde adam size inanmıyor..

Ya bence gidilecek bir durum yok.
Çünkü eşinizin tek başına yaptığı bir saygısızlık yok.
Saygısızlık tamamen karşılıklı.
Eşinizin yapısı belli, sürekli karşılık vermek yerine biraz da idare etmeyi deneseniz?
Demiyorum ki sürekli siz alttan alın ama konuşmalardan hissettiğim üzere biraz yumuşak huylu olsanız eşiniz de size karşı daha iyi davranacak gibi.
Denemeye değmez mi?

Hanimefendi evlilik adı ustunde evi terk etmek demek evliliği bitirmek demektir önce evinizi sahiplenin annenizin evine gideceksiniz iciniz icinizi yiyecek aradi mi geldi mi alacak mi vs gerek yok bunlar yipratici hareketler zaten millet alismis sakız gibi her seye boşan diyorlar büyük vebal aliyorlar yapmayin cok cok ciddi sorunlariniz yoksa aldatma kv zulmü icki kumar siddet gibi . Azcik alttan alın bi evlilikte kavgayi baslatan ve bitiren kadindir evet sebep de erkektir ama üslup degisti mi yumusakca yaklastiniz mi her sey değişir ben kendim degistim her sey değişti . Sadece suclayici dil kullanmak karsi tarafı her zaman savunmaya iter . Biraz sagduyu sakinlik . Cocugunuz var gurur yapmayın tek basina bu sekilde karar almak onu etkileyecek . Oturun evinizde sakinlesin degismeye calisin once siz değişin cunku bu sizin elinizde

Annenin evine gittin diyelim esin birdaha gelip seni almazsa ne yapacaksin evliliginin bitmesine gercekten hazirmisin annenin yeni esi sizi ne kadar kabul edecek babasiz bir cocugun tum sorumlulugunu alabilecekmisin once kafanda bunlari netlestir anladigim kadariyla sen fazlaca elestiriyosun esini anlamaya calis onu ilimli yaklasmayi dene seviyosan ve gercekten yuvanin dagilmasini gerektirecek bir durum yoksa kurtarmaya bak evliligini gidicem kelimesini de lugatindan cikar

kıymetimizi bilmesi..

Ama çareyi yanlış yerde arıyorsun
Kapıyı çekip gitmek büyük bir blöftür ve her zaman işe yaramayabilir
Yakın zamanda bir arkadaşım yaptı bunu ve eşi madem gittin bir daha dönemezsin, benim evimden çıkan insanı bir daha istemem dedi ve ertesi sabah gidip açtı davasını, böyle bir şey olursa hazır mısın boşanmaya
Kıymet bildirmek terk etmekle olmaz, yaşın çok genç ve yazdığın diyaloglarda çok toy bir kadın gördüm
Sürekli dır dır, hır hır geçmez hayat, eşinle ilgili bazı şeyleri kabullenmen gerek. Mesela her erkek romantik değildir, her erkek çok ince düşünceli değildir, bazen öğretilir tatlı dille, bazen hiç öğrenmezler. Ama bu seni sevmediği anlamına da gelmez. Bazı insanlar burnu düşse eğilip yerden almaz , lafa gelince hep kuyrukları diktir, ben eşim için ölüp biterim, ilk yılımızda bana bir kere giderim dedi s.. g.. dedim direk, huyum böyle tehdit edilmeyi sevmem, o açıdan eşini anlayabiliyorum. Evi terk etmek sağlam bahanelerle yapılacak bir iştir, kaldı ki sen annenin bu duruma vereceği tepkiyi de bilmiyorsun, yeni eşi bu durumda seni istemeyebilir. Sonrası için bir planın yok, tutacağın bir dal yok o halde bu çok gereksiz bir rest. Biraz susmayı dene bence, eşin kırıldığını anlasın, kavga etmeden konuşma zemini bulmalısınız. Ha bitsin bu evlilik diyorsan kendin ve bebeğin için gerekli şartları oluşturmalısın. Öyle kalktım gidiyorumla olmaz bu işler çocuk varken

Bana eşim gidecem derse onu çok sevmeme rağmen git kapı orada derim . Ki kavgada insanın gözü hiç görmez.
Bunu çok sık tekrarlarsa valizini eline verir kapıya atarım.
Hem de onsuz olamayacağımı hissetsem bile. Gururumdan gel de diyemem.

