Annemin bizle yaşaması ve anlaşamıyor oluşumuz😞

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar bazı yorumlar gerçekten çok kırıcı konu sahibinin hamile olduğunu bile bile bu şekilde konuşmanızı gerçekten anlayamadım.
2. sayfada ben de yorum yaptım konu sahibinin düşüncesi yanlış olabilir zaten o da fikir almak için yol gösterilsin diye konu açmış . Taslasinlar yerden yere vursunlar diye değil. Yorum yaparken konu sahibinin tüm yazdıklarını da takip ederek yapmak gerek diye düşünüyorum . Düşüncesinin yanlış olduğunu bir daha öyle dusunmeyecegini dile getirdiği halde üzerine gitmek ne derece doğru.

Ben de bu sitede çok konu açtım. Bana hep yardımcı oldunuz çok mutluyum ama bu konu sahibine yorum yapanları okuyunca gerçekten acaba bana yorum yapanlarla bu kişiler aynı mi dedim.

Insaniz hata yaparız .yanlış düşünebiliriz. O yüzden burada konu açıyoruz. Yanlışımiz varsa duzeltiyoruz.

Üzgünüm...
Canım uzun uzun yazdığın için tşk ederim.Ama kendini boş yere yormuşsun.Hiç sanmıyorum anlayacaklarını umarım sana da dalmazlar🙂

Tek söylemek istedigim şey yerinizde olmak için neler yapmazdım ki keşke benim anam da benim evimde yaşasaydi :KK61:
Üzülme canım haklısın.Benim eşim de annesini küçükken kanserden kaybetti ve ben ona hiç kıyamam o kadar candan ki herkesi sarıp sarmalar annem olsa ayaklarını öperdim der.Mekanları cennet olsun 😘😘

Arkadaşlar ben Aneksenamunnn Aneksenamunnn un eşi ve annesinin birbirleri ile çok iyi anlasmalarinin onda bir huzursuzluk -rekabet hissi uyandirdigini sanmıyorum. Konu sahibi burada değindi mi bilmiyorum ama adamcagizin annesi yıllar önce rahmetli olmuş ve çocukluğunun bir kısmı da üvey anne ile geçmiş .Eşi, kendi annesi ile yapamadıklarını deneyimlemeye çalışıyor kayınvalidesi ile.

Arkadaşlar bazı yorumlar gerçekten çok kırıcı konu sahibinin hamile olduğunu bile bile bu şekilde konuşmanızı gerçekten anlayamadım.
2. sayfada ben de yorum yaptım konu sahibinin düşüncesi yanlış olabilir zaten o da fikir almak için yol gösterilsin diye konu açmış . Taslasinlar yerden yere vursunlar diye değil. Yorum yaparken konu sahibinin tüm yazdıklarını da takip ederek yapmak gerek diye düşünüyorum . Düşüncesinin yanlış olduğunu bir daha öyle dusunmeyecegini dile getirdiği halde üzerine gitmek ne derece doğru.

Ben de bu sitede çok konu açtım. Bana hep yardımcı oldunuz çok mutluyum ama bu konu sahibine yorum yapanları okuyunca gerçekten acaba bana yorum yapanlarla bu kişiler aynı mi dedim.

Insaniz hata yaparız .yanlış düşünebiliriz. O yüzden burada konu açıyoruz. Yanlışımiz varsa duzeltiyoruz.

Üzgünüm...
Peki sizce hamile konu sahibi böyle hassas bir konuda, erken doğum gibi bir tehlikesi varken eleştiri alacağını bile bile niye konu açıyor, insanlara saygısız davranıyor? Hamilelikten önce de sonra da bu tarz problemleri hep polemikle bitti çünkü asla ona verilen fikirlere saygısı yok.

Bırak herseyin yeri değişsin neolacak ki? Annene deger veren bir esin var. Hamilesin , her isini yapan annen var? Senin yerinde olmak isteyen binlerce insan var su forumlarda, biraz kendini sorgulayıp kendi içine dönsen sorunu bulabilirsin belkide

