- 28 Mart 2017
- 16.546
- 68.922
- Konu Sahibi Aneksenamunnn
Bu kadar fedakarliga bi masa yeri degisti diye ses etmezdim ben.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Siz zaten kırıcı olmamışsınız gayet naifsiniz.haklısınızNiyetim asla kirici olmak degil, yalniz su gercegi gormenizi cok isterim. Karsinizda sizin icin cirpinan bir anne var ve size kesinlikle yaranamiyor. Kimi var bulamaz, kimi var bilemez. Nolur yanlis anlamayin, dost aci soyler. Silkelenin ve annenizin kiymetini bilin,kaybedince cok uzulursunuz
Annenizle olan ilişkinizden dolayı beraber yaşamak size zor geliyor o halde.Sağ ol canım annemi severler.Benim annemle çok güzel anlarım geçemedi maalesef.Biz ana kız çok anlaşamadık.Annem çocukluğumdan beri bana yemek yemesem bile bağırır çağırır küserdi çaresiz oturur annemin sakinleşmesini beklerdim.Ya da bana yumurta kırmayı öğret dediğimde bana öyle bir bağırmıştı ki ne kadar beceriksizsin bir yumurta kıramıyorsun diye neye uğradığımı şaşırırdım.Galba hep kendimi anneme beğendirmeye çalıştım ama başaramadım.Sehpa konusunda da belki beni zevksiz bulup kendi zevkine göre koyması beni üzdü bilmiyorum.Anneme karşı bir gerginliğim var ama inş aşacağım.Bugün iyi gibiyiz mesela bana karışmasına müsade ettiğimde iyi oluyoruz.Bana hep gittiğimiz düğünlerde aa gelini gördün mü ne kadar güler yüzlüydü ne kadar oynadı öyle diye överdi.Kendi düğünümde annem öyle seviyor diye olacak sırıtıp durdum.Sonra annem bana ne dedi biliyor musun eşimin yanında hiç gelin gibi değildinHep kırılan annem ama benim kırılmaya hakkım yok maalesef.Anlaşamıyoruz çok fedakar her şeyime koşar ama iletişimimiz yok
Pek iyi bir ilişkiniz olmadığı için beraber yaşarken her şey batıyor sanırım. Ama başka çareniz yoksa mecbur idare edeceksin. En yakın fırsatta ayrı ev düşünün bence. Hayat boyu gerilerek yaşayamazsın.Yok annem beni zevksiz buluyor.Hep söyler bunu zaten.Sehpayı nereye koyayım diye eşim sorduğunda berjerlerin ortasını gösterdim annem siz de amma dedi sustu.Annemi tanıyorum zevksizsiniz diyecekti eşim var diye vazgeçti aneksenamunun dediği yere koyalım dedi.Eşim koydu.Bugün bi baktım yerini değişmiş.Bi şey demedim sehpaya bir şey demeyecek misin dedi ne diyeyim dedim.O da işte ben temizlikçi değilim koyabilirim diye şakaya vurdu ben sustum öyle kaldı yani.Yaptığım zaten hiçbir şeyi beğenmiyor bir şey bir yerdeyse çok klasiksin çok zevksizsin diyor..öyle.Karışmıyorum zaten artık nasıl isterse öyle olsun
Evet denizaslim gibi üyeler sizi haklı buluyor.Ne mutlu sizeBen polemikten hoşlanıyorum ama sizle tartışmaya girmememe rağmen hala sayfamda beni çekiştirmeniz beni polemiğe çekmeye çalışmanız hiçbir şey değil mi?Görümcecik diye laf sokmalarınız geçmiş konularımdan dem vurmalarınız...Evet evet ben polemiği çok seviyorum ama siz o kadar tatlısınız kiO sığ zihniyetle bağdaştırılmak bile tüylerimi ürpertti. Konu sahibi burada polemiklerden hoşlanıyor öyle enerjiyi atıp mutlu oluyor. Besleniyor yani, normal mi hayır değil. Bu bir değil onlarca konuda böyle. Benimle yani fikirde olan bir çok üye var bu konuda.