Gidemeyeceksen veya gitmek istemiyorsan gideceğim demeyin bence . Çok itici.
Sorunlarınıza başka çözüm yolları bulun.

Ve evliliğin ilk yılları daha zor geçiyor. Evlilik güç yarışı değil. Eşinizi değiştirmeye çalışmayın. Siz de olmak istediğiniz gibi olun .
Bir şey söylerse kırmadan bunu yapamıyorum . Şunu istemiyorum . Böyle yapmak istiyorum. Ben böyleyim diyin .
Ama inadına yapmayın gerçekten öyle hissediyorsaniz siz öyleyseniz .

Konuşmaları başı hariç okumadım. Çok zorlama geldi. Ama lafa başlama şekliniz bu şekildeyse siz hatalısınız. Karşınızdakini suçlamak yerine daha yapıcı bir dil kullanıp orta yol bulmaya çalışsanız çok çok çok daha iyi olur bence. Karşıdakini suçlamak karşı tarafın daha saldırgan olmasından başka bir işe yaramaz, ha her şeyi denersiniz son çareniz olur, o başka. Ama gene de ben diliyle konuşmanız daha faydalı olur. Sen böyle yapıyorsun demek yerine böyle olduğu zaman ben böyle hissediyorum demek daha yapıcıdır, daha sakinleştiricidir, insanı empati yapmaya teşvik eder.

Ahh _MAJESTE_ _MAJESTE_ sana buraa konu açma demedik mi? Sen şimdi anlatırken konuyq ortadan daldın. O yüzden şu an seni anlamıyor kimse.. gidicem dediysen bikaç gün bile olsa gitmen lazım. . Annene üsten anlat konuyu.. tutumuna göre karar verirsin. Ikinci bi seçenek ne kadar çıngar çıkarsa da kapıyı açmamak.. görsün bakalım cevabı..

calışıyorum işim var çok şükür..
ama gidebilecek bir yerm yok
asgari ücret alıyorum su an evladmla bir başıma düzen nasıl kurabilrm bilmiyorum
annemede gitsem bir türlü gitmesem bir türlü
eşim bizi kaybetmeyi nasıl göze alıyor inanın aklım almıyor
E madem öyle neden gideceğim diye blöf yapıyorsunuz?
Tabiki de adamın kaybetme korkusu olmaz çünkü sizi biliyor. Sürekli blöf yapan insanlara ben de inanmam. Bir şeyi konuşmadan 10 kere düşünün öyle konuşun.
Şimdi eşinizle eve geldiğinde oturup dertlerinizi konuşun. Konuşmuyor demeyin her insanın bir zaafı vardır. Konuşun. Konuşarak bir şeyler yapabilirsiniz.
Mesela benim yan komşum var kadından ben bıktım artık Allah eşine sabır varsın. Geçen gün neden teyzene maaşını söyledin diye kavga ediyordu. Her dakika kavga gürültü artık ben bıktım kadından, o adamın yerinde olsam 1 sn tahammül etmezdim.
Yani demem o ki kavga ile değil sabırla konuşun. Konuştum fayda etmedi demeyin. Deneyin taşa bile düzenli su aktığında taş şekil alıyor. Kaldı ki insanoğlu daha yumuşaktır.
Ha oldu ki olmadı o zaman gelecek planlarınızı kurun.

Canım yapıcı ol biraz konuşmanın başını okudum tamamen tahrik etmişsin, hep eşini suçlar ağızda konuşmuşsun. Böyle konuşma olmaz ki.. kim olursa olsun beni böyle suçlayan bir şekilde konuşsa ben de "haklısın" demem savunmaya veya saldırıya geçerim.

Evden ayrılma. Sakinleşin birbirinizi suçlamadan konuşun. Eşinin beklentisi ne senin beklentin ne? Çok fevri davranıyor ve konuşuyorsun. Gitmekle tehdit etmen de cabası...

bana en son mesajı
akşam bana en güzel cevabını ver verde ben de görüyüm oldu
yani git gitte benmde görüym gittini oldu
şimdi bu durumda ben gitmessem her daim blöf yaptımı düşnece
ne yaparsam yapym gidemez mantıgından hareket edecek
gitsem bir türlü bir yandan bebegim var.
enisi sessiz kalmak bu lafı yutmak mı olr dersiniz =(
Bu blöfü neye güvenerek yaptınız?Yani blöfte olsa,bir dayanağı olması lazım insanın...

Back
X