Allah ailenize kardeşinize ve sizlere sağlıklı ömürler versin, herkesin kardeşe, aile bağına bakış açısına göre değişiyor, kimi de malı mülkü hırs yapıyor maalesef.
Benim de kardeşim var, Allah ona güzel bir ömür versin, benim neyim varsa ona daha fazlasını nasip olsun, biz onunla hiç mal mülk hesabına gitmedik ama hırslı gözü dönmüş yakın akrabalardan da çok çirkinlikler gördük.
Bir akrabamızın 3 çocuğu vardı, 1 erkek 2 kız, erkek evlat evlenince söylenene göre karısının da gazıyla hasta babası sağken işlerini ben hallederim deyip vekalet almış, o belgeyle de tüm malları üzerine geçirmiş sonra baba ölmüştü, duydum ki erkek evlat da ölmüş, herkes kardeşlerinin hakkını gasp etti diye karısına laf ediyor, benim de ağzım hiç durmaz, niye karısına laf ediyorsunuz ki babasının malına göz diken de, hasta adamı kandırıp malları üzerine geçiren de, kardeşlerinin hakkını gasp eden de erkek evlat, kendi aklı olanın aklına kimse giremez dedim.
Kardeşler arası eşitsizlik olabilir ama ölünce en çok sizin içiniz yanıyor, o erkek kardeş için kızkardeşleri ağlıyor.
Biri sağ, diğeri vefat etmiş kardeşleri olan bir ablayım, keşke kardeşim ölmeseydi de aramızdaki tek mesele mal mülk olsaydı, dünyalıkta gözüm yok insan sevdiklerini yitirince hiçbir şeyin önemi kalmıyor.