Senin gibi insanlara değil insan gibi insanlara ılımlı cevap veriyorum sıçancım sen onlarla kendini bir mi tutuyorsun aşırı yılışık sülük gibi bir şeysin ayrılmadın şu sayfamdan bir türlüBir laf vardır istediğini söyleyen istemediğini işitir. Konu sahibinin ağzından çıkanı kulağı duymuyor. Napalım plaket mi verelim yani. Saatlerce lince uğrayınca yeni yeni ılımlı cevaplar vermeye başladı. Kknın gücü diyorum başka bir şey demiyorum
Sana hakaret etmeye değmez. Kendini doğurana kadir kıymet bilmeyen bana ağzına geleni söyler.hiç şaşırmam.Senin gibi insanlara değil insan gibi insanlara ılımlı cevap veriyorum sıçancım sen onlarla kendini bir mi tutuyorsun aşırı yılışık sülük gibi bir şeysin ayrılmadın şu sayfamdan bir türlü
Kelime seçimlerinizi beğenmedim. Yazdıklarınızı görmeyeceğim. Çok terbiyesizsiniz.Cok sigsiniz, ben benimkiler kotu diye her anne baba kotu demiyorum ama siz sizinkiler iyi diye hepsini iyi saniyorsunuz. Bravo.
Haha bu kadının neresi terbiyesiz.Cevap bulamadıysanız açıkca söyleyin böylesi komik oluyorKelime seçimlerinizi beğenmedim. Yazdıklarınızı görmeyeceğim. Çok terbiyesizsiniz.
Baştan sona okuyun ya da boşverin boş şeylerle zamanınızı öldürmeyin ama benim halim kalmadı anlatacakAnneniz ve esiniz iyi insanlar. Siz neden boylesiniz. Umarim hamileliktendir
Ne kadar abartmışsınız yok sehpa istediğiniz yere konmamış anneniz size muhtaçsa siz de ona farklı yönlerden muhtaçsınız anneniz evinizden gitse perişan olursunuz bu devirde eiyi bakıcı bulmak çok zor ne kadar basit şeylerden sinirinizi bozuyorsunuz hamilelikten mi acaba bilemedimDaha önceden de konu açmıştım ama sonra rahatsız olup konunun kapanmasını istemiştim.Ama geçmiyor kafama takışım...Hamileyim ve erken doğum riskim var.Doktor sadece evde yat dedi ve çalışma dedi.Şuan idari izindeyim.Annem evin her şeyiyle ilgileniyor yemek,temizlik,ütü vs vs.Her sabah kahvaltımı hazırlamış oluyor öğle arası meyvemi getiriyor ve akşam eşim geldiğinde bi eşim çay dolduruyor bi annem.Annem biz yalnız kalalım diye hemen odaya çekilse de eşim annemi çağırıyor gel sohbet edelim neredesin sensiz olmuyor diyor.Eşim kendine çerez alıyorsa anneme de getiriyor çayını dolduruyor.Sonra annem kalkıyor eşimin çayını dolduruyor yani demek istediğim çok iyi anlaşıyorlar.Hafta sonları eşim yemek yapıyor biz annemle yardımcı oluyoruz.Eşimin tamamen evde olduğu günler ise annem odasında kitap okuyor sabahtan akşama kadar yanımıza uğramıyor.Ama mesela mutfakta bazı şeylerin yerlerinin değişmesi,eşimin dolabı açınca şu nerede diye sorması,kitaplıgımızın birden annemin odasına taşınmış olması ve dolabı açınca kitapları göremeyişimiz...Eşim bana şimdiye kadar bir şey demedi.Ama nedense bir şeyleri yerinde göremeyince asabım çok bozuluyor.Hele eşim bulamayıp anneme sorarsa aşırı sinir basıyor bana.Yeni koltuk takımı geldi sehpanın berjerlerin arasında olmasını istedim eşim öyle kaldırdı.Annem kenarda daha güzel olacağını söylediğinde ben böyle sevdiğimi söyledim.Bu sabah bir baktım kendi istediği yere getirmiş.Suratım düştü sehpaya bir şey demedin dedi.Ne diyim dedim.Ben sadece temizlikçi miyim koymaya hakkım var ama dimi diye şakaya vurdu.Ama benim suratım düzelmedi.Tartışmak fayda etmiyor bu sefer ben yıpranıyorum zaten sürekli atışıyoruz artık pes ettim.Bebek de olacak ben çalışacağım o zaman kesin daha çok kafayı yicem çünkü kendi düzeninde yapacak.Napayım bilemedim moralim bozuluyor Onun böyle uğraştığını gördükçe bir yandan gece uyurken vicdan azabı çekiyorum.Laf söyleyince ev senin evin haklısın diye laf vuruyor.Sonra bakıyorum yine bir şeyin yeri değişmiş.Bilerek mi yapıyor anlamıyor mu ben anlamadım.Şuan ev ve araba borcu ödüyoruz o yüzden anneme ayrı ev açamam çocuk kreşlik olana kadar nasıl olacak böyle ben bilmiyorum.Bir arkadaşımın hem kv hem kp evinde beraberler ben kendi annemle böyleyken o napıyor anlamadım.Etrafımda çalışan bütün arkadaşlarım ne kadar şanslısın diyor.Eşim de annem var çok şanslıyız diyor.Seneye tatil yapcaz mesela anneme diyor beraber gideceğiz annem diyor benim ne işim var siz gidin karı koca bebek.Eşim diyor sensiz olur mu...Diyorum ben mi kötüyüm ben mi böyleyim sadece.Annemle babam ayrı bu arada annemin bi geliri yok.Kendimi ona karşı hep sorumlu hissettim ve bu bir ömür sürecek.Hala daha hayatımı kolaylaştırıyor kendini hep bana adadı adamaya da devam ediyor.