Anne olacaksınız dilerim evladınız da sizin gibi olmaz,anlattıklarınizda sinir bozacak hiç bir şey yok,kadın bu yaştan sonra size hizmetçilik yapıyor yine yaranamiyor
Neden hizmetçilik diyorsunuz ki annem bana yardımcı oluyor doktor kanamam olunca yat dedi o da bana kıyamıyor.Ben anneme ben yapayım diyorum ama ne annem ne eşim kıpırdatmıyor.Ben de annemin her istediğini alıyorum süpriz yapıyorum hediye alıyorum işte karnım ağrısa da hava alsın diye mangala gidiyoruz arada yoksa ben kendime kalsa gitmem çünkü hemen karnım ağrıyor.Sadece ev düzenine takılmıştım ama onda da haksız olduğumu anladım pişmanım şimdi ama kitap konusunu anneme demedim sehpaya da bir şey demedim artık sadece kendi içimde kızdım o da geçti şimdi artık istediğini yapsın

Daha önceden de konu açmıştım ama sonra rahatsız olup konunun kapanmasını istemiştim.Ama geçmiyor kafama takışım...Hamileyim ve erken doğum riskim var.Doktor sadece evde yat dedi ve çalışma dedi.Şuan idari izindeyim.Annem evin her şeyiyle ilgileniyor yemek,temizlik,ütü vs vs.Her sabah kahvaltımı hazırlamış oluyor öğle arası meyvemi getiriyor ve akşam eşim geldiğinde bi eşim çay dolduruyor bi annem.Annem biz yalnız kalalım diye hemen odaya çekilse de eşim annemi çağırıyor gel sohbet edelim neredesin sensiz olmuyor diyor.Eşim kendine çerez alıyorsa anneme de getiriyor çayını dolduruyor.Sonra annem kalkıyor eşimin çayını dolduruyor yani demek istediğim çok iyi anlaşıyorlar.Hafta sonları eşim yemek yapıyor biz annemle yardımcı oluyoruz.Eşimin tamamen evde olduğu günler ise annem odasında kitap okuyor sabahtan akşama kadar yanımıza uğramıyor.Ama mesela mutfakta bazı şeylerin yerlerinin değişmesi,eşimin dolabı açınca şu nerede diye sorması,kitaplıgımızın birden annemin odasına taşınmış olması ve dolabı açınca kitapları göremeyişimiz...Eşim bana şimdiye kadar bir şey demedi.Ama nedense bir şeyleri yerinde göremeyince asabım çok bozuluyor.Hele eşim bulamayıp anneme sorarsa aşırı sinir basıyor bana.Yeni koltuk takımı geldi sehpanın berjerlerin arasında olmasını istedim eşim öyle kaldırdı.Annem kenarda daha güzel olacağını söylediğinde ben böyle sevdiğimi söyledim.Bu sabah bir baktım kendi istediği yere getirmiş.Suratım düştü sehpaya bir şey demedin dedi.Ne diyim dedim.Ben sadece temizlikçi miyim koymaya hakkım var ama dimi diye şakaya vurdu.Ama benim suratım düzelmedi.Tartışmak fayda etmiyor bu sefer ben yıpranıyorum zaten sürekli atışıyoruz artık pes ettim.Bebek de olacak ben çalışacağım o zaman kesin daha çok kafayı yicem çünkü kendi düzeninde yapacak.Napayım bilemedim moralim bozuluyor Onun böyle uğraştığını gördükçe bir yandan gece uyurken vicdan azabı çekiyorum.Laf söyleyince ev senin evin haklısın diye laf vuruyor.Sonra bakıyorum yine bir şeyin yeri değişmiş.Bilerek mi yapıyor anlamıyor mu ben anlamadım.Şuan ev ve araba borcu ödüyoruz o yüzden anneme ayrı ev açamam çocuk kreşlik olana kadar nasıl olacak böyle ben bilmiyorum.Bir arkadaşımın hem kv hem kp evinde beraberler ben kendi annemle böyleyken o napıyor anlamadım.Etrafımda çalışan bütün arkadaşlarım ne kadar şanslısın diyor.Eşim de annem var çok şanslıyız diyor.Seneye tatil yapcaz mesela anneme diyor beraber gideceğiz annem diyor benim ne işim var siz gidin karı koca bebek.Eşim diyor sensiz olur mu...Diyorum ben mi kötüyüm ben mi böyleyim sadece.Annemle babam ayrı bu arada annemin bi geliri yok.Kendimi ona karşı hep sorumlu hissettim ve bu bir ömür sürecek.Hala daha hayatımı kolaylaştırıyor kendini hep bana adadı adamaya da devam ediyor.
Hamilelikte böyleysen lohusalıkta kesinliklee evde olmasın 😁

