- 24 Mayıs 2019
- 2.375
- 7.475
- 28
-
- Konu Sahibi Aneksenamunnn
Siz diyince noluyo saygınlık mı kazanıyorsunuz hanımefendi.Bana takıntılı diyorsunuz kendiniz sen diyince triplere giriyorsunuz.Aşırı takıntılısınız ve sürekli bu takıntıları dert edinip konu açıyorsunuz. Burası da bir forumsa ben de forumun gereği olarak konuşuyorum belki bir nebze kendinize dönüp bakarsınız aynada diye.
Bakın size hala siz diyorum.
Inşallah öyle olur . Sizde bebisinizle birlikte daha önceden annenizle yaşadığınız olumsuzluklara bir sünger çekin istemediğiniz seyleri güzellikle söyleyin zamanla oda bu konularda kendini torpuleyecektir benim annemde her geldiğinde birşeylerin yerini değiştirmeye kalkar onlar bizi hala küçük bu konulardan anlamaz görüyorlar galiba ondan oluyor böyle şeyler sanırımBu arada şuan bulunduğumuz ilde yok ama gittiğimiz yerde bahçeli bir dubleks ev düşünüyoruz.Anneme burada oda yaptık kendisine ait odası var ve kim gelirse gelsin annemin odası diyoruz eşim de ben de.Hatta en geniş en büyük odayı verdik.Annemin düzenli geliri yok babamdan nafaka istemedi çünkü babamla iyi ayrılmadılar sonra çocuk baktı ve beni okuttu babam çok da destek sağlamadı her şeyime annem koştu.Şimdi de ben onun her isteğini yapıyorum çok şükür.Kendime ait düzenim olsun ister miydim isterdim.Annemin olumsuz tavırlarını bu eve taşımasını istemezdim mesela.Biz ev aldık 2 senede kredisini bitiriyoruz herkes bunu harika bulurken annem mesela aman gelenlere ev şöyle görünsün şu eksik şunu alalım şöyle görmesinler demesi moralimi bozuyor.Mesela eşim yorgun geliyor eşime değil ama bana aman herkes ne şartlarda çalışıyor yorgunluk mu o diyor.Artık erkeklerden çok soğumuş ona göre erkekler işe yaramaz.Evin alışverişini yapıyor salatalığı seçemiyor diyor.Yukarıda mesela yeni bebek doğdu sürekli adam ninni söylüyor duyuyoruz annem eşimin yanında sürekli adam hep çocuğa bakıyor ne güzel diyip sürekli onu örnek veriyor.Aynı bana geçmişten bugüne yaptığı gibi.Hep iyi olmaya çalıştım onun bana örnek verdiği arkadaşlarımdan daha iyi yerlere geldim ama yok çok seviyor başkalarını örnek vermeyi.Ben olumsuzluklar sevmiyorum evde surat asılmasını sevmiyorum.Annemi bir kere mutlu neşeli göremedim.Eşim geliyor anneme diyor ne oldu bir şeye sinirli gibisin diyor annem yoo diyor düzeltiyor.Sonra bana diyor ki benim suratıma takılmayın napayım yani diyor.Bilmiyorum konuşurken birden bana sesini yükselterek konuşuyor bunlar bebeğimin yanında olsun istemiyorum belki bebek ona mutluluk getirir belki ilk defa onu mutlu görürüm.