Yok bu yeni nesil cici gelinlere anne bile yaranamıyorken( bu kadar ince düşünceli naif bir insan olmasına rağmen) kaynana, kaynata, koca nasıl yaransın. Yuh diyorum pes diyorum. Sen küçükken evi darma duman ederken annen sürekli etrafını topluyordu ama sen bir eşyanın yerinden dolayı bunları yapıyorsun. Yarın bi gün hastalanda ele ayağa düşse kim bilir neler yapacaksın bu haliyle tahammül edemeyip buraya konu açtığına göre. Allah düşürmesin kadıncağızı.Daha önceden de konu açmıştım ama sonra rahatsız olup konunun kapanmasını istemiştim.Ama geçmiyor kafama takışım...Hamileyim ve erken doğum riskim var.Doktor sadece evde yat dedi ve çalışma dedi.Şuan idari izindeyim.Annem evin her şeyiyle ilgileniyor yemek,temizlik,ütü vs vs.Her sabah kahvaltımı hazırlamış oluyor öğle arası meyvemi getiriyor ve akşam eşim geldiğinde bi eşim çay dolduruyor bi annem.Annem biz yalnız kalalım diye hemen odaya çekilse de eşim annemi çağırıyor gel sohbet edelim neredesin sensiz olmuyor diyor.Eşim kendine çerez alıyorsa anneme de getiriyor çayını dolduruyor.Sonra annem kalkıyor eşimin çayını dolduruyor yani demek istediğim çok iyi anlaşıyorlar.Hafta sonları eşim yemek yapıyor biz annemle yardımcı oluyoruz.Eşimin tamamen evde olduğu günler ise annem odasında kitap okuyor sabahtan akşama kadar yanımıza uğramıyor.Ama mesela mutfakta bazı şeylerin yerlerinin değişmesi,eşimin dolabı açınca şu nerede diye sorması,kitaplıgımızın birden annemin odasına taşınmış olması ve dolabı açınca kitapları göremeyişimiz...Eşim bana şimdiye kadar bir şey demedi.Ama nedense bir şeyleri yerinde göremeyince asabım çok bozuluyor.Hele eşim bulamayıp anneme sorarsa aşırı sinir basıyor bana.Yeni koltuk takımı geldi sehpanın berjerlerin arasında olmasını istedim eşim öyle kaldırdı.Annem kenarda daha güzel olacağını söylediğinde ben böyle sevdiğimi söyledim.Bu sabah bir baktım kendi istediği yere getirmiş.Suratım düştü sehpaya bir şey demedin dedi.Ne diyim dedim.Ben sadece temizlikçi miyim koymaya hakkım var ama dimi diye şakaya vurdu.Ama benim suratım düzelmedi.Tartışmak fayda etmiyor bu sefer ben yıpranıyorum zaten sürekli atışıyoruz artık pes ettim.Bebek de olacak ben çalışacağım o zaman kesin daha çok kafayı yicem çünkü kendi düzeninde yapacak.Napayım bilemedim moralim bozuluyor Onun böyle uğraştığını gördükçe bir yandan gece uyurken vicdan azabı çekiyorum.Laf söyleyince ev senin evin haklısın diye laf vuruyor.Sonra bakıyorum yine bir şeyin yeri değişmiş.Bilerek mi yapıyor anlamıyor mu ben anlamadım.Şuan ev ve araba borcu ödüyoruz o yüzden anneme ayrı ev açamam çocuk kreşlik olana kadar nasıl olacak böyle ben bilmiyorum.Bir arkadaşımın hem kv hem kp evinde beraberler ben kendi annemle böyleyken o napıyor anlamadım.Etrafımda çalışan bütün arkadaşlarım ne kadar şanslısın diyor.Eşim de annem var çok şanslıyız diyor.Seneye tatil yapcaz mesela anneme diyor beraber gideceğiz annem diyor benim ne işim var siz gidin karı koca bebek.Eşim diyor sensiz olur mu...Diyorum ben mi kötüyüm ben mi böyleyim sadece.Annemle babam ayrı bu arada annemin bi geliri yok.Kendimi ona karşı hep sorumlu hissettim ve bu bir ömür sürecek.Hala daha hayatımı kolaylaştırıyor kendini hep bana adadı adamaya da devam ediyor.