Ben eski konunuzu yeni okudum orda yazmışsınız ya mutsuz bir evde büyüdüm diye o yüzden ilk yazdığım yorumdaki siz kötüsünüz lafımı geri alıyorum
Anladığım kadarıyla siz annenizle babanızla geçirdiğiniz huzursuz günlerden sonra sürekli annenizle aynı evde olmak size o gunlerin devamıymış gibi geliyor huzursuz olmayacak şeylerden bile huzursuz oluyorsunuz ama o günler gelmiş geçmiş gerçekten anneniz size çok fedakarlıklar yapmış okumanız için yetişmeniz için anneniz emekli maaşı yada babanızdan nafaka vb. Gelirleri yokmu acaba hep beraber dublex bir eve geçseniz herkes kendi katında kendi eşyalarıyla yasasa anladığım kadarıyla tek probleminiz herkesin kendi düzenini oluşturmak istemesi ama olmazsa da yinede bir eşya için annenize sürat asmayın bir yerde sığıntı gibi yaşamak duygusu çok ağır inanın. Ben ailemle yasarken yıllarca o evde çalışan son kuruşuna kadar anneme veren biri olduğum halde annem bize sığıntı muamelesi yapardı dolabı açıp bir parça ekmek bile alamazdım o his çok kötü gerçekten evin sahibinin sürekli surat asmaası agresif olması evde yasayan diğer bireyler için çok zor lütfen yapmayın
Annem babama çok küserdi surat asardı.Babam da surat asardı.Onların yüzüne bakardım böyle bir kere gülseler de mutlu olsam diye.Kendime neşeli bir eş seçtim evde kahkahalar atalım çocuğum mutlu büyüsün istedim.Anneme anne bir daha bağırma olur mu diye söz vermesini isterdim annem bana söz verirdi ama sonra çok bağırırdı babam pencereleri kapatırdı.Babam da masum değildi tabi çileden çıkarırdı insanı.Sonra o da sus dedikce annem susmadıkca koltukları devirirdi.Ben duşa girdiğimde bile suyu 5 saniyede bir kapatırdım içerden ses geliyor mu tartışıyorlar mı diye sonra tekrar açardım.Sokaga oynamaya çıktığımda evin yakınlarına saklanırdım ki tartışmalarını duyayım da birbirlerine girmesinler diye.Sonuç olarak annemin sinirleri yıprandı bana bir şey anlatırken birden sinirleniyor didişiyoruz ona karşı agresif tavırlarım var.Ama bir yandan her şeyini bana adadı her zaman.Şimdi çocuğumun düzeni evin düzeni belki benim kontrolümde olsun istedim bilmiyorum işte anneme haksızlık yaptığım kesin yapmayacağım

Aşırı takıntılısınız ve sürekli bu takıntıları dert edinip konu açıyorsunuz. Burası da bir forumsa ben de forumun gereği olarak konuşuyorum belki bir nebze kendinize dönüp bakarsınız aynada diye.
Bakın size hala siz diyorum.
Size katılıyorum. Bence de takıntı problemi var.Hatta mutsuzluktan beslendiğinden problem yaratıyor.Diğer konularında dikkatimi çekmişti.

Ama yorum yapmış bi yerde.Kimse kimseye hasta diyemez vs die.Problemi olduğunu kabul edip gidip tedavi olacağını sanmıyorum yani.Ruh hastalığını ağır bişi olarak görüyor. Böyle yaşayıp gider ta ki artık beynini kontrol edemeyene dek.

Peki sizce hamile konu sahibi böyle hassas bir konuda, erken doğum gibi bir tehlikesi varken eleştiri alacağını bile bile niye konu açıyor, insanlara saygısız davranıyor? Hamilelikten önce de sonra da bu tarz problemleri hep polemikle bitti çünkü asla ona verilen fikirlere saygısı yok.
Sizin bu cevabınız da "O saatte orada ne yapıyormuş? Mini etek giymeseymiş." zihniyetiyle aynı yalnız.

Niyetim asla kirici olmak degil, yalniz su gercegi gormenizi cok isterim. Karsinizda sizin icin cirpinan bir anne var ve size kesinlikle yaranamiyor. Kimi var bulamaz, kimi var bilemez. Nolur yanlis anlamayin, dost aci soyler. Silkelenin ve annenizin kiymetini bilin,kaybedince cok uzulursunuz

Sizin bu cevabınız da "O saatte orada ne yapıyormuş? Mini etek giymeseymiş." zihniyetiyle aynı yalnız.
O sığ zihniyetle bağdaştırılmak bile tüylerimi ürpertti. Konu sahibi burada polemiklerden hoşlanıyor öyle enerjiyi atıp mutlu oluyor. Besleniyor yani, normal mi hayır değil. Bu bir değil onlarca konuda böyle. Benimle yani fikirde olan bir çok üye var bu konuda.