Eşim o kadar sıcak kanlı ki Allah nazarlardan saklasın korona zamanı gece nöbette olmasına rağmen annem yasaklarda buraya gelemezse diye 18 saatlik yolu gidip gelmeyi göze alıyordu kim kimin için bunu yapar.Eşim asla kendi ailesini de benim ailemden ayırmaz.Kuzenime baldız der onlar aramasa bile arar.Kendi ailesi de gelse benim ailem de gelse her yeri gezdirir yedirir içirir asla bir fark hissetmedim kendi ailesine özel davranmaz.Üvey annesini bile çok kollar korur ama kendi annesini hep anar.Annemi de çok sever kendi annesini patavatsız bulur.Ve hatta annem için şöyle dedi.Annem böyle her şeye karışan bir kadın olsaydı ya da patavatsız olsaydı belki yapamazdım aşkım ama ben annemi çok seviyorum der.Mesela annem odasına gider eşim kapısını tıklar napıyosun tek başına anne gel lütfen beraber oturalım yalnız kalma der.İçinden gelmeyen insan bunları nereye kadar yapabilir.Mesela et yapar annem kuzu yiyemez bunu öğrenir öğrenmez koşar anneme dana alır ona ayrı yapar.Ben bundan o kadar mutlu oluyorum ki anlaşamasalardı ben arada kalsaydım napardım eşimle aram çok bozulurdu Allah korusun tek tesellim ikisinin iyi anlaşmasıArkadaşlar benAneksenamunnn un eşi ve annesinin birbirleri ile çok iyi anlasmalarinin onda bir huzursuzluk -rekabet hissi uyandirdigini sanmıyorum. Konu sahibi burada değindi mi bilmiyorum ama adamcagizin annesi yıllar önce rahmetli olmuş ve çocukluğunun bir kısmı da üvey anne ile geçmiş .Eşi, kendi annesi ile yapamadıklarını deneyimlemeye çalışıyor kayınvalidesi ile.
Benimkiler kutsaldı demek ki. Sizinkilerde sorun varmış.Anne baba olunca en kutsal olunmadiginin karsilikli yasanmisliklarla bir duygusal bag kuruldugunun farkinda olmaniz lazimdi ama 35 yilda farkedememissiniz oyleyse.
Canim senin baska streslerin var bence çünkü annen konusunda anlattıkların büyük şeyler degil. Ben ds böyleydim basks seylerden kaynaklı psikolojim bozuk olunca sehpanın yerinin degistigine bile sinirlenebiliyor insan. Bence o sorunlarını düzelt gerekirse destek al. Annene mecbursun unutmaEşim o kadar sıcak kanlı ki Allah nazarlardan saklasın korona zamanı gece nöbette olmasına rağmen annem yasaklarda buraya gelemezse diye 18 saatlik yolu gidip gelmeyi göze alıyordu kim kimin için bunu yapar.Eşim asla kendi ailesini de benim ailemden ayırmaz.Kuzenime baldız der onlar aramasa bile arar.Kendi ailesi de gelse benim ailem de gelse her yeri gezdirir yedirir içirir asla bir fark hissetmedim kendi ailesine özel davranmaz.Üvey annesini bile çok kollar korur ama kendi annesini hep anar.Annemi de çok sever kendi annesini patavatsız bulur.Ve hatta annem için şöyle dedi.Annem böyle her şeye karışan bir kadın olsaydı ya da patavatsız olsaydı belki yapamazdım aşkım ama ben annemi çok seviyorum der.Mesela annem odasına gider eşim kapısını tıklar napıyosun tek başına anne gel lütfen beraber oturalım yalnız kalma der.İçinden gelmeyen insan bunları nereye kadar yapabilir.Mesela et yapar annem kuzu yiyemez bunu öğrenir öğrenmez koşar anneme dana alır ona ayrı yapar.Ben bundan o kadar mutlu oluyorum ki anlaşamasalardı ben arada kalsaydım napardım eşimle aram çok bozulurdu Allah korusun tek tesellim ikisinin iyi anlaşması
Söylüyorum canım da sonra yine bakıyorum kendi beğendiği gibi yapmış.Geçen eşimin yanında bana amma zevksizsin dicekti amma dedi sustu tmm aneksenamunun istediği gibi olsun tabi dedi eşim sehpayı ortaya koydu.Beni zaten zevksiz buluyor annem.Sonra zaten kendi istediği yere koymuş bugün.Artık varsın koysun napayım zevksiz olan ben oluvereyim annemi bunun için üzmeyeceğimAnneler biraz böyle maalesef. Ben küçükken ananem bize geldiğince bütün evi ayağa kaldırdı, koltukların, televizyonun, benim odamdaki esyalarin yeri değişirdi. Şimdi 24 yaşındayım, çalıştığım dönem annem bana geldiği zaman her gelişimde evde biseyin yeri değişmiş oluyordu :) ben kizmiyodum çünkü kadın kendi evi gibi temizliyo, yemek yapıyo, eşyaları kendince güzel yerleştirmeye çalışıyo. Annenize sert çıkmayın ama açıkça söyleyin, ben o koltuğun burda durmasını istiyorum diye eşinize de söyleyin koltuğun yerini değiştirsin.