Ovv toplumsal linç. En sevdiğim. Nasılsa hak ediyor değil mi?O sığ zihniyetle bağdaştırılmak bile tüylerimi ürpertti. Konu sahibi burada polemiklerden hoşlanıyor öyle enerjiyi atıp mutlu oluyor. Besleniyor yani, normal mi hayır değil. Bu bir değil onlarca konuda böyle. Benimle yani fikirde olan bir çok üye var bu konuda.
Öz annesi değil de kayınvalide olsa katlanmaması normal mi?Pardon? Bahsettiğiniz kişi öz annenizmi kayınvalideniz mi ben algılayamadım şuan bir insan annesine nasıl bukadar katlanamaz. Nevar yani eşyanın yeri değişiyorsa kadın evde hizmetçi mi? Bütün işlerinizi yapıyor anlayışlı aklı başında düşünceli görgülü bir hanımefendi birde üstüne hamilesin sende anne olacaksın senin gibi bir çocuğun olsun istermiydin? Git anneni kapat madem bir bakım evine seni büyüten taşıyan bakan insandan bahsediyoruz. Çok sevdiğim bir Türk filmi vardı hala etkilenirim oradaki cümleye anneler babalar küçücük evlerine birsürü çocuk sığdırmışta evlatları koca koca evlerine bir anne baba sığdıramamış. Yazıklar olsun gerçekten. hamileyim düşük tehlikesi atlattım hayatım pahasına koruyorum onu her ay 3 defadoktora gidiyorum birde bunun doğum sancıları acıları ve onu büyümesi var anne ya o sen düştüğünde koşup yarana üfleyen öpünce geçeceğine inandıran kişi ve rabbim senin gibi evlattan korusun.
Sen nediyorsun ya. İnsan anca kayınvalidesine takık olabilir kaynana gelin muhabbetinden dolayı ama öz annesi bahsettiği kişi. Sinirlendiğim konu bu o kadar şey yazdım beynin bunu mu algıladı kapasiten mi bukadarÖz annesi değil de kayınvalide olsa katlanmaması normal mi?
Evet.Öz annesi değil de kayınvalide olsa katlanmaması normal mi?
Kusura bakmayın da kendiniz normalleştiriyorsunuz insan anca kayınvalidesine takık olabilirmiş. Kayınvalide de tıpkı annesi gibi davransa, fedakar, naif, anlayışlı bir insan olsa takabilir yani, dışlayabilir bu normal. Kapasiteniz mükemmel. Tebrikler.Sen nediyorsun ya. İnsan anca kayınvalidesine takık olabilir kaynana gelin muhabbetinden dolayı ama öz annesi bahsettiği kişi. Sinirlendiğim konu bu o kadar şey yazdım beynin bunu mu algıladı kapasiten mi bukadar
Neden. O da adamın annesi. Anne yani.
Anne gibı kayınvalıde anca ruyanda veya hayallerinde olur. Kaynana yanına evleneceksın diye kayınvalıde candır demesen mi acaba. Mutsuz olursan falan amma ovmustum zamanında dıyıp kendine kızma diye uyarmak istedim.Kusura bakmayın da kendiniz normalleştiriyorsunuz insan anca kayınvalidesine takık olabilirmiş. Kayınvalide de tıpkı annesi gibi davransa, fedakar, naif, anlayışlı bir insan olsa takabilir yani, dışlayabilir bu normal. Kapasiteniz mükemmel. Tebrikler.