- 1 Ekim 2018
- 4.348
- 3.219
-
- Konu Sahibi Aneksenamunnn
İnşallah mutlu bir evlilik yapmasını isterim neden olmasınİnşallah mutlu bir evlilik ve üstüne de bir çocuk yapar ve kendi çocuğuna bakar☺.
Bence bilinçlaltınıza da bir inin derim. Gerçekten kendi içinizde çelişiyorsunuz. Aile dizilimi işinize yarayabilir. Daha iyi bir anne olmanıza da yardımcı olur.İnşallah mutlu bir evlilik yapmasını isterim neden olmasın
İnce ayrıntılarla anlatmamın sebebi bu konuyu önceden açtığımda insanların aa eşine acıdım ben olsam kv ile yaşamak istemezdim yazık adama istemiyordur ama söylemiyordur dedikleri için ayrıntılı anlattım.Ama zaten ne şekilde anlatırsam anlatayım insanlar yine bir şey buluyor işte.Beni inandıramazsın demişsin de senin benim hayatımdaki yerin ne ki inansan ne olur inanmasan ne olurYaşı da gençmiş Annenin bu ayrıntıyla birlikte ilk tahminime geri dönüyorum.
Kabul etmek istemesen de Annenle, kocanın iyi anlaşıyor oluşu vs. Gibi durumlar onları kıskanmana sebebiyet vermiş yoksa böyle tek kötü davranışı olmayan bir kadını sudan sebeplerle eleştirmezdin.
Neden böyle birşey söylüyorum çünkü Annen ile Kocanın iyi anlaşıyor oluşunu tasvir ederken çok gereksiz ve ince ayrıntılarla anlattın...
Kendini geri planda kalmış gibi hissediyorsun sanırım ve aklına kötü şeyler geliyor.
Aksini iddia etsen dahi beni inandıramazsın...
Bakın sizin durumunuz bambaşka, konu sahibinin anlattıkları bambaşka. O kadar şey yaşadık diyorsunuz bir sebep sunuyorsunuz.Cok sansliyim annem cok yardimci, bu konuda asla hakkini yemem olmasaydi ayvayi yemistim.
ama o kdar sey yasadik ki annemle ve de hic anlasamam kendisi ile, hayat gorusumuz tutmaz. 2 yildir bizimle oturup benimle kahve icip muhabbet etmisligi yok. Bazi duygular insana yerlesiyor. Keske boyle hissetmesem, ama hissediyorum.
Büyük harflerle yazdığınız sığ olmak ifadesinin zıttı vizyonu geniş olmaktır (kelime-ifade haznenizin “sığ” olmasına şaşırmadım). Şu yazdığınız cümleden sonra görüyorum ki kavramları açıklamaya gerek yok. Zaten menfaatçilik, bencillik, köylü kurnazlığı, sığlık, cehalet bunlar paket halinde geliyor, birbirinden pek ayrılmıyor. Yine şaşırmadım vay anasını.O dediklerinden sonra Vizyon ne alaka yaEvet selam bile vermiyorsundur farkındayım
Bakın sizin durumunuz bambaşka, konu sahibinin anlattıkları bambaşka. O kadar şey yaşadık diyorsunuz bir sebep sunuyorsunuz.
Aaa anne tabi ki öyle mi yapılır ne ayıp denemez kimseye. Çünkü anne var anne var. Örneğin çok yakın bir arkadaşımın anneannesi huzurevinde 3 çocuğu olmasına rağmen. Çünkü kadın çocuklarını daha küçük yaşlarda iken bırakmış başkasına gitmiş. Gittiği adamdan bir çocuk sahibi olmamış. Bakıma muhtaç duruma geldiğinde evlatlarım demeye başlamış ancak hiçbir evlat evinde onu istemiyor. Bakım evi parasını bölüşüp veriyorlar ama evimizde baksak eziyet olacak günaha girmek istemiyoruz diyorlar. Şimdi bu evlatlar anneleriyle aynı evde olmak istememekte haksız asla diyemem. Bu bir örnekti daha neler neler vardır hayatta. Benim kızdığım nokta burada incir çekirdeği dolmayacak bir meseleden konu sahibinin genel tutumu.
Senin hayatında bi yerim olmadığı için üzülmedim.İnce ayrıntılarla anlatmamın sebebi bu konuyu önceden açtığımda insanların aa eşine acıdım ben olsam kv ile yaşamak istemezdim yazık adama istemiyordur ama söylemiyordur dedikleri için ayrıntılı anlattım.Ama zaten ne şekilde anlatırsam anlatayım insanlar yine bir şey buluyor işte.Beni inandıramazsın demişsin de senin benim hayatımdaki yerin ne ki inansan ne olur inanmasan ne olur
Hıçbir kadin veya erkek durup dururken kv ile ayni evde yasamaya bayılmaz....eşinizin ve annenizin yakınlığı yoksa,ki ısrarla yok öyle birşey annemi kıskanmıyorum diyorsunuz, esiniz sırf bakıcı parası için de annenize iyi davranmıyorsa o zaman çocugunun iyiliğini ve sağliğini ayni zamanda da aile ekonomisini düşünen çok çok iyi bir eş ve baba...ne mutlu size...Peki siz niye iyi bir anne ve eş kisaca iyi bir insan olmaya çalışmıyorsunuz?Benim dilimden mi konuşmak zorundasın?Eşimin sırf para için anneme iyi davrandığını söyleyen sen mi diyorsun bunu.Zaten senin dilinden konuşuyorduk
Bakin ben disaridan okuyan biri olarak size batan seyleri normal bulmadim.kiskanclik farkinda olmadan gelismis olabilir.yani bunca iyiliği guzelligi yasatan annenizin ufak tefek duzeni degistirmesi size dert oluyorsa bu sizde sorun olduğunu gosteriyor.bunda takacak birsey yok.annemi seviyorum diyen sizsiniz.annesini seven en ufak birseyini sorun ediyorsa orada normal olmayan bir ruh hali vardir yani neden anlamiyorsunuz.belki ruhsal bir sorun gecmise dayali travmatik seyler bilemiyorum. Umarim duzelirsiniz.sevdiklerinizin kiymetini kaybetmeden önce anlayin.Ben eşimle annem iyi anlaşmasa ne kadar zor durumda kalırım biliyor musun?Her gün şükrediyorum iyi olmalarına.Biraz mantıklı düşünün evdeki düzene bozulmamı nerelere getirdiniz bu kadar da olmaz
Canım bak nasıl agresif olmayayım.Annemle eşim hakkında nasıl böyle düşünebilirim sen olsan düşünür müsün.Önceden bu konuyu açtığımda böyle anlatmadım bana ne dediler biliyor musun?Eşine acıdım,ben olsam kv ile yaşamak istemezdim,adama yazık değil mi,adam evinde rahat edemiyordur,anneni istemiyordur ama söyleyemiyordur dediler.Ben de bunu güzelce anlatayım da ne kadar iyi anlaştıklarını anlasınlar dedim.Ama aklımın ucundan böyle pislikçe düşünceğiniz gelmedi anladın mı.Böyle bir şeye nasıl sinirlenmem ya hic olacak şey mi sinirden ağlıcam nerdeyse.Valla bu da son yorumum yorumunu sıcak bulduğum için yazdım konuyu açtığıma da bin pişman oldum.Ama en azından anneme haksızlık yaptığımı anlamış oldum.Doğru düzgün yazanlara haklısın dedim yazamadığıma yorumunu beğenerek tşk ettim.Gerisini de valla sanal ortam olsa da Allaha havale ediyorum.Aslında hata bende her seferinde konu açmayayım diyorum ama sonra dertleşivereyim diyorum pişman oluyorum.Canım öncelikle sakin ol tamam mı bu konuda anlaşalım...
Ben konuyu açtığın ilk andan itibaren 4-5 yorum yaptım ve hiçbirinde iğneleyici veya geçmiş konularını gündeme getirip yazmadım bu özelliklerime bakarak senin konuna yorum yapabilme hakkına sahip olduğumu ve kriterleri başarısıyla geçtiğime inanıyorum.
Farkettiysen ilk sayfalarda sana Annen ile kocanı kıskanıyor musun diye sordum çünkü konunu okuduğumda direkt olarak bu kısımlar dikkatimi çekti... Şuan bir çok kişininde dikkatini çektiğine göre, böyle algıladıklarına göre şapkanı önüne alıp acaba bunlar ne diyor diye düşünmen gerekmez mi? Bence sende içten içe doğru söylediğimizi biliyorsun kendine de itiraf edemiyorsun belki hatta farkında bile olmayabilirsin ama yazdıklarından Anneni kıskanıyor oluşun çıkıyor.
Gidip uzman desteği alabilirsin en azından bizi umursamasan bile bir uzman eşliğinde içindeki saklı hisleri çözüme kavuşturabilirsiniz.
Çok agresifsin azıcık sakinleş ömründen götürür bu kadar agresiflik...
Beni dershanelere yolladı, bu kariyere ona layık olmak için geldim söylemleri var. Annem şöyle kötü böyle bencil diye bir söylem ben okumadım. Boşanmış bir anne baba çocuğu oldugunu söylüyor, huzursuz bir ortamda büyümüş amenna ama bunlar travma haline gelmisse tedavi edilebilir. Bunu dediğim için bana düşman şuan.konu sahibi gecmisini yazmamis ki? Belki kendisi bile farkinda degil gecmiste yasadiklarinin.
Ben konunun basina baktim, psikologdan destek alabilir bu kotu bor sey degil.Beni dershanelere yolladı, bu kariyere ona layık olmak için geldim söylemleri var. Annem şöyle kötü böyle bencil diye bir söylem ben okumadım. Boşanmış bir anne baba çocuğu oldugunu söylüyor, huzursuz bir ortamda büyümüş amenna ama bunlar travma haline gelmisse tedavi edilebilir. Bunu dediğim için bana düşman şuan.
Evet sinirlerinin bozulduğunu anlayabiliyorum zira benim bu mesajıma sıcak yorum diyip bir öncekinde hayatımda yerin yok diyebiliyorsunCanım bak nasıl agresif olmayayım.Annemle eşim hakkında nasıl böyle düşünebilirim sen olsan düşünmez misin.Önceden bu konuyu açtığımda böyle anlatmadım bana ne dediler biliyor musun?Eşine acıdım,ben olsam kv ile yaşamak istemezdim,adama yazık değil mi,adam evinde rahat edemiyordur,anneni istemiyordur ama söyleyemiyordur dediler.Ben de bunu güzelce anlatayım da ne kadar iyi anlaştıklarını anlasınlar dedim.Ama aklımın ucundan böyle pislikçe düşünceğiniz gelmedi anladın mı.Böyle bir şeye nasıl sinirlenmem ya hic olacak şey mi sinirden ağlıcam nerdeyse.Valla bu da son yorumum yorumunu sıcak bulduğum için yazdım konuyu açtığıma da bin pişman oldum.Ama en azından anneme haksızlık yaptığımı anlamış oldum.Doğru düzgün yazanlara haklısın dedim yazamadığıma yorumunu beğenerek tşk ettim.Gerisini de valla sanal ortam olsa da Allaha havale ediyorum.Aslında hata bende her seferinde konu açmayayım diyorum ama sonra dertleşivereyim diyorum pişman oluyorum.