Sağ ol canım annemi severler.Benim annemle çok güzel anlarım geçemedi maalesef.Biz ana kız çok anlaşamadık.Annem çocukluğumdan beri bana yemek yemesem bile bağırır çağırır küserdi çaresiz oturur annemin sakinleşmesini beklerdim.Ya da bana yumurta kırmayı öğret dediğimde bana öyle bir bağırmıştı ki ne kadar beceriksizsin bir yumurta kıramıyorsun diye neye uğradığımı şaşırırdım.Galba hep kendimi anneme beğendirmeye çalıştım ama başaramadım.Sehpa konusunda da belki beni zevksiz bulup kendi zevkine göre koyması beni üzdü bilmiyorum.Anneme karşı bir gerginliğim var ama inş aşacağım.Bugün iyi gibiyiz mesela bana karışmasına müsade ettiğimde iyi oluyoruz.Bana hep gittiğimiz düğünlerde aa gelini gördün mü ne kadar güler yüzlüydü ne kadar oynadı öyle diye överdi.Kendi düğünümde annem öyle seviyor diye olacak sırıtıp durdum.Sonra annem bana ne dedi biliyor musun eşimin yanında hiç gelin gibi değildinKonu sahibi annen gerçekten iyi bir insan. Eksileriyle kabul et onu ve sıkıca sarıl. Hem anne hem baba olmuş sana. Bazen uyardın olmadı bırak kafasına göre takılsın. Eşin de güzel adammış. Mutlu mesut yaşayın gidin. Takıntılarını kenara bırak. Annenin ellerinden öperim valla sevdim ben onu
Zeki kadınsın sorunu da çözümü de sen biliyorsun. Taktığın şeylerin geçmişin gölgesinde kalmaktan ortaya çıkan davranışlar olduğunu biliyor olmana sevindim. Biraz destek bence. Çünkü biz aştığımızı sanıp üzerine sünger çektiğimiz her sorunun etkisinde bir hayata bakış geliştirdiğimizi çok geç fark edebiliyoruz. Uzman desteği çok iyi gelecektir, ve gerçekten annen iyi bir kadın iletişim kuramıyor oluşunuz yaşanmışlıklardan..Sağ ol canım annemi severler.Benim annemle çok güzel anlarım geçemedi maalesef.Biz ana kız çok anlaşamadık.Annem çocukluğumdan beri bana yemek yemesem bile bağırır çağırır küserdi çaresiz oturur annemin sakinleşmesini beklerdim.Ya da bana yumurta kırmayı öğret dediğimde bana öyle bir bağırmıştı ki ne kadar beceriksizsin bir yumurta kıramıyorsun diye neye uğradığımı şaşırırdım.Galba hep kendimi anneme beğendirmeye çalıştım ama başaramadım.Sehpa konusunda da belki beni zevksiz bulup kendi zevkine göre koyması beni üzdü bilmiyorum.Anneme karşı bir gerginliğim var ama inş aşacağım.Bugün iyi gibiyiz mesela bana karışmasına müsade ettiğimde iyi oluyoruz.Bana hep gittiğimiz düğünlerde aa gelini gördün mü ne kadar güler yüzlüydü ne kadar oynadı öyle diye överdi.Kendi düğünümde annem öyle seviyor diye olacak sırıtıp durdum.Sonra annem bana ne dedi biliyor musun eşimin yanında hiç gelin gibi değildinHep kırılan annem ama benim kırılmaya hakkım yok maalesef.Anlaşamıyoruz çok fedakar her şeyime koşar ama iletişimimiz yok
Cok sigsiniz, ben benimkiler kotu diye her anne baba kotu demiyorum ama siz sizinkiler iyi diye hepsini iyi saniyorsunuz. Bravo.Benimkiler kutsaldı demek ki. Sizinkilerde sorun varmış.