O sığ zihniyetle bağdaştırılmak bile tüylerimi ürpertti. Konu sahibi burada polemiklerden hoşlanıyor öyle enerjiyi atıp mutlu oluyor. Besleniyor yani, normal mi hayır değil. Bu bir değil onlarca konuda böyle. Benimle yani fikirde olan bir çok üye var bu konuda.
Bir laf vardır istediğini söyleyen istemediğini işitir. Konu sahibinin ağzından çıkanı kulağı duymuyor. Napalım plaket mi verelim yani. Saatlerce lince uğrayınca yeni yeni ılımlı cevaplar vermeye başladı. Kknın gücü diyorum başka bir şey demiyorum

Ben eski konunuzu yeni okudum orda yazmışsınız ya mutsuz bir evde büyüdüm diye o yüzden ilk yazdığım yorumdaki siz kötüsünüz lafımı geri alıyorum
Anladığım kadarıyla siz annenizle babanızla geçirdiğiniz huzursuz günlerden sonra sürekli annenizle aynı evde olmak size o gunlerin devamıymış gibi geliyor huzursuz olmayacak şeylerden bile huzursuz oluyorsunuz ama o günler gelmiş geçmiş gerçekten anneniz size çok fedakarlıklar yapmış okumanız için yetişmeniz için anneniz emekli maaşı yada babanızdan nafaka vb. Gelirleri yokmu acaba hep beraber dublex bir eve geçseniz herkes kendi katında kendi eşyalarıyla yasasa anladığım kadarıyla tek probleminiz herkesin kendi düzenini oluşturmak istemesi ama olmazsa da yinede bir eşya için annenize sürat asmayın bir yerde sığıntı gibi yaşamak duygusu çok ağır inanın. Ben ailemle yasarken yıllarca o evde çalışan son kuruşuna kadar anneme veren biri olduğum halde annem bize sığıntı muamelesi yapardı dolabı açıp bir parça ekmek bile alamazdım o his çok kötü gerçekten evin sahibinin sürekli surat asmaası agresif olması evde yasayan diğer bireyler için çok zor lütfen yapmayın
Bu arada şuan bulunduğumuz ilde yok ama gittiğimiz yerde bahçeli bir dubleks ev düşünüyoruz.Anneme burada oda yaptık kendisine ait odası var ve kim gelirse gelsin annemin odası diyoruz eşim de ben de.Hatta en geniş en büyük odayı verdik.Annemin düzenli geliri yok babamdan nafaka istemedi çünkü babamla iyi ayrılmadılar sonra çocuk baktı ve beni okuttu babam çok da destek sağlamadı her şeyime annem koştu.Şimdi de ben onun her isteğini yapıyorum çok şükür.Kendime ait düzenim olsun ister miydim isterdim.Annemin olumsuz tavırlarını bu eve taşımasını istemezdim mesela.Biz ev aldık 2 senede kredisini bitiriyoruz herkes bunu harika bulurken annem mesela aman gelenlere ev şöyle görünsün şu eksik şunu alalım şöyle görmesinler demesi moralimi bozuyor.Mesela eşim yorgun geliyor eşime değil ama bana aman herkes ne şartlarda çalışıyor yorgunluk mu o diyor.Artık erkeklerden çok soğumuş ona göre erkekler işe yaramaz.Evin alışverişini yapıyor salatalığı seçemiyor diyor.Yukarıda mesela yeni bebek doğdu sürekli adam ninni söylüyor duyuyoruz annem eşimin yanında sürekli adam hep çocuğa bakıyor ne güzel diyip sürekli onu örnek veriyor.Aynı bana geçmişten bugüne yaptığı gibi.Hep iyi olmaya çalıştım onun bana örnek verdiği arkadaşlarımdan daha iyi yerlere geldim ama yok çok seviyor başkalarını örnek vermeyi.Ben olumsuzluklar sevmiyorum evde surat asılmasını sevmiyorum.Annemi bir kere mutlu neşeli göremedim.Eşim geliyor anneme diyor ne oldu bir şeye sinirli gibisin diyor annem yoo diyor düzeltiyor.Sonra bana diyor ki benim suratıma takılmayın napayım yani diyor.Bilmiyorum konuşurken birden bana sesini yükselterek konuşuyor bunlar bebeğimin yanında olsun istemiyorum belki bebek ona mutluluk getirir belki ilk defa onu mutlu görürüm.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X