Yok annem beni zevksiz buluyor.Hep söyler bunu zaten.Sehpayı nereye koyayım diye eşim sorduğunda berjerlerin ortasını gösterdim annem siz de amma dedi sustu.Annemi tanıyorum zevksizsiniz diyecekti eşim var diye vazgeçti aneksenamunun dediği yere koyalım dedi.Eşim koydu.Bugün bi baktım yerini değişmiş.Bi şey demedim sehpaya bir şey demeyecek misin dedi ne diyeyim dedim.O da işte ben temizlikçi değilim koyabilirim diye şakaya vurdu ben sustum öyle kaldı yani.Yaptığım zaten hiçbir şeyi beğenmiyor bir şey bir yerdeyse çok klasiksin çok zevksizsin diyor..öyle.Karışmıyorum zaten artık nasıl isterse öyle olsunAnneniz çok düşünceli görünüyor. Ne bileyim birlikte yaşamanıza rağmen tatile tek başınıza gidin diyor, odasına çekiliyor, mümkün olduğunca rahatsızlık vermemeye çalışıyor. Söylediğiniz detaylar ufacık şeyler. Mutfakta o kadar çalışıyor elinin altındaki bir iki şeyi kendi istediği yere koymak en doğal hakkıdır. Sehpanın yalnızca nasıl duracağını merak etmiş ve görmek, size göstermek istemiş olabilir. Kötü niyetinin olduğunu sanmıyorum. İstese kendi eski haline getirir diye düşünmüştür, ki bu kadar kafaya takılacak yerde anne beğenmedim denilerek eski haline getirilebilirdi.
Ortada hiç bir şey yok bence. Üstelik o kadar yardım alıyorsunuz annenizden.
Acaba birlikte yaşamak mı sizi rahatsız ediyor? Siz rahat edemiyor olabilir misiniz?
Çalışınca öyle olmuyor maalesefBebeğim doğduğunda annemler kardeşlerim bizdeydi, annemler sürekli eşimin ailesini de çağırdı iyi geçinirler çünkü ,bizim ev pazar yeri gibiydi , herkes mutlu bana yardımcı ve iyi de anlaşıyorlar ama bana geldiler. Eşime dedim ayarla bebek mevlitini , yapalım herkes evine gitsin, çocuklarla senle yalnız kalmayı özledim kimseyi istemiyorum evde. Eşim benden hevesli çıktı9. Güne mevliti organize ettik onuncu günde herkes evine gitti,bi ohh be deyip çekirdek ailemizle kaldık
Bazı insanların kendini psikolog sanmasına ve bunu olabildiğince ciddiyetle yapmasına çok gülüyorumSize katılıyorum. Bence de takıntı problemi var.Hatta mutsuzluktan beslendiğinden problem yaratıyor.Diğer konularında dikkatimi çekmişti.
Ama yorum yapmış bi yerde.Kimse kimseye hasta diyemez vs die.Problemi olduğunu kabul edip gidip tedavi olacağını sanmıyorum yani.Ruh hastalığını ağır bişi olarak görüyor. Böyle yaşayıp gider ta ki artık beynini kontrol edemeyene